Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساوه - ایرنا - مدیرکل بحران استانداری مرکزی گفت: سالانه 250 میلیون متر مکعب آب از منابع این استان به صورت غیر مجاز برداشت می شود که 200 میلیون متر مکعب آن از چاه های مجوزدار و 50 میلیون متر مکعب از چاه های بدون مجوز است.

به گزارش ایرنا،‌ حمید غیاثی روز چهارشنبه در نشست شورای اداری شهرستان ساوه که در بارگاه امامزاده سید اسحاق افزود:‌ میزان برداشت سالانه آب توسط چاه های غیرمجاز استان مرکزی 50 میلیون متر مکعب است و باید در این خصوص تدبیری قاطعانه اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غیاثی ادامه داد: کشاورزی در استان مرکزی با استفاده از 20 هزار حلقه چاه، قنات و چشمه پیگیری می شود و بیش از 90 درصد آب استان نیز در این بخش مصرف می شود.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی گفت: بحران آب در شهرستان ساوه با وجود یک هزار و 350 حلقه چاه نسبت به سایر مناطق استان مرکزی جدی تر به نظر می رسد.
وی ادامه داد: 118 حلقه چاه غیرمجاز مدیریت شده و 100 حلقه چاه غیرمجاز و بدون اعمال مدیریت در سطح شهرستان ساوه اقدام به برداشت منابع آبی می کنند.
غیاثی اظهار داشت: این وضعیت باعث شده که ساوه با کسری سالانه 2 میلیارد متر مکعب آب مواجه باشد به همین دلیل باید سیاست هایی از قبیل بستن چاه های غیرمجاز، رعایت الگوی کشت، رعایت ساعت کار موتورهای آب و نصب کنتورهای هوشمند اجرایی شود.
غیاثی گفت: در استان مرکزی هشت دشت وجود دارد که برخی از آنها مانند دشت نوبران از نوع بحرانی - ممنوعه است زیرا بحران آب بسیار جدی است.
وی گفت: سالانه به طور متوسط 168 سانتیمتر کاهش سطح آب های زیرزمینی در شهرستان ساوه اتفاق می افتد و برخی منابع آبی این منطقه از جمله رودخانه قره چای نیز با خشکی مواجه است.
به گفته این مسئول، از 31 مخاطره و بلای طبیعی رایج در ایران، 20 مورد در استان مرکزی اتفاق می افتد و بیشترین فراوانی نیز مربوط به حوادثی مانند زلزله، سیل، خشکسالی و سرمازدگی است.
وی افزود: ‌خطر زلزله در استان مرکزی جدی است و به همین خاطر لزوم مقاوم سازی منازل به خصوص در روستاهای استان ضرورت دارد.
وی همچنین بیمه اماکن اقتصادی، عمومی و کشاورزی را یک نیاز جدی عنوان کرد و گفت: با توجه به بلایای طبیعی که این مکان ها را تهدید می کند حتما باید موضوع بیمه در دستور کار قرار گیرد.
شهرستان ساوه با 285 هزار نفر جمعیت،‌ دومین کانون جمعیتی استان مرکزی به شمار می آید.
6539/3075

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد بحران آب چاه ساوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۰۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس

بدیعی گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر در حوزه آبخیزداری دستگردان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب آب در بند‌های خاکی و سازه‌های سنگی ملاتی وجود دارد.

وی همچنین افزود: در سازه‌های سنگ ملاتی حوزه سد دربید ۳۵۰هزار متر مکعب آبگیری شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طبس با اشاره به آبگیری ۲۰۰ هزار متر مکعب در حوزه کریت گفت: بند خاکی ملوند نیز ۶۰۰ هزار متر مکعب آبگیری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • تأثیرگذاری رسانه‌ها در عصر کنونی بیش از ابزارهای جنگی است
  • پروژه ۳۸۴ واحدی مسکن ساوه هفته آینده آماده تحویل موقت است
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • حادثه رانندگی در محور قدیم ساوه - تهران ۲ کشته بر جا گذاشت
  • تجلیل مردم اراک و ساوه از پلیس در اجرای طرح نور
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی