Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-07@12:36:55 GMT

عربستان این‌بار به نفع ایران کار می کند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۹۵۲۳۸

عربستان این‌بار به نفع ایران کار می کند؟

عربستان به دنبال کاهش 500 هزار بشکه صادرات نفت در ماه آینده میلادی است که اتخاذ این سیاست به نفع ایران است و می تواند مانع از کاهش شدید قیمت نفت در سال 2019 شود.به گزارش بلاغ،شب گذشته یازدهمین نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق  اوپک و غیر اوپک در ابوظبی برگزار شد و این کمیته گزارش ماهانه خود را بر تحولات کوتاه مدت در بازارهای جهانی نفت خام شامل چشم‌انداز و سناریوهای تحلیلی منتشر کرد

کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک بر اقدام‌ها و تلاش‌های مستمر تولیدکنندگان حاضر در بیانیه همکاری  ( Declaration of Cooperation) با هدف ایجاد بازار نفت متوازن و پایدار به نفع هر دو قشر تولیدکننده و مصرف‌کننده، صنایع و  اقتصاد جهان تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک اشاره کرد شرکت‌کنندگان در بیانیه همکاری در اکتبر ۲۰۱۸ به توافقنامه کاهش تولید روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه‌ای (مصوبه نشست ۱۷۱ اوپک و نخستین نشست مشترک اوپک و غیراوپک در وین) ۱۰۴ درصد پایبند بوده‌اند.

کمیته همچنین شرایط کنونی عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی نفت خام را بررسی و اشاره کرد که در سال ۲۰۱۹ رشد عرضه بیش از تقاضای جهانی سبب ایجاد تردیدهایی در بازار می‌شود.

این کمیته تاکید کرد که تعدیل چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان در کنار این تردیدها، می‌تواند سبب کاهش تقاضا برای نفت خام در سال ۲۰۱۹ میلادی شود و سرانجام به افزایش شکاف بین عرضه و تقاضا بینجامد.

کمیته وزارتی همچنین از کمیته فنی خواست شرایط بازار را به‌طور مداوم رصد و سناریوهای تحلیلی مبنی بر داده‌های جدید را با توجه به گزینه‌های مربوط به ارقام تولید در سال ۲۰۱۹ بررسی کند، زیرا امکان به‌کارگیری راهبردهای جدید برای ثبات بازار وجود دارد.

این گزارش حاکی است همانطور که پیش از برگزاری این جلسه نیز در رسانه های بین المللی اعلام شده بود مقرر شده بود تا در این نشست روند کاهش قیمت نفت نیز مورد ارزیابی قرار گیرد تا برای مقابله با آن راه حل هایی اتخاذ شود.

* عربستان: صادرات نفت خود را 500 هزار بشکه کاهش می دهیم

همانطور که مشخص است قیمت نفت در هفته های اخیر روند نزولی به خود گرفته است با کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت عضو اوپک  از کاهش صادرات این کالا در ماه آینده میلادی خبر داده است.

خالد فالح، وزیر انرژی عربستان در ابوظبی گفت که صادرات نفت کشورش در ماه آینده (دسامبر) ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت و انتظار دارد تا دیگر تولید کنندگان نفت نیز تا 500 هزار بشکه در روز تولید خود را کاهش دهند.

عربستان در حالی از کاهش صادرات نفت در ماه آینده میلادی خبر داده است که اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هنوز باید در این باره تصمیم گیری کنند.

فالح معتقد است هنوز توافقی بین تولیدکنندگان نفت درباره کاهش تولید وجود ندارد و باید تمامی عوامل را مورد مطالعه قرار دهیم.

وزیر انرژی عربستان تاکید کرد: قیمت نفت به پائین‌ترین سطح در شش ماه گذشته رسیده است و باید مناع از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی شویم.

روز جمعه، بهای نفت خام برنت برای اولین بار از آوریل سال جاری به زیر ۷۰ دلار هم رسید؛ و این در حالی بود که بیش از یک ماه پیش قیمت هر بشکه نفت برنت تا ۸۶ دلار در هر بشکه هم بالا رفته بود.

کارشناسان در بعضی کشورهای صادرکننده نفت در این مورد ابراز نگرانی کرده‌اند که ممکن است روند نزولی کنونی به تکرار "بحران نفتی" سال ۲۰۱۴ منجر شود که در جریان آن، بهای نفت خام ظرف چند ماه به شدت سقوط کرد.

با آغاز روند نزولی بهای نفت در تابستان سال ۲۰۱۴، سقوط قیمت تا تشکیل کمیته مشترک نظارت بر بازار با عضویت اعضای اوپک و چند کشور غیراوپک و تصمیم آنان به کاهش تولید از اوایل سال ۲۰۱۷ ادامه داشت. کاهش تولید باعث شد که بهای نفت خام که به زیر ۳۰ دلار در بشکه رسیده بود به تدریج افزایش یابد.

* محمدعلی خطیبی: عربستان تحمل کاهش شدید قیمت های نفت را ندارد

در همین رابطه سید محمد علی خطیبی در گفت و گو با خبرگزاری فارس می گوید: براساس پیش بینی های موسسات بین المللی انرژی افزایش تولید بیش از 2 میلیون بشکه ای نفت توسط اعضای اوپک و غیر اوپک بسیار زیاد است زیرا تقاضا برای سال 2019 تنها 1 میلیون 300 هزار بشکه افزایش خواهد داشت.

مدیر اسبق امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: براین اساس باید یک میلیون بشکه نفت از این میزان تولید کاهش یابد تا قیمت نفت افت شدید نداشته باشد.

خطیبی خاطرنشان کرد: این روزها قیمت نفت شدیدا کاهش یافته است و همه کشورهای تولید کننده نفت را نگران کرده است و از هم اکنون باید جلوی کاهش شدید قیمت نفت را گرفت و در واقع عربستان دیگر نمی تواند قیمت های پایین نفت را تحمل کند.

به گفته این کارشناس بازار نفت این تصمیم عربستان می تواند علت دیگری هم داشته باشد که همان افت تولید نفت در عربستان است در صورتی که عربستان پیش از اعمال تحریم های نفتی علیه ایران گفته بود با کاهش یک بشکه صادرات نفت ایران 2 بشکه جایگزین می کنیم اما دیدیم که این گفته عربستان فقط یک بلوف سیاسی بود و عربستان فقط توانسته بود 300 تا 400 هزار بشکه تولید خود را بالا ببرد که این موضوع مورد رضایت آمریکا نبود.

خطیبی تصریح کرد: باید تا ماه اینده صبر کرد و دید که آیا عربستان این کاهش تولید را خواهد داد و یا اینکه فقط در حد حرف باقی خواهد ماند.

* ایران خواستار حذف کمیته نظارتی توافق اوپک–غیراوپک

درحالی که این کمیته در جلسه شب گذشته تصمیم عاقلانه ای در راستای کاهش تولید نفت با توجه به میزان تقاضا گرفته است که وزیر نفت ایران در تاریخ 15 آبان ماه امسال درخواست کرده بود تا این کمیته حذف شود زیرا ماه پیش تصمیمی را اتخاذ کرده بود که به نفع ایران نبود.

شاید به همین دلیل هم باشد که وزیر نفت ایران در جلسه شب گذشته این کمیته حضور نداشت.

براین اساس "بیژن زنگنه" در نامه به "محمد بارکیندو" اعلام کرده است: متاسفانه در ماه‌های گذشته عملکرد کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک – غیراوپک (جِی.ام.ام.سی) و کمیته فنی مشترک (جِی.تی.سی) بر مبنای تفسیر غلط از تصمیم‌های کنفرانس اوپک بوده است که در مکاتبات خود، این موارد را بارها یادآوری کردم. 

وی افزود: تفاسیر حقوقی دبیرخانه اوپک از تصمیمات اوپک که در بیستمین جلسه کمیته فنی مشترک در الجزیره ارائه شد، ضمن تایید نگرانی‌ها، نشاندهنده این نکته بود که کمیته مشترک وزارتی نظارت و کمیته فنی مشترک برداشت صحیحی از حدود وظایف و ماموریت خود ندارند. 

زنگنه تصریح کرد: برخی اعضای اوپک عضو این کمیته ها ضمن اعلام آشکار همراهی با آمریکا در اعمال تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آن کشور علیه ایران در تلاش برای استفاده ابزاری و سیاسی از این 2 کمیته در حمایت از سیاست‌های آمریکا علیه ایران برآمده اند. 

وزیر نفت اضافه کرد: کار این 2 کمیته نمی‌تواند حافظ منافع جمعی اوپک باشد و مادامی که شرح وظایف و اختیارات این کمیته ها به‌طور کامل تعریف نشده و به تصویب کنفرانس اوپک نرسیده است، فعالیت آنها قابل توجیه نیست. بنابراین دبیرخانه اوپک باید از ارائه هرگونه خدمات و هزینه برای آنها اجتناب کند. بدیهی است هرگونه گزارش یا پیشنهادی از سوی این 2 کمیته قابل پذیرش نیست.

زنگنه توزیع نامه خود توسط دبیرخانه میان روسای هیات‌های نمایندگی عضو اوپک و کشورهای غیراوپک مشارکت کننده در بیانیه همکاری را خواستار شد.

وی همچنین درخواست کرد موضوع تهیه و تدوین شرح وظایف و اختیارات برای کمیته مشترک وزارتی نظارت و کمیته فنی شامل عضویت، ماموریت، ریاست، مسوولیت‌ها و اختیارات به عنوان یک بند جداگانه در دستور کار نشست یکصد و هفتاد و پنجم وزیران نفت و انرژی اوپک در ششم دسامبر 2018 میلادی (آذر 1397) قرار گیرد.

* تصمیم غیر منطقی کمیته در نشست الجزایر

اوایر مهرماه سال جاری بود که اعضای کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیر اوپک در الجزایر تشکیل جلسه دادند و در این نشست، گزارش ماهانه کمیته مشترک فنی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JTC) و تحولات کوتاه مدت بازارهای جهانی نفت خام شامل دورنمای سال ۲۰۱۹ را بررسی کردند.

کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک اشاره کرد که بر خلاف افزایش تردیدها در بنیان‌های بازار نفت شامل اقتصاد، عرضه و تقاضا، کشورهای حاضر در توافق همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک به تلاش خود برای بازار متوازن و پایدار نفت به نفع مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان، صنایع و اقتصاد کلان جهان ادامه می‌دهند.

 این کمیته همچنین رضایت‌خاطر خود را از چشم‌انداز کنونی بازارهای جهانی نفت خام  و وجود تعادل سالم بین عرضه و تقاضا اعلام کرد.

کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک همچنین رضایت کلی خود را از عملکرد کشورهای حاضر در توافق از زمان برگزاری نشست این کمیته در وین اظهار و اشاره کرد که برای پایبندی ۱۰۰ درصدی به سهمیه‌های تولید تلاش‌ها ادامه داشته و این روند سبب کاهش سطح ذخیره‌سازی‌های نفت خام شده است.

این کمیته اعلام کرد که کشورهای دارای مازاد ظرفیت تولید به منظور  پاسخگویی به نیازهای مشتریان در ماه‌های باقی مانده از سال ۲۰۱۸ با آنها همکاری کنند. 

کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک، کمیته فنی نظارت بر این توافق را مامور رصد و بررسی اوضاع بازارهای جهانی نفت خام و سطح پایبندی کشورهای حاضر در توافق همکاری اوپک و غیراوپک همسو با تلاش‌ها برای رعایت پایبندی ۱۰۰ درصدی به سقف تولید کرد.

افزون بر این، کمیته مشترک فنی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک مسئول مطالعه چشم انداز ۲۰۱۹ و گزینه‌های کنونی سطح تولید در سال ۲۰۱۹ برای جلوگیری از برهم خوردن توازن در بازارهای جهانی نفت خام شد.

* یک کارشناس بازار انرژی: تصمیم نشست الجزایر به ضرر بازار نفت

احمد میثاقیان با اشاره به دهمین نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک گفته بود این تصمیم به ضرر بازار نفت است به طوریکه می تواند قیمت نفت را نزولی کند.

وی ادامه داد: عملا این کمیته به کشورهایی که توان تولید دارند مجوز داد تا تا جایی که می توانند تولید خود را افزایش دهند و هر مقدار که تقاضا وجود دارد این کشور ها عرضه کنند.

میثاقیان خاطرنشان کرد: این تصمیم  عملا چراغ سبزی به تولیدکنندگان نفت بود که می توانند تولید نفت را بالا برند و منجر به کاهش قیمت نفت در بازار شود.

* قیمت نفت در بازار چه خواهد شد؟

به گزارش خبرنگار فارس همانطور که می دانید قیمت نفت پیش از اعمال تحریم های نفتی علیه ایران روند صعودی به خود گرفت اما در روزهای اخیر به یک باره شاهد توقف این روند و آغاز روند نزولی قیمت نفت در بازار جهانی هستیم و این سوال ایجاد می شود که چه طور با آغاز تحریم های نفتی علیه ایران قیمت نفت روند فزاینده به خود نداشت در صورتی که در تحریم های گذشته قیمت نفت ایران به بیش از 100 دلار در هر بشکه رسید.

محمد علی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک به خبرنگار فارس گفت: در دوره تحریم های گذشته تقاضای نفت به دلیل شرایط اقتصادی روند فزاینده ای داشت که خروج یک باره نفت ایران از بازار و نبود نفت جایگزین به بازار نفت شوک ایجاد کرد.

وی ادامه داد: اما در تحریم های کنونی به دلیل مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه جهانی دیگر شاهد این تقاضای نفت نیستیم و می توان گفت رشد تقاضا ضعیف تر از گذشته است.

خطیبی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر آمریکا به 8 کشور خریدار نفت ایران معافیت داد و با این کار مانع از افزایش قیمت نفت شد. زیرا که آمریکا از قیمت بالای نفت زیان خواهد دید.

این کارشناس انرژی اظهار کرد: اگر عربستان و اعضای اوپک و غیر اوپک تصمیم بگیرند تا مازاد عرضه را به میزان 1 میلیون بشکه کاهش دهند آنگاه تقاضا که برای سال 2019 فقط 1.3 میلیون بشکه است می تواند جواب داده شود و قیمت نفت در همین محدوده باقی خواهد ماند اما اگر این تصمیم اجرایی نشود شاهد کاهش قیمت نفت در بازار خواهیم بود که می تواند شرایط کشورهای تولید کننده نفت را برهم زند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۵۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟

به گزارش خبرنگار مهر بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه‌ها معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار معرفی کرده اند.

اما واقعاً ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

در ابتدا باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین لوزم دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع اغست ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آنوقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می گرد توجه کرد.

کد خبر 6094217 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد