Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادستان عمومی انقلاب کرمانشاه آخرین وضعیت پرونده گلیم و گبه کرمانشاه را تشریح کرد. ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹ استانها کرمانشاه نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسین صادقی در نشست خبری امروز با بیان اینکه یازده هزار و 173 نفر از مال‌باختگان در دادسرا طرح شکایت و تشکیل پرونده داده‌اند اظهار داشت: در این مرحله 8 هزار و 942 نفر مشمول پرداخت و 2 هزار و 771 نفر مشمول پرداخت نمی‌شوند و افرادی که در مراحل اولیه طرح شکایت کرده ولی دیگر پیگیری نکرده‌اند می‌توانند مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پرداخت مرحله اول سپرده مال‌باختگان گلیم و گبه تا آخر هفته انجام خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: در مرحله اول پرداختی 38 میلیارد تومان  بین مال‌باختگان قابل توزیع است که به تناسب و عادلانه بین مال‌باختگان توزیع می‌شود.

دادستان عمومی انقلاب کرمانشاه با بیان اینکه 140 وکیل معاضدتی کار مال‌باختگان را پیگیری می‌کند عنوان کرد: وکلا به صورت رایگان و بدون آن که وجهی را از مردم دریافت کنند پیگیر مطالبه مردم در زمینه گلیم  و گبه هستند که مردم کمتر به دادسراها مراجعه کنند.

صادقی خاطرنشان کرد: محکوم علیه به کلاهبرداری به رد مال ناشی از جرم و برای اخلال در نظام اقتصادی به 20 سال حبس محکوم شده است.

وی بیان کرد: اقدامات محکوم علیه حسب ارزیابی‌های کارشناس‌های سودده نبوده و آنچه توزیع شده است از اصل سرمایه بوده است لذا هر آنچه که از سوی محکوم علیه در مدت فعالیت پرداخت شده است از اصل سپرده اولیه کسر می‌شود و وجه نقد گردآوری شده به تناسب توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: موجودی فعلی حساب که شامل وجوه گردآوری شده به انضمام سود متعلقه اختصاص یافته از سوی بانک است که معادل 38 میلیارد تومان بوده و با محاسبه به عمل آمده 39 درصد اصل سپرده اولیه مال‌باختگان را پس از کسر سود‌های دریافتی پوشش می‌دهد.

دادستان عمومی انقلاب کرمانشاه با بیان اینکه اگر کسی سودی دریافت نکرده است و سپرده اولیه وی 100 میلیون تومان باشد 39 میلیون تومان به این فرد تعلق می‌گیرد، خاطرنشان کرد: به همین نسبت اگر چیزی به عنوان سود دریافت کرده‌اند چنانچه کمتر از 39 درصد اصل سرمایه باشد مابه تفاوت را دریافت می‌کنند و اگر بیشتر از 39 درصد باشد در این مرحله جز دریافت کنندگان نخواهند بود.

صادقی با بیان اینکه مبنای محاسبه قراردادها و اسناد ملی موجود در بایگانی مکتوب است که با حضور حسابدار محکوم علیه بررسی شده است، عنوان کرد: اگر کسی نسبت به این ترتیب پرداخت در محاسبه اصل سود سپرده یا سود دریافتی اعتراض دارد به شعبه 9 اجرای احکام واقع در کوچه ثبت مراجعه کند.

وی با اشاره به اینکه برای تمامی مال‌باختگان حساب بانکی افتتاح شده است و نیازی به حضور و مراجعه به دادسرا نیست، خاطرنشان کرد: صرفا افرادی که برای کارت بانکی اقدام نکرده‌اند با ارائه اسناد هویتی به یکی از شعب بانکی ملی در سراسر کشور مراجعه کنند تا آخر هفته مبالغ موصوف به حساب آن‌ها واریز می‌شود.

دادستان عمومی انقلاب کرمانشاه با بیان اینکه افرادی که بیش از سپرده اولیه خود سود دریافت کرده‌اند به آن‌ها چیز دیگری تعلق نخواهد گرفت بیان کرد: 693 نفر از سپرده‌گذاران نیز بیش از سپرده اولیه خود سود دریافت کرده‌اند که نه در این مرحله و نه در مراحل بعدی منتظر دریافت پول نباشند.   

وی با بیان اینکه موضوع اختصاصی خط اعتباری از سوی بانک مرکزی با پیگیری استاندار و وزارت کشور دنبال می‌شود، عنوان کرد: قراردادهای سپرده‌گذاری به نام هر فردی باشد همان شخص مالباخته محسوب می‌شود و اگر فرد موصوف وجوه را از اشخاص دیگری اخذ کرده باشند طرف خطاب ما نخواهند بود و همچنین در این مرحله امکان تغییر نام وجود ندارد.

انتهای پیام/ح

R41380/P1357/S6,68/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۱۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه چند سالی می‌شود موضوع ثبت جهانی محور ساسانی در دستورکار مسئولین میراث فرهنگی کرمانشاه قرار گرفته و چند باری هم وعده‌هایی برای تدوین پرونده آن با اعلام یک بازه زمانی مشخص داده شده، اما آنگونه که پیداست هنوز قدمی جدی برای آن برداشته نشده است. 

به گزاش ایسنا، چندسال پیش زمانی که منظر فرهنگی تاریخی اورامانات به ثبت جهانی رسید و کرمانشاه برای اولین بار توانست دو اثر ثبت جهانی شده داشته باشد، مسئولان میراث فرهنگی استان در بوق و کرنا کردند که می خواهند دو پرونده دیگر را از استان برای ثبت جهانی شدن آماده کنند. 

اسب کرد و محورساسانی دو ظرفیتی بودند که مسئولین میراث فرهنگی اعلام کردند با توجه به خاستگاه و پیشینه ای که کرمانشاه در این دو موضوع دارد، بنا دارند پرونده ثبت جهانی آنها را تدوین کنند. 

هر چند اولین بار در زمان محمدرضا سهیلی مدیرکل پیشین میراث فرهنگی استان روی تدوین پرونده ثبت جهانی این دو میراث تاکید شد، اما زمانی که او به هوای یک منصب دیگر همه وعده های زیبایش را برای گردشگری کرمانشاه رها کرد و به تهران رفت و داریوش فرمانی به عنوان مدیرکل جدید روی کار آمد، او نیز همین برنامه ها را به عنوان یکی از رویکردهای خود اعلام کرد. 

با وجود اینکه طی یکی دو سال گذشته مدیرکل میراث فرهنگی استان با حمایت مسئولین استانی سفرهایی به عراق برای رایزنی در خصوص ثبت جهانی اسب کرد داشته و حتی تاکنون دو جشنواره بین المللی اسب کرد در راستای تدوین پرونده ثبت جهانی آن برگزار شده، اما در مقابل برای تدوین پرونده ثبت جهانی محور ساسانی تاکنون اقدام جدی و عملی خاصی صورت نگرفته است. 

این پرونده در ابتدا قرار بود با عنوان «ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه»از قلعه فیروزآباد در اسلام آبادغرب تا عمارت خسرو در قصرشیرین تدوین شود، اما در ادامه مسئولین میراث فرهنگی اعلام کردند که برای اینکه بتوانند معبد آناهیتا و تاق بستان را نیز که از سالها قبل در فهرست موقت ثبت جهانی شدن قرار گرفته بودند را به ثبت جهانی برسانند، این دو اثر تاریخی را هم به این پرونده اضافه می کنند. 

از آنجایی که ایران هر ساله تنها می تواند یک پرونده را برای ثبت جهانی شدن به یونسکو ارسال کنند و از آنسو مسئولین میراث فرهنگی استان بنا داشتند تا هرچه زودتر این پرونده به سرانجام برسد، تصمیم گرفتند تا پرونده محور ساسانی را به شکل بین المللی با همکاری کشور عراق تدوین کنند و این‌گونه زمینه ای فراهم می شد تا پرونده در سازمان یونسکو خارج از نوبت رسیدگی و به ثبت جهانی برسد.

با توجه به اینکه در عصر امپراطوری ساسانیان بخشی از کشور عراق نیز جزو ایرانشهر بزرگ به شمار می رفته و آثاری تاریخی از دوره اشکانی و ساسانی در این کشور هنوز پا برجا است، قرار بر این شد که عنوان پرونده این بار به «ثبت جهانی منظر ساسانی - اشکانی از آناهیتا تا ایوان مدائن» تغییر یابد. 

در این محور، از شهر کنگاور تا استان دیالی عراق حدود ۴۰ اثر تاریخی قرار گرفته که از شاخص ترین آنها می توان به  معبد آناهیتا، تاق بستان، قلعه یزدگرد، عمارت خسرو، کانال ساسانی، چهارقاپی، چند آتشکده در ایران و بنای حوش کوری در شهر گرمیان و ایوان مدائن در استان دیالی عراق اشاره کرد.

هرچند که پرونده «ثبت جهانی محور ساسانی اشکانی از معبد آناهیتا تا ایوان مدائن» می تواند بسیاری از آثار تاریخی کرمانشاه از جمله تاق بستان را که همواره ثبت جهانی آن با حواشی زیادی همراه بوده را در فهرست آثار ثبت جهانی شدن قرار دهد، اما متاسفانه به مانند بسیاری دیگر از پروژه های گردشگری استان هنوز برای این مسئله قدمی جدی برداشته نشده است.

برای اینکه بفهمیم پرونده ثبت جهانی محور ساسانی - اشکانی هم اکنون در چه مرحله ای قرار دارد، به سراغ مدیرکل میراث فرهنگی استان رفتیم که او نیز اعلام کرد در حال رایزنی با وزارتخانه برای تعیین یک نفر به عنوان مسئول پرونده است و این در حالی است که طی حدود یک سال گذشته مرتضی گراوند مدیر پایگاه ملی آناهیتا به عنوان مسئول این پرونده در استان معرفی شده بود.

 انتخاب یک مسئول برای تدوین پرونده ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه به معنای آن است که تدوین این پرونده هنوز در همان خانه اول است و عملا اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

از طرفی داریوش فرمانی در پاسخ به این سوال که امسال برای مقدمه سازی به منظور ثبت جهانی محور ساسانی چه میزان اعتبار به این محور اختصاص یافته تا برای برخی اقدامات همچون مرمت ها، کاوش ها، تعیین عرصه و حریم ها، نقشه برداری، جمع آوری مستندات و... صرف شود، گفت: جمعا امسال حدود ۱۲ میلیارد تومان به این محور اختصاص یافته‌ که با این میزان اعتبار می توانیم برخی اقدامات شاخص را در آن روی بناهای تاریخی انجام دهیم.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که طبق هدفگذاری انجام شده پرونده ثبت محور ساسانی کی تدوین خواهد شد، اعلام کرد: در تلاشیم تا پایان امسال این پرونده تدوین شود.

وعده مدیرکل میراث فرهنگی استان در حالیست که طی دو سال گذشته از مسئولین سابق تا فعلی میراث فرهنگی چندین بار برای تدوین این پرونده برنامه زمانبندی اعلام کرده اند که هیچکدام عملی نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری متهم کلاهبرداری ۶ میلیارد ریالی رسید جعلی خرید در قم
  • دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را یافته است/ تشریح جایگاه طرح صدرا میان دانشجویان
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه