Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم آباد- ایرنا- شهرستان سلسله دارای ظرفیت های فراوانی در تولید زعفران است اما در حال حاضر نبود صنایع فرآوری و بسته بندی مهمترین مشکل پیش روی زعفرانکاران شهرستان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کاشت زعفران برای کشاورزان سودآوری دارد، در زمان کاشت، داشت و برداشت فرصت‌های فراوان شغلی به وجود می‌آورد و حمل و نقل آن نیز برای کشاورزان گران تمام نمی‌شود و توان ارزآوری بسیاری را نیز به همراه دارد به همین دلیل از جمله محصولاتی است که باید کاشت آن در میان کشاورزان ترویج و از کسانی که در این حوزه به فعالیت مشغول هستند حمایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهرستان سلسله یکی از معدود شهرستان های لرستان است که به واسطه داشتن هوای مناسب و خاک حاصلخیز دارای پتانسیل فراوانی در تولید این محصول به صرفه و پر سود می باشد و به جرات می توان گفت که محصول زعفران این شهرستان دارای عطر، طعم و کیفیت بی نظیری است که آن را قابل رقابت با برندهای معتبر در حال فروش در کشور کرده است.
یکی از مشکلاتی که زعفران کاران شهرستان سلسله با آن مواجه هستند نبود صنایع فرآوری و بسته بندی و همچنین نبود بازاری واحد در استان برای فروش این محصول و نداشتن برندی به نام شهرستان برای شناسایی محصول با کیفیت و مرغوب شهرستان به سایر استان های کشور است.

** کاشت زعفران ارزش اقتصادی و اشتغالزایی به همراه دارد
یک کارشناس ارشد زراعت و باغبانی در این باره اظهار داشت: زعفران در لرستان و خصوصا شهرستان سلسله می‎تواند کشت مناسبی برای کشاورزان باشد چرا که آب و هوای مناسب شهرستان موجب شده تا این محصول در فصل کاشت به حداقل آبیاری نیاز داشته باشد.
فاطمه اعلم افزود: بارندگی در طول دوره رشد، خاک بسیار مناسب و حاصلخیز شهرستان و عدم بارندگی در فصل تابستان برای جلوگیری از پوسیده شدن پیاز زعفران و وجود دمای مناسب طی فصل رشد و وجود اراضی مناسب برای کاشت این محصول( کشت در زمین های پست و شیب دار) از جمله شرایط مساعد برای کشت این گیاه در شهرستان است و داشتن چنین شرایطی این امکان را به کشاورز می‎دهد که حداکثر محصول را داشته باشد.
اعلم خاطرنشان کرد: فصل برداشت زعفران معمولا پاییز است و در مابقی فصلها حالت خواب دارد، این گیاه یک یا دو بار در اوایل پاییز نیاز به آبدهی دارد و با آغاز بارش نیازی به آبیاری ندارد ضمن اینکه برداشت محصول همزمان با سایر محصولات کشاورزی نبوده و در فصل بیکاری کشاورزان است که همین عامل سبب فراهم بودن نیروی کار مورد نیاز می باشد.
این کارشناس زراعت و باغبانی با بیان اینکه مصرف کم آب یکی از مزایای کم نظیر کشت زعفران است خاطرنشان کرد: از دیگر مزایای کاشت این محصول می توان به اشتغالزایی، ارزش اقتصادی بالا، امکان بهره برداری طولانی مدت با یک بار کاشت، عدم نیاز به ماشین آلات و ادوات خاص، امکان کاشت در اراضی کوچک که کشت سایر محصولات به علت صرفه اقتصادی نداشتن مقدور نیست و ماندگاری بالای پس از برداشت محصول اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این محصول در زمینهای کم بازده قابل کشت است و علاوه بر آن به جهت آنکه زحمت زیادی در طول کاشت تا برداشت برای کشاورزان و کارگران ندارد، خاطرنشان کرد: نیروی کار مراحل کاشت و برداشت این محصول می تواند اعضای خانواده های کشاورزان منطقه باشد و این از مهمترین مزایای کاشت زعفران نسبت به سایر محصولات محسوب می شود.
اعلم با اشاره به ایجاد اشتغال در مراحل تولید، بسته‎بندی، عرضه و فروش این محصول، تصریح کرد: کیفیت بالای محصول تولیدی شهرستان نسبت به میانگین تولیدی کشور چه از نظر رنگ دهی، عطر و طعم موجب شده تا از کشت زعفران به عنوان یک ظرفیت بسیار بالا از نظر درآمد و اشتغال نام برده شود و اگر از این پتانسیل بالا استفاده شود، در آینده این شهرستان می تواند به عنوان قطب تولید محصول زعفران در استان و حتی کشور شناخته شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر نبود صنایع فرآوری، خشک کردن و بسته بندی و نبود برند و نداشتن بازاری برای فروش محصولات از مهمترین مشکلات پیش روی زعفران کاران شهرستان است.

** بسته بندی و خشک کردن زعفران در سلسله به صورت سنتی انجام می شود
یک کشاورز زعفران کار نیز در این باره گفت: حدود 7 سال است که به کاشت زعفران مشغول بوده و سال گذشته توانستیم حدود 3 کیلو و 800 گرم زعفران از مزرعه نیم هکتاری خود برداشت کنیم.
محمود یوسفوند عنوان کرد: زعفران شهرستان سلسله با توجه به انجام آزمایش های کیفی توسط کارشناسان دارای کیفیت بالاتری نسبت به زعفران سایر استان ها از لحاظ عطر، طعم و اسانس است و از لحاظ درآمد نیز نسبت به سایر محصولات کاشت شده در شهرستان بسیار پرسودتر است.
این کشاورز زعفران کار با بیان اینکه چون این محصول به مراقبت و آبیاری کمتری در طول سال نیاز دارد نسبت به سایر کشت ها صرفه و مزیت بیشتری دارد، افزود: متاسفانه مرکزی برای خرید عمده این محصول در شهرستان و استان نیز وجود ندارد و این یکی از مشکلات زعفران کاران شهرستان است چرا که مجبور می شوند محصول تولید خود را به بهایی اندک به دلالان و واسطه ها بفروشند.
وی با اشاره به روش بسته بندی و خشک کردن این محصول در شهرستان به صورت سنتی و دستی خاطرنشان کرد: متاسفانه علیرغم زحمت فراوان برای کاشت و برداشت، چون این محصول فاقد برندی با نام خود شهرستان است، برای خریداران استان و سایر شهرها ناشناخته است و همین باعث شده که کشاورزان در مراحل بسته بندی اقدام به برگزیدن نام هایی برای برند دار کردن این محصول و درج بر روی محصولات خود کنند.

** امسال حدود 170 کیلوگرم زعفران در سلسله برداشت می شود
رئیس جهاد کشاورزی سلسله نیز در این باره اظهار داشت: زعفران یکی از کاشت هایی است که در زمین های کشاورزی کم بازده خوب جواب می دهد اما هنوز آن طور که باید در میان کشاورزان ترویج به کاشت این محصول صورت نگرفته و نیاز به فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه احساس می شود.
رضا سوخته زاری افزود: برابر ارزیابی های به عمل آمده توسط کارشناسان متوسط عملکرد در مزارع زعفران این شهرستان حدود سه تا پنج کیلو گرم در هکتار است.
وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران در شهرستان سلسله در سال زراعی جاری 45 هکتار است، عنوان کرد: پیش بینی می شود حدود 170 کیلوگرم زعفران از مزارع شهرستان برداشت شود.
سوخته زاری با اشاره به سود اقتصادی مناسب زعفران برای کشاورزان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل پیش روی تولید این محصول در شهرستان نبود صنایع فرآوری و بسته بندی است.
رئیس جهاد کشاورزی سلسله با اشاره به پرداخت تسهیلات برای برندسازی محصول تولیدی شهرستان به یک متقاضی زعفران کار در شهرستان، خاطرنشان کرد : برندسازی این محصول و احداث صنایع تبدیلی در شهرستان می تواند نقش چشمگیری در افزایش سطح تولید آن در شهرستان داشته باشد.

** توسعه کاشت زعفران در سلسله امری ضروری است
فرماندار سلسله نیز با بیان اینکه زعفران یکی از کشت هایی است که برای رویش به آبیاری کمی نیاز دارد و شهرستان سلسله نیز دارای هوایی مناسب و خاکی حاصلخیز برای کشت این محصول است، اظهار داشت: کاشت این محصول می تواند به عنوان یکی از کشت های به صرفه و درآمدزا در دستور کار کشاورزان قرار گیرد.
شریف خسروی افزود:در صورت توجه به فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز برای تولید و عرضه و نیز ورود بخش خصوصی و ترویج و ترغیب کشاورزان به کاشت این محصول به صرفه و درآمدزا، در آینده نزدیک شهرستان سلسله می تواند به عنوان یکی از قطب های تولید زعفران در استان و حتی کشور محسوب شود.
وی با اشاره به نیاز آبی کم و کاشت آن در فصلی که کشاورزان به آب نیاز ندارند، افزود: توسعه کشت این محصول در شهرستان امری ضروری است.
خسروی خاطرنشان کرد: با توجه به مزیت هایی که کشت این محصول برای بهره برداران به همراه دارد، توسعه کشت آن در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفته است.
وی با تاکید بر ایجاد ارزش افزوده برای محصول تولیدی شهرستان، عنوان کرد: در این راستا از محل تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری 2 میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات به منظور ایجاد کارگاهی برای جداسازی اجزای زعفران، بسته بندی و برندسازی محصول تولیدی شهرستان در اختیار فردی متقاضی که به کاشت و تولید زعفران در شهرستان اشتغال دارد پرداخت شده است.
فرماندار سلسله با تاکید بر ضرورت آموزش شیوه های کاشت، داشت و برداشت زعفران توسط کارشناسان جهاد کشاورزی به بهره برداران، خاطرنشان کرد: این امر می تواند نقش مهمی در توسعه و ترویج کاشت این محصول در میان کشاورزان و افزایش سطح تولید و محافظت از منابع آبی شهرستان داشته باشد.
6060/7265

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد جهاد كشاورزي توليد محصول زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۵۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مشاور امور بانوان در وزارت جهاد کشاورزی در کارگاه توانمند سازی بانوان در حوزه حفظ و حراست و توسعه منابع طبیعی در شهر قدمگاه شهرستان زبرخان که با حضور بانوان روستایی عضو خانه‌های هلال روستا این شهرستان برگزار شد گفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مردم و دولت باهم افزایی و همکاری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا این طرح بزگ و مهم به مقصد برسد.

طهماسبی مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را مهم ارزشمند دانست و افزود: بانوان روستایی به عنوان جامعه‌ای پر تلاش و مولد نقش مهمی در تولید و کاشت درخت دارند وبازوان توانمند دولت در سرسبزی ایران اسلامی هستند.

مدیر کل منابع طبیعی وابخیزداری خراسان رضوی هم در این کارگاه گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد ۷ کارگاه توانمند سازی زنان روستایی در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیاد درخت در سطح استان برگزار شده است.

فنودی با اشاره به برگزاری این کارگاه‌ها در شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، بردسکن، ششتمد، صالح آباد و زبرخان افزود: در این کارگاه‌ها تاکنون ۵۵۰ نفر از بانوان روستایی استان آموزش لازم در خصوص تهیه قلمه و تولید نهال و حفاظت از درختان رادریافت کرده اند.

وی گفت: در این کارگاه‌ها تعداد صدهزار گلدان پلاستیکی، قلمه سنجد، ویتکس و بذر گونه‌های بومی شامل بادامشک، آتریپلکس، نارون و ... بین بانوان توزیع شد.

مدیر کل منابع طبیعی وابخیزداری خراسان رضوی افزود: این کارگاه‌ها تاپایان سال به صورت منظم ومستمر در تمام شهرستان‌های استان برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • فرآیند تولید و بسته بندی میلیون‌ها همبرگر مرغ در کارخانه (فیلم)
  • مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
  • واحد تولید و بسته بندی غیر استاندارد زعفران در مرکزی محکوم شد
  • واحد تولید و بسته بندی زعفران غیر استاندارد در مرکزی محکوم شد
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»