Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@14:28:14 GMT

انتقاد دوباره رحیم‌پور ازغدی به حوزه

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۳۱۳۳

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، نشست تخصصی و مراسم رونمایی از هفت جلد کتاب با موضوع «جنگ جهانی جمعیت» عصر دیروز در سالن سوره حوزه هنری با حضور حسن رحیم پور ازغدی، حسن عباسی رئیس اندیشکده یقین، علی اکبر محزون رئیس کمیته جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمعی از نخبگان فرهنگی کشور برگزار شد.

رحیم پور ازغدی در این نشست با انتقاد از عملکرد نهادهای حکومتی در رفع معضلات جامعه گفت: در خیلی از مسائل حساس کشور اِعمال حاکمیت نمی شود؛ در حالی که لازمه هر حاکمیتی مدیریت بحران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه در خیلی از مسائل کشور اِعمال حاکمیت نمی شود. در حالی که سیاست های کلی نظام از سوی رهبر انقلاب و نهادهای انقلابی و فرهنگی ابلاغ می شود اما نهادهای مربوطه به صورت بایسته این سیاست ها را پیگیری نمی کنند؛ یکی از آن ها موضوع افزایش جمعیت است. گزاره هایی که کشورهای اروپایی برای تشویق مردم جهت افزایش جمعیت در نظر می گیرند، نسبت به ما قابل مقایسه نیست. اخیراً کشور ایتالیا برای خانواده ای که صاحب فرزند سوم شود، زمین کشاورزی اعطا می کند.

وی در انتقاد از عملکرد حوزه و دانشگاه در حل چالش های اجتماعی گفت: ما یک وقت در فیضیه قم گفتیم "کنار طهارت و نجاست، تعدادی درس خارج فقه درباره جمعیت و اقتصاد و... بگذارید." یک باره ناراحت شدند که "چرا به ما توهین می کنید؟"، در حالی که خدا و پیامبر(ص) این گزاره ها را در قرآن و روایات فرمودند. "چرا بی تفاوت هستیم؟" وقتی حوزه از عرصه ها غایب است، وقتی پنج تا درس خارج فقه در حوزه رسانه، فضای مجازی، سینما، جمعیت و ... ندارد، چرا باید از انتقادات ناراحت شود؟ آن مقداری هم که کار شده بنده مطلعم سطحش متوسط است. این خلأ را باید چه کسی پر کند؟ در چنین شرایطی غربی ها برای شما سیاست های جمعیتی می نویسند، یعنی این همه شهید دادیم و دشمن را خارج کردیم، اما با کم کاری حوزه و دانشگاه تفکرات و اسناد دشمن را باید جزو سیاست های نظام کنیم.

رحیم پور ازغدی افزود: از حوزه علمیه باید مطالبه کرد "شما صد تا درس خارج فقه پویا به انقلاب و امت بدهکارید". دانشگاه ما از حوزه علمیه مسئول تر است. 70 درصد دانشگاه های ما با موضوع علوم انسانی است. کدام مسأله انسانی کشور را درست تحقیق و حل کردند؟ مسائلی مثل ازدواج، طلاق، جمعیت، اعتیاد، اختلاس و ناکارآمدی ادارات، آلودگی، محیط زیست، مشکلات ترافیک و... از جمله مسائل مهم کشور است. پایان نامه می نویسند، کتاب چاپ می کنند، مدرک می گیرند، مدرک می دهند، بعد که می گوییم "اینها چه ربطی به مشکلات جامعه دارد؟"، می گویند دانشگاه و حوزه فراتر از جامعه عمل می کنند؛ یعنی عملاً با جامعه کاری ندارند؛ خب، این ها غلط است.

وی ادامه داد: بنابراین مغزهای متفکر جامعه یعنی دانشگاهیان و حوزویان کم کاری می کنند. من در کتاب یا مقاله ای فقهی ندیدم تمام آیات جمعیت استخراج شده باشد و تبیین مناسبی ارائه شود. مشکل خودمان را قرار است حل کنیم یا مشکل انقلاب و ملت را؟

در ادامه این مراسم از هفت جلد کتاب «جنگ جهانی جمعیت» اثر صالح قاسمی، پژوهشگر مسائل جمعیت رونمایی شد. کتاب های «کندو»، «پایان پویایی»، «قتل عام خاموش»، «باید برگردیم»، «نسخۀ بدلی» و «من قاتل نیستم» و کتاب «یک نان آور بیشتر» تازه ترین اثر این مجموعه، همگی به همت نشر خیزش نو منتشر شده اند. این کتاب ها حاصل پژوهش های قاسمی دربارۀ تهدیدات جمعیتی و آمار و ارقام درخصوص بحران جمعیت ایران، سیاست های جمعیتی ایران و کشورهای دیگر، طرح های نظام سلطه برای مهار جمعیت جهان و... است.

در انتهای این مراسم از فعالان رسانه ای حوزه خانواده به ویژه جمعیت شناسی و نیز از برخی خانواده های شهدا تقدیر به عمل آمد. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۳۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم

استاندار کرمان، گفت: برای درمان ناباروری در استان کرمان تسهیلات خوبی اختصاص داده‌ایم و بیمه سلامت نیز مشوق‌های خوبی در این حوزه گذاشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدمهدی فداکار صبح امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه با توجه به وقوع سیل در برخی نقاط استان، فرمانداران در این جلسه شرکت نکردند و در حال پیگیری امور هستند، اظهار داشت: آموزش و پرورش ظرفیت بزرگی در تمام زمینه‌ها از جمله تغییر باورهای فرهنگی در حوزه جمعیت و جوانی جمعیت دارد و هیچ نهادی مانند آموزش و پرورش در این حوزه اثرگذار نیست.

وی با بیان اینکه همه ما مدرسه رفتیم و خاطرات زیادی از مدرسه و این دوران به یاد داریم که فراموش نمی‌شود این موضوع نشان‌دهنده اثرگذاری مدرسه است، گفت: آموزش و پرورش باید در جلسات ستاد جوانی جمعیت استان کرمان حضور موثر داشته باشد و برنامه ارائه بدهد.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه برای درمان ناباروری تسهیلات خوبی اختصاص داده‌ایم، بیان کرد: بخشی از این تسهیلات از طریق صندوق امداد ولایت و از طریق کمیته امداد پرداخت می‌شود و حتماً به این مسئله کمک خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بیمه سلامت نیز مشوق‌های خوبی در این حوزه گذاشته است که باید این تسهیلات را به معلمان و اولیای دانش‌آموزان اطلاع‌رسانی کرد و آگاهی داد، گفت: جامعه فرهنگی باید برای رفع این مشکل کشور و تحقق منویات مقام معظم رهبری پای کار بیاید و یک ظرفیت بزرگ است.

فداکار با اشاره به اینکه متاسفانه سی سال تبلیغ منفی علیه فرزندآوری در کشور شده است، ادامه داد: امروز می‌بینیم که چه خسارت بزرگی به کشور وارد شده است و با هر امکانی که وجود دارد باید این خسارت را جبران کرد و این ظرفیت وجود دارد.

وی با تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم، عنوان کرد: تجلیل از معلمان تجلیل از خوبی‌ها است و فرمانداران نسبت به این امر در سطح شهرستان اهتمام و با آموزش و پرورش همکاری داشته باشند.

استاندار کرمان با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه مهم و انسان‌ساز است که از آموزش و پرورش کشور جدا نیست، گفت: بر روز زمینی که برای ساخت دانشگاه فرهنگیان در کرمان اختصاص داده شده باید کار ساختمانی شروع شود و وزارت آموزش و پرورش هم باید پای کار بیاید.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش در کرمان املاکی دارد که می‌تواند با مولدسازی کمک کند تا این دانشگاه به سرانجام برسد و ما هم در ادامه کار کمک خواهیم کرد، افزود: راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در جنوب کرمان ضرورت دارد و از تمرکز دانشجویان جنوب در مرکز استان می‌کاهد و حتماً لازم است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • انتقاد امیرعبداللهیان از "سرکوب دانشجویان آمریکایی"
  • انتقاد شدید میرسلیم از سفر رئیسی به پاکستان
  • عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد