Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ پیروز حناچی با رای شکننده‌ای در شورای شهر توانست به عباس آخوندی نامزد دیگر تصدی شهرداری تهران غلبه کند و به عنوان کلیددار اصلاح‌طلب بلدیه شناخته شود.

او تنها یک رای بیشتر از آخوندی کسب کرد که توانست او را ۱۱ به ۱۰ از رقیب فعلی و رئیس سابق پیش بیندازد.

حناچی، شهردار امروز تهران که سوابق او نشان می‌دهد دارای تحصیلات و تجارب مرتبط با شهرداری و مدیریت شهری است را باید دومین شهردار تهران که دارای تحصیلات مرتبط است، دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چالش‌های عمومی شهرداری تهران

شهرداری تهران دچار بحران‌ها و مشکلات بسیاری است. کمبود بودجه و نقدینگی یکی از بحران‌های اساسی این شهرداری است که هر کس فارغ از گروه و جناح و تفکر که وارد آن می‌شود، باید با این بحران دست و پنجه نرم کند.

مشکلات زیاد دیگری هم دچار شهردار تهران است که اگر آخوندی، حناچی، تقوی نژاد، کشت پور یا هر فرد دیگری روی صندلی تهران می‌نشست، باید با آن روبرو می‌شد.

پیش از این در گزارشی به بیان مشکلات شهرداری تهران در دوره محمدعلی افشانی پرداخته شد و از بدهی‌های کلان تا انتصابات فامیلی در شهرداری به عنوان چالش‌های موجود بیان شد. ولی حناچی به دلایل مختلفی، دارای مشکلات خاصی است که اگر فرد دیگری جای او امروز در شورای شهر انتخاب می‌شد، این مشکلات را نداشت یا مشکلات فعلی، شکل دیگری می‌یافت.

چالش‌های خاص شهرداری در دوره حناچی

اولین مشکلی که پیش روی حناچی است، عملکرد او در مدیریت شهری است. حناچی به عنوان یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین منتقدان سیاست‌های محمدباقر قالیباف، شهردار ۱۲ ساله اخیر تهران مطرح است. از آنجایی که حناچی دارای بالاترین مراتب علمی در رشته‌های مرتبط با شهرسازی و معماری است، انتقادات او به عملکرد‌های قالیباف در حوزه تخصصی، جای هیچ گونه، اما و اگری نداشت.

حناچی بار‌ها اعلام کرده بود سیاست فروش آسمان و هوا، حراج تراکم و شهرسازی بی قرار و قاعده در دوره قالیباف باعث مشکلات امروز شهر شده است. او در زمانی که به عنوان رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری بود هم توانست در مقابل بسیاری از عملکرد‌های شهرداری تهران بایستد و نیز گفت دادستان باید در مقابل اقدامات شهرداری تهران بایستد. او حتی اقدامات کوچکتر شهرداری تهران مانند پیاده‌راه سازی را هم محکوم می‌کرد و می‌گفت: این اقدامات به شکست خواهد رسید.

حناچی حتی در زمان تصدی ریاست شورای عالی شهرسازی و معماری از تراکم فروشی به عنوان گناه غیرقابل بخشش شهرداری و دولت نهم یاد کرد و با انتشار اسناد، سعی کرده بود جلوی تراکم فروشی را بگیرد.

این سوابق علمی و اجرایی نشان می‌دهد مشکل اصلی حناچی این است که حالا به عنوان شهردار تهران، روی همان صندلی نشسته که قالیباف ۱۲ سال حضور داشت و مشکلات شهرداری را با تراکم فروشی حل می‌کرد، حالا او باید در بحرانی‌ترین شرایط شهرداری تهران، بدون فروش تراکم و واگذاری پروانه ساخت و ساز، مشکلات مالی بسیار عظیم شهرداری تهران با حدود ۵۷ هزار میلیارد تومان بدهی را حل کند. کاری که برای افرادی غیر از حناچی تقریبا نشدنی بود و برای او بیشتر امکان ناپذیر است، چون بدون تراکم فروشی و واگذاری پروانه ساخت و ساز خارج از جزییات و ضوابط طرح تفصیلی شهر تهران باید این کار را کند. به بیان دیگر، مشکلات اجرایی و عینی این چهره علمی در مسند شهرداری تهران بسیار بیشتر از دیگران است: حناچی امروز اسیر انتقاداتش به شهردار ۱۲ ساله تهران است و برون رفت از این اسارت، بسیار مشکل می‌نماید.

چالش بعدی حناچی اینجاست که اگر او تمایل به واگذاری پروانه ساخت و ساز هم داشته باشد، شرایط اقتصادی و رکود حاکم بر صنعت سازه، اجازه مانور چندانی به او نمی‌دهد. این هم مشکل مضاعفی است که شهرداری بدهکار، گران، ناکارامد و سنگین تهران را در دوره حناچی دچار رکود مضاعف خواهد کرد.

مشکل دیگری که فراروی حناچی است و شاید مانند بحران مالی قبلی، خیلی بزرگ نباشد، موضوع جناح رقیب در شورای شهر است، شورای پنجم تهران در آخرین رای گیری شهرداری، رای بسیار شکننده‌ای به او داد. آنطور که امروز در شورای شهر مطرح شد، عباس آخوندی، مرد شماره یک حزب اتحاد ملت بود و هیچ یک از اعضای این حزب حتی علی اعطا که سال‌ها به عنوان خبرنگار رابط رسانه‌ای حناچی فعالیت می‌کرد هم به او رای ندادند. با این حال، حناچی توانست با جلب آرای اعضای حزب اعتماد ملی –که از دیرباز با آن‌ها رابطه حسنه‌ای داشت-، اعضای حزب کارگزاران و اعضای مستقل شورای شهر، بر عباس آخوندی پیشی بگیرد و شهردار شود.

رای شکننده حناچی که پس از آرای تقریبا یک پارچه شورای شهر به محمدعلی نجفی (۲۱ رای) و محمدعلی افشانی (۱۹ رای)، به حساب او واریز شد، نشان دهنده عمق اختلافات در بین اعضای شورای شهر است، این اختلافات ممکن است باعث شود تا حناچی هر لحظه در تنظیم مناسبات خود با نهاد بالادستی یعنی شورای شهر دچار مشکل شود و البته در این بین، فشار اعضای حزب اتحاد ملت به او برای کاستن از فاصله‌ای که در انتخابات امروز خود را نمایان ساخت، می‌تواند موقعیت حناچی را در شورای شهر متزلزل کند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 پیروز حناچی شهرداری تهران شهردار جدید تهران شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۰۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته

معاون استاندار تهران با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ جلسه شورای حل اختلاف برای شوراها در استانداری تشکیل شده است گفت: ۳۷ نفر از اعضای شوراها در استان تهران سال گذشته بازداشت و شش نفر از اعضای شورای شهرها و ۱۲ نفر از اعضای شورای روستاها سلب عضویت شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، میرمحمد غراوی در همایش روز شوراها که پیش از ظهر امروز در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار شد، اظهار کرد: در استان تهران ۸ شهر داریم که ترکیب اعضای شورای اسلامی شهر آن‌ها بیش از ۹ نفر است و هفت شهر شورای هفت نفره و ۲۶ شهر نیز شورای شهر پنج نفره دارند.

وی با بیان اینکه تعداد شهرهایی که شورا ندارند و توسط قائم مقامی اداره می‌شوند پنج شهر هستند، افزود: در سطح استان تهران تعداد زنان عضو شورا ۲۰ نفر و تعداد مردان اعضای شورا ۲۳۱ نفر هستند.

معاون استاندار تهران خاطرنشان کرد: از تعداد ۲۵۱ نفر عضو شورا ۴ نفر دارای مدرک دکتری، ۸۲ نفر داری مدرک کارشناسی ارشد، ۱۴۱ نفر دارای مدرک کارشناسی، ۱۵ دارای مدرک کاردانی و مدرک ۹ نفر نیز دیپلم است.

غراوی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ جلسه شورای حل اختلاف برای شوراها در استانداری تشکیل شده است، تصریح کرد: برخی موارد در هیأت تطبیق تأیید و برخی رد شدند که در کل ۱۴۲ مصوبه داشتیم و ۱۰۲ مورد از آنها تأیید نظر شوراها بوده است همچنین ۳۷ نفر از اعضای شوراها در استان تهران سال گذشته به دلیل برخی تخلفات با دستور قضائی بازداشت شدند و ۶ نفر از اعضای شورای شهرها و ۱۲ نفر از اعضای شورای روستاها سلب عضویت شدند.

واریز ۱۱ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها

وی با بیان اینکه انتخاب شهرداران و تعیین اولویت‌های توسعه‌ای از وظایف اصلی شوراها است، اضافه کرد: در سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌های استان تهران واریز شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران عنوان کرد: سال گذشته ۲۶ هزار میلیارد تومان بودجه در شهرداری‌های استان تهران محقق شده که رشد ۵۷ درصدی بودجه و اعتبارات را نسبت به سال پیش از آن نشان می‌دهد.

غراوی با اشاره به اینکه سهم هزینه‌های جاری شهرداری‌ها ۶۰ درصد و سهم اعتبارات عمرانی ۴۰ درصد تعیین شده است، گفت: طی سال گذشته در شهرداری‌های استان تهران ۳۹ درصد اعتبارات صرف هزینه‌های جاری و ۶۱ درصد صرف پروژه‌های عمرانی شده است.

منبع: فارس

کد خبر 748843

دیگر خبرها

  • بودجه و امکانات شوراها گرفتار مشکلات قانونی است
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • فیلم اظهارات عجیب سخنگوی شورای شهر تهران | مشکلات تقصیر گرگ‌های رسانه‌ای افتاد!
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • سفر به تهران قدیم؛ ۹۰ سال پیش تهرانی‌ها چه آبی می‌نوشیدند؟ (+عکس)