Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون فرهنگی قوه قضاییه در همایش مددکاری اجتماعی گفت: فرهنگ احسان و نیکوکاری باید به شدت در جامعه ترویج شود، لذا نیکوکار و مددکار اجتماعی کسی است که این کار را برای خود به عنوان شغل انتخاب کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه در همایش مددکاری اجتماعی و توسعه پایدار اظهار کرد: برای مددکاری اجتماعی تعاریف مختلف است؛ اما اصل را بر آن گرفته‌اند که نیازمند به کمک را توانمند سازند تا خودش از حل مشکلات خود برآید و بجای آنکه افراد را مستقیم در معرض کمک قرار دهیم کاری کنیم که آن‌ها توانمند شوند و خودشان بر مشکلات خود چیره شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی اضافه کرد: مددکار اجتماعی کسانی هستند که می‌توانند دیگران را برای خودشان دوست داشته باشند و این رتبه بالایی از انسانیت است.

معاون فرهنگی قوه قضاییه عنوان کرد: انسان‌ها اگر به جایی برسند که عشق به انسان‌ها را در خود ایجاد کنند بسیار ارزشمند است. ما در این نگرش باید کمک بی چشم‌داشت را مد نظر قرار دهیم و نباید انتظار پاداش و جایزه را داشته باشیم، البته که اگر پاداشی هم داده شود منافاتی با اصل نگرش ندارد.

وی به مبانی اسلامی درباره مددکاری اجتماعی هم اشاره داشت و گفت: عشق ایثارگرایانه در فرهنگ اسلامی بسیار عزیز شمرده شده است و مثال کامل آن امیرالمومنین علی (ع) است که برای رنج و ناراحتی که به مردم وارد می‌شد گریه می‌کرد. بطوریکه از شنیدن خبر ستم به یک زن یهودی به شدت ناراحت می‌شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی ادامه داد: این یک مبنای اسلامی است که انسان از ناراحتی دیگران ناراحت شود. البته یک عده هم هستند که خارج از این قاعده قرار می‌گیرند و می‌بینید که امریکا و هم قطارانش چگونه موجب رنج و اندوه مردمی مثل یمن می‌شوند و از این کارشان هم اصلا ناراحت نیستند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه گفت: مبنای دوم اصل احسان و نیکوکاری است. این اصل یک اصل فوق‌العاده است که چهار مولفه و مرحله دارد. اصل اول اصل پرهیز است، یعنی انسان از آسیب رساندن به دیگران پرهیز کند. اصل دوم اصل سلبی دفاع است، یعنی از آسیب رسیدن به دیگران ممانعت کند. اصل سوم اصل سلبی درمان است. یعنی آسیبی که به مردم و دیگران رسیده است را درمان کنیم و به نوعی رفع مشکل داشته باشیم. مرحله و اصل چهارم یک اصل ایجابی است، یعنی انسان تا جایی که می‌تواند به دیگران خیر برساند.

حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی خاطرنشان کرد: اصل دو، سه و چهار را مددکاران اجتماعی به‌طور ویژه‌ای به آن‌ها می‌پردازند. یعنی کار مددکاران اجتماعی یک کار بسیار اخلاقی است.

وی در ادامه بیان داشت: در اخلاقیات یک کف و یک سقف را تعیین کرده‌اند که کف اخلاق عدالت است و همان کاری است که قضات در دادگستری‌ها انجام می‌دهند، اما سقف اخلاق احسان است خداوند متعال انسان را به عدل و احسان فرمان داده است.

معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: فرهنگ احسان و نیکوکاری باید به شدت در جامعه ترویج شود، لذا نیکوکار و مددکار اجتماعی کسی است که این کار را برای خود به عنوان شغل انتخاب کرده است و اگر مددکاران اجتماعی بدانند در چه مسیری حرکت می‌کنند و نیات خودرا با اصل نیکوکاری همراه کنند می‌توانند برای خود بهشت را خریداری کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی افزود: مبنای بعدی اصل امر به معروف و نهی از منکر است و اصل امر به معروف هم شامل بحث ما می‌شود. بین مومنان باید فرهنگ دوستی و محبت حاکم باشد؛ لذا حقیقت ولایت و اولیا دوستی و محبت است و نه دشمنی و عداوت. پس بخاطر این محبت به همدیگر امر به معروف و نهی از منکر صورت می‌گیرد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: پایه امر به معروف دوستی و احترام است البته گاهی هم در این راستا باید امر و نهی کرد. مثل امر و نهی پدری که بخاطر علاقه به فرزندش صورت می‌گیرد. پس مددکار احتماعی بر همین اساس به کسانی که نیازمند هستند به سمت معروف آن‌ها را هدایت می‌کند.

وی در پایان گفت: امیدواریم در کار مددکاری اجتماعی مبانی اخلاقی آن هم توجه شد. توجه به مبانی اخلاقی به کار شما انگیزه و قوت قلب خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: معاون فرهنگی قوه قضاییه همایش مددکاری اجتماعی حجت الاسلام و المسلمین صادقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۷۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران

به گزارش خبرنگار مهر، محسن روحی، صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود گفت: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از برنامه‌های ترویجی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های هر شهر که در زمینه ترویج کتابخوانی با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار، فرماندار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.

روحی، اهداف این برنامه را کمک برای دستیابی به توسعه پایدار و عدالت فرهنگی، تقویت و انسجام‌بخشی به توسعه فعالیت‌های اجتماعی محور فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های مادی و معنوی برای ترویج کتابخوانی، تقویت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده و حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه مشارکتی و جهادی در حوزه ترویج کتابخوانی عنوان کرد.

وی افزود: تناسب فعالیت‌ها با آئین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی، طراحی برنامه‌ها به طور ویژه برای پایتخت کتاب ایران، تأثیر پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت‌های تجاری و دستگاه‌های اجرایی، نوآوری در محتوا و شیوه اجرا و استفاده از فضای مجازی از ویژگی‌های کلی برنامه‌های ارسالی شهرها به دبیرخانه این جشنواره است.

روحی، با تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای اجرای برنامه‌های کتابخوانی و شبکه‌سازی گفت: مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت سرمایه‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و فکری موضوعی است که در انتخاب پایتخت کتاب ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6097248

دیگر خبرها

  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • مد خوب، مد بد!
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی