Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد نقشه جامع علمی گفت: بحث اشتغالزایی فارغ التحصیلان دانشگاهی ستاد نقشه جامع علمی کشور را نگران کرده است به همین دلیل  از چند دستگاه گزارش خواستیم تا ببینیم چند درصد از فارغ التحصیلان اشتغال داشته‌اند.


به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان دبیر ستاد نقشه جامع علمی درجمع خبرنگاران در حاشیه صد و یازدهمین جلسه این ستاد گفت: بحث اشتغال زایی فارغ التحصیلان دانشگاهی ستاد نقشه جامع علمی کشور را نگران کرده است به همین دلیل  از چند دستگاه گزارش خواستیم تا ببینیم چند درصد از فارغ التحصیلان اشتغال داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
همچنین گزارشی از این  مسئله در جلسه ارائه شد در سال ۹۶ نرخ بیکاری دانش‌آموختگان حدود ۱۹ درصد بوده است که حدس می‌زنیم آمار از این بیشتر باشد.   وی افزود: به همین دلیل از مسئولان وزارت علوم و وزارت کار دعوت کردیم تا در جلسه بعدی ستاد راهبری نقشه جامع علمی حضور یابند تا بتوانیم آماری از این موضوع داشته باشیم و سیاست‌های مربوط به اشتغال فارغ‌التحصیلان تدوین شود.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی از بررسی مسئله بازنگری نقشه جامع علمی خبر داد و گفت: در سال ۸۹ نقشه جامع علمی کاربردی نهایی، تثبیت و ابلاغ شد که در آن زمان کشور‌های رقیب شرایط متفاوتی داشتند، بنابراین با توجه به دستور مقام معظم رهبری نقشه نیاز به بازنگری دارد.

کبگانیان گفت:‌در فصل آخر نقشه یک بند به صراحت آمده است که ستاد موظف است در مقاطع و دوره‌های مشخصی با استفاده از بحث آینده پژوهی بازنگری نقشه را در دستور کار قرار دهد و این کار بر حسب تکلیف آغاز شده بود که مطالبات مقام معظم رهبری این موضوع را جدی‌تر کرد. البته رهبر معظم انقلاب از نقشه و عملکرد ستاد اعلام رضایت کردند، ولی بازنگری تکلیف جدی ماست.

وی افزود: با توجه  تحریم‌ها باید این موضوع را در بازنگری نقشه مدنظر داشته باشیم و تکیه بر علم و فناوری کشور باید در نگاه‌مان تقویت شود.

کبگانیان با بیان اینکه نقشه علمی باید به بودجه سالانه مصوب مجلس و برنامه‌های پنجساله متصل شود، گفت: مقام معظم رهبری دستور دادند که برنامه‌های پنجساله بر اساس نقشه علمی نوشته شود و پیشنهاد دیگر ما نیز تضمین اجرا بود که سازمان‌های بازرسی و نظارتی خود را در باره نقشه موظف نمی‌دانند، ولی این مسئله باید دیده شود.

وی ادامه داد: ما از صاحبنظران، اقتصاددانان، صنعتگران، دانشگاهیان دعوت می‌کنیم تا پیشنهادات خود را درباره بازنگری نقشه به ما ارائه دهند. یک سایت برای این موضوع راه‌اندازی می‌کنیم.

کبگانیان گفت: عمده نقص‌ها بیشتر در بخش اقتصاد دانش‌بنیان است . در عرصه علمی و فناوری نیرو‌های علمی خوب کار کردند، ولی در عرصه اجرا که باید علم و فناوری به کار گرفته شود، آسیب وجود دارد که این حوزه نیز باید حل شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اشتغالزایی فارغ التحصیلان ستاد راهبری نقشه جامع علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۸۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی

تین نیوز

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش های کاربردی توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور تعریف کرده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، گیربکس مغناطیسی، طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، آب شیرین کن خورشیدی و رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • دهمین نشست شورای راهبری برنامه ملی آبادیران برگزار شد