Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-28@14:36:22 GMT

زیان‌ احداث سدها بیشتر از منافعشان بوده است

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۶۸۴۱

به گزارش وانانیوز، 

 احمدعلی کیخا در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان لرستان با بیان اینکه تاکنون برآیند کارهایی که در استان انجام شده منجر به توسعه نشده است و باید اشکالات را شناسایی کنیم، افزود: ۳۳۷ طرح آبی دارای ردیف بودجه در کشور داریم و بر اساس پیش‌بینی‌ها ۸۰ هزار میلیارد تومان در بودجه برای انجام آنها دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه با اعتبار پیش‌بینی شده این طرح‌ها به انجام نمی‌رسند بلکه حداقل به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا تکمیل شوند، ادامه داد: سالانه بین ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان برای حوزه آب در نظر می‌گیریم و ۵۰ سال طول می‌کشد که این طرح‌های بخش آب به اتمام برسند.

کیخا با اشاره به اینکه ضرر اجرای این طرح‌ها بیشتر از منفعتشان است و تنها ۳۰ درصد آنها باید اجرایی شود، افزود: برای این ۳۰ درصد طرح ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که ۲۵ تا ۳۰ سال طول می‌کشد تا به اتمام برسد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا نهضت برداشته شدن سد اتفاق افتاده و در هفته یک سد در اروپا برداشته می‌شود چراکه زیان‌های احداث آنها خیلی بیشتر از منافعشان بوده است و این در حالیست که ما اصرار به سدسازی داریم.

این نماینده مجلس تصریح کرد: باید در چارچوب مبانی نظری توسعه کشاورزی، آب و منابع طبیعی اصلاحات در کلان کشور و استان‌ها صورت گیرد. یکی از ضعف‌های توسعه کشاورزی کشور این است که کشاورزی را علمی مدیریت نکردیم.

وی گفت: با توجه به اینکه استان لرستان اندازه چندین کشور ظرفیت دارد نتوانستیم توسعه را برای مردم این دیار به ارمغان آوریم آن‌وقت انتظار داریم در سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه طبیعت آن منطقه باران ندارد به توسعه برسیم.

کیخا اولویت اول لرستان را حفظ طبیعت عنوان کرد و با بیان اینکه نباید به بهانه توسعه تولید و اشتغال بسیاری از منابع ملی و رودخانه‌ها را از دست دهیم و مثل دریاچه ارومیه، هامون و زاینده‌رود گرفتار شویم؛ باید در آن شرایط قرار بگیرید تا قدر این طبیعت را بدانید.

 رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: کشاورزی تنها حوزه‌ای است که دانش کشاورزی نمی‌خواهد و می‌تواند بیشترین شغل را ایجاد کند.

وی در مورد قیمت گندم نیز گفت: بر اساس قانون باید قیمت گندم قبل از شروع سال زراعی اعلام شود در حالی که هم اکنون در آبان ماه هستیم و هنوز قیمت آن تعیین نشده است؛ با مشخص شدن قیمت کشاورز درست تصمیم می‌گیرد.

این مسئول با اشاره به اینکه در تعیین قیمت گندم باید هزینه‌های تولید و تورم دیده شود، تاکید کرد: با توجه به اینکه بانک مرکزی و مرکز آمار تورم ۳۰ درصدی را اعلام کرده است هزینه‌های تولید نیز باید به همین نسبت افزایش یابد؛ در حال حاضر قیمت ماشین‌آلات کشاورزی(کمباین و تراکتور) بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

کیخا با تاکید براینکه قیمت جهانی گندم با ارز دولتی ۲۸۰۰ تومان است، خاطرنشان کرد: جو یکی از محصولات جایگزین گندم است؛ قیمت جو در تهران ۱۵۰۰ و در لرستان ۱۸۰۰ تومان است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی جایی است که می‌تواند اشتغال بسیار ایجاد کند، گفت: ضعف اصلی در کشاورزی این است که باید به صورت علمی مدیریت شود چه در سیاستگذاری کلان چه خرد، اگر شرایطی را فراهم می‌کردیم که علم در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های ما به کار گرفته می‌شد خیلی جلوتر می‌بودیم.


انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: سد طرح های آبی کشاورزی منابع آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۶۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوابگاه متاهلی ۷۰ واحدی دانشگاه یاسوج کلنگ زنی شد

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، در حاشیه کلنگ زنی ۷۰ واحد خوابگاه متاهلی دانشگاه یاسوج، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران گفت: ۳ هزار و ۲۰۰ خوابگاه متاهلی تا پایان سال ۱۴۰۳ تکمیل و به بهره برداری می رسد، همچنین ۲ هزار و ۶۰۰ واحد نیز امسال کلنگ زنی و فرایند احداث آن آغاز شده است.
زلفی گل با بیان اینکه طی دو سال و نیم اخیر تعداد واحدهای متاهلی وزارت علوم ۳۰ درصد افزایش داشته، اظهار کرد: تا پایان دور اول دولت مردمی آیت الله رئیسی ۵ هزار واحد خوابگاه متاهلی با بهره برداری می رسد.
زلفی گل درخصوص مصوبه سفر هیئت دولت درخصوص احداث دانشگاه صنعت بیان کرد: درخصوص این موضوع سیاست وزارت علوم توسعه کمی نیست، بلکه توسعه‌ کیفی، نیازمحوری و مهارت محوری مدنظر قراردارد، در این راستا تلاش می‌‍کنیم بخش فنی و مهندسی دانشگاه یاسوج را توسعه دهیم و امکانات بیشتری را در این دانشگاه فراهم کنیم.
وزیر علوم درخصوص کلنگ زنی ۷۰ واحد خوابگاه متاهلی دانشگاه یاسوج گفت: با استفاده از مصوبه سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد، احداث ۲ بلوک خوابگاه متاهلی به تعداد ۷۰ واحد در دستور کار قرار گرفت، اعتبار ساخت این تعداد واحد از طریق وزرات نفت تأمین می‌شود که بخشی از اعتبارات پرداخت شده است.

خبرنگار: فائزه صداقت

انتهای خبر/

کد خبر: 1228582 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • هدفگذاری نوسازی مدارس برای احداث ۲ هزار کلاس درس در اردبیل
  • تصویب احداث ۲شهرمولد کشاورزی در بوشهر
  • خوابگاه متاهلی ۷۰ واحدی دانشگاه یاسوج کلنگ زنی شد
  • تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان
  • گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان
  • آیت الله رئیسی از طرح توسعه بیمارستان شهدای یافت‌آباد بازدید کرد