Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@01:01:36 GMT

قيمت نفت بعد از تحريم؛ راز سقوط به جاي صعود

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۴۹۳۴

قيمت نفت بعد از تحريم؛ راز سقوط به جاي صعود

خبرگزاري آريا - تهران- ايرناپلاس- در حالي که بيشتر فعالان در بازار نفت منتظر بودند تا همزمان با آغاز تحريم‌هاي ثانويه آمريکا عليه ايران، قيمت طلاي سياه در بازار افزايشي شود، اما در عمل، نفت رفتاري معکوس نشان داد و قيمت‌ها در سايه تحولات خاورميانه از استمرار حضور ايران در صادرات نفت گرفته تا احتمال توقف درگيري‌ها در يمن، کاهش پيدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بازار نفت در سال‌هاي اخير رفتارهاي عجيبي از خود نشان داده است. از ثبت قيمت 140 دلار در هر بشکه تا افت قيمت‌ها به زير 30 دلار را مي‌توان از مهم‌ترين اين رفتارها دانست که با هيچ منطقي، قابل پيش‌بيني نبود، اما اتفاق افتاد. در آخرين مورد هم با وجود آن که انتظار مي‌رفت قيمت نفت بعد از 13 آبان‌ماه و هم‌زمان با تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران افزايش را تجربه کند، اما به زير 65 دلار در هر بشکه رسيد.
از مهم‌ترين عوامل اين رفتار در بازار طلاي سياه مي‌توان به معافيت هشت کشور از تحريم‌هاي نفتي عليه ايران، کاهش تنش‌ها در خاورميانه به‌دنبال احتمال توقف درگيري‌ها در يمن، عبور آهسته عربستان از بحران خاشقجي و همچنين افزايش توليد نفت عربستان، روسيه و آمريکا اشاره کرد.
**آمريکا، روسيه و عربستان را پشت سرگذاشت
اين افزايش توليد در حالي ثبت شده است که توليد نفت ايران در ماه اکتبر 156 هزار بشکه نسبت به ماه سپتامبر کاهش يافته، اما توليد نفت عربستان 127 هزار و توليد نفت امارات 142 هزار بشکه افزايش را نشان مي‌دهد. همچنين ايالات متحده آمريکا در حال حاضر با توليد 11.6 ميليون بشکه در روز، بزرگ‌ترين توليد کننده نفت جهان است. پس از آمريکا، کشورهاي روسيه و عربستان سعودي نيز در حال حاضر به ترتيب حدود 11.4 و 10.5 ميليون بشکه در روز توليد مي‌کنند.
اين در شرايطي است که آخرين باري که آمريکا مقام نخست توليد نفت جهان را به خود اختصاص داده بود به چهار سال پيش و سال 2014 باز مي‌گردد.
از سوي ديگر، فشار رواني که با شعار به صفر رساندن صادرات نفت ايران در ماه‌هاي اخير به بازار تحميل شده بود با معافيت‌ هشت کشور از مشتريان نفت ايران فروکش کرد.
همچنين فشارهاي سياسي بر عربستان به‌منظور خاتمه جنگ در يمن سبب شده تا تنش بين دو رقيب نفتي هميشگي در خاورميانه يعني ايران و عربستان کاهش داشته باشد که اطمينان خاطر بيشتري را براي مشتريان در مورد تأمين نفت پايدار فراهم مي‌آورد.
**از قتل خاشقجي تا حل و فصل بحران يمن
در اين زمينه، جلال ميرزايي، عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با ايرناپلاس، با اشاره به اينکه بازار نفت تحت سه عامل اصلي افت قيمت‌ها را تجربه مي‌کند، گفت: در حالي که ماجراي خاشقجي در هفته‌هاي گذشته بر مناسبات عربستان تأثير گذاشته بود، اما از چند روز پيش به نظر مي‌رسد با نگاهي که آمريکا و برخي دولت‌هاي اروپايي به ماجراي خاشقجي داشتند، عربستان اين موضوع را از سر مي‌گذراند.
وي ادامه داد: همچنين از سوي ديگر، روابط ايران و عربستان در موضوع يمن با توجه به فشاري که اروپايي‌ها و آمريکايي‌ها به عربستان در خصوص پايان جنگ يمن داشته‌اند، باعث ثبات در منطقه مي‌شود.
**عقب‌نشيني آمريکا و آرامش در بازار نفت
ميرزايي افزود: اما به نظرم عامل اصلي در کاهش قيمت نفت، عقب‌نشيني آمريکا در مورد به صفر رساندن صادرات نفت ايران بود که تأثير رواني بر بازار نفت داشت. درمجموع، اين سه عامل يعني عبور عربستان از ماجراي خاشقجي، احتمال خاتمه درگيري‌ها در يمن و سياست آمريکا در معاف کردن هشت کشور براي واردات نفت از ايران، باعث شد آرامش در بازار حاکم شده و قيمت‌ها کاهش پيدا کند.
عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به افزايش توليد نفت آمريکا در روزهاي اخير، تأکيد کرد: افزايش توليد نفت آمريکا ربطي به کاهش قيمت‌ها نداشته، زيرا از سوي ديگر توليد ونزوئلا کاهش را ثبت کرده و عربستان نيز در جبران کمبود نفت ايران موفق نبوده و تحليل اين بود که از ذخايرش استفاده مي‌کرد که خيلي هم ماندگار نيست، روس‌ها نيز رقم قابل‌توجهي به توليد خود اضافه نکردند.
**سقوط قيمت‌ها در زمستان متوقف مي‌شود
وي گفت: از سوي ديگر پيش‌بيني مي‌شد که آمريکايي‌ها از محل نفت شيل افزايش توليد داشته باشند، اما بازار نگاهش بلند‌مدت است و کارشناسان عقيده دارند آمريکايي‌ها نمي‌توانند در چند سال آينده روند افزايش را حفظ کنند و روند نزولي خواهد شد.
ميرزايي ادامه داد: افزايش يا کاهش قيمت نفت تابع عوامل پايدار و عوامل ناپايدار است. عوامل پايدار همان بحث عرضه و تقاضا و رشد اقتصادي است. عوامل ناپايدار هم مانند درگيري‌هاي منطقه‌اي، افزايش تنش بين ايران و عربستان، افزايش درگيري در نيجريه، ونزوئلا، طوفان در درياي شمال و... هستند که باعث افزايش قيمت نفت در بازار مي‌شود.
وي پيش‌بيني جهت قيمت نفت را کار دشواري دانست و افزود: اکنون در آستانه فصل زمستان هستيم و به نظر مي‌رسد کاهش قيمت بيشتر تحت تأثير عوامل رواني در بازار است و اگر در جلسه آتي اوپک، اعضا به توافق برسند که با توجه به استمرار حضور نفت ايران در بازار، افزايش توليد عربستان و روسيه از بازار خارج شود، اين روند متوقف خواهد شد.
**کاهش بيشتر قيمت نفت قابل تحمل نيست
سيد حميد حسيني، عضو اتاق بازرگاني ايران نيز در گفت‌وگو با ايرناپلاس، با اشاره به اينکه فصل زمستان را در پيش داريم، گفت: بعيد مي‌دانم که قيمت نفت در بازار به سقوط ادامه دهد و حتي اگر در شرايطي قيمت‌ها کمتر شود، براي کشورهاي توليد کننده قابل تحمل نخواهد بود و به نظر مي‌رسد به اين شرايط واکنش نشان مي‌دهند.
وي ادامه داد: از همين رو، کشورهاي اوپک و غير اوپک فکري مي‌کنند و احتمال دارد پيشنهاد کاهش توليد نفت به نتيجه برسد، زيرا قطعاً هيچ‌کدام از اين کشورها، از شرايط فعلي راضي نيستند که قيمت 79 دلار به 64 دلار سقوط کند.
**همکاري عربستان و روسيه براي افزايش قيمت‌ها
به گفته حسيني دليل کاهش قيمت نفت در هفته اخير بحث بنيادي است، زيرا به دليل فشارهاي آمريکا تا حدي توليد نفت افزايش پيدا کرده و از سوي ديگر، اعطاي معافيت به ايران بر عرضه بازار اثرگذار است. درواقع جو رواني که ناشي از تحريم ايران بود شکسته شده و قيمت‌ها کاهش داشته است.
وي افزود: افزايش توليد ساير کشورها باعث افزايش مازاد مي‌شود و رقابت افزايش توليد که در سال‌هاي اخير بين عربستان و روسيه به‌شدت ادامه داشته و به نظر مي‌رسد در پايان راه است و اين دو کشور، به دنبال استراتژي افزايش توليد نمي‌روند و در جهت افزايش قيمت نفت همکاري خواهند کرد.
گزارش از حوري قاسمي
**اداره کل اخبار چندرسانه‌اي**ايرناپلاس**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل

به گزارش همشهری آنلاین، از ابتدای هفته جاری به‌دنبال کاهش تنش‌های نظامی در منطقه، شاخص کل بورس تهران وارد یک روند صعودی شد و از ابتدای هفته تا روز دوشنبه نزدیک به ۱۱۰هزار واحد معادل ۵درصد رشد کرد. با این حال دیروز شاخص کل بازار سهام ۱۳هزارو ۴۲۵واحد کاهش یافت و در محدوده ۲میلیون‌و ۳۰۳هزار واحد قرار گرفت. با وجود این میزان نزول، دیروز ارزش کل معاملات که نماگر مهمی برای بازار سهام است دست‌کم ۱۰۰میلیارد تومان افزایش یافت و در عین حال بیش از ۵۵میلیارد تومان نقدینگی تازه وارد بازار سهام شد.

دیروز همچنین نسبت ورود پول سهامداران حقیقی به ارزش کل معاملات خرد هم به ۱.۳درصد رسید که نشان می‌دهد با وجود نزول شاخص، شتاب ورود پول به بازار سهام افزایش یافته است. در چنین شرایطی اگرچه ممکن است شاخص کل بورس تهران امروز چهارشنبه اندکی عقب‌نشینی کند، اما با توجه به آنکه این شاخص توانسته ظرف روزهای گذشته از محدوده کلیدی ۲میلیون‌و ۳۰۰هزار واحد عبور کند، انتظار نمی‌رود نزول بورس خیلی دامنه‌دار باشد.

از نظر تکنیکی چنانچه شاخص کل بورس تهران بتواند موقعیت خود را در این محدوده حفظ کند، احتمال رشد شاخص بورس افزایش خواهد یافت؛ ضمن اینکه تازه‌ترین خبرها حاکی از آن است که احتمالا فرمول جدید برای قیمت‌گذاری شرکت‌های خودروسازی‌ از سوی وزارت صنعت تعیین خواهد شد که این موضوع می‌تواند منجر به رشد قیمت سهام شرکت‌های خودروساز شود و با توجه به اثرگذاری این گروه بر بازار سهام می‌توان انتظار داشت کلیت بازار سهام در موضع صعودی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید

واگذاری پرسپولیس به بانک ها قانونی نیست | فروش سرخ پوش ها به بانک ها چه آثاری دارد؟ مصوبه جدید مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه | چه دارایی‌هایی شامل این نوع از مالیات می‌شوند؟ پرسپولیس و استقلال بعد از واگذاری چه تغییری خواهند کرد؟ | گام تازه برای برتری در مسابقات

آمارها همچنین نشان می‌دهند که نرخ دلار نیمایی نیز به محدوده ۴۱هزار تومان رسیده است که این موضوع نیز می‌تواند ظرف روزهای آینده اثر مثبتی بر معاملات بورس داشته باشد. به‌طور کلی ارز حاصل از صادرات شرکت‌های بورس با نرخ دلار نیمایی تسعیر می‌شود و هر نوع افزایش قیمت دلار نیمایی می‌تواند منجر به رشد درآمد شرکت‌های بورس و افزایش قیمت سهام این شرکت‌ها شود.

با همه این توضیحات، می‌توان گفت شاخص کل بورس تهران اکنون در محدوده حساسی قرار گرفته است که درصورت تثبیت در این موقعیت می‌تواند با رشدهای بیشتری مواجه شود.

ضمن اینکه باید توجه کرد حتی با فرض نزول شاخص در هفته‌های آینده، این نزول نمی‌تواند خیلی دامنه‌دار و عمیق باشد؛ به‌طوری که شاخص کل بورس تهران به زیر مرز ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد سقوط کند؛ چراکه قیمت سهام شرکت‌ها به پایین‌ترین حد خود رسیده‌ و این محدوده نوعی حمایت تکنیکی برای شاخص کل محسوب می‌شود.

انتظار می‌رود حتی درصورت نزول شاخص ظرف چند هفته آینده وضعیت بازار سهام با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع در تیرماه متعادل شود و تقاضا برای خرید سهام افزایش یابد.

کد خبر 846776 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بازار سرمایه سهام عدالت بورس تهران بورس - فرا بورس خودرو سهام شرکت‌ها سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • دلار باز هم سقوط کرد/ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران