Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه‌اندازی بورس نفتی اتفاق مهمی بود که در کشور افتاد، گفت: راه‌اندازی بورس نفتی تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور زد.به گزارش بلاغ،محمدرضا پورابراهیمی امروز در جمع فرهنگیان استان کرمان با اشاره به شرایط اثرگذار بر اقتصادی امروز ایران اظهار داشت: دو مولفه شرایط داخلی و خارجی را در این حوزه باید مد نظر قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عوامل بیرونی در اختیار و در حوزه تصمیمات ما و نظام نیستند گفت: بخشی از این عوامل بر می‌گردد به تغییرات و مولفه‌های اقتصاد جهانی که تاثیر مستقیم بر اقتصاد تمامی کشور‌ها از جمله کشور ما دارد که گریز ناپذیر است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخش دیگری از عوامل موثر بر اقتصاد ما، اقدامات خصمانه هستند عنوان کرد: تحریم‌هایی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود از جمله این اقدامات است.

وی با بیان اینکه دو عامل ساختاری و نهادی در درون کشور و عوامل بیرونی مهمترین عوامل اثرگذار بر اقتصاد کشور هستند افزود: جایگاه نفتی کشور از جمله عوامل ساختاری تاثیرگذار بر اقتصاد نظام است که دشمنان همیشه نسبت به آن چشم طمع داشته‌اند.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه کشوری که درآمد و خلق اثر خود را در حوزه بخشی از املاک و دارایی خود ببیند همیشه پاشنه آشیل دارد بیان کرد: چیزی که امروز در اقتصاد ایران، آمریکا روی آن دست گذاشته همین است و گرنه بسیاری از کشور‌های دنیا نفت ندارند و اقتصاد خود را بدون نفت به راحتی اداره می‌کنند.

وی با بیان اینکه فروش نفت در کشور ما فروش ملک برای یک بچه پولدار است گفت: مانند انسانی که به جای کار و تلاش به فروش سرمایه و دارایی‌های خود اقدام می‌کند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نفت بالاخره تمام می‌شود پس چه باید کرد افزود: در اقتصاد‌های توسعه یافته بیش از ۹۵ درصد درآمد این کشور‌ها برای اداره کشورشان از محل مالیات آن‌ها است.

وی با بیان اینکه تکیه درآمد‌های دولت در کشور ما از حدود ۷۰ درصد در قبل از انقلاب به حدود ۳۳ درصد رسیده است، عنوان کرد: سهم نفت در بودجه عمومی کشور ما یک سوم از درآمد‌های دولت را تشکیل می‌دهد.

پورابراهیمی افزود: در شرایط تحریمی دولت نهم و دهم دولت توفیق اجباری پیدا کرد تا سهم نفت را در درآمد‌های کشور کاهش دهد و البته دولت چاره دیگری هم نداشت.

وی با اشاره به اینکه کم شدن سهم نفت در بودجه عمومی دولت به معنای عدم فروش نفت نیست، خاطرنشان کرد: همه به خوبی می‌دانیم که ما ذخائر نفتی مشترکی با کشور‌های عربی داریم که اگر ما برداشت نکنیم آن‌ها برداشت می‌کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکید ما بر وزیر نفت هم بر همین مسئله است که ما باید ذخائر نفتی مشترک را سریع‌تر عملیاتی کنیم افزود:، اما پول حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی می‌رود.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت جهانی نفت در شرایط کنون تاثیر مطلوبی برای ما دارد افزود: هر بشکه نفت در بودجه سال جاری ۵۵ دلار دیده شده بود در حالی که در هفته‌های اخیر میانگین فروش هر بشکه نفت بیش از ۷۰ دلار بوده است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه مطرح شدن حاکمیت ایران بر تنگه هرمز که موجب بالا رفتن قیمت نفت در سطح جهانی شد گفت: نفت در بسیاری از دوران‌ها هم به قیمت پایینی رسید که تاثیر منفی بر اقتصاد ایران داشت.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی تحریم اگر تصمیمات درستی اتخاذ نشود هزینه‌های زیادی برای کشور به دنبال دارد، افزود: اعتقاد ما بر این است که سهم تحریم‌ها در شرایط کنونی بر اقتصاد ما ۲۰ درصد است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمریکا در تحریم‌ها به دنبال به صفر رساندن سهم ما در صادرات نفتی بود عنوان کرد: همه شاهد بودیم نه تنها موفق نشد که قرارداد‌های نفتی ما در چند هفته اخیر مسیر حرکت متفاوتی را دنبال کرد.

وی با بیان اینکه کمیته ضد تحریم در کمیسیون اقتصادی مجلس تشکیل و برنامه جامعی برای آن نوشته شده است گفت: راه‌اندازی بورس نفتی اتفاق مهمی بود که در کشور افتاده است.

پورابراهیمی با بیان اینکه طی ۲۰ روز اخیر حدود یک میلیون بشکه نفت خام در تاریخ صنعت نفت ایران به بخش خصوصی واگذار شده است عنوان کرد: روش صادرات ما تغییر کرده و تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران خارجی متقاضی خرید نفت ایران شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه عملیات ضد تحریم کار ماست و دور زدن تحریم‌ها را به خوبی بلد هستیم گفت: در تحریم‌های این دوره اجماع جهانی بر علیه ایران با محوریت آمریکا نابود شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز هیچ نهاد بین‌المللی علیه ایران تحریم اقتصادی را آغاز نکرده افزود: امروز آمریکا در حوزه تحریم علیه ایران در انزوا قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها مطرح کردند که بسته پیشنهادی برای مراودات بانکی با ایران دارند گفت: هر چند اعتقاد من بر این است که به دیوار اروپایی‌ها نمی‌توان تکیه کرد، اما حداقل موضع خود را در برابر آمریکا تعریف کرده‌اند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۶۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • ایران : تحریم مسابقات مچ اندازی
  • ایران مسابقات مچ اندازی آسیایی ازبکستان را تحریم کرد
  • ایران مسابقات مچ‌اندازی قهرمانی آسیا را به دلیل میزبانی غیرعادلانه ازبکستان تحریم کرد
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟