Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- ایرنا- کاهش تولید شیر در خراسان شمالی و به دنبال آن کاهش میزان عرضه این محصول به مراکز جمع آوری، سبب شده تا تعداد زیادی از این مراکز تعطیل و یا غیر فعال شود.

به گزارش ایرنا، در خراسان شمالی، 41 مرکز جمع آوری شیر وجود دارد که از این تعداد، هم اکنون تنها 26 مرکز فعال است.
دامداران می گویند میزان تولید شیر در استان کم شده و به همین علت، میزان عرضه این محصول به مراکز جمع آوری شیر هم کاهش یافته است اما مسئولان می گویند میزان تولید شیر کم نشده بلکه مصرف مردم به شیر فله ای سوق یافته و به همین علت، شیر تولیدی دامداران، بیشتر به سوپری ها و لبنیات فروشی ها عرضه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



*تولید شیر کاهش یافته است
مدیرعامل شرکت تعاونی گاوداران بجنورد با انتقاد از قیمت پایین شیر خام گفت: امسال قیمت شیر اندکی افزایش یافته است اما بازهم پاسخگوی هزینه ها نیست و در این شرایط فعالیت دامداران صرفه و سود اقتصادی ندارد.
حسینعلی حصاری اظهار داشت: اکنون شیر تولیدی در استان کاهش یافته و علت آن، نبود حمایت از دامداران و صنعت گاوداری است.
وی افزود: در این شرایط، مراکز جمع آوری شیر نیز با کمبود دریافت شیر رو به رو شده اند.
مدیر عامل شرکت تعاونی گاوداران بجنورد در باره مشکلات تولید شیر گفت: گرانی نهاده های دامی، صنعت گاوداری را در سراشیبی نابودی قرار داده است.
حصاری تصریح کرد: قیمت بالای نهاده ها، هزینه تولید را در واحدهای گاوداری افزایش داده است و هزینه ها با درآمدها همخوانی ندارد.
وی گفت: 70 درصد از هزینه های یک واحد گاوداری، صرف تامین و تهیه خوراک دام می شود و بر این اساس، افزایش قیمت نهاده ها بشدت صرفه اقتصادی تولید را تحت تاثیر قرار می دهد از این رو دامدار و گاودار برای ادامه فعالیت، نیاز به حمایت دارد.

* جولان دلالان
حصاری از حضور و جولان دلالان در بازار شیر فله ای انتقاد کرد و گفت: با افزایش قیمت شیر پاستوریزه و گرایش مردم به مصرف شیر فله ای، فعالیت دلالان هم بیشتر شده و سود حاصل از تولید و عرضه شیر نصیب آنان می شود.
وی تصریح کرد: دلالان، شیر را از روستاها جمع آوری کرده و به لبنیاتی ها و سوپری ها عرضه می کنند بدون اینکه نظارتی بر فعالیت آنان وجود داشته باشد.
مدیرعامل شرکت تعاونی گاوداران بجنورد افزود: دلالان شیر را با قیمت پایین تر، از دامداران خریداری می کنند و به سوپری ها و لبنیاتی ها می فروشند و سود حاصل از تولید این محصول را به جیب می زنند و در این شرایط نه دامدار به سود مورد انتظار می رسد و نه مصرف کننده با قیمت مناسب شیر را خریداری می کند.

* رکود تولید در مراکز جمع آوری شیر
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال میزان عرضه شیر خام به مراکز جمع آوری شیر در استان کاهش یافته و به همین علت فعالیت برخی از این مراکز راکد شده است.
احمد داوطلب اظهار داشت: امسال به علت افزایش قیمت شیر پاستوریزه و محصولات لبنی فراوری، گرایش مردم به استفاده از این محصولات بسیار کم شده است.
وی افزود: گرایش مردم به مصرف شیر و سایر محصولات لبنی فله ای بسیار بیشتر شده است و از این رو دامداران هم ترجیح می دهند شیر تولیدی را به خریداران لبنیات فله ای بفروشند.
داوطلب اظهار داشت: تاخیر در پرداخت بهای شیر توسط برخی از واحدهای لبنی استان هم سبب شده تا دامداران شیر خود را به خریداران لبنیات فله ای عرضه کنند.
وی گفت: سالانه حدود 158 هزار تن شیر در استان تولید می شود که 20 هزار تن از میزان مربوط به شیر تولیدی عشایر و یا سایر پرورش دهندگان دام سبک است و مابقی مربوط به شیر تولیدی در واحدهای صنعتی و یا سنتی گاوداری است.
داوطلب اظهار داشت: در هفت ماهه امسال 32 هزار تن از شیر تولیدی در مراکز جمع آوری شیر جمع آوری شده که بر اساس اعلام دامپزشکی استان بیش از 9 هزار و 100 تن از این محصول با مجوزهای لازم از استان خارج شده است و بخشی از آن مربوط به مراکز و بخشی مربوط به گاوداران صنعتی بوده و بخشی از شیر نیز بدون مجوز از استان خارج شده است.
وی گفت: شمار زیادی از گاوداران از جمله تولیدکنندگان در شهرستان شیروان و فاروج شیر تولیدی خود را به طور مستقیم به صنایع لبنی تحویل می دهند.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه میزان شیر تحویلی به صنایع داخل استان در نیمه نخست امسال 15 هزار تن برآورد شده است افزود: آمار نشان می دهد تنها 20 هزار تن شیر واحدهای لبنی استان جذب شده است و بخش قابل توجهی از شیر تولیدی استان بصورت فله ای مصرف می شود و البته این آمار امسال بیشتر از پارسال برآورد شده است.

* تنها 26 مرکز جمع آوری شیر فعال است
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی هم در این باره گفت: اکنون 41 مرکز جمع آوری شیر در استان وجود دارد که از این تعداد، تنها 26 مرکز فعال است.
علی اکبر دلیرصحرایی اظهار داشت: علت غیرفعال بودن این مراکز، کاهش عرضه شیر به آنان است.
وی تصریح کرد: تولیدکنندگان شیر، محصول خود را بیشتر به خوار و بار فروشی ها عرضه می کنند این در حالی است که عرضه شیر خام در خوار و بار فروشی ها خلاف است.
وی خاطرنشان کرد: علت اصلی و مهم عرضه شیر و محصولات لبنی فله ای در خوار و بار فروشی ها، تداخل صنفی است و در این باره باید سازمان صنعت، معدن و تجارت با متخلفان برخورد کند.
بر اساس اعلام اداره کل دامپزشکی استان در هفت ماهه امسال بیش از 9 هزار و 163 تن شیر با مجوز دامپزشکی از استان خارج شده است که این رقم درمدت مشابه پارسال بیش از 9 هزار و 601 تن بوده است.
خراسان شمالی از قطب های کشاورزی کشور است و سالانه 21 هزار تن گوشت قرمز و 158 هزار تن شیر خام در این استان تولید می شود.
7185/ 6042

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد توليد شير مراكز جمع آوري خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۳۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تین نیوز

در حالی که به نظر می رسد جهان بیش از هر وقت دیگری به بکارگیری ربات های مستخدم انسان نما در خانه ها نزدیک شده است، ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می کند.

به گزارش ایسنا، ربات های انسان نما نسل جدید و مورد انتظاری از ربات ها هستند که با استقبال خوبی از جانب مردم و تولیدکنندگان و توسعه دهندگان مواجه شده اند. در حالی که شاید در گذشته این نوع ربات ها فقط در داستان ها و فیلم های علمی تخیلی حضور داشتند و کسی فکرش را نمی کرد که به همین شکل به زندگی روزمره ما وارد شوند، اما به نظر می رسد این امر در حال وقوع است.

اکنون از آنجایی که به نظر می رسد شرکت تسلا در توسعه ربات انسان نمای اپتیموس(Optimus) پیشرفت جدیدی داشته است، طبق اعلام ایلان ماسک، این ربات می تواند تا سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز کند.

ایلان ماسک مدیرعامل تسلا پیش بینی جسورانه ای در مورد ربات های انسان نما کرده است. وی ضمن افشای تاریخ احتمالی عرضه اپتیموس ادعا کرد که این ربات ها می توانند به ارزشمندترین دارایی شرکت تسلا تبدیل شوند.

ماسک با تاکید بر جنبه مالی همه چیز گفت: من فکر می کنم اپتیموس از هر چیز دیگر ارزشمندتر خواهد بود.

ربات اپتیموس در حال حاضر کارهای ساده ای را در کارخانه های این شرکت انجام می دهد. همچنین خبری که چند ماه پیش منتشر شد نشان داد که ربات های اپتیموس به کارخانه های بزرگ در سراسر ایالات متحده ارسال شده یا خواهند شد.

ایلان ماسک به تازگی گفته است: ما قادریم کارهای ساده کارخانه ای یا حداقل اینطور بگویم، کارهای کارخانه ای را در آزمایشگاه انجام دهیم. ما فکر می کنیم اپتیموس را در تولید محدود در کارخانه خود خواهیم داشت و تا قبل از پایان سال جاری خواهد توانست وظایف مفیدی را انجام دهد. سپس فکر می کنم ممکن است بتوانیم آن را تا پایان سال آینده به فروش برسانیم. اینها فقط حدس و گمان است.

وی افزود: اگر یک ربات انسان نما دارید که قادر به حرکت در واقعیت و انجام وظایف در صورت درخواست است، هیچ محدودیت معناداری برای اندازه اقتصادی آن وجود ندارد.

شواهد حاکی از آن است که شرکت تسلا به طور کامل توسعه هوش مصنوعی را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از هویت خود پذیرفته است، اما ایلان ماسک می گوید من فکر می کنم ما باید یا به عنوان یک شرکت هوش مصنوعی یا یک شرکت رباتیک شناخته شویم.

ماسک می گوید: اگر شرکت تسلا را یک شرکت خودروسازی صرف می دانید، اساساً این اشتباه است و اگر سؤال اشتباهی بپرسید، پاسخ درست به آن غیرممکن است. بنابراین منظورم این است که اگر کسی باور ندارد که تسلا می خواهد خودمختاری را حل کند، فکر می کنم نباید در شرکت سرمایه گذاری کند.

ماسک مطمئن است که تسلا مسئله فناوری خودران خودروها را با یا بدون او حل خواهد کرد. با این حال، توسعه ربات انسان نمای اپتیموس موضوع دیگری است، زیرا خطرات خاص خود را دارد.

در اوایل سال جاری ایلان ماسک گفت که می خواهد ۲۵ درصد کنترل رای را در تسلا به دست آورد تا ببیند آیا توسعه اپتیموس ایمن است و به درستی انجام می شود؟

خبر جدید ماسک در زمانی اعلام شده است که تعداد زیادی از شرکت ها روی توسعه ربات های انسان نما سرمایه گذاری کرده اند. چندین شرکت از جمله هوندا، هیوندای، بوستون داینامیکس و فیگور به طور فعال در حال توسعه انواع ربات های انسان نمای خود هستند.

با این حال ماسک بر این باور است که تسلا به طور منحصر به فردی در جایگاه رهبری تولید تجاری چنین ربات هایی قرار دارد. همانطور که گفته شد به گفته ماسک، نمونه اولیه اپتیموس در حال حاضر وظایف ساده ای را در کارخانه های تسلا انجام می دهد.

با توجه به کاهش فروش خودروهای برقی تسلا، این اطلاعیه در مورد ربات اپتیموس اهمیت بیشتری پیدا می کند.

چشم انداز بزرگ تر برای تسلا

این شرکت اخیراً کاهش ۹ درصدی سالانه درآمد سه ماهه را گزارش کرده است که بزرگترین کاهش آن از سال ۲۰۱۲ است. علاوه بر این، فروش خودروهای تسلا در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۰ درصد نسبت به سه ماهه قبل کاهش یافته است.

شاید به همین دلیل است که ایلان ماسک در مورد برنامه جاه طلبانه رباتیک خود برای اطمینان بخشیدن به سرمایه گذاران چنین خبرهایی را اعلام می کند. تاکید او بر ربات های انسان نما نشان دهنده تلاش حساب شده برای تغییر موقعیت تسلا در بازار است.

او تصور می کند که فروش ربات ها در نهایت به بخش بزرگی از تجارت تسلا تبدیل می شود.

در عین حال، ربات اپتیموس به شکل غیر قابل انکاری با سرعتی ثابت در حال پیشرفت است. یک ویدیوی اخیر نسخه جدیدی از آن را نشان داد که وظایفی مانند تا کردن یک لباس را در تاسیسات تسلا انجام می دهد.

این شرکت اولین نسل ربات های خود را با نام بامبل بی(Bumblebee) در سپتامبر ۲۰۲۲ رونمایی کرد.

با این حال، اظهارات ماسک را باید کمی خوشبینانه تلقی کرد، زیرا او در گذشته نیز چندین بار وعده های پیش از موعد داده است. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۹ ادعا کرد که تسلا تا سال ۲۰۲۰ یک میلیون ربوتاکسی در جاده ها خواهد داشت، اتفاقی که هنوز در سال ۲۰۲۴ رخ نداده است.

یک رقابت شدید

تسلا در این زمینه رو به رشد با رقابت شدیدی روبرو است. شرکت فیگور که توسط شرکت های بزرگ مایکروسافت و انویدیا پشتیبانی می شود، اخیراً همکاری خود با خودروساز آلمانی ب ام و را برای استقرار ربات های انسان نما در تاسیسات این شرکت در آمریکا اعلام کرده است.

ویدیویی که توسط فیگور در ماه فوریه منتشر شد، ربات آن موسوم به «فیگور ۰۱» را نشان می دهد که وظایفی مانند درست کردن قهوه را انجام می دهد.

به طور مشابه، شرکت بوستون دانامیکس هفته گذشته از ربات انسان نمای اطلس(Atlas) خود در یک ویدیو رونمایی کرد که در آن مشاهده می شود که در حال انجام مانورهای آکروباتیک، از حالت دراز کش به ایستادنه و راه رفتن است.

رقابت برای دستیابی به ربات های انسان نمای تجاری با دوام در حال داغ شدن است. ورود تسلا با آخرین پیش بینی های جسورانه ایلان ماسک، بُعد جدیدی به این چشم انداز فناوری که به سرعت در حال تحول است، داده است.

در حالی که سال ۲۰۲۵ برای ورود اپتیموس به بازار ممکن است خیلی بلندپروازانه به نظر برسد، تأثیر آنها در آینده نزدیک برای متحول کردن نحوه کار و زندگی انسان ها برجسته خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی
  • ‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان