Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه آمریکایی گزارش داده «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) اندکی بعد از وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ استفاده از دارویی را بررسی کرده که قرار بوده مانند «سرم اعتراف‌گیری» عمل کرده و مظنونان ادعایی تروریسم را به دادن اطلاعات وادار کند.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، یک رسانه آمریکایی گزارش داده «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) اندکی بعد از وقوع حادثه 11 سپتامبر سال 2001 استفاده از دارویی را بررسی کرده که قرار بوده مانند «سرم اعتراف‌گیری» عمل کرده و مظنونان ادعایی تروریسم را به دادن اطلاعات وادار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طبق نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، سیا بعد از چند ماه تحقیقات متوجه شد دارویی به نام «Versed» که یک داروی آرام‌بخش برای کاهش اضطراب است، ماده‌ای موثر است که از آن می‌توان برای اعتراف‌گیری استفاده کرد. 

رسانه آمریکایی نوشته سیا در نهایت این برنامه را برای تأیید به وزارت دادگستری این کشور ارجاع نداد. برنامه‌ای که پژوهش درباره این دارو ذیل آن انجام می‌شده، «پروژه داروسازی» نام داشته و شرح آن در یک گزارش 90 صفحه‌ای سیا آمده است. 

این گزارش سیا که نسخه‌ای از آن در اختیار آسوشیتدپرس قرار گرفته در ادامه افشاگری‌هایی صورت می‌گیرد که پیشتر از نقش پزشکان و روان‌شناسان دخیل در تدوین برنامه‌های شکنجه و بازجویی سیا پرده برداشته بود.  

چند سال پیش گزارشی که نمایندگان مجلس سنا درباره برنامه‌های شکنجه و اعتراف‌گیری سیا علیه مظنونان تروریسم منتشر کردند نشان می‌داد دو روان‌پزشک نفش فعالی در تدوین این برنامه‌های شکنجه ایفا کرده‌اند. انتشار آن گزارش باعث انتقاد از جامعه پزشکان آمریکا درباره سوءاستفاده از علم برای تدوین روش‌های آزار انسان‌ها شده بود. 

«درور لادین»، از وکلای «اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا» (یک نهاد فعال در مسائل حقوق بشری) درباره نقش پزشکان در پژوهش جدید برای اعتراف‌گیری از مظنونان می‌گوید: «این به معنی آن نیست که این پزشک‌ها به سادیسم (دیگرآزاری) یا امراض دیگر مبتلا بودند، بلکه معنایش این است که آنها [در برنامه شکنجه سیا] همدست بودند چون این برنامه شکنجه شبه‌علمی نمی‌توانست بدون مشارکت پزشکان اتفاق بیفتد.»

در گزارش سیا تصریح شده بین سال‌های 2002 تا 2007، پزشکان، روان‌شناسان، دستیاران پزشکی و پرستارها مستقیماً در این برنامه شکنجه و بازجویی نقش ایفا کرده‌اند. این افراد وظیفه مراقبت از 97 بازداشتی در 10 بازداشت‌گاه مخفی سیا در خارج از مرزهای آمریکا را به عهده داشته‌اند. 

سیا در نهایت تصمیم گرفته از وزارت دادگستری آمریکا برای صدور مجوز جهت این برنامه بازجویی مجوز نگیرد. با توجه به اینکه قبلاً چندین ماه طول کشیده بود تا وزارت دادگستری آمریکا تاکتیک‌های خشن سیا برای اعتراف‌گیری مانند محرومیت از خواب، حبس در محوطه‌های بسته و غرق مصنوعی را تأیید کند، تیم سیا نمی‌خواست این بار هم در وزارت دادگستری مسئله ایجاد کند. 

 در این گزارش تصریح شده پژوهشگران سیا قبل از تمرکز بر روی بررسی «Versed» به مطالعه آزمایش‌های شوروی سابق بر روی داروها و آزمایش‌های جنجالی و غیراخلاقی سیا در دهه 1960 بر روی اثرات مصرف داروی LSD و سایر داروهای روان‌گردان بر روی آزمودنی‌های انسانی پرداختند. این آزمایش‌ها در آن زمان برای کشف ماده‌ای به نام «سرم حقیقت‌یابی» یا «سرم اعتراف‌گیری» انجام می‌شد و به شدت از لحاظ اخلاقی زیر سوال رفت. 

«Versed» نام تجاری دارویی با نام علمی «میدازولام» است که باعث ایجاد خواب‌آلودگی، تسکین اضطراب و کاهش تحریک‌پذیری می‌شود. این دارو می‌تواند به طور موقت حافظه را تضعیف کند و از آن برای جراحی‌های کوچک که نیاز به بی‌هوشی کامل ندارند استفاده می‌شود. 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان سیا تروریسم اعتراف گیری شکنجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۳۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف لیگ برتر: داور اشتباه کرد، حق با شما بود!‏

به گزارش "ورزش سه"، ناتینگهام فارست از داوری دیدار این تیم ‏مقابل اورتون بسیار خشمگین بوده و می‌گوید سه تصمیم اشتباه ‏داوری در نتیجه تاثیرگذار بوده و باعث باخت این تیم شده است. ‏

فارست که برای سقوط نکردن تلاش می‌کند می‌گوید داوری باعث ‏شده شانس سقوط این تیم به مراتب بیشتر شود. هووارد وب، ‏رئیس کمیته داوران انگلیس، امروز با باشگاه فارست تماس گرفت تا ‏درباره این بازی توضیح بدهد. وب تنها در یکی از سه تصمیم جنجالی ‏داوری اشتباه داور را پذیرفت و گفت دو تصمیم دیگر که مورد اعتراض ‏ناتینگهام بوده بدون اشتباه گرفته شده است. ‏

روزنامه تایمز گزارش داد هووارد وب به مدیران فارست اعلام کرده ‏تصمیم داور مسابقه، آنتونی تیلور، در صحنه خطای اشلی یانگ روی ‏کالوم هادسون اودوی اشتباه بوده است. او همچنین پذیرفت که ‏دخالت نکردن استوارت ات‌ول، داور وی‌ای‌آر، در این صحنه هم ‏نادرست بوده است. ‏

ناتینگهام فارست از تصمیم داور وسط آنتونی تیلور و ات‌ول، داور ‏وی‌ای‌آر، آنقدر عصبانی بود که این داور ویدیویی را به هواداری از ‏لوتون متهم کرد. لوتون و فارست رقبای مستقیم در قعر جدول لیگ ‏برتر هستند و فارست می‌گوید گروهی قصد دارند لوتون را هر طور ‏شده در لیگ برتر نگه دارند حتی اگر به معنای سقوط غیرمنصفانه ‏ناتینگهام باشد. ‏

دیگر خبرها

  • در واکنش به سرکوب دانشجویان معترض آمریکایی؛ کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار ‎آزادی بیان افتاده است
  • وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب اعتراف کرد
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • حماس: به زودی به پیشنهاد صلح اسرائیل پاسخ می‌دهیم
  • تخریب ۸۰ درصد مدارس غزه و تبدیل آن به بازداشتگاه و مرکز شکنجه
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • بی بی سی و اعتراف به جعل سند
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • پشت‌پرده گزارش جدید بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی چیست؟
  • اعتراف لیگ برتر: داور اشتباه کرد، حق با شما بود!‏