Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@23:21:25 GMT

مهم‌ترین عامل مستعدکننده دیابت؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۲۴۰۴

مدیرگروه آموزشی تغذیه دانشکده علوم پزشکی مشهد گفت: ۶۵ درصد از ما ایرانی‌ها اضافه وزن داریم، اضافه وزن و چاقی مهم‌ترین و یکی از ریزفاکتورها و عامل مستعدکننده دیابت است. ناطقان: محسن نعمتی در نشستی خبری، به مناسبت روز جهانی دیابت که در مرکز معاونت بهداشتی استان برگزار شد گفت: ایرانیان به دو دلیل مستعد دیابت هستند، به این دلیل که با توجه به آمار ۶۵ درصد از ما ایرانی‌ها اضافه وزن داریم، اضافه وزن و چاقی مهم‌ترین و یکی از ریزفاکتورها و عامل مستعد کننده دیابت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود:  با توجه به همین آمار ما ایرانیان مستعد دیابت هستیم، دلیل دومی که ایرانیان مستعد دیابت هستند این است که در آسیا چاقی مرکزی است و چربی ها در دور شکم  جمع می‌شود که این الگوی چاقی سیبی شکل با به وجود آمدن دیابت در افراد رابطه مستقیم دارد.

مدیرگروه آموزشی تغذیه دانشکده علوم پزشکی مشهد  ادامه داد: عدم تحرک یکی دیگر از عوامل دیابت است، درحالی که در دیگر مناطق و دیگر کشورها تحرک بالا است تمام افراد امکانات در اختیار دارند اما مردم کشور ما به صورت بدی از این امکانات برای مثال خودرو استفاده می‌کنند که این بی‌تحرکی یکی از پایه‌های افزایش استعداد دیابت است.

نعمتی اظهار کرد: ما با خوردن یک غذای معمولی دیابت نمی‌گیریم و این بیماری پیرو یک رابطه علت و معلولی نیست. اما اگر فردی کربوهیدرات‌های ساده و قند بیش از حد معمول بخورد بیشتر مستعد دیابت خواهد بود. ما هم می‌توانیم دیابت را به تاخیر بندازیم و هم  به تعجیل بیندازیم و با توجه به ارثی بودن دیابت نوع دوم لزوما به این معنا نیست که اگر پدر یا مادر دیابت داشته‌ باشد شما هم به آن دچار شوید و با ورزش، فعالیت فیزیکی منظم و وزن طبیعی می‌شود از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: از نظر علم پزشکی ما نه رژیم دیابتی داریم و نه کیک دیابت و تنها باید توصیه‌ تغذیه‌ای در مورد دیابت را انجام دهیم و اگر ما با توصیه‌های اشتباه یکی از لذت‌های انسان را از او بگیریم به آن‌ها ظلم کرده‌ایم، لذت خوردن را هیچ متخصص تغذیه‌ای نباید از فرد بگیرد و خورده معلومات هستند که این اتفاق را منجر می‌شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با اشاره به اینکه «ما توصیه تغذیه‌ای داریم که فرد لذت ببرد و مهم‌ترین اصل این است  که فرد توزیع وعده غذایی داشته‌ باشد»، گفت: این توصیه‌ها نواسانات را کنترل خواهد کرد، رژیم فرد دیابتی متفاوت از دیگر افراد نیست، اما باید توزیع غذایی انجام شود.

نعمتی تصریح کرد: دیابت یک بیماری هورمونی است که آن را در کتاب‌ها با تغذیه مرتبط می‌دانیم، در کتاب‌ها و مقالات  قدیمی دیگر گفته‌ می‌شود که 80 درصد از این بیماری با تغذیه مرتبط است اما در مقالات جدیدتر ۹۰ درصد تغذیه را با این بیماری مرتبط می‌دانند.

مدیرگروه آموزشی تغذیه دانشکده علوم پزشکی مشهد بیان کرد: علم تغدیه در سه مرحله به پیشگیری از دیابت می‌تواند کمک کند که به سه بخش اولیه، ثانویه و ثالثیه تقسیم می‌شود. بزرگترین خدمتی که علم تغذیه می‌تواند انجام دهد، این است که  پیشگیری اولیه را انجام دهد، این به این معناست که  افرادی که پیش‌دیابتیک هستند و می‌توانند به دیابتیک تبدیل نشود.

وی افزود: با تلاش افراد در بهداشت، این افراد افرادی هستند که  وزن بالایی دارند، چربی خون و کلسترل بالایی دارند و دور کمرشان هم زیاد شده است که به این افراد، افراد پیش دیابتیک ویا در عبارات علمی سندرم متابولیک می‌گوییم.

نعمتی ادامه داد: با توجه به تحقیقاتی که انجام شده‌است، در استان‌ها آمار سندرم متابولیک متفاوت است، در بعضی از استان‌ها 10 تا 20 درصد و برخی دیگر تا 40 درصد است که در یزد از همه بیشتر است.باید برنامه‌ریزی کنیم تا پیش‌دیابتیکی‌ها به دیابت تبدیل نشود.

مدیرگروه آموزشی تغذیه دانشکده علوم پزشکی مشهد  اظهار کرد: در مرحله دوم گروه تغذیه باید به این افراد کمک کنند تا  افرادی که دیابت دارند و به عوارض این بیماری مبتلا نشوند. بیماری‌های مزمن ارمغان سبک جدید زندگی بشری هستند.  با علم تغذیه باید به این فرد کمک کنیم که عوارض برایشان ایجاد نشود.

وی افزود: ما می‌توانیم دیابت را با تغییر سبک جدید زندگی به تاخیر بیندازیم و اگر فردی چاق است،  بتواند 7 درصد وزنش را کم بکند و یا 150 دقیقه در هفته ورزش بکند، تا حد زیادی  از این بیماری پیبشگیری خواهد شد.

نعمتی اضافه کرد: در نتیجه علم تغذیه می‌تواند پیشگیری ثانویه را داشته باشد تا تبدیل به کبد چرب، نارسایی قلب و کلسترول بالا نشود.اگر مرحله دوم هم گذشت و دیابتیک شد و توصیه‌ها را عملی نکرد وزن بالا دارد و کلسترول و عارضه هم برایش ایجاد شده‌است، پیشگیری ثالثیه داریم و نمی‌گذاریم تا این افراد به مرگ دچار شوند.
برچسب ها: مستعد کننده ، دیابت ، اضافه وزن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مستعد کننده دیابت اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۲۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟

با پیروی از رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت بدنی، نوشیدن آب کافی، کاهش استرس، داشتن خواب کافی و رسیدن به وزن ایده‌آل سطح قند خون را کنترل کنید.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دیابت نوع دوم یک بیماری مزمن شایع است که خطر ابتلاء به آن را می‌توان با تغییر سبک زندگی، کنترل استرس و دیگر موارد کاهش داد، افزایش سطح قند خون به صورت کنترل نشده اثرات مضری بر همه اندام‌های بدن دارد و ممکن است عوارض جدی بر سلامت چشم‌ها، کلیه‌ها، اعصاب، قلب، کبد و رگ‌های خونی داشته باشد، در ادامه به بررسی روش‌های طبیعی برای کنترل سطح قند خون می‌پردازیم:

تغییر سبک زندگی

سبک زندگی بی‌تحرک مهمترین عامل ایجاد دیابت یا پیش دیابت است، افزایش فعالیت روزانه و فعال بودن در طول روز باعث کنترل سطح قند خون و کاهش خطر ابتلاء به دیابت می‌شود.

پیروی از رژیم غذایی سالم

مصرف کربوهیدرات اصلی‌ترین دلیل افزایش قند خون و همچنین نوسانات قندی است، توصیه شده است که به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری دیابت مصرف کربوهیدرات را محدود کنید و از کربوهیدرت‌های با شاخص گلیسمی کمتر استفاده کنید، نان، سیب‌زمینی و شرینی سرشار از کربوهیدرات است؛ بهتر است مصرف فیبر خود را افزایش دهید، زیرا به کاهش میزان گلوکز ناشی از مصرف کربوهیدرات کمک می‌کند؛ علاوه بر این، فیبر به کنترل وزن و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند، حبوبات، غلات کامل و میوه‌ها منابع مناسبی از فیبر هستند.

داشتن فعالیت بدنی

ورزش نقش مهمی در بهبود سلامتی دارد، به استحکام عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کند، تعادل را حفظ می‌کند، استرس را کاهش می‌دهد، حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد، باعث کاهش وزن می‏‌شود، همه این موارد به کنترل قند خون کمک می‌کند.

نوشیدن آب کافی

افراد باید به میزان کافی آب بنوشند، هیدراته شدن بدن به کنترل قند خون کمک می‌کند، البته میزان مصرف آب برای مبتلایان به بیماری‌های کلیوی یا قلبی باید با مشورت پزشک متخصص تعیین شود.

کاهش استرس

استرس خطر بروز بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری قلبی و اختلالات روانی را افزایش می‌دهد، توصیه شده است با کاهش استرس از طریق یوگا، مدیتیشن، پیاده‌روی، گوش دادن به موسیقی، نقاشی کردن و کمک به دیگر سطح قند خون را کنترل کنید.

داشتن خواب کافی

کمبود خواب ریتم شبانه‌روزی را تغییر می‌دهد و منجر به استرس و همچنین بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی می‏‌شود، بنابراین توصیه شده است هفت تا هشت ساعت خواب شبانه داشته باشید؛ به منظور داشتن خواب باکیفیت از نگاه کردن به نمایشگرها قبل از خواب دوری کنید، در یک محیط تاریک و آرام بخوابید و سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید.

رسیدن به وزن ایده‌آل

حفظ وزن ایده‌آل خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد؛ همچنین، می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند، حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و خطر بروز دیابت را کاهش دهد.

کد خبر 749919

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی