Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی به نخستین همایش «سینما در عصر دیجیتال» پیام داد. ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، ستاد خبری همایش «سینما در عصر دیجیتال»، محمد مهدی حیدریان معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی به مناسبت برپایی نخستین همایش «سینما در عصر دیجیتال» که به دبیری روح الله حسینی در حال برگزاری است، پیام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن پیام رئیس سازمان سینمایی به این شرح است:

«شاید منشاءِ ظهور و پیدایش هر عصری خلق ابزار و تکنولوژی های جدید باشد ولی نشانه های عصر جدید مطمئناً تنها منحصر به این نیست. ظهور و پیدایش شیوه های جدیدِ تفکر، رفتار و ارتباط در ابعاد فردی، جمعی و سازمانی، و دگرگونی در روندها و فراینده های انجام فعالیت و کار در اغلب و چه بسا تمامی حوزه ها نیز از مختصات هر عصر جدیدی به حساب می آید.

ابزار جدیدِ اطلاعات و ارتباطات از جمله سیستم ها و دستگاه های کوچک و بزرگ دست یابی و گردآوری و طبقه بندی و پردازش داده ها، کامپیوتر های بزرگ و کوچک، شبکه های اینترنتی و موبایلی همه محصولاتِ اولیة عصر دیجیتال هستند. زندگی در عصر دیجیتال نیازها و انتظارات و الزامات متفاوت و جدیدی دارد و پیشرفت ها و تحولات و ابداعات در ساخت ابزار متکی به تکنولوژی دیجیتال همچنان در ادامه می یابد تا الزامات، نیازها و انتظارات بشر در عصر دیجیتال را هرچه سریعتر، کامل تر، و بهتر برآورده کند.

در سینمای عصر دیجیتال نیز ابزار، تجهیزات و تکنولوژی های نو ابداع و اختراع شده و می شوند تا بتوانند قابلیت، قدرت و ظرفیت های این پدیده را متناسب با شرایط و الزامات متفاوت و جدید این عصرِ افزایش دهند؛ تا جایی که هنرِ فیلم و صنعتِ سینما بهتر و کامل تر و سریعتر و عمیق تر و فراگیرتر بتواند در اختیار مخاطبین قرار گیرد و نقش خود را در رشد و تعالی فکری و رفتاری، و پاسخ گویی به نیازهای فرهنگی و اجتماعی انسانِ عصر دیجیتال ایفا نماید.

من نه به عنوان یک مسئول و مدیر سینمایی، بلکه به عنوان یک طرفدار، حامی و علاقمند به فیلم و سینما، و کسی که سال های زیادی را از جوانی تا به حال سعی کرده ام در خدمت سینما و سینماگران کشورم باشم امید دارم که در جریان مباحث مطروحه در این همایش و رویدادهایِ دیگرِ از این دست برای برخی از پرسش های اساسی مربوط به فیلم و سینما در عصر دیجتیال پاسخ های روشن و خوبی پیدا شود و یا اینکه برای جستن و پیداکردن پاسخ های خوب و مفیدِ نظری و کاربردی به پرسش هایم راه کارها و راهنمایی های خوبی بدست آید. بنابراین از همة همکاران و دوستانم در مدرسة ملی سینمای ایران و همة اندیشمندان، پژوهشگران و فعالان و دست اندرکاران حرفه ای که به برگزاری این رویداد همت کرده اند تشکر و قدردانی می کنم.

اکنون بسیاری از فعالان سینمایی نیک می دانند که در عصر دیجیتال نه فقط ابزار و تکنولوژی، بلکه روندها و فرایندهای اشتغال و فعالیت در مراحل قبل از تولید، تولید و پس از تولید در حال تحول و دگرگونی های کمی و کیفی عمیق و بنیادی است، و حتی میدانند که تحولات تازه و عمیق در شکل و ماهیت پرورش و نگارش محتوای آثار نیز اتفاق افتاده و همچنان در حال وقوع است. شیوه ها و ساختارهای قصه گویی و روایت نیز با تغییرات شگرفی روبروست که باید دانش نظری و مهارت های کاربردی آن ها در عصر دیجیتال شناخته و آموخته شود.

علاوه بر این ها، در جهان و زندگی عصرِ دیجیتال که عصر پیوندها و ارتباطات فراگیر، همه جانبه، همیشگی و آنلاین است، مفاهیم و شیوه ها، و امکانات و سازمان های متفاوت و خلاق تر و کارآمدتری برای توزیع و نمایش آثار ابداع گردیده و در حال بسط و گسترش است. نه فقط باید با آنها آشنا شویم و مهارت های لازم برای استفاده از آنها را بیاموزیم و بیاموزانیم، بلکه بهتر این است که در روند ابداع، بسط و گسترش شان سهیم و شریک شویم.

از همة اینها مهمتر، باید بدانیم و می دانیم که در عصر دیجیتال تحولات شگرفی در حالات و عادات و نیازها و توقعات مخاطبین فیلم و سینما پدید آمده و نسل تازه ای از مخاطبین ظهور یافته اند. قابلیت ها و تکنولوژی های عصر دیچیتال روندهای ارتباط با مخاطبین را بیش از پیش تعاملی کرده است. در عین حال جذب مخاطب و جلب رضایتمندی مخاطبین این عصر با وجود انبوهی و تنوع آثار که همه جا و در هر حالی در دسترس آنان قرار گرفته مشکل تر و رقابتی تر شده است.

در این رابطه هرچند بسیار شنیده و خوانده ایم که قابلیت ها و امکاناتِ دنیا و عصرِ دیجیتال تولید و عرضة محتوا را سهل تر و همگانی تر کرده، ولی به زعم من فعالیت حرفه ای، پایدار، موثر و جریان ساز در صنعت سینما چه در مرحلة خلق محتوا و آثارِ مقبول مخاطب، و چه در بازاریابی و جذب و جلب او، در مقایسه با گذشته ای نه چندان دور بسیار دشوارتر، رقابتی تر و مواجه با چالش هایی است که خطیر به نظر می رسند. بسیار خطیر!

امیدوارم وجود بینش های ژرف و نگرشِ های خلاقانه و دانش و انگیزه های موجود در همایش ها و مجامعی اینچنین بتواند راه های گذر از این چالش های خطیر را نیز باز شناسد و نه تنها بتواند حیات هنر فیملسازی و صنعت سینما را تدوام بخشد بلکه برای گسترش و ارتقای آن رهنمون راهکارهای بدیع و موفق و موثر در مفید بودن باشد.

من در اینجا به عمد روی عبارت موثر در مفید بودنِ راهکار های جدید و خلاقانه تاکید ویژه ای می کنم. زیرا مایلم ، و در حقیقت آرزو می کنم، که در خلال همة موضوعات و بحث های علمی و تبادل نظرهای تخصصی مرتبط با سینما در عصر دیجیتال، و در پس ذهن همة پزوهشگران، اندیشمندان و فعالان این حوزه، همواره بر روی یک موضوع و پرسشِ به اعتقاد من کلیدی تامل و تعمق شود:

چگونه می شود با استفاده از امکانات و قابلیت های عصر دیجیتال سینمایی داشت که علاوه بر این که نزد مخاطبانِ انبوه بسیار در داخل و خارج از قلمروهای محلی و ملی دوست داشتنی و شگفت انگیز است، بتواند مشارکت آنها را در تقویت و حتی خلق سینمایی بهتر، و بالاتر از آن در خلق دنیایی بهتر، زیباتر، اخلاقی تر و خردمندانه تر برانگیزاند؟»

نخستین همایش بین المللی «سینما در عصر دیجیتال» امروز 23 آبان ماه در مرکز همایش‌های بین المللی کتابخانه ملی ایران به پایان می‌رسد.

انتهای پیام/

R1369/P1356/S4,34/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سازمان سینمایی سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان سینمایی سینما سازمان سینمایی سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۰۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت

فیلم «آپاراتچی» مصداقی از پرداختن به سینمای مردمی است که در چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر با استقبال مخاطبان مواجه شد و توانست سیمرغ بلورین و جایزه ویژه کارگردانی بخش نگاه نو را از هیئت داوران دریافت کند؛ از مهم‌ترین ویژگی‌های این فیلم روایتی است که فضای خارج از پایتخت ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «من فقط یک فیلم‌سازم و تمام زندگی‌ام سینماست. سینما شغل من نیست، عشق منه.» این‌ها سخنان جلیل رشیدی است، شخصیت اول فیلم آپاراتچی، که برگرفته از شخصیت جلیل طائفی، یک عاشق سینما در دهه ۶۰ است؛ جلیل اگر چه شغلش نقاشی است، اما عشقش فیلم‌سازی است و حاضر است سختی‌هایش را هم به جان بخرد؛ فیلم آپاراتچی روایتگر دلبستگی‌های یک نقاشِ ساختمانِ عاشقِ سینما است که با اشتیاق تمام به تولید چند فیلم کوتاه موفق شده و در آرزوی ساختن نخستین فیلم سینمایی خودش است؛ به طور کلی در این فیلم با یک اثر درباره سینما و برای سینما روبه‌رو هستیم.

مسئله آپاراتچی مسئله سینما، مسئله بقا یا از میان رفتن سینما است، مسئله فیلم آپاراتچی به ظاهر محدود به یک دوره زمانی خاص و در عمل مربوط به همیشه تاریخ در این مرز پرگهر است و بر این اساس علی طاهرفر، کارگردان فیلم آپاراتچی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه دو رویکرد اساسی در درون‌مایه فیلم آپاراتچی وجود دارد، اظهار می‌کند: رویکرد اول فیلم آپاراتچی هنر مردمی است و رویکرد دوم آن روایت دهه ۶۰، زیست و فرهنگ مردم تبریز در این دهه است که می‌توان گفت در دل همین هنر مردمی ادای دین به سینما نیز موضوعی نهفته است.

وی ادامه می‌دهد: موقعیت فیلم در ادای دین به سینما جزو موقعیت‌های نمایشی است که بیشتر کارگردانان دوست دارند در آن تجربه داشته باشند، چراکه یک عمر پشت دوربین به تجربه نشستند و می‌خواهند همین تجربیات را جلوی دوربین ببرند.

کارگردان فیلم آپاراتچی با اشاره به اینکه ایران همچون کشورهای دیگر نمایندگان زیادی برای نمایش فیلم در سینمادارد و این موضوع یک دغدغه فرهنگی برای سینماگران محسوب می‌شود، تصریح می‌کند: گاهی در دل فیلم‌ها بسیاری از حقایق سینما ظهور و بروز پیدا می‌کند، به طوری که گاهی لحظات شیرینی را رقم می‌زند و گاهی نیز حقایق تلخی در آن است که نکات گفته نشده سینما را بیان می‌کند؛ در همین راستا این اتفاقات دست به دست هم دادند که من با رغبت به سمت آپاراتچی بیایم.

در «آپاراتچی»، تلاش برای ارائه هنر مردمی بود

وی با اشاره به موضوع ادای دین به سینما می‌افزاید: وقتی که با یک موضوع خاص مواجه هستیم مخاطبان آن خاص خواهند بود و عام نیستند در همین راستا تلاش کردیم هنر مردمی را ارائه دهیم که مخاطب عام داشته باشد.

طاهرفر می‌گوید: دغدغه ما این بود که فیلمی با شاخصه‌ها و مولفه‌هایی را تولید کنیم که مخاطب عام را جذب کند تا افراد علاوه بر اینکه لحظات شاد، مفرح، شیرین و گاهی کمدی را مشاهده می‌کنند، هنگام خروج از سینما یک ارزش افزوده فرهنگی نیز به همراه داشته باشند، چراکه مخاطب در سبد فرهنگی خود یک فیلمی را انتخاب و هزینه اقتصادی کرده است در همین راستا حق دارد هنگام خروج از سینما حداقل از نظر مضمونی یک تعالی را در خود احساس کند.

وی در خصوص برخوردهای مردمی نسبت به فیلم نیز اظهار می‌کند: هنگامی که در عرصه غوغاسالاری فیلم‌های کمدی و گیشه‌پسند قدم می‌گذارید، کار دشوار می‌شود، اما به لطف خدا در هر کدام از مولفه‌هایی که بیان شد بازخوردهایی با تراز بالا و پایین از سوی مخاطبان دریافت کردیم که این بازخوردهای خوب انگیزه مضاعفی را برای ادامه دادن در این مسیر به ما داده است.

کارگردان فیلم آپاراتچی با بیان اینکه امیدوارم روزگاری به این نتیجه نرسیم که باید در بستر طنز چیزی را تعریف کنیم تا مخاطب به سینما بیاید، ادامه می‌دهد: ما باید در لایه‌های بیرونی، درونی، فرامتن و زیر متن مفهومی را بگنجانیم تا مردم به بهانه کمدی بودن فیلم بیایند و آن مورد را نیز دریافت کنند؛ از این‌رو امیدوارم روزی فرا برسد که ما در حوزه فیلم‌های غیرکمدی به جایگاهی برسیم که فیلم ما جزو انتخاب نخست تماشاچی‌ها باشد.

وی تصریح می‌کند: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی رخ داده که سلیقه مخاطبان را بر مدار برخی کارهای ناصواب فرهنگی بنا گذاشتیم و این اتفاقی نامبارک و راه انحطاط سینمایی ما است، از این‌رو باید توجه داشت که معمولاً وقتی چنین اتفاقی می‌افتد هم سرمایه‌گذاران و هم تهیه‌کنندگان و به‌تبع آن در یک دراز مدت یا میان مدت کارگردانان و نویسندگان نیز به آن سمت خواهند رفت و تنها بر مبنای رسالت خود عمل نمی‌کنند؛ در همین راستا امیدوارم روز فرابرسد که با حمایت سازمان سینمایی و جریان سینمایی کشور شاهد آفرینش آثاری بهتر باشیم.

تنوع ژانرهای جشنواره فجر، از مهم‌ترین نکات آن بود

طاهرفر می‌افزاید: جشنواره فیلم فجر امسال از همان انتخاب فیلم‌ها برای بخش نگاه نو و سیمرغ، طبقه بندی که اتفاق افتاد و جواب نهایی که برگزار کنندگان آن مبنی بر تکمیل جدول فیلم‌ها دادند که در وسط جشنواره نیز خیلی از منتقدین و کارشناسان عنوان کردند که عدالت سینمایی رعایت نشده، با فراز و نشیب زیادی همراه بود؛ در همین راستا باید گفت که حواشی جشنواره زیاد بود اما مهم‌ترین حسن آن وجود تنوع موضوعی قابل قبول سینمای اجتماعی، کمدی، سیاسی، ورزشی و حتی کودک و نوجوان بود.

وی با بیان اینکه ما گاهی اوقات مصلحت را فدای حقیقت می‌کنیم، می‌گوید: بسیاری از فیلمسازان دیگری بودند که باید در بخش سودای سیمرغ حضور پیدا می‌کردند، همه عوامل‌شان به چالش کشیده می‌شدند و یک رقابت پایا پای می‌داشتند اما این اتفاق نیفتاد؛ از این رو یقین دارم که سال بعد سازمان سینمایی یک تدبیری برای این موضوع خواهد داشت.

کارگردان فیلم آپاراتچی اظهار می‌کند: باید اعتراف کنم لطف خدا و شهدا بود که در اولین حضور و اولین فیلمم در بخش مسابقه رفتیم و سیمرغ نیز گرفتیم؛ همچنین خیلی خوشحالم که فیلمی با موضوع دهه ۶۰، جنگ، ترور، شهادت، نماز جمعه و هنر مردمی ساختیم.

وی با بیان اینکه دیوار بزرگ و حائلی که برای تولید فیلم میان شهرستان و پایتخت بود در حال کوتاه شدن است، ادامه می‌دهد: اتفاق بدی است که فیلمسازان شهرستانی بعد از یک، دو و حتی سه دهه بعد فضا برایشان فراهم شود تا فیلم بسازند، چراکه این باعث می‌شود خیلی از انرژی‌ها، پتانسیل‌ها و استعدادهایی که در شهرستان‌ها داریم رو به نابودی برود و گاهی نیز فنا می‌شوند؛ به طوری که شخص یا مسیر خود را عوض می‌کند و قلم و دوربین را زمین می‌گذارند یا امیدی به این سینما نخواهد داشت.

طاهرفر تصریح می‌کند: با رویکردهای امسال جشنواره فیلم فجر به آینده امیدوار شدم و امیدوارم که سازمان سینمایی سوره، فارابی و سازمان سینمایی در ادامه نیز اتفاقات خوبی را رقم بزنند.

تصویر، هنری اثرگذار است

علیرضا استادی بازیگر فیلم آپاراتچی نیز در گفت‌وگو با ایمنا با بیان اینکه از حضور خود در خانواده فیلم آپاراتچی خرسند هستم، اظهار می‌کند: هر هنرمندی دغدغه این را دارد که متفاوت‌تر از قبل باشد، در همین راستا این پروژه برای من یکی از بارزترین موارد بود و زمانی که کار پیشنهاد شد، کلیت فیلم را خواندم و با توجه به اینکه فیلمی روایی و روایتگر بخشی از هنر سینما بود با افتخار نقش پیشنهاد شده را قبول کردم.

وی ادامه می‌دهد: در بازخوردها بیان شد که آپاراتچی فیلم کمدی شریفی است که می‌شود آن را با خانواده دید، نمی‌گویم فیلم‌های دیگر خالی از شرافت بوده اما این فیلم با توجه به تحقیق و پژوهشی که آقای طاهرفر انجام دادند در این زمینه به طبع خود را نشان داده است چرا که وقتی یک کار خروجی یک تفکر و پژوهش باشد و درست چیده شود خروجی آن استقبال خوب مردم خواهد بود؛ از این رو فیلم خوب اقبال شده و نشان می‌دهد که فیلمساز توانسته کار خود را به درستی انجام دهد.

بازیگر فیلم آپاراتچی تصریح می‌کند: جشنواره چکیده و نتیجه کارهای تولید شده یک الی دو ساله هنرمندان است و در فیلم هنرمندان نیز می‌توانیم بازخورد شرایط اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و… را مشاهده کنیم.

وی افزود: هویت یک ملت در آثار هنری‌شان دیده می‌شود به همین خاطر من تمام کارهای تولید شده را خالی از این بحث نمی‌بینم و به مرزبندی شهرستانی و مرکزی زیاد قائل نیستم چراکه هر هنرمندی اگر کار قابل اعتنا برای تولید داشته باشد می‌تواند حرفی نیز برای گفتن داشته باشد؛ در همین راستا فیلم آپاراتچی هم از آن دسته کارهایی است که فیلمساز توانسته به نحو احسن کار خود را انجام دهد.

استادی می‌گوید: ساخت فیلم‌هایی همچون آپاراتچی می‌تواند بر فرهنگ یک کشور اثرگذار باشد چرا که اکنون یکی از هنرهای ارتباطی و تأثیرگذار، هنر تصویر است و باید بیشتر به آن اهمیت داده شود.

وی اظهار می‌کند: به وفور سوژه‌هایی همچون آپاراتچی در کشور و جامعه ما اتفاق افتاده است؛ در همین راستا پرداختن به شخصیت‌های هنری، قهرمانی، فرهنگی و… در قالب سینما، تلویزیون و مواردی از این دست می‌تواند بر افق فرهنگی و هنری کشور مؤثر باشد.

به گزارش ایمنا، آپاراتچی تازه‌ترین روایت سینما از سینما است که می‌توان آن را ادای دینی به این حوزه دانست اما آنچه این فیلم را از دیگر آثار مشابه در این زمینه متمایز می‌کند، پرداختن به سینمای مردمی است و تقابل آشکاری که این نوع از سینما با دو جریان تحجر و شبه روشنفکری دارد؛ فیلم سینمایی آپاراتچی در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر با استقبال مخاطبان مواجه شد و توانست سیمرغ بلورین و جایزه ویژه کارگردانی بخش نگاه نو را از هیئت داوران دریافت کند و در این راستا باید به این نکته توجه داشت آپاراتچی سعی داشته عموم مردم را به فیلم جذب کند و در این مسیر به موفقیت نیز دست یافته است.

کد خبر 748562

دیگر خبرها

  • پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید
  • اکران تگزاس ۳ از ۲ خرداد در سینماهای سراسر کشور
  • «تگزاس ۳» به سینما می‌آید
  • «تگزاس ۳» و «عطرآلود» به سینما می‌آیند
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی