Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - رقیه دوست فاطمی‌ها گفت : تلاش مجموعه کارکنان و کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان یزد در این راستا است که شعار هفته کتاب ۹۷ یعنی «حال خوش خواندن» را در میان اعضا و مراجعان کتابخانه‌ها محقق سازند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی کتابخانه‌های عمومی یزد، رقیه دوست فاطمی‌ها مدیرکل کتابخانه‌های عمومی یزد با اشاره به برنامه‌های متنوع فرهنگی کتابخانه‌های عمومی یزد در هفته کتاب، اظهارداشت: با برنامه‌ریزی‌هایی که از اوایل مهرماه سال جاری در استان صورت گرفت، برنامه‌های متنوعی برای اجرا در هفته کتاب و کتابخوانی در سطح استان و شهرستان‌ها هدف‌گذاری شد که همزمان با آغاز این هفته در دستور کتابخانه‌های استان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به برخی از برنامه‌های شاخص ایام گرامیداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در استان یزد اشاره کرد و گفت: در نخستین روز از هفته کتاب، صبح شنبه ۱۹ آبان نشست باهم‌خوانی کتاب «رهبر دارالعباده» اثر محمدعلی جعفری، نویسنده جوان و مطرح یزدی در قالب طرح «یک داستان تازه؛ یک استکان چای تازه» در جوار آرامگاه سومین شهید محراب، حضرت آیت‌الله صدوقی برگزار شد و بدین‌ترتیب همکاران کتابدار استان، با ادای احترام به مقام شامخ این شهید عزیز فعالیت‌های خود در هفته کتاب را آغاز کردند.

  برگزاری نخستین نشست کتاب‌خوان تخصصی

دوست فاطمی‌ها تصریح کرد: در روز بیست و سوم آبان‌ماه، نخستین نشست کتاب‌خوان تخصصی «آب و کتاب» با حضور دکتر محمدحسین پایلی یزدی، استاد برجسته جغرافیای کشور و جمعی از کارشناسان حوزه آب در سالن اجتماعات کتابخانه دکتر جوادی برگزار می‌شود و استادان حاضر در این نشست به معرفی کتاب‌هایی در حوزه آب و راه‌های برون‌رفت از بحران کم‌آبی در استان خواهند پرداخت.

وی خاطر نشان ساخت: همزمان با ۲۴ آبان همایش عمومی دوچرخه‌سواری از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح پنج‌شنبه از میدان آزادی یزد آغاز می‌شود و دوچرخه‌سواران حاضر در این همایش، تا محل کتابخانه عمومی امام علی(ع) یزد واقع در بلوار دانشجو رکاب خواهند زد.

دوست فاطمی‌ها گفت: از دیگر برنامه‌های این روز، آغاز به کار نخستین پایگاه منتخب کتاب‌ و کتابخوانی زندان‌های کشور در ندامتگاه مرکزی یزد است که این برنامه با مشارکت ادارات کل کتابخانه‌های عمومی و زندان‌های استان یزد اجرا خواهد شد.

عضویت رایگان کتابخانه‌های عمومی در روز کتاب

این مسئول همچنین از عضویت رایگان تمامی کتابخانه‌های عمومی استان در روز کتاب، کتابخوانی و کتابدارخبر داد و گفت: مردم استان می‌توانند در روزهای ۲۴ و ۲۶ آبان با در دست داشتن کارت شناسایی معتبر و یک قطعه عکس، با مراجعه به هریک از کتابخانه‌های عمومی استان به عضویت رایگان کتابخانه‌ها درآیند که در صورت عضویت سراسری، هر فرد می‌تواند از خدمات بخش امانت تمامی کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور بهره‌مند شود.

وی از برگزاری آیین تجلیل از کتابداران، کتابخوانان و کتابخانه‌های برتر کشوری در روز ۲۴ آبان خبر داد و تصریح کرد: در ویژه‌برنامه‌ای که به مناسبت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در تهران برگزار می‌شود، از برترین‌های کتاب و کتابخوانی کشور در طول یک‌سال گذشته تجلیل خواهد شد.

دوست فاطمی‌ها در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: از دیگر برنامه‌های شاخص اداره کل کتابخانه‌های عمومی یزد در هفته کتاب، برگزاری آیین نقد کتاب «اسرار رنج‌ها» نوشته دکتر محمدرضا شایق؛ نویسنده، مفسر و حافظ کل قرآن کریم است که این برنامه نیز صبح یکشنبه ۲۷ آبان به میزبانی کتابخانه دکتر جوادی یزد برگزار می‌شود.

وی همچنین برخی برنامه‌های فرهنگی و کتاب‌محور در سطح شهرستان‌های استان را برشمرد و گفت: نشست معرفی آثار علی سالک، نویسنده بومی شهرستان مهریز، برگزاری کارگاه مهارت‌آموزی با موضوع «شیوه‌های علاقه‌مند کردن کودک به مطالعه» در شهرستان اشکذر، رونمایی از کتاب‌های تک‌برگی در شهرستان ابرکوه، برگزاری نشست کتاب‌خوان مدیران فرهنگی شهرستان اشکذر، برپایی آیین ویژه کانون ادبی «آیینه» شهرستان تفت به مناسبت هفته کتاب، برگزاری پنجمین نشست از سلسله نشست‌های طرح «کاروان دانایی» به میزبانی کتابخانه رئیس فرهمند شهرستان یزد، برپایی نشست «شازده حمام در بافق» با حضور محمدحسین پاپلی یزدی، استاد دانشگاه و نویسنده کتاب پرمخاطب شازده حمام در شهرستان بافق، برگزاری کارگاه آموزشی «کتاب و سلامت» در شهرستان یزد و برگزاری کارگاه مهارت‌آموزی با موضوع «مادران قصه‌گو» در شهرستان میبد، تنها گوشه‌ای از برنامه‌های اجرا شده و یا در حال اجرای ادارات کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌ها در طول هفته کتاب و کتابخوانی است.

انتها ی پیام / 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتابخانه های عمومی یزد هفته کتاب 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۶۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب

محمدباقر زینالی پژوهشگر، مدرس، آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه ترین فعالیت های موسیقایی خود از انتشار تازه ترین اثر پژوهشی‌اش خبر داد و گفت: به تازگی اثر پژوهشی را با عنوان «روایت اول» از ردیف‌نوشته موسیقی معروفی براساس نگارش لطف الله مفخم برای ویولن را بازگردانی و تصحیح کرده ام که به نظرم یکی از آثار پژوهشی است که می تواند در حوزه های آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

وی در توضیحات تکمیلی پروژه خود بیان کرد: «ردیف» یکی از مهم ترین منابع موسیقی سنتی ایران است که آموزش و اجرای آن از دوره ناصری به تدریج همه گیر شد و یادگیری آن جزو جدایی ناپذیر یادگیری موسیقی سنتی در سال های اخیر شده است. در این مسیر معتبرترین این ردیف ها، ۲ ردیف «میرزا عبدالله» و «آقاحسینقلی» است که هر ۲ ردیفِ سازی محسوب می‌شوند که یکی برای سه تار و دیگری برای تار تدوین شده بود. هرچند نسخه ای که از ردیف «میرزاعبدالله» در حال تدریس است با تار و توسط نورعلی برومند روایت شده است. البته که هر دوی این استادان شاگردان زیادی داشتند که دانسته های خود را به آنها آموزش می دادند تا مطالب منتقل شده و موسیقی حفظ شود. یکی از این شاگردان با استعداد، درویش خان بود که بعد از اتمام دوره شاگردی ردیف، خلاقیت های زیادی نیز در موسیقی ایجاد کرد که از آن جمله می توان به ردیفی برای تدریس با تار اشاره کرد که وی با تنظیمی متفاوت آن را به شاگردان خود تدریس می کرد. از شاگردان معروف درویش خان هم می توان به مرتضی نی داوود و موسی معروفی اشاره کرد که این ردیف را درس گرفته و تدریس می‌کرده اند.

این پژوهشگر گفت: موسی معروفی علاوه بر تدریس، اقدام به نوشتن یادگرفته های خود به صورت نت کرد. جالب اینکه در آن زمان که معروفیِ جوان شروع به نوشتن این ردیف کرد، کمتر کسی در ایران به نت نویسی آشنا بود پس کاری که موسی معروفی انجام داده، در آن دوره پروژه ای بسیار خاص و مهم به نظر می آمد. در گذر زمان این نوشته، در سال ۱۳۱۸ به دست لطف الله مفخم پایان می‌رسد و این هنرمند به سبب شاگردی که نزد ابوالحسن صبا کرده بود این نت ها را به کوک های مرسوم در ویولن منتقل کردتا شاید مورد استفاده نوازندگان ویولن و حتی در تدوین ردیف ویولن صبا قرار بگیرد. ولی این اتفاق نمی‌افتد و نوشته های مفخم تا سال ۱۳۵۶ بدون استفاده می‌ماند. در این سال دست نوشته ها بدون تصحیح توسط فرهنگستان هنر چاپ می شود و در بحبوبه پیروزی انقلاب اسلامی آنچنان که باید دیده نمی شود.

زینالی توضیح داد: سال ۱۳۸۲ به صورت اتفاقی نسخه ای از این کتاب را در کهنه کتاب فروشی‌ای دیدم و آن را خریدم تا شاید استفاده ای از آن داشته باشم. البته تا سال ها فکر می کردم این کتاب همان ردیفی است که به نام ردیف موسی خان معروف است. بعدها متوجه اشتباه خود شدم و در محتوای کتاب کنجکاو شدم. از سال ۱۳۹۳ شروع به کار کردن روی این کتاب کردم و نت ها را برای سهولت اجرا به کوک های مرسوم در ردیف های تار منتقل کردم. بعدها این نوشته ها را تایپ کردم و به فکر چاپ آنها افتادم. سال ها دنبال ناشر معتبر برای چاپ درخور آن بودم. متاسفانه ناشران مختلفی که به آنها مراجعه می کردم همکاری برای چاپ نداشتند و از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ این داستان وقفه ای طولانی برای چاپ کتاب ایجاد کرد. حتی در خلال این پیگیری ها متوجه شدم یک هنرمند و مدرس شناخته شده حوزه موسیقی مانع چاپ این مجموعه توسط چند ناشر شده است. چون این کتاب را با کتاب ردیف موسی معروفی در تضاد می دیده و صراحتا به من گفت که این کتاب ردیف موسی خان را تضعیف خواهد کرد. چون کارشناسی کتاب توسط آن ناشران به این هنرمند موثر موکول شده بود که این جواب منفی مانع از چاپ کتاب در آن سال ها شد. البته در نهایت، کتاب «روایت اول» به صورت ناشر مولف چاپ شده است.

این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اشتباهی که در این مدت در برخورد دوستان با این کتاب متوجه شدم این بود که همه فکر می‌کنند این کتاب همان ردیف معروفی است اما این اشتباه به جهت نام موسی معروفی است که روی جلد آمده و پیشینه این ردیف را نمی‌شناسند. به نوعی می شود اذعان کرد که این ردیف را می توان ردیف «درویش خان» نامید. ضمن اینکه این کتاب برای کسانی که علاقه‌مند به پژوهش درباره ردیف و روند شکل‌گیری و رشد آن هستند، می‌تواند سودمند باشد و کاری که من انجام دادم پژوهشی روی زندگی موسی معروفی و لطف الله مفخم پایان، تصحیح اشتباهات موجود در نسخه اصلی کتاب، انتقال به کوک‌های جدید و مضراب‌گذاری نت ها برای ساز تار بوده است.

وی در پایان تصریح کرد: این ردیف به تنهایی هنوز قابلیت آن را ندارد که به صورت مستقل به عنوان ردیف استفاده شود. باید پژوهش بیشتری درباره جمله بندی‌ها و رفع اشکالات آن انجام شود تا ابهامات کامل رفع شود. همین طور، در تلاشم که نسخه ای صوتی از آن تهیه کنم تا نتها مفهوم صوتی پیدا کنند و نغمات و ملودی‌های جدید به گوش ردیف دوستان و علاقه‌مندان موسیقی ایرانی برسد.

کد خبر 6096823 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا