Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@06:04:59 GMT

علوم زمین به کمک بخش کشاورزی می آید

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۹۱۰۵

علوم زمین به کمک بخش کشاورزی می آید

مشهد- ایرنا- معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: با تمهیدات اندیشیده شده از سوی این سازمان، پایه گذاری علوم بین رشته ای جدید آغاز شده و به زودی علوم زمین و مواد معدنی به کمک بخش کشاورزی کشور می آید.

عباس گلمحمدی چهارشنبه شب در مراسم گشایش بزرگترین رویداد استارت آپی علوم زمین در مشهد افزود: معدن و صنایع معدنی زمینه بسیار مناسب برای اشتغال و تولید ثروت است و در این میان پرداختن به علوم بین رشته ای بسیاری از مشکلات در بخشهای اقتصادی را حل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: به عنوان مثال بسیاری از معضلات بخش کشاورزی با راهکارهای علوم زمین قابل رفع است، مسائل مربوط به آب، بافت خاک، ریزمغذی ها و نظایر آن در حوزه کشاورزی در علوم زمین و مواد معدنی مورد توجه قرار گرفته و راه حل های مفید در این بخش ذکر شده است.
وی گفت: در این راستا از چند ماه قبل، پایه گذاری شاخه های بین رشته ای زمین شناسی کشاورزی در کشور توسط سازمان زمین شناسی آغاز شده است.
گلمحمدی افزود: تولید ریزمغذی ها و کودهای معدنی بدون اینکه آسیبی به طبیعت وارد کنند، بازخورد بسیار مثبت در سلامت تغذیه مردم، بهبود وضعیت مصرف آب کشاورزی و کنترل آن دارد که در این راستا سازمان زمین شناسی قراردادی با مشاور خارجی برای انجام مطالعات لازم منعقد کرده است.
وی اظهار داشت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با قدمت 60 ساله، سنگ بنای بسیاری از علوم را در کشور گذاشته است، این سازمان 2 هدف حفظ ثروت و تولید ثروت را به صورت عمده دنبال می کند.
وی گفت: این سازمان برای حفظ ثروت، مخاطراتی که سطح زمین را تهدید می کند، شناسایی می نماید لذا این بخش زمینه مناسبی برای محققان است که با تولید ایده های خلاقانه در زمینه های مختلف از جمله پیشگیری از زلزله و سیل یا موارد متعدد دیگر مانند زمین شناسی پزشکی و مباحث مرتبط با مسائل زیست محیطی وارد عمل شوند و اشتغال ایجاد کنند.
گلمحمدی افزود: سازمان زمین شناسی برای تولید ثروت نیز اکتشافات معدنی را در دستور کار دارد و این اکتشافات را در قالب تهیه نقشه های کوچک مقیاس و بزرگ مقیاس انجام می دهد که تک تک این اندیس ها و معادن کشف شده، زمینه ساز ایجاد اشتغال، توسعه و ایجاد صنایع معدنی مختلف در کشور است.
وی اظهار داشت: سازمان زمین شناسی در زمینه اشتغالزایی و گرایش به سوی ایده های نو، طی 20 سال گذشته جذب کننده علوم جدید بوده و با پایه گذاری رشته های جدید سعی کرده است خود را با فناوری تازه به روز رسانی کند.
وی گفت: در این راستا طی 10 سال گذشته، سازمان زمین شناسی اقدام به راه اندازی مرکز رشد فناوری های پیشرفته علوم زمین کرد اما به دلیل نبود زیرساخت های لازم، فعالیت این مرکز متوقف شد.
معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی افزود: دفتر حمایت از کارآفرینی و اشتغال زایی در استارت آپ های علوم زمین از پارسال در این سازمان راه اندازی شد و تاکنون حدود چهار رویداد کارآفرینی و آشنایی جوانان با این بخش برگزار شده که مهمترین و بهترین اقدام در این راستا، برگزاری رویداد استارت آپی علوم زمین در اداره کل زمین شناسی شمال شرق در مشهد می باشد.
رویداد استارت آپی علوم زمین در مشهد با برگزاری کارگاه های تخصصی آموزشی و ایجاد ارتباط بین متخصصین و صاحبان ایده با فعالان بخش خصوصی تا 25 آبان ماه ادامه دارد.
7489 / 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي علوم زمين مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۹۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد