Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرناپلاس- صرف بودجه برای روی صحنه بردن نمایش‌های میدانی با واکنش یک بازیگر پیشکسوت مواجه شد و وی از مدیران رسانه ملی خواست درباره بودجه این نمایش‌ها هم طرح سؤال کنند.

تعزیه و نمایش‌های آیینی و میدانی در تئاتر ما همواره حضور کمرنگی داشته است. همه پیشکسوتان و هنرمندان بر بار دراماتیک و توانایی که این مقوله برای اجرای نمایش‌های مختلف دارد، واقف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آن تلاش و همتی که باید انجام شود، صورت نگرفته و در این سال‌ها تنها آثار انگشت‌شماری روی صحنه تئاتر با این موضوع اجرا شده است.

**مهم‌ترین بخش این اعتراضات به مسائل مالی و بودجه‌ها برمی‌گردد

«فصل شیدایی» نام نمایش میدانی و چندرسانه‌ای است که در سال ١٣٩٤ با طراحی و کارگردانی سعید اسماعیلی در شهرهای مختلف روی صحنه رفت. نمایش «تنهاتر از مسیح» دیگر نمایش میدانی بود که مهرماه امسال در بوستان ولایت اجرا شد. تصوراتی که از گذشته وجود داشت با روی صحنه رفتن برخی از این نمایش‌ها نه‌تنها استقبال جامعه تئاتری را همراه خود نداشت، بلکه انتقادها و اعتراضات زیادی سمت نمایش‌های میدانی سرازیر شد. مهم‌ترین بخش این اعتراضات به مسائل مالی و بودجه‌هایی که برای این نمایش‌ها تخصیص داده می‌شود، برمی‌گردد و از آنجا که بیشتر این آثار با بودجه‌ ارگان‌های دولتی ساخته می‌شوند، به‌تندی از جانب فعالان مستقل تئاتر مواخذه و حتی برخی اوقات محکوم به هدر دادن بیت‌المال می‌شوند.

**معایب و مزایای حمایت‌های مادی از تئاترهای میدانی

اینکه انتقادات جامعه تئاتر نسبت به اختصاص حمایت‌های مالی از نمایش‌های میدانی به چه میزان با نگاه دفاع از حقوق صنف همراه است، جای سؤال دارد. زیرا برخی رسانه‌ها اعتراضات تئاتری‌ها را نسبت به صرف بودجه برای نمایش‌های میدانی، آغشته به خصومت شخصی کارگردان تئاتر می‌دادند. حال در رابطه با معایب و مزایای حمایت‌های مادی از تئاترهای میدانی با داود فتحعلی‌بیگی به گفت‌وگو پرداختیم.

**چرا رسانه ملی طرح سؤال نمی‌کند؟

داوود فتحعلی‌بیگی از فعالان عرصه هنرهای نمایشی کشور، در واکنش به بودجه‌ای که توسط ارگان‌ها برای راه‌اندازی نمایش‌های میدانی داده می‌شود، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: اینکه کلی بودجه صرف می‌کنند و شویی به نام نمایش میدانی راه می‌اندازند به خلق کدام اثر ماندگار منجر شده؟ تازه بلیت‌فروشی هم ندارند و رایگان اجرا می‌کنند، اما کدام مخاطب بوده که به تماشای این آثار رفته و بعد از آن تفکرش دستخوش تحول شده است؟

این بازیگر پیشکسوت ادامه داد: جای سؤال است که اغلب نمایش‌های میدانی را هم به کسانی واگذار می‌کنند که فاقد صلاحیت اجرا هستند. چرا سراغ آدم‌های صاحب صلاحیت نمی‌روند؟ آیا جز این است که نخبگان تئاتر تن به توصیه‌های آقایان نمی‌دهند و اعتقادات خود را با پول‌های هنگفت تاخت نمی‌زنند؟ چرا رسانه ملی در این باره طرح سؤال نمی‌کند؟

**آیا مجریان نمایش‌های میدانی فقط یک شب را بدون دستمزد کار می‌کنند؟

فتحعلی‌بیگی که سابقه سال‌ها فعالیت در نمایش‌های آیینی را داشته است، تأکید کرد: ما میراثی به نام تعزیه داریم که اتفاقاً نمایش میدانی است و طی صدها سال بدون بریز و بپاش مخاطب داشته است. آن‌ها که تعزیه‌خوان بودند به عشق امام حسین (ع) و بدون هیچ چشمداشت مالی فعالیت می‌کردند. کدام تعزیه‌خوانی را سراغ دارید که برای کسب درآمد به این حرفه روی آورده باشد؟ آیا مجریان نمایش‌های میدانی فقط یک شب را بدون دستمزد کار می‌کنند؟ کدام یک از عوامل نمایش‌های ارگانی اخیر بدون دریافت دستمزد مشغول کارند؟

**درآمدزایی در تعزیه

بازیگر فیلم «کتاب قانون» درباره اهمیت نمایش‌های آیینی عنوان کرد: اگر می‌خواهند بیت‌المال تلف نشود به‌جای سروصدا کردن حول نمایش‌های میدانی، مکانی ثابت برای تعزیه بسازند که سال در دوازده ماه برنامه داشته باشد. در آن صورت است که هم به‌واسطه حضور مخاطبان، تعزیه به درآمدزایی می‌رسد و هم کلی توریست محو فرهنگ آیینی ما خواهد شد.

**با ورود ارگان‌ها به حیطه تئاتر مخالف نیستم

داوود فتحعلی‌بیگی با اعلام اینکه «من با ورود ارگان‌ها به حیطه تئاتر مخالف نیستم»، بیان کرد: بیت‌المال را جایی خرج کنند که به درد بخورد. در حوزه مباحث دینی ارگان‌ها خیلی اشتباه داشته‌اند، چون برای تبیین مفاهیم دینی در هنر به سراغ متخصصان نرفته‌اند. اگر می‌خواهند نام نیک از آن‌ها بماند یک بار هم که شده بودجه‌ها را از طریق متخصصان خرج کنند.

گزارش از هنگامه ملکی

**اداره کل اخبار چندرسانه‌ای**ایرناپلاس**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ايرناپلاس تئاتر خياباني داوود فتحعلي بيگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۸۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ویدئویی از مراحل ضبط قطعه موسیقی نمایش «گالیله» با خوانندگی پولاد کیمیایی که این شب‌ها در تئاتر شهر روی صحنه است، منتشر شد.

قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دوره‌گرد در نمایش «گالیله» خوانده می‌شود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش و همچنین این ترانه بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور بوده است.

نمایش «گالیله» به تهیه‌کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور با نقش‌آفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ، علیرضا ساوه درودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است.

نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز  محمد امیریاراحمدی بر عهده دارد.

فروش بلیت این نمایش در سایت تیوال از طریق لینک tiwall.com/s/galilei۳  و همچنین فروش بلیت ردیف هفت نیز در سایت گیشه تئاتر در دسترس علاقه‌مندان است.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب