Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@00:41:01 GMT

چاقی کودکان اصفهانی زمینه شیوع دیابت در آینده است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۹۶۱۵

چاقی کودکان اصفهانی زمینه شیوع دیابت در آینده است

دیابت یا بیماری قند (Diabetes Mellitus) یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌ رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده است؛ اضافه وزن و چاقی، کم تحرکی و تغذیه نامناسب از عوامل ابتلا به دیابت و شیوع این بیماری در استان اصفهان حدود 11.7 درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایرنا، مهشید احمدیان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود : 9.3 درصد کودکان و نوجوانان استان اصفهان مبتلا به اضافه وزنی و 11.3 درصد مبتلا به چاقی هستند.
برای محاسبه چاقی و اضافه‌ وزن باید وزن (به کیلوگرم) را تقسیم بر مجذور قد (به متر) کرد. اگر عدد به ‌دست‌ آمده بالای 25 بود، فرد دچار اضافه ‌وزن و اگر بالای 30 بود، فرد چاق است. به عبارت دیگر اضافه‌ وزن خفیف ‌تر از چاقی است.
احمدیان شیوع اضافه وزنی و چاقی در افراد زیر 18 سال در شهرهای استان را به ترتیب 10.4 و 13.2 درصد اعلام کرد و گفت: این آمار در بین دختران استان به ترتیب 10.2 و 10.3 درصد و در بین پسران 8.7 و 12.5 درصد است.
وی با بیان اینکه فقط 13.7 درصد از افراد زیر سال 18 در استان اصفهان دارای تحرک کافی هستند، گفت : 7.4 درصد آنها هیچ تحرکی ندارند.
این پزشک میزان استاندارد تحرک برای افراد زیر 18 سال را ورزش و فعالیت بدنی به میزان یک ساعت در روز و پنج روز در هفته و برای افراد بالای 18 سال فعالیت روزانه نیم ساعت عنوان کرد.
وی بدون اشاره به رتبه اصفهان در این زمینه در بین سایر استان ها تاکید کرد: ما از جایگاه خوبی برخوردار نیستیم که یکی از مهمترین دلایل آن نوع سبک زندگی و صنعتی بودن این خطه است.
رئیس هیات مدیره خیریه دیابت اصفهان نیز در این نشست گفت: دیابت در ایران از استاندارد جهانی و در اصفهان از میانگین کشوری، بالاتر است.
محمد علی عطاری با اشاره به ابتلای حدود 400 هزار تَن در اصفهان به این بیماری، افزود: خیریه دیابت موفق به پوشش حدود هفت هزار تَن از این بیماران شده است.
وی تشکیل ستاد یا میز دیابت در استانداری اصفهان برای پیشگیری و کنترل هرچه بیشتر این بیماری را ضروری خواند و گفت: با توجه به اینکه این موضوع نیاز به همکاری بین بخشی از جمله دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، بهزیستی، سازمان های بیمه گر و شهرداری ها دارد، ایجاد این ستاد اجتناب ناپذیراست.
عطاری شیوع ابتلا به دیابت در کشور و استان اصفهان را بحرانی دانست و افزود: لازم است علاوه بر کارهای آموزشی و فرهنگی بیشتر، جلوی تبلیغ مواد غذایی مضر در رسانه ها و تلویزیون گرفته شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خواهان نظارت بیشتر مرکز بهداشت بر فروشگاه های مواد غذایی و غذاهای فوری (فست فود) شد و تصریح کرد: مصرف قند و شکر نیز در بین مردم افزایش یافته است که باید کنترل شود.
همچنین علی کچویی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این نشست گفت: تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای همه مردم و مشخص شدن یک متولی برای ساماندهی به وضعیت بیماران دیابتی برای پیشگیری، درمان و کنترل این بیماری ضروری است.
23 آبان مصادف با 14 نوامبر سالگرد تولد فردریک بانتینگ کاشف انسولین بعنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.
3011/ 6022
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی الکترونیک تولد شهرداری کودکان هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۹۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • پیکر مطهر شهید اصفهانی بعد از ۴۲ سال شناسایی شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • خرید ۱۵ هزار میلیاردی اصفهانی‌ها در طرح فجرانه
  • مرگ جوان اصفهانی به دنبال سقوط در کانال آب
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • راز قتل دختربچه ۱۱ ساله اصفهانی فاش شد