Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@03:26:39 GMT

وزنه زدن ريسک سکته قلبي را کاهش مي‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۹۲۲۱

وزنه زدن ريسک سکته قلبي را کاهش مي‌دهد

خبرگزاري آريا - يک پژوهش تازه نشان مي‌دهد «وزنه زدن» به ميزان کمتر از يک ساعت در هفته خطر حمله قلبي را 40 تا 70 درصد کاهش مي‌دهد اما ادامه اين فعاليت بيش از يک ساعت فايده خاصي نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، يک پژوهش تازه در دانشگاه دولتي آيووا نشان داده وزنه زدن به مدت کمتر از يک ساعت در هفته خطر حمله قلبي را به ميزان 40 تا 70 درصد کاهش مي‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پژوهشگران تأکيد کرده‌اند گذراندن زمان بيش از يک ساعت در اين فعاليت فوايد خاصي را بروز نداده است.
«دي سي لي» استاديار حرکت‌شناسي اين دانشگاه مي‌گويد: مردم ممکن است تصور کنند بايد زمان زيادي را در باشگاه‌ها به وزنه‌زدن بپردازند اما دو ست پرس سينه که کمتر از پنج دقيقه زمان مي‌برد مي‌تواند کاملاً مؤثر باشد.
نتايج اين پژوهش که از اولين تحقيقات درباره رابطه ميان ورزش قدرتي و بيماري‌هاي قلبي - عروقي به شمار مي‌رود فوايدي را براي تمرين‌هاي قدرتي مستقل از دويدن، پياده‌ روي يا ورزش‌ هاي هوازي نشان داده است. به عبارت ديگر نيازي نيست به دستورالعمل‌هاي فعاليت حرکتي هوازي براي کاهش خطر حمله قلبي پايبند باشيد و وزنه‌زدن به تنهايي کافي است.
لي و همکارانش داده‌هاي مربوط به حدود 13 هزار فرد بالغ را در اين مطالعه تحليل کرده‌ و سه خروجي مربوط به سلامت را اندازه گرفته‌اند. رويدادهاي قلبي - عروقي همچون حمله قلبي و سکته که به مرگ منجر نشده باشد؛ همه گونه رويدادهاي قلبي - عروقي که شامل موارد مرگ و مير هم باشد و سرانجام همه موارد مرگ و مير.
لي تصريح مي‌کند که ورزش قدرتي خطر هر سه مورد را کاهش مي‌دهد.
برخلاف فعاليت‌هاي هوازي، ورزش قدرتي براي برنامه‌ريزي در زندگي روزمره چندان ساده نيست. به گفته لي مردم مي‌توانند با کمي پياده‌روي بيشتر يا استفاده از دوچرخه براي رفتن به محل کار فعاليت هوازي‌شان را بيشتر کنند اما فعاليت‌هاي طبيعي کمي شامل وزنه زدن مي‌شود. همچنين برخلاف تردميل که بسياري از افراد در خانه به آن دسترسي دارند اغلب افراد به وسايل ورزشي متنوعي براي وزنه زدن در منزل دسترسي ندارند.
لي به همين دليل عضويت در يک باشگاه ورزشي را مفيد مي‌داند چرا که نه تنها تنوعي از وسايل ورزشي قدرتي را در دسترس افراد مي‌گذارد بلکه طبق پژوهشي که او پيشتر انجام داده افرادي که عضو باشگاه ورزشي هستند بيشتر ورزش مي‌کنند.
او در پاسخ به اينکه آيا به اين ترتيب همه بايد وزنه زدن را بخشي از زندگي روزمره خود قرار دهند يا نه مي‌گويد: نکته اصلي بلند کردن وزنه‌اي است که عضله شما را به کار بياندازد. عضله تفاوت بين بيل زدن، حمل کيسه‌هاي خريد يا دمبل زدن را متوجه نخواهد شد.
لي و همکارانش در اين پژوهش به رابطه ميان ورزش قدرتي با ديابت و کلسترول نيز پرداختند و در هر دو مورد ورزش قدرتي منجر به کاهش خطر ابتلا مي‌شد.
کمتر از يک ساعت ورزش قدرتي در هفته در مقايسه با حالتي که فرد هيچ گونه ورزش قدرتي نکند، منجر به کاهش 29 درصدي در سندروم سوخت و ساز مي‌شود که از عوامل افزايش ريسک بيماري‌هاي قلبي، سکته و ديابت است. ريسک کلسترول بالا نيز 32 درصد کاهش يافته و در همه موارد نتايج از فعاليت هوازي مستقل بوده است.
لي تأکيد مي‌کند: عضلات کارخانه سوخت کالُري هستند. عضله آوردن به حرکات مفاصل و استخوان‌ها کمک مي‌کند اما فوايدي در سوخت و ساز بدن هم دارد. موضوعي که اغلب به درستي به آن توجه نشده است. اگر عضله بيشتري داشته باشيد حتي اگر فعاليت هوازي نکنيد انرژي بيشتري مي‌سوزانيد چرا که عضلي بيشتري داريد! همين موضوع کمک مي‌کند دچار چاقي و اضافه وزن نشويد و از منافع بلندمدت و دستاوردهاي مختلفي براي سلامتي‌تان بهره‌مند شويد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد

این موضوع برای همه ثابت‌شده است که نداشتن خواب کافی برای سلامتی مضر است. حالا دانشمندان با انجام تحقیقات جدیدی دریافته‌اند که میان خواب کمتر از شش ساعت در شب و افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه‌ای وجود دارد.

دانشمندان در این تحقیق داده‌های Biobank بریتانیا را تجزیه‌و‌تحلیل کرده‌اند که یک منبع جهانی برای تحقیقات بهداشتی و پزشکی محسوب می‌شود. آنها اطلاعات ۲۴۷۸۶۷ بزرگسال را بررسی کرده‌اند که داده‌های سلامت آنها برای بیش از یک دهه دنبال شده است. آنها در این تحقیق قصد داشتند تا ارتباط بین مدت زمان خواب و دیابت نوع ۲ و اینکه آیا داشتن یک رژیم غذایی سالم اثرات کمبود خواب بر خطر دیا‌بت را کاهش می‌دهد یا خیر را درک کنند.

ارتباط بین خواب و دیابت نوع ۲

در این پژوهش از شرکت‌کنندگان پرسیده شده بود که در ۲۴ ساعت چقدر می‌خوابند. همچنین، هفت تا هشت ساعت خوابیدن به‌عنوان میزان خواب نرمال در نظر گرفته شد. میزان کم‌خوابی نیز به سه دسته تقسیم شد: خفیف (شش ساعت)، متوسط (پنج ساعت) و شدید (سه تا چهار ساعت). همچنین در این تحقیق به داده‌های مربوط به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان نیز توجه شده است.

در حدود ۳.۲ درصد از شرکت‌کنندگان در طول دوره پیگیری، مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شدند. به گفته آنها هرچند عادات غذایی سالم به‌طور کلی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد، اما زمانی که افراد غذای سال می‌خوردند و باز هم کمتر از شش ساعت در روز می‌خوابند، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آنها در مقایسه با افرادی که میزان خواب آنها نرمال بوده، افزایش داشته است.

به گفته دانشمندان، پنج ساعت خواب شبانه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۱۶ درصد افزایش دهد، درحالی که این خطر برای افرادی که سه تا چهار ساعت می‌خوابند، می‌تواند ۴۱ درصد بیشتر از افرادی باشد که هفت تا هشت ساعت می‌خوابند.

بااین‌حال دقیقاً مشخص نیست چرا افرادی که کمتر می‌خوابند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ باشند. تحقیقات قبلی نشان داده است که نشانگر‌های التهابی و اسید‌های چرب آزاد در افراد دارای کمبود خواب افزایش پیدا می‌کند که این امر حساسیت به انسولین را مختل می‌کند و منجر به مقاومت نسبت به انسولین می‌شود. این بدان معناست که بدن برای استفاده صحیح از انسولین برای تنظیم سطح گلوکز خون تلاش می‌کند و بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

منبع: دیجیاتو

tags # دیابت نوع دو ، خواب سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها
  • فیلم| شوخی جالب با رونالدو/رونالدو از ترس سکته کرد
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی تا عصر امروز در آسمان گلستان
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • کاهش چشم گیر حضور زباله گردها در تهران | مدیرعامل پسماند: ۸۰ درصد فعالیت زباله گردها کم شده است
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد