Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@01:09:51 GMT

خانه خود را با آفتاب خنک کنید!

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۶۷۰۲

خانه خود را با آفتاب خنک کنید!

یک دستگاه هیبریدی ذخیره انرژی خورشیدی که توسط محققان دانشگاه استنفورد توسعه یافته است، قادر است به طور همزمان ساختمان را خنک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک سیستم خنک کننده توسط یک تیم از دانشگاه استنفورد به رهبری پروفسور "شانهوی فن" ساخته شده است که گرمای ساختمان را از طریق یک فرآیند به نام "خنک کننده تابشی"، بدون نیاز به هر منبع برق خارجی، دفع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر محققان این فناوری را با یک پنل خورشیدی جفت کرده‌اند و یک سیستم طراحی کرده‌اند که هم می‌تواند از نور خورشید، برق تولید کند و هم می‌تواند به طور همزمان، یک ساختمان را خنک کند.

سیستم‌های تهویه مطبوع، انرژی زیادی مصرف می‌کنند و با افزایش روند گرمایش جهانی، به یک معضل بزرگ تبدیل شده است.

هنگامیکه اولین بار این سیستم خنک کننده تابشی در سال 2013 معرفی شد، قرار بود که پنل‌های خورشیدی از روی پشت بام بتوانند برای کار سیستم‌های جریان مستقیم، برق تولید کنند. اما در حال حاضر تیم سازنده دستگاه را دو منظوره کرده است. به این معنی که این سیستم همراه با تولید برق، ساختمان را نیز خنک می‌کند.

"فن" می‌گوید: ما اولین دستگاهی را ساخته‌ایم که به صورت همزمان هم می‌تواند انرژی تولید و هم ذخیره کند.

این دستگاه هیبریدی از پنل‌های خورشیدی دو لایه تشکیل شده است که لایه بالایی آن که در معرض آفتاب قرار می‌گیرد، متشکل از مواد نیمه هادی است، در حالیکه لایه زیرین از موادی ساخته شده است که گرمای حرارتی ساختمان را به یک طول موج خاصی از نور مادون قرمز تبدیل می‌کند که قادر به عبور مستقیم از طریق جو است و اجازه می‌دهد تا به فضا پرتاب شود.

برای تست پتانسیل این طرح، تیم سازنده یک دستگاه نمونه اولیه ساخت و آن را روی سقف یک ساختمان در دانشگاه استنفورد نصب کرد. از آنجایی که نمونه اولیه فاقد یک لایه فویل فلزی بود که به طور معمول در سلول‌های خورشیدی یافت می‌شود، مانع از فرار نور مادون قرمز نمی‌شد. اما به همین دلیل، امکان آزمایش اینکه آیا دستگاه برق تولید می‌کند یا نه، نبود.

با این وجود، لایه بالایی که نور خورشید را جذب می‌کرد، به دمای 24 درجه سانتی‌گراد بیشتر از دمای محیط رسید، در حالیکه لایه خنک کننده تابشی به دمای 29 درجه سانتی‌گراد پایین‌تر از دمای محیط رسید.

"ژن چن"، استاد دانشگاه جنوب شرقی چین که مسئول این آزمایش بود، گفت: این نشان می‌دهد که گرما از لایه پایینی به لایه بالایی منتقل شده و از طریق لایه بالایی به جو و فضا می‌تابد.

این تحقیق در مجله Joule منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دستگاه تهویه سلول خورشيدي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۶۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی ششم اردیبهشت در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  اوقات شرعی در استان سمنان به این شرح است:

اذان صبح در سمنان ۳:۴۰
طلوع آفتاب ۵:۱۱
اذان ظهر ۱۱:۵۴
غروب آفتاب ۱۸:۳۸
اذان مغرب ۱۸:۵۷
نیمه شب شرعی ۲۳:۰۸

دیگر خبرها

  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • دستگیری تنها چهار متخلف در آزمون دیروز
  • دستگیری تنها چهار نفر متخلف در آزمون دیروز
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • اوقات شرعی ششم اردیبهشت در سمنان
  • بازسازی ساختمان بلدیه با کاربری فرهنگی
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل
  • اجرای خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل
  • با این نوآوری بیمه بدنه دیگر معنایی نخواهد داشت! + فیلم