Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@14:00:51 GMT

کدخدایی: نظرات شورای نگهبان سیاسی نیست

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۷۹۲۹

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در برنامه بدون توقف که شب گذشته از شبکه سه سیما پخش شد در خصوص ماهیت و وظایف شورای نگهبان،‌اظهار داشت: همه جوامع نظارت را به حکم عقل پذیرفته اند که در اداره جامعه مکانیزمهای نظارتی را هم داشته باشند.

وی افزود: ما در زندگی اجتماعی روزانه هزاران مورد از نظارت را مشاهده می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مسابقات ورزشی ... در رفت و آمد ها و مدرسه و .. پس نظارت یک امر ضروری است برای حیات اجتماعی انسانها. در ایران و در کشورهای دیگر نظارت با عناوین مختلف مثل دادگاه عالی و شورای قانون اساسی و غیره صورت میگیرد و در کشور ما هم بعد از پیروزی انقلاب این مکانیزم بسیار موثر در نظر گرفته شد در حالیکه قبل از آن نظارت قانونمندی نداشتیم.

کدخدایی ادامه داد: یک زمانی هست که شورای نگهبان وظایفش را به خوبی انجام نمی‌دهد و یک زمانی نظرها با هم متفاوت است. وقتی یک مصوبه به شورای نگهیان می آید باید رای گیری کنندکه مغایر با قانون اساسی هست یا نه؟ بر خلاف موازین شرع هست یا خیر؟ و این بستگی به نظر اعضا دارد. آن حقوقدان که بیرون از جمع شوراست ممکن است خیلی از مسایل را نداند. مثلا یکی از آنها صحبتی داشت درباره اختیاراتی که مجمع تشخیص مصلحت دارد و درباره این موضوع مصاحبه کردند و مقاله نوشتند ولی از مصوبه ها بی اطلاع بودند و بعدها متوجه اشتباه خود شدند ولی به آن اعتراف نکردند.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد:‌ گاهی اوقات نظرات اینگونه است. شورای نگهبان نگرانی در مورد قضاوت ها ندارد. هر مصوب بعد از رای نهایی باید اعلام شود در غیر اینصورت خیانت است.
وی افزود: هر مصوبه ای که در شورای نگهبان مطرح شود و به مصوبات قبل از انقلاب اشاره داشته باشد، می تواند در مورد آن مصوبه نظر بدهد. ما در شورای نگهبان به عنوان یک حقوقدان، موازین فقهی و شرعی را باید در نظر داشته باشیم. پیشنهاد خوبی است که اگر قانون تصویب کند، اعضای شورای نگهبان فقط در دو دوره فعالیت داشته باشند.

قائم مقام شورای نگهبان با اشاره به اختلاف نظرها در قانون اساسی عنوان کرد: اصل دوم و چهارم قانون اساسی تکلیف آن اختلاف نظرها را روشن کرده است و میگوید شورای نگهبان در موازین اسلامی، باید نظر بدهد. کسی نمیتواند اعتبار آن مرجع را زیر سوال ببرد. مثلا در بحث انتخابات، قانون اساسی در اصل 99 می گوید که نظارت در انتخابات برعهده ی شورای نگهبان است.

وی بر همین اساس اضافه کرد: در قانون انتخابات هم آمده وظایف نظارت و اجرایی را به تفسیر تعیین کرده. قانون انتخابات مجلس، خبرگان، ریاست جمهوری و قانون همه پرسی. یعنی همه اینها یک قانون عادی دیگری را در کنارش دارد. در همه اینها هم جزئیاتی بیان شده و وجه مشترک همه ما پذیرش قانون اساسی و قانون عادی است . اگر کسی به قانون انتخابات اعتراض دارد، این شورای نگهبان است که به مجلس فشار می آورد تا قانون را اصلاح کنند. چراکه ما نمی توانیم ظرف مدت 50 روز دوازده هزار نفر را بررسی صلاحیت کنیم.

وی افزود: قانون اساسی و قانون عادی میگوید نظر شورای نگهبان پایان بخش مطالب است البته در وظایف نظارتی چندین مرحله وجود دارد. نظارت حوزه انتخابیه، نظارت استان، هیات مرکزی و در شورای نگهبان چندین مرحله دیگر.

کدخدایی با تاکید بر سیاسی نبودن نظرات شورای نگهبان خاطرنشان کرد: ما قوانینی داریم که بعضی ها به ما ایراد می گیرند مثلا خدمات رسانی به ایثارگران. و مجلس ملزم به اصلاح آنها می شود و نهایتا به تایید می رسد. در حوزه انتخابات هم گاهی اوقات ممکن است شما یک فرد را مطرح بفرمایید ولی افراد مختلفی از جناحهای گوناگون در طول ادوار مختلف انتخابات بودند که مورد تایید شورای نگهبان واقع نشدند.

سخنگوی شورای نگهبان بر همین اسا یادآور شد:‌ نمی توان بعضی از اسامی را ذکر کرد و باعث ایجاد مطالبی در جامعه شد. افراد متعددی بودند که بعد از شنیدن نتیجه خیلی ناراحت شدند. در خاطرم هست که در انتخابات مجلس در یکی از حوزه های انتخابی اختلافاتی در شمارش آراء بود که شورای نگهبان باز شماری کرد و نتیجه منجر به این شد که رای نهایی آن صندوق مخالف رای ما بود . شما اگر می خواهید بفرمایید که شورای نگهبان نظراتش سیاسی است، باید مصداق روشنی را بفرمایید و شورای نگهبان دلایل کافی و قانونی برای رد صلاحیت آن مصداق نداشته باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: شورای نگهبان جامعه مدرسه ایران قانون اساسی انقلاب قانون مجمع تشخیص مصلحت مصاحبه اعضای شورای انتخابات ریاست جمهوری خدمات رسانی انتخابات مجلس انقلاب جامعه خدمات رسانی شورای نگهبان مجمع تشخیص مصلحت کدخدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۷۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

«شفافیت» در دستور کار شورای نگهبان است

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لایحه‌های برنامه هفتم و شفافیت اظهار کرد: برنامه هفتم تاکنون دومرتبه برای اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شده است؛ هنوز اصلاحیه اخیر مجلس را دریافت نکردیم. درباره شفافیت نیز اصلاحیه را دریافت کردیم و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره سیستم انتخابات تناسبی اظهار کرد: این موضوع در مصوبه اصلاح قانون انتخابات مطرح و از سوی شورای نگهبان تأیید شد اما اعضای هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام دراین زمینه نکاتی داشتند که در آن مقطع مجلس تصمیم گرفت آن را از مصوبه خارج کند.

برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

ایرادی به مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نداشتیم

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: ما نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و تایید آن را قبلاً اعلام کردیم اما ما درباره لایحه برنامه هفتم ایرادات و ابهامات دیگری داشتیم که در حال رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان است و پس از رفع این ایرادات لایحه بطور کامل ابلاغ می‌شود. طبق مفاد این مصوبه نیز قانون برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود.

تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی گفت: آموزش‌هایی را برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفتیم که انجام شده است؛ همچنین در حوزه‌هایی که انتخابات بصورت الکترونیکی انجام می‌شود آموزش‌هایی برای مردم ارائه و پیش‌بینی‌هایی برای آشنایی با فرآیند انجام شده است؛ فرآیند نظارتی شورای نگهبان نیز متناسب با این نوع برگزاری انتخابات پیش‌بینی شده است.

کد خبر 849323 منبع: ایسنا برچسب‌ها بازنشستگان کشوری خبر ویژه حسن روحانی زنان - حجاب شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید