Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارنامه صادراتی ایران به عراق نشان می‌دهد که روابط حسنه‌ای بین دو کشور برقرار بوده است لذا بستن مرز به بهانه سیمان کردن، قطع بودن سیستم، خراب بودن دستگاه‌های ایکس ری و... خارج از روابط دیپلماتیک است.

روزنامه ایران نوشت: روز گذشته مرزهای عراق به روی کامیون‌های ایران که حامل کالاهای صادراتی مواد غذایی، مصالح ساختمانی، مواد پتروشیمی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..بسته شد. طبق پیگیری‌های صورت گرفته عنوان شده که مرز قصرشیرین به جهت اعتصاب کامیونداران عراقی بسته شده است و مرز مهران به خاطر دستگاه‌های ایکس ری در گمرک و استعلام گرفتن از بغداد با کندی پذیرش کامیون همراه است.

به گزارش ایران، اما افرادی که در مرز مهران و قصرشیرین بودند، گفتند طرف عراقی با بهانه‌هایی که از صبح روز گذشته تراشیدند مرز را بستند و معلوم نیست چه زمان باز خواهد شد. این اتفاق همزمان با پیام برهم احمد صالح رئیس‌جمهوری عراق رخ داد. وی از امریکا خواست که شرایط ویژه بغداد به جهت سیاسی و اقتصادی را در رابطه با تحریم‌های امریکا علیه ایران مورد توجه قرار دهد. وی متذکر شد: ما نمی‌خواهیم عراق زیر بار تحریم‌های امریکا علیه ایران فشاری متحمل شود.

البته مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا روز جمعه اعلام کرد که بغداد می‌تواند واردات گاز طبیعی و انرژی از ایران را به مدت ۴۵ روز ادامه دهد آن هم تنها در صورتی که این نقل و انتقال‌ها با دلار امریکا انجام شود.

رئیس‌جمهوری عراق در سفری که به کویت داشت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بغداد به دنبال برقراری روابط متعادل با همسایگان و جامعه جهانی است. ایران کشور همسایه ما است و ما علاقه‌مند به داشتن روابط خوب و پایدار با این کشور هستیم. وی افزود: مردم عراق همچنین خواهان تقویت روابط با کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس هستند. ما درحال میانجیگری میان ایران و امریکا نیستیم و نمی‌خواهیم وارد هیچ محوری شویم و منفعت ما در این است که عراق اولویت باشد.

هزاران کامیون در انتظار باز شدن قفل مرزها
این صحبت‌ها در حالی از سوی مقام عراقی مطرح شد که بیش از هزار کامیون در انتظار باز شدن قفل مرزها هستند و دلیل اصلی این اتفاقات معلوم نیست. آنگونه که فعالان اتاق بازرگانی به ایران عنوان کردند این اتفاق دائمی نخواهد بود و بعد از چند روز مرزهای عراق به روی کالاهای ایرانی باز خواهد شد. یکی از اعضای اتاق بازرگانی که خواست نامش عنوان نشود، گفت: قطعاً عراق برای خوش آمدن امریکا به چنین اقدام ناگهانی دست زده است و قطعاً با این اتفاق می‌خواهد از امریکا امتیاز بگیرد. متأسفانه بسته شدن مرز بدون اطلاع قبلی به خصوص در مورد مواد غذایی و کالاهای فسادپذیر، از نظر تجارت بین‌الملل با چالش همراه است.

وی افزود: کامیونداران ساعت‌های طولانی پشت مرز مانده‌اند و معلوم نیست مجوز ورود به عراق را خواهند گرفت یا خیر.

طبق آمار 7 ماهه تجارت ایران با عراق در سال‌جاری، میزان صادرات کشورمان از عدد 5.7 میلیارد دلار فراتر رفته است که این عدد در مقایسه با سال گذشته رشد 54 درصدی را نشان می‌دهد. این در حالی است که سال گذشته حجم صادرات ایران به عراق بیش از 6.2 میلیارد دلار بوده است.

کارنامه صادراتی ایران به عراق نشان می‌دهد که روابط حسنه‌ای بین دو کشور برقرار بوده است لذا بستن مرز به بهانه سیمان کردن، قطع بودن سیستم، خراب بودن دستگاه‌های ایکس ری و... خارج از روابط دیپلماتیک است.

تراکم شدید کامیون در مرز مهران
روز گذشته تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی ایران و عراق به عراق رفتند تا مشکل بوجود آمده را بررسی و دلیل بسته شدن مرز‌ها را جویا شوند. اتفاقی که در چند سال همکاری مشترک دو کشور بی‌سابقه بوده است. تا زمان تنظیم خبر هیچ گزارش جدیدی ارسال نشده است.

یک مقام دولتی که خواست نامش عنوان نشود، به «ایران» گفت: طبق توضیحاتی که دولت عراق داده مرز مهران به خاطر دستگاه ایکس ری که طرف عراقی نصب کرده است و این‌که کامیون‌ها باید از آن عبور کنند و همچنین استعلام‌ها باید از بغداد گرفته شود با مشکل مواجه شده است و اکنون در مرز مهران تراکم شدید کامیون بوجود آمده است. وی افزود: در مرز قصرشیرین هم گفته شده، کامیونداران عراقی اعتصاب کردند. به همین خاطر مرز بسته شده است. هنوز دلیل اعتصاب کامیونداران عراقی مشخص نشده است.البته برخی دیگر هم می‌گویند به خاطر مشکلات مرزبانی و این‌که ایران، برق گمرک عراق را به علت بدهی قطع کرده مرز بسته شده است.

سیمان کاری از سوی عراقی‌ها صورت نمی‌گیرد
یک منبع مطلع در اتاق بازرگانی به ایران گفت:عراقی‌ها تنها بهانه آوردند و نمی‌خواهند کالاهای ایرانی را پذیرش کنند. اگر مرز مهران به خاطر دستگاه ایکس ری بسته شده بود، حداقل یک کامیون اجازه ورود می‌گرفت اما از صبح روز گذشته هیچ کامیونی نتوانست از مرز عبور کند. حتی سیمان کاری از سوی دولت عراق در مرز صورت
نمی‌گیرد.
وی تأکید کرد: دولت عراق گفته است به خاطرسیمان کاری مرز و خرابی‌هایی که در آن منطقه وجود دارد، از ورود کامیون‌ها ممانعت می‌شود. اما یک روز پیش کامیون‌ها بدون مشکل تردد می‌کردند و حال معلوم نیست که یکباره چرا سیمان‌های مرز مشکل پیدا کرده است. این منبع مطلع اظهار داشت: به‌طور قطع عراق به خاطر تحریم ایران تصمیم گرفت مرز را ببندد تا کشورش با چالشی مواجه نشود. رفتار کشور دوست و همسایه ما در شرایطی که اروپایی‌ها سعی دارند در کنار ایران قرار گیرند جای سؤال دارد.

رشد صادرات به کاهش رسید
وی درباره روند صادرات به عراق گفت: زمانی که موضوع پیمان سپاری ارزی مطرح شد، صادرات ایران به عراق کاهش یافت اما با حل شدن پیمان سپاری ارزی، صادرات به عراق جهش پیدا کرد. از طرفی به خاطر کاهش ارزش ریال نسبت به دینار عراق، عراقی‌ها به دنبال افزایش صادرات از ایران بودند.این امر می‌توانست ضمن ارز‌آوری برای تجار کشور شرایط بسیار خوبی باشد. با رویه جدید عراقی‌ها صادرات کاهش پیدا می‌کند.

دولت تازه شکل گرفته عراق، بعد از چندین سال جنگ، بازسازی اقتصاد و احیای زیر ساخت‌ها در عراق را آغاز کرده است. مقامات عراق بارها اعلام کرده‌اند که اقتصاد کشورشان با ایران ارتباط گسترده‌ای دارد و تحریم‌های امریکا باعث شده است که بغداد به «شرایط دشوار» برسد. اما در عین حال امریکا به همه کشورها درباره نقض تحریم‌های علیه ایران هشدار داده است.

در این میان یحیی آل اسحاق رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق به خبرگزاری فارس گفته بود:حجم مبادلات اقتصادی ایران و عراق سالانه ۱۲ میلیارد دلار است که قرار بر این شده در سال‌جاری به ۲۰ میلیارد دلار نیز افزایش یابد. به‌طور حتم تحریم‌ها خللی در مبادلات اقتصادی و تجاری ایران و عراق ایجاد نمی‌کند و آینده اقتصادی دو کشور روشن است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کامیونداران عراق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۷۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند

به گزارش قدس خراسان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پیش از شروع جنگ تحمیلی از سوی صدام، دولت بعث عراق اقدام به اخراج ایرانی‌ها از این کشور کرد؛ کسانی که هنوز پس از گذشت ۴۵سال، نه ایران آن‌ها را به عنوان ایرانی قبول دارد و نه کشورعراق آن‌ها را عراقی می‌داند.

قصه ایرانی‌های ساکن شهر حلّه استان بابل که حالا در گوشه‌ای از شهر مشهد ساکن هستند نیز از این جنس است. ساجده و لعیمه خواجه نعمت دخترعموهایی هستند که پس از اخراج از عراق با کمک یک خیر مشهدی در این شهر صاحب خانه شدند؛ اما با وجود داشتن پدر و مادر ایرانی، هنوز پس از ۴۵ سال مدرک هویتی ایرانی ندارند.

ساجده خواجه نعمت که ۶۷ سال دارد و مادرزادی کم‌بیناست، هشت سال از ازدواج با پسرعمویش یعنی شهید مفقودالاثر وهاب خواجه نعمت گذشته بود که حکومت بعث عراق خودش و همسر ۳۰ ساله‌اش را دستگیر کرد. او پس از هشت روز آزاد شد؛ اما هنوز پس از ۴۵ سال هیچ خبری از همسرش ندارد.

وی در این باره می‌گوید: صدام، شوهرم را به دلیل تابعیت ایرانی دستگیر کرد. گفتند تو برو ایران او خودش می‌آید؛ اما پس از ۴۵سال هنوز هیچ خبری از او ندارم.

زایمان در زندان حزب بعث

ساجده خواجه نعمت با بیان اینکه صدام جوانان شیعه و متدینی را که تابعیت ایرانی داشتند، دستگیر کرده تا با سفر به ایران در جبهه علیه حزب بعث نجنگند، می‌افزاید: من را هشت روز در زندان انداختند، ۱۵۰ زن و بچه را در یک مکان کوچک زندانی کرده بودند، غذای خوبی نمی‌دادند و تنها دو ساعت در روز اجازه داشتیم از سرویس بهداشتی استفاده کنیم که با این جمعیت زیاد خیلی سخت بود. زندانبان‌ها به ما توهین می‌کردند و رفتار خیلی بدی داشتند، در این وضعیت بسیار بد، یکی از زنانی که حامله بود، در زندان زایمان کرد و اصلاً به او رسیدگی نکردند.

وی ادامه می‌دهد: با یک خودرو از جلو زندان، ما را به مرز ایران بردند و از آنجا سه روز پیاده در زیر باران و در سرما راه رفتم تا به سرپل‌ذهاب رسیدم. از سرپل‌ذهاب با خودرو نیروهای ایرانی به اردوگاه آوارگان جهرم آمدم و سه ماه در این اردوگاه ساکن بودم.

ساجده خواجه نعمت که به تنهایی روزگار می‌گذراند، عنوان می‌کند: دخترعمویم که پیش از ما به ایران آمده و در مشهد ساکن بود، من را تحت تکفل خود قرار داد و از اردوگاه جهرم به مشهد آورد.

وی که از نداشتن شناسنامه ایرانی با وجود داشتن نسب ایرانی گلایه می‌کند، می‌افزاید: برادرم در عراق متولد شده و با ما به ایران آمده است. با پیگیری‌هایی که انجام داد، کمتر از یک سال است شناسنامه ایرانی گرفته؛ اما هنوز به ما شناسنامه نداده‌اند.

صدام ۶۰ پسر بچه و مرد در بستگان ما را دستگیر کرد

لعیمه خواجه نعمت؛ همان دخترعمویی است که پیش از ساجده به ایران آمده و به کمک او ساکن مشهد شده است. درباره قصه اخراجش از عراق می‌گوید: همسرم شهید مفقودالاثر صالح خواجه نعمت ۲۹ سال داشت و چهار سال بود ازدواج کرده بودیم و دو دختر سه ساله و دو ساله داشتیم. ساعت ۹ شب مأموران آمدند در خانه ما در شهر حلّه و به تمام خانواده گفتند پنج دقیقه بیایید چند تا سؤال داریم. وقتی رفتیم، من را سه روز با دخترانم به زندان انداختند و سپس در مرز ایران رهایم کردند. پیاده به سمت ایران آمدم و ایرانی‌ها با خودرو من را تا اردوگاه خرم‌آباد رساندند.

وی می‌افزاید: من یک سال پس از پیروزی انقلاب و سه ماه پیش از آغاز جنگ تحمیلی به ایران آمدم. صدام همسرم را دستگیر کرد و تاکنون هیچ خبری از وی ندارم و مفقودالاثر شده است.

لعیمه خواجه نعمت با اشاره به اینکه صدام خیلی ما را اذیت کرد و به ما که تابعیت ایرانی داشتیم، خیلی ظلم کرد، بیان می‌کند: ۶۰نفر از مردان اقوام ما را که سنشان از ۱۴ تا ۴۲ سال بود، در شهر حلّه عراق دستگیر کردند. تنها به دلیل اینکه تابعیت ایرانی داشتیم و شیعه متدینی بودیم و تاکنون هیچ خبری از سرنوشت آن‌ها نداریم. از مسئولان عراقی که پیگیری کردیم، اطلاع دقیقی از سرنوشت آن‌ها نداشتند. برخی هم می‌گویند صدام همه آن‌ها را در گور دسته‌جمعی دفن کرده است.

وی با بیان اینکه بیشترین زمان نگهداری زنان اقوام آن‌ها در زندان ۲۵ روز بود، ادامه می‌دهد: صدام خانه، خودرو و اموال این افراد را مصادره و زنان و خانواده آن‌ها را از عراق اخراج کرد. چهار نفر از فامیل ما را در زندان شکنجه دادند و پسردایی ۱۴ ساله‌ام را با برق شکنجه کردند و به شهادت رسید.

لعیمه خواجه نعمت درباره ماجرای آمدنش به مشهد می‌گوید: ۱۷روز در اردوگاه آوارگان عراقی خرم‌آباد بودیم که یک تاجر مشهدی به نام آقای اخوان، ما و ۱۵ خانواده دیگر را کفالت کرد و به مشهد آورد. ابتدا نزدیک یک سال در هتل زندگی کردم و سپس این تاجر مشهدی خانه‌ای برای ما تهیه کرد.

وی درباره سایر اعضای خانواده‌اش خاطرنشان می‌کند: بقیه افراد خانواده ما در عراق ساکن هستند و ما به دلیل اینکه در ایران مهاجر هستیم، تنها می‌توانیم در ایام اربعین حسینی پاسپورت موقت برای سفر به عراق بگیریم و پس از اتمام آن مدت که کمتر از دو ماه است، باید به ایران برگردیم.

پدر و مادرم شناسنامه و کد ملی ایرانی دارند؛ اما به ما نمی‌دهند

لعیمه خواجه نعمت که در ابتدای صحبت گفته بود مادرش اصفهانی و پدرش شوشتری است، می‌گوید: نزدیک ۴۵ سال است در ایران ساکن هستیم؛ با وجود اینکه پدر و مادرمان ایرانی هستند و شناسنامه و کدملی دارند؛ اما هنوز به ما شناسنامه ایرانی نداده‌اند. به همین دلیل بنیاد شهید به ما مانند ایرانی‌ها حقوق پرداخت نمی‌کند.

وی با بیان اینکه صدام ما را به دلیل ایرانی بودن، پیش از شروع جنگ تحمیلی از عراق اخراج کرد، متذکر می‌شود: برای گرفتن شناسنامه ایرانی خیلی اقدام کردیم حتی دادگاه رفتیم و دادگاه نسب ما را پذیرفته؛ اما به ثبت احوال که مراجعه کردم، موافقت نکردند و شناسنامه ندادند. دلیلش را نمی‌دانم. 

لعیمه خواجه نعمت با اشاره به سختی‌های زندگی به عنوان یک مهاجر در ایران می‌گوید: پس از ۴۵ سال سکونت در ایران، بلاتکلیف مانده‌ایم. در ایران به ما می‌گویند عراقی هستید و در عراق هم به ما می‌گویند شما ایرانی هستید. ما فقط هویت و شناسنامه می‌خواهیم.

بی‌هویتی پس از ۴۵ سال سکونت در ایران با وجود نسب ایرانی، زندگی سختی را برای این افراد رقم زده است. با وجود اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران، همسران این افراد را به عنوان شهدای سپاه بدر پذیرفته؛ اما با حقوق کمتر از ۲میلیون تومان به سختی روزگار می‌گذرانند. امیدواریم این خلأ قانونی در کشور بازبینی شود و کسانی که هویت ایرانی در اجدادشان بوده به عنوان یک هموطن مورد پذیرش قرار گیرند تا برای همسران شهدای مفقودالاثری که ظلم صدام به جرم ایرانی بودن، زندگیشان را به اینجا رسانده، روزگار بهتری رقم بخورد.

خبرنگار: فریده خسروی

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد