Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@20:39:26 GMT

همایش نقش حوزه‌های علمیه در ترویج فرهنگ وقف برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۴۲۹۴

همایش نقش حوزه‌های علمیه در ترویج فرهنگ وقف برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدرضا اسماعیل‌پور عضو شورای فرهنگی و مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان بوشهر سه‌شنبه‌شب در این آئین با بیان اینکه روحانیون و طلبه ها خط مقدم جبهه فرهنگی و استکبارستیزی هستند، اظهار کرد: برخی از استان‌ها از محل درآمد مستقلات وقفی هزینه شهریه های مدارس علمیه را تامین می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو شورای فرهنگی استان بوشهر در ادامه نقش حوزه های علمیه را در ترویج سنت حسنه وقف یک نقش مقاومتی خواند و خواستار شد: روحانیت مبلغ فرهنگ وقف باشند و مردم جامعه را تشویق به وقف کنند.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان بوشهر اعلام کرد: در شهر بوشهر ۱۸۸ مسجد داریم که تنها فقط یک سوم این مساجد روحانی جهت اقامه نماز جماعت و بیان احکام شرعی دارند و مابقی توسط افراد غیر روحانی نمازجماعت اقامه می شود.

حجت الاسلام اسماعیل پور با اشاره به اینکه ۶۴ شناسه برنامه‌های فرهنگی توسط سازمان اوقاف و امورخیریه در طول سال در امامزادگان و بقاع متبرکه انجام می شود، بیان کرد: وقف به مفهوم کمک های خیرخواهانه افراد و نهادها به عنوان سنت نیکو و حسنه ای است که از دیرباز از انسان های بزرگ در طول تاریخ به یادگار و باقی مانده است و این امر در جوامع و فرهنگ های انسانی مختلف در دوره های گوناگون تاریخی وجود داشته است و در فرهنگ اسلامی از وقف به عنوان صدقه جاریه به مفهوم صدقه ای که مستمر، باقی و جاویدان است یاد شده است.

وی گسترش فرهنگ نوع دوستی و کمک رسانی در زندگی اجتماعی یکی از زیباترین راهکارهای برآمده از آموزه های دینی در سنت پسندیده وقف است، اظهار کرد: وقف عملی الهی است که شخص در کمال صحت و سلامت عقل و اندیشه تمام یا قسمتی از مال و جان خویش را بی آنکه انتظار دریافت پاداشی را داشته باشد با تمام وجود برای رضای خداوند به همنوع یا همنوعان خویش می بخشد.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان بوشهر با اعلام اینکه بهمن ماه سالجاری آزمون مسابقات سراسری حفظ قرآن کریم اوقاف برگزار می شود، اضافه کرد: نقش آموزه های دینی در رویکرد به اخلاق و عمل اهمیت بسیاری دارد و مال دوستی در نهاد بشر قرار دارد و در برابر این غریزه می تواند اعتقاد به حیات جاویدان و پاداش عمل صالح جایگزین شود.

حجت الاسلام اسماعیل پور با بیان اینکه اصل و مبنای مهم وقف مانند هر عمل شایسته ای، اخلاص و قصد قربت است، بیان کرد: از نظر قرآن، معیار انسانی، ایمان و عمل صالح است و نیکوکاری و مشارکت در امور خیر یکی از این اعمال صالح است که پس از عقیده درست، مطرح شده است.

۶۰ طلبه ملبس آماده تبلیغ و ترویج فرهنگ دینی

مدیریت حوزه علمیه امام خمینی (ره) شهرستان بوشهر در این همایش به ارائه گزارشی از روند آموزشی و عمرانی این مدرسه علمیه پرداخت و گفت: بیش از ۵۰۰ نفر طلبه خانم و ۳۰۰ نفر طلبه آقا در مدارس علمیه شهر بوشهر مشغول به تحصیل هستند.

حجت الاسلام سید مهدی آقامیری اظهار کرد: ۶۰ طلبه ملبس این مدرسه علمیه آمادگی کامل به منظور تبلیغ و ترویج فرهنگ دینی و اقامه واجبات دینی و حضور در مساجد شهر بوشهر را دارند.

مدیریت حوزه علمیه امام خمینی (ره) شهرستان بوشهر ادامه داد: گروه های جهادی طلاب این مدرسه علمیه در روستاها و مناطق محروم کارهای تبلیغی انجام می دهند و تشکیل گروه انوار الائمه (ع) با موضوع یک حس خوب در پارک های شهر بوشهر خیمه های اجتماعی و فرهنگی را برای نوجوانان و جوانان دانش آموز و دانشجو بر پا کرده است.

این مراسم از سوی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان بوشهر ساعتی پس از اذان مغرب و عشاء آغاز شد و با تجلیل بیش از ۵۰۰ نفر از طلاب به پایان رسید.

کد خبر 4457935

منبع: مهر

کلیدواژه: اوقاف و امور خیریه استان بوشهر بوشهر محمدرضا اسماعیل پور بوشهر یوم الله 13 آبان مشهد گرگان شهرکرد راهپيمايي 13 آبان خرم آباد خطبه های نماز جمعه بیرجند یاسوج شیراز تبریز سنندج بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۴۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

رئیس دانشکده دین و رسانه از برگزاری همایش "دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین" روزهای هشتم و نهم خرداد در تهران و قم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال 153 مقاله به دبیرخانه خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد 50 مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محورهای این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده ‌و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محورهای این همایش است.

وی عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالشهای دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنرهای رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محورهای این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری 17 پیش نشست در طول 6 ماه گذشته و برگزاری 11 نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • مراسم سالروز شهادت رئیسعلی دلواری در سطح بین‌المللی برگزار شود
  • راهپیمایی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب در بوشهر برگزار می‌شود
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • همایش «حوزه انقلابی حوزه منتظر» به میزبانی شیراز برگزار می‌شود
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود