Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:02:32 GMT

مناطق شهری ایران در آستانه سونامی پیش دیابت

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۷۹۴۶

مناطق شهری ایران در آستانه سونامی پیش دیابت

تهران- ایرنا- رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماری های متابولیک پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه موارد جدید ابتلا به پیش دیابت در شهر تهران سالانه حدود 4 درصد است، گفت: مناطق شهری ایران در آستانه سونامی پیش دیابت قرار دارد.

افراد مبتلا به پیش دیابت، افرادی هستند که قند ناشتای آنان بین 100 الی 126 یا قند دو ساعته این افراد در تست تحمل گلوکز بین 140 تا 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیش دیابت به عنوان اختلال در قند خون ناشتا یا عدم تحمل گلوکز شناخته شده و هرچقدر پنهان بماند و شناسایی نشود خطر تبدیل شدن به دیابت کامل بیشتر می شود، و به جای اول برگرداندنش بسیار سخت است.
دکتر فرزاد حدائق روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی دیابت در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به افزایش مبتلایان به پیش دیابت در کشور اشاره کرد و افزود: شیوع پیش دیابت همانند شیوع دیابت در کشور نگران کننده است و اقدامات جدی برای کنترل آنها باید انجام شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر شیوع دیابت در افراد بالای 20 سال بین 10 تا 11 درصد است و پیش بینی می شود حدود پنج میلیون ایرانی به دیابت نوع 2 مبتلا باشند، اما شیوع پیش دیابت حدود 2 برابر دیابت بوده و تقریبا 10 میلیون نفر از جمعیت بالای 20 سال دچار پیش دیابت هستند.
حدایق بیان داشت:افراد مبتلا به پیش دیابت در ایران در سال 1384 حدود 17 درصد معادل 4.4 میلیون نفر گزارش شده که این درصد تا سال 1390 در کل کشور تغییر قابل ملاحظه ای را نشان نداده است.

** سالانه بیش از 300 هزار ایرانی بالای 25 سال در مناطق شهری به دیابت مبتلا می شوند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: مطالعه قند و لیپید جمعیت تهران نشان می دهد که بروز دیابت یک درصد در سال است، به این معنی که اگر این درصد را به مناطق شهری کشور تعمیم دهیم، سالیانه بیش از 300 هزار نفر فرد بالای 20 سال مبتلا به دیابت می شوند.
حدائق اظهار داشت: بر اساس مطالعه کشوری سال 1384 میزان شیوع دیابت در مناطق شهری 50 درصد بیشتر از مناطق روستایی است که علت این اختلاف شیوع، فعالیت بدنی بیشتر ساکنین روستاها، استفاده از رژیم های غذایی صحیح تر و شیوع پایین چاقی می باشد.
وی ادامه داد که میزان مرگ و میر ناشی از دیابت در دنیا بیشتر از بیماری های ایدز، سل و مالاریا است. در سال 1396 تعداد مرگ و میر ناشی از دیابت در دنیا 4 میلیون نفر بوده در صورتیکه تعداد فوتی های ناشی از بیماری ایدز حدود 1 میلیون نفر، بیماری سل 1.8 میلیون نفر و بیماری مالاریا 400 هزار نفر گزارش شده است.
حدائق با اشاره به اینکه دیابت در منطقه آسیایی میانه و شمال آفریقا از نظر شیوع خیلی بالاست، گفت: در این مناطق کشورهای مصر، پاکستان، ایران، عربستان و سودان رتبه های اول تا پنجم از نظر شیوع بیماران دیابت را به خود اختصاص دادند.
بروز و شیوع دیابت در قرن اخیر به سرعت در حال افزایش است و تبعات آن مشکلات عظیم بهداشتی درمانی برای جوامع بشری ایجاد کرده؛ براین اساس و با توجه به ظرفیت نهاد خانواده در حفظ سلامتی، شعار روز جهانی مقابله با دیابت در 14 نوامبر (23 آبان) ' خانواده و دیابت' تعیین شده است.
سازمان جهانی بهداشت و فدراسیون بین‌المللی دیابت در سال 1991 میلادی در پاسخ به گسترش روزافزون آمار ابتلا به دیابت در تمامی جوامع بشری، روز 14 نوامبر (23 آبان) را به نام روز جهانی دیابت نامگذاری کردند. این روز در سال 2006 توسط سازمان ملل متحد به عنوان یک روز رسمی به ثبت رسیده است.
روز جهانی دیابت، موعد بزرگترین کمپین اطلاع ‌رسانی در مورد عوارض و آسیب های ناشی از دیابت است که هر ساله با شعار مشخص در بسیاری از کشورهای دنیا برگزار می‌ شود.
علمی ** 1201 **1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي پيش ديابت مناطق شهري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۷۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سیدامیر سامع در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در سه سال اخیر، تدوین منشوری در دوره ششم شورای اسلامی شهر بود که طبق آن نقاط مهم شهر که باید به آن‌ها پرداخته شود، مشخص شد.

وی با بیان اینکه معاونت خدمات شهری یکی از ارگان‌هایی است که حدود ۱۰ کسب‌کار را مدیریت می‌کند، افزود: این معاونت باید در بخش‌های مختلف به شهروندان خدمت‌رسانی کند که این خدمات شامل ساماندهی فضای سبز، زیباسازی شهر، ساماندهی مشاغل شهر، مدیریت پسماند، آتش‌نشانی و ایمنی و مدیریت بحران است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: کمیسیون سلامت محیط زیست با همکاری معاونت خدمات شهری از سه سال پیش ۲۲ بند را به‌عنوان اولویت اصلی عملکرد خود قرار داد و سعی کرد آن‌ها را دنبال کند، البته در ارزیابی سال جاری مشخص شد، برنامه‌هایی که برای هر حوزه برنامه‌ریزی شده بود، به‌طور کامل انجام شده است.

سامع با بیان اینکه یکی از دستاوردهای این سه سال، پیشبرد عملکرد طبق برنامه مشخص شده است، ادامه داد: این کمیسیون با همکاری معاونت خدمات شهری با یک شاخص و برنامه مشخص به فعالیت خود پرداختند و رعایت نظم در این مسیر یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سازماندهی فضای سبز اصفهان خاطر نشان کرد: افزایش سرانه فضای سبز یکی دیگر از دستاوردهای کمیسیون سلامت محیط زیست خدمات شهری شورای اسلامی است، البته در این کلان شهر اقدامات خوبی صورت گرفته است و فضای سبز هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی افزایش پیدا کرده است، اما سختی کار این کمیسیون با افزایش ساخت‌وسازها، محدود شدن فضای شهر، کمبود آب، خشکی زاینده‌رود بیشتر شده است.

از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا تفکیک می‌شود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مدیریت پسماند اضافه کرد: در این بخش باید اقداماتی از جمله توجه به موضوع کاهش تولید پسماند، اجتناب از تولید، تفکیک از مبدا، استفاده مجدد و تبدیل به ماده و انرژی مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سامع گفت: از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا، بعضی در چرخه‌های دیگر و بعضی توسط موارد غیر رسمی تفکیک می‌شود و پسماندهای تفکیک شده در کارخانه‌های مختلف استفاده می‌شود؛ به‌طور مثال کاغذ آن برای کارخانه کاغذسازی، پلاستیک برای کارخانه‌های پلاستیک استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: در حوزه تبدیل به ماده و انرژی، ۱۰ تن پیرولیز در چند سال پیش و ۱۰ تن نیز در سال گذشته راه‌اندازی شد که این اقدام برای تبدیل مواد پلاستیکی به فرآورده سوخت است، در این مورد ما نیازمند کارخانه هاضم و زباله‌سوز هستیم که امیدواریم قرارداد آن به‌زودی با بخش خصوصی منعقد شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بازیافت دو هزار تن پسماند ساختمانی ادامه داد: قرارداد این موضوع منعقد شده است و سرمایه‌گذار آن حدود دو هزار تن پسماندی که در حاشیه شهر جمع‌آوردی شده و گردو غبار ایجاد کرده بود را بازیافت کرده است.

وی با اشاره به حوزه شیرابه اضافه کرد: این حوزه نیز با همکاری شرکت دانش‌بنیان آغاز به‌کار کرده است و حدود دو ماه دیگر اقدامات خود را به روش بیولوژیکی آغاز می‌کند.

سامع گفت: سامانه اصپاک یکی از دستاوردهای مهم است که شهروندان می‌توانند با بهره‌وری از آن به جمع‌آوری زباله بپردازند.

وی گفت: اعضای شورا تصمیم دارند تا آخرین روزی که خدمت‌رسان مردم هستند، با سرعت و دقت به امور شهر بپردازند و هیچ کار نیمه تمامی باقی نماند و تمام فعالیت‌ها در یک نظم خاصی به دوره بعد تحویل داده شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: کار در شورای اسلامی شهر محل پذیرفتن و تفکر است، پذیرفتن این مسئولیت بسیار سخت نیازمند تجربه دقت و نظم در فعالیت است.

کد خبر 748053

دیگر خبرها

  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • نبض مسکن در کلان‌شهر همسایه تهران
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • تاریخ‌سازی خشن‌ترین دختر ایران در آستانه المپیک
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید