Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، از زمان خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، مقامات این کشور بارها اعلام کرده‌اند که غذا و دارو مشمول تحریم‌ها نمی‌شود و در نتیجه هدف تحریم‌ها، مردم ایران نیستند. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که تحریم‌های بانکی فرآیند واردات همه کالاها از جمله غذا و دارو را نیز شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع اگرچه روی کاغذ واردات کالاهای ضروری تحریم نشده، اما در عمل، فروشندگان خارجی این کالاها نمی‌توانند پول خود را از واردکنندگان ایرانی دریافت کنند و این مسئله می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در واردات محصولات شود.

در این رابطه فرهاد احتشام‌زاد - رییس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران- اظهار کرد: ترس برخی بانک‌های خارجی از جریمه شدن باعث شده در همکاری و تجارت با ایران با منشاء مالی یا تقاضا، بسیار محتاطانه رفتار ‌کنند و به دلیل این‌که مبادلات با ایران را ریسک‌آمیز می‌دانند، تن به مراوده با ایران نداده و در حقیقت پرونده‌ها را طوری بررسی نمی کنند که آیا این پرونده، جزو کالاهای مجاز، غیرمجاز، کالاهای در لیست تحریم‌ها یا شرکت‌های مورد تحریم هست یا خیر.

وی افزود: برخوردهای سختگیرانه و با یک چارچوب سخت در این موضوع  باعث شده که مبادلات ایران فارغ از ماهیت کالا از جمله غذا و دارو، با مشکل روبرو شود.

نایب رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: علت این است که برای تعریف کانال‌های مالی در وهله اول باید زیرساخت‌های مبادله مالی را فراهم کنیم. پس از فراهم شدن زیرساخت‌ها، تازه وارد فاز مذاکره برای تامین کالا می‌شویم که در آن فاز هم مجددا اتفاقاتی که برای بانک‌ها رخ داد، برای فروشنده‌ها نیز اتفاق می‌افتد. به طور واضح به این معناست که منابع خارجی تامین کالا هم دچار تردید شده و نگران این موضوع هستند که اگر کالا برای ایران تامین شود، آیا بر فعالیت و همکاری آن‌ها با سایر کشورها تأثیرگذار خواهد بود یا خیر؟

وی اظهار کرد: در کنار تمام سختی‌هایی که یک تاجر در حال حاضر برای خرید یا فروش (صادرات یا واردات کالا) متحمل می‌شود، تهدیدهایی دیگر از داخل هم برایش ایجاد شده است. در حال حاضر صادرکننده اگر بعد از سه ماه ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازنگرداند، در حکم قاچاقچی محسوب می‌شود. همچنین اگر تامین ارز واردکننده خارج از مبادی رسمی باشد یا اگر کالا را بلافاصله در بازار تزریق نکند، به عنوان یک متخلف با آن برخورد می شود.

احتشام‌زاد با اشاره به این‌که در حال حاضر به ویژه در بخشی که ارز حاصل از صادرات برای واردات استفاده می‌شود، یک حلقه و زنجیره تعریف می‌شود که در آن واردکننده و صادرکننده به هم نیازمند می‌شوند، گفت: صادرکننده نیاز دارد که ارز خود را به واردکننده بفروشد تا بتواند از نقدینگی آن مجددا برای تامین مواد اولیه یا محصول نهایی برای صادرات استفاده کند؛ به همین ترتیب واردکننده به صادرکننده نیاز دارد که از ارز حاصل از صادرات او استفاده کند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: واردات تحريم اتاق بازرگانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۷۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

رئیس‌جمهور گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود، امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تأمین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

وی با بیان این‌که «ایران پیشرفته و فن‌آور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع توانایی‌هایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم‌. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آن‌ها را از قوه به فعلیت درآورد. این‌که تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر می‌کنند آنان می‌توانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش می‌کند در منطقه ما به فناوری‌های نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانش‌ها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمی‌توانند مانع از دسترسی ایران به فناوری‌های نو شود.

رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشته‌ایم. از جمله در صنایع هسته‌ای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده می‌کنیم.

رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان مؤثر باشند. نظام سلطه با همه توطئه‌ها نمی‌تواند کشورهای مصمم و دولت‌های مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.

وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

تکمیل می‌شود....

کد خبر 748310

دیگر خبرها

  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات