Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@13:01:00 GMT

حناچی چقدر در بهشت دوام می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۰۱۷۹

شهردار جدید تهران برای سومین بار در یکسال کاری شورای شهر پنجم انتخاب شد. «پیروز حناچی» که پیشتر در انتخاب شهردار دوم یعنی افشانی هم به عنوان یکی از کاندیدا‌ها مطرح بود، این بار در رقابت با «سید عباس آخوندی» وزیر مستعفی راه و شهرسازی دولت دوازدهم توانست با کسب ۱۱ رای و تنها یک رای بیشتر از رقیب خود  به عنوان شهردار انتخاب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند عدم انتخاب آخوندی رو باید به فال نیک بگیریم، اما انتخاب پیروز حناچی به عنوان شهردار تهران نیز حرف و حدیث‌های خاص خود را دارد. اولین سئوالی که پس از انتخاب سومین شهردار تهران مطرح می‌شود این است که مدیریت «شهردار جدید» چقدر دوام و بقا خواهد یافت؟ طی ۱۵ ماه دو شهردار و یک سرپرست به صندلی شهرداری تهران تکیه زده‌اند و حالا بیم آن می‌رود که اپیدمی شهرداران چند ماهه گریبانگیر پیروز حناچی شود.

حناچی از جمله مدیرانی است که مانند «محمد علی افشانی» مدیر ملی محسوب نمی‌شود. حسن سوابق اجرایی حناچی این است که در حوزه کاری شهرداری فعالیت کرده است. در سوابق کاری وی می‌توان به معاون نظام مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری کشور، عضو شورای عالی ترافیک، رئیس مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی معماری و شهرسازی وزارت مسکن و شهرسازی، معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی ایران اشاره کرد.

حناچی سابقه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران را نیز در کارنامه خود دارد. اما همه این سوابق بسیار کوچکتر از حوزه شهرداری تهران بوده و حناچی بیشتر یک مدیر مکمل بوده است تا یک مدیر بالادستی و مستقل.

برخی از فعالین سیاسی نیز معتقدند حناچی افکار عمومی را به یاد «محمد علی نجفی» شهردار اول شورای شهر پنجم می‌اندازد که به بهانه بیماری بعد از ۷ ماه حضور پرحاشیه و بی دستاورد ساختمان بهشت را ترک گفت. نجفی این روز‌ها درگیر حاشیه ازدواج دومش است وبسیاری از جمله «فاطمه دانشور» عضو سابق شورای شهر تهران مطرح می‌کنند که بهتر شد که نجفی در پست شهرداری نماند. حالا نگرانی بی ثباتی و عدم دوام مدیریت در پایتخت که ۱۵ ماه است که بسیاری از کار‌ها را مختل کرده است، بازهم بر سر این شهر سایه می‌افکند.

از سوی دیگر، نگرش لیبرالی حناچی و اینکه گفته می‌شود وی گزینه رئیس دولت اصلاحات برای این پست بوده است نگرانی دیگری برای تهران به وجود می‌آورد. لیبرالی اداره کرده شهر تهران با توجه به بافت آن وهمچنین مجموعه حوزه‌های مالی و ... ممکن است مسبب مشکلات دیگری شود. اظهارات حناچی به عنوان معاون فنی و عمرانی شهر تهران نشان می‌دهد که وی طرفدار هزینه زا کردن تهران است. پیشتر بسیاری از اصلاح طلبان از جمله «غلامحسین کرباسچی»، «محمد علی نجفی»، «محسن صفایی فراهانی»، «محمد حسن ملک مدنی» و ... عنوان کردند که بایستی با بالابردن هزینه‌ها شهر، پایتخت را اداره کرد.

حناچی هم در دیماه سال گذشته همین نظریه را با عنوان اخذ عوارض تردد از بزرگراه‌هایی که در دوره جدید ساخته می‌شود، مطرح کرد. وی با بیان اینکه دریافت عوارض تردد از بزرگراه‌ها در بسیاری از شهر‌های دنیا انجام می‌شود گفت: «دریافت عوارض از پروژه‌هایی که در آینده احداث خواهد شد در دستور کار قرار می‌گیرد.».

اما دو روز بعد از فشار افکارعمومی وی در گفتگو با مهر ضمن کوتاه آمدن از موضوع خود گفت: «اخذ عوارض از بزرگراه‌ها در دستور کار نیست و هنوز در این رابطه به پیشنهاد روشنی دست پیدا نکرده ایم.»

رقابت تنگاتنگ و سیاسی در شورای شهر تهران برای انتخاب شهردار یک رقابت کاملا سیاسی و حزبی بود. در انتخابات اخیر که یک کاندیدا ۱۱ رای و کاندیدای دیگر ۱۰ رای کسب کرد؛ بنابراین شهردار جدید رای متزلزلی از شورای شهری دارد که تماما اصلاح طلب است و این نشان از دو دستگی شورا در انتخاب شهردار دارد.

دیروز روزنامه سازندگی نزدیک به حزب کارگزاران از رقابت لیبرال‌ها در شورای شهر گزارش داده بود. روزنامه آرمان دیگر روزنامه نزدیک به این حزب اصلاح طلب نیز در تیتر‌های یکی که این چند روز با آن روزنامه را منتشر می‌کرد، از لابی بازی، سیاسی بازی و عدم ثبات مدیریتی در شهر تهران گلایه کرده بود. این نشان می‌دهد که تکنوکرات‌ها از ابتدا قافیه را به لیبرال‌ها در این رقابت کاملا سیاسی باخته بودند و رای میانه شورای شهر که با اختلاف یک نفر شهردار تعیین شده است، اختلاف سیاسی زیادی میان اعضای شورای وجود دارد که در آینده شهردار را نیز با چالش جدی روبرو می‌سازد.

پیشتر جهان نیوز درباره شیوع بیماری «مدیریت گذری» در کلان شهر تهران هشدار داده بود، نجفی (شهردار)، مکارم حسینی (سرپرست)، افشانی (شهردار) و اینک حناچی که در مدیریت او مسائل مختلفی وجود دارد، این مسئله را بیشتر پررنگ می‌کند. درواقع با این روند پیش بینی می‌شود که شهرداری تهران دوباره دچار بی ثباتی مدیریتی و خالی شدن صندلی تهران شود، موضوعی که تا به امروز شهروندان تهرانی را با مشکل زیادی مواجه کرده است و آینده کلانشهر تهران که مدیریت پیچیده و برنامه ریزی شده‌ای را می‌طلبد، بحران زاست.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: شورای شهر رقابت راه و شهرسازی شهردار تهران شهرداری تهران شهرداری معاون معماری مسکن ایران ازدواج شورای شهر تهران پایتخت دولت اصلاحات مشکلات شهر تهران اصلاح طلبان انتخابات حزب کارگزاران بازی اعضای شورای جهان کلان شهر بازی جهان راه و شهرسازی شهر تهران محسن صفایی فراهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۰۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام دبیری عصر شنبه در مراسم نکوداشت روز ملی شوراها ضمن تبریک این روز به اعضای پارلمان شهرهای کشور و اشاره به تاریخچه تشکیل شوراها، اظهار کرد: حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ دستوری به شورای انقلاب دادند که براساس آن، آئین نامه اجرایی شوراهای شهر برای اداره امور شهرها تشکیل یافت.

وی ضمن اشاره به اهمیت نهاد شورا با بیان اینکه یک فصل از قانون اساسی کشور به شوراها اختصاص یافته است، یادآور شد: مطابق با قانون، ضرورت دارد تمامی مسائل و مشکلات مردم از طریق شوراها بررسی شده و نارسایی‌های موجود در حوزه‌های مختلفی چون اقتصادی اجتماعی فرهنگی از طرف نهاد شورا واکاوی و نتیجه به مراجع بالاتر اعلام شود.

رئیس شورای‌عالی استان‌های کشور با اشاره به اینکه شوراها طی شش دوره فعالیت خود، سیر تکاملی خوبی را طی کرده‌اند، افزود: ارتقا سطح آموزشی برای جلوگیری از خطاهای احتمالی نیازمند برنامه ریزی دقیقی است و در این زمینه برنامه‌های آموزشی خوبی برای پیشگیری از خطاها آغاز شده است چرا که سنخ خطای شوراها مالی نبوده و بیشتر مربوط به عدم آشنایی با قوانین است.

دبیری با بیان اینکه در سال جاری تلاش می‌کنیم برای تمامی استان‌ها برنامه آموزشی برگزار کنیم، یادآور شد: ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد از این رو امیدواریم با توسعه آموزش و افزایش نظارت‌ها خود شورا در قالب ناظر این نهاد عمل کرده و نیازمند ورود نهادهای نظارتی دیگر نباشیم.

دبیری با اشاره به اینکه امروزه شوراهای روستا نقش مهمی در توسعه روستاها، اجرای طرح‌های هادی و حل اختلاف دارند، تصریح کرد: از طریق سامانه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها پیگیر مشکلات شوراهای شهر و روستا بوده و اجازه نخواهیم داد، هیچ‌گونه تخلفی در شوراها رخ دهد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز ضمن اشاره به ۳۴ وظیفه شوراها با بیان اینکه انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد و اجرای قانون مهمترین وظیفه شورا است، خاطر نشان کرد: درآمد پایدار شهرها پایین بوده و ۸۰ درصد درآمد شهرداری‌ها از طریق تراکم فروشی، وصولی از ماده صد و عوارض تأمین می‌شود که این درآمدها اصولی نیست و در این زمینه حتی قانون درآمد پایدار و هزینه‌های شهرداری نیز کمک کار نیست.

دبیری با بیان اینکه شورای عالی شهرسازی در ارتباط با ضوابط ساختمانی قوانینی وضع می‌کند اما باید این وظیفه به کمیسیون ماده پنج ارجاع داده شود، تصریح کرد: اجرای ضابطه شورای عالی شهرسازی در تمام شهرها به صورت یکسان جوابگو نیست چرا که هر شهر ویژگی‌های منحصربفرد خود را دارد به طوری که ارتفاع ساختمان‌ها، ضوابط شهری باید در خود شهرها تنظیم شود. اگر تصمیمات مربوط به ضوابط شهرسازی که توسط شورای عالی شهرسازی انجام می‌شود در داخل استان اتخاذ شود، نتایج رضایت بخش تری برای مردم خواهد داشت.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به شعار سال، یکی از وظایف شورای شهرها را نیز برنامه ریزی برای مشارکت مردم در امور عمرانی، اقتصادی و غیره دانست و گفت: ما در مجموعه شورای شهر و شورای استان رضایت کامل از دولت، استانداری، فرمانداری و هیئت تطبیق داریم و معتقدیم حضور پیگیر و مستمر شخص استاندار در بازدید از پروژه‌های عمرانی شهر، حکایت از اهتمام ویژه ایشان در تسریع پروژه‌های اجرایی است.

کد خبر 6090397

دیگر خبرها

  • معرفی نفرات برتر جشنواره کیش بهشت خانواده
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • خروج علیه شهردار تهران
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • جنجال عجیب در نشست شورای شهر تهران
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • جزئیات حواشی ایجاد شده در شورای شهر تهران
  • تلاش ۷ عضو شورای شهر تهران برای از حدنصاب انداختن جلسه شورا
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد