Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا پور جلالی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در خرمشهر اجرای شبکه آب‌های سطحی بر عهده شهرداری است و این کار تاکنون انجام‌نشده است. انجام آن در سطح شهرستان نیز هزینه سنگینی را می‌طلبد اما در شرایط فعلی می‌توان از لایروبی و بازسازی انهار قدیمی خرمشهر به‌عنوان یک طرح زودبازده و کم‌هزینه‌تر برای رفع مشکل آب‌گرفتگی معابر پس از هر بار بارندگی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص اثربخشی این طرح توضیح داد: در گذشته در خرمشهر نهرهای بزرگی همچون نهر کوتشیج، چاسبی، فلافل و النصر وجود داشته که به رودخانه کارون متصل بودند، با لایروبی و بازسازی این انهار می‌توان آب سطحی را به سمت رودخانه هدایت کرد.

مدیر آبفای خرمشهر بر ناتوانی دفع آب‌های سطحی به‌وسیله شبکه فاضلاب شهری تأکید کرد و گفت: شبکه فاضلاب در همه شهرها بر اساس جمعیت شهرستان و تنها برای دفع پساب‌های انسانی طراحی می‌شوند و ورود حجم آب نه‌تنها به دفع آب‌های سطحی کمکی نمی‌کند بلکه باعث پس‌زدگی فاضلاب نیز می‌شود.

وی افزود: طبق قانون دفع آب سطحی بر عهده شهرداری است و انتظار رفع مشکل از آبفا با شبکه فاضلاب که کاربری آن برای دفع آب‌های سطحی طراحی نشده، انتظار درستی نیست و تنها راه رفع کامل مشکل این است که مانند شهرهای بزرگ همچون تهران شبکه دفع فاضلاب از شبکه دفع آب‌های سطحی جدا شود.

پور جلالی، ناتمام بودن شبکه فاضلاب خرمشهر را نیز یادآور شد و اظهار کرد: اجرای طرح احداث شبکه فاضلاب خرمشهر به طول ۳۶۰ کیلومتر از سال ۷۴ در خرمشهر آغاز شد و تنها ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتبار موردنیاز برای اجرای کامل طرح طبق آخرین به‌روزرسانی‌ها معادل ۳۰۰ میلیارد تومان است.

مدیر آبفای خرمشهر از تخصص اعتباری بیش از ۱۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح اشاره کرد و گفت: ۱۳۵ میلیارد تومان از محل اوراق خزانه برای اجرای طرح شبکه فاضلاب تعیین‌شده و ۴۸ میلیارد تومان اعتبار نیز سازمان منطقه آزاد اروند برای این منظور تعیین کرده است.

وی ادامه داد: ۱۳۵ میلیارد تومان اوراق خزانه قرار است برای احداث و تکمیل شبکه فاضلاب در کوی مولوی، کوی فرشید، بازار صفا و حاشیه کارون و چند نقطه دیگر هزینه شود که از این میان پروژه در کوی مولوی، کوی فیصلی، کوی معین و بازار صفا در حال اجراست و کار در حاشیه کارون نیز از هفته آینده آغاز می‌شود.

پور جلالی افزود: این اعتبار قرار است علاوه بر احداث شبکه فاضلاب برای ایستگاه‌های پمپاژ به‌ویژه در ایستگاه دیزل آباد و ایران‌زمین که دو ایستگاه شمال و جنوبی هستند و ۱۰ ایستگاه پمپاژ از ۳۲ ایستگاه پمپاژ فاضلاب نیز هزینه شود.

مدیر آبفای خرمشهر به موارد مصرف ۴۸ میلیارد تومان اعتبار سازمان منطقه آزاد اروند نیز اشاره کرد و گفت: از این اعتبار ۴۲ میلیارد برای شبکه فاضلاب و ۶ میلیارد تومان برای آب تعریف‌شده است که از محل این اعتبارات قرار است برای اجرای پروژه‌های در کوی عباره، کوی پلیس، ام التلول، تکمیل منطقه کوتشیخ، دوربندشرقی و صد دستگاه استفاده کرد.

وی از آغاز طرح مطالعاتی اجرای شبکه فاضلاب مینوشهر خبر داد و افزود: این طرح قرار است با همکاری سازمان منطقه آزاد اروند و سازمان آب و فاضلاب خوزستان اجرا شود و اعتبارات اجرای طرح نیز از سوی این دو دستگاه تأمین خواهد شد.

پور جلالی، همچنین از پیشرفت ۴۰ درصدی تصفیه‌خانه فاضلاب خرمشهر خبر داد و اظهار کرد: تصفیه‌خانه فاضلاب خرمشهر ازجمله طرح‌های فاینانس است که اعتباری معادل ۸۰ یورو برای آن تعریف‌شده است و اکنون پیشرفت ۴۰ درصدی دارد و پیش‌بینی می‌شود این طرح تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی در ادامه به اجرای شبکه آب‌رسانی و توزیع آب در شهرستان خرمشهر اشاره کرد و گفت: در خرمشهر ۳۶۰ کیلومتر شبکه آب وجود دارد که ۷۰ درصد آن فرسوده شده است و اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل و نوسازی این شبکه برآورد شده است.

مدیر آبفای خرمشهر از اختصاص ۷۲ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی شبکه آب در خرمشهر در سال جاری خبر داد و گفت: امسال ۱۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات طرح‌های عمرانی و ۶۰ میلیارد تومان از محل اوراق خزانه برای طرح آب‌رسانی و توزیع آب در خرمشهر اعتبار تعریف‌شده است که مناطق کوی کارمندان، حاشیه کارون، کوی بهروز و کوی ایثار در برنامه اجرایی امسال دیده‌شده‌اند.

پورجلالی از ادامه طرح احداث شبکه ابرشانی در کوی محرزی خرمشهر نیز اشاره و بیان کرد: فاز نخست کوی محرزی اعتباری با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی حدود هفت کیلومتر اصلی اجراشده است و برای اجرای فاز دوم حدود هفت میلیارد دیگر موردنیاز است.

وی همچنین از اجرای این طرح در مناطقی همچون احمد عمران، رویس طعمه، سادات و رأس جنوبی، مینوشهر طی امسال تا سال آینده خبر داد.

تخریب بند مارد

مدیر آبفای خرمشهر در ادامه به تخریب خاک‌ریز مارد نیز پرداخت و توضیح داد: خاک‌ریز مارد تنها یک خاک‌ریز بوده است و نباید با بند یا سد اشتباه گرفته شود طراحی آن نیز برای استفاده در مواقع خشک‌سالی است که پیش‌تر نیز اجرایی شده بود و طبق طراحی تخریب آب در مواقع سیلابی امری کاملاً طبیعی بوده است.

وی افزود: احداث این خاک‌ریز تا حدود زیادی مانع از شور شدن آب‌های اروند در اثر اختلاط با آب باران شد و کشاورزی خرمشهر را از خسارت بیشتر نجات داد و احداث سد سلولی مارد در بالادست این خاک‌ریز نیز به‌عنوان طرح مطالعاتی امور آب جنوب برای آینده در دست بررسی است.

کد خبر 4459506

منبع: مهر

کلیدواژه: آب و فاضلاب خوزستان آبگرفتگی معابر شهرستان خرمشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۱۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب و فاضلاب شهر ایلام اختصاص یافت

حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام در دیدار با معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور، اظهار کرد: سازمان‌های امدادرسان نظیر؛ سازمان مدیریت بحران و هلال احمر همواره در مواقع بحران در کمک‌رسانی به مردم نقش‌آفرین بودند.

وی افزود: استان ایلام ۶۳ درصد کوهپایه و کوهستانی و ۳۷ درصد دشت است که در مقایسه با سایر استان‌های کشور شرایط خاص خود را دارد.

استاندار ایلام گفت: امسال از نظر میزان نزولات جوی با سال ۹۸ برابر و حتی میزان بارش بیشتر بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد، اما امسال با نگاه فنی و کارشناسی و با تدابیر پیشگیرانه، پاک‌سازی و لایروبی و گابیون‌بندی امسال با وجود افزایش نزولات جوی، تلفات و خسارت نداشتیم.

بهرام نیا با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و مسیل‌ها در استان ایلام، عنوان کرد: در نشستی مشترک با حضور دکتر مخبر معاون اول رییس‌جمهور و وزیر نیرو مصوب شد که ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل‌ها و شبکه آب و فاضلاب استان ایلام اختصاص یابد که این اعتبار به صورت مشترک و برابر بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تامین می‌شود.

وی با اشاره به صدای توأم با لرزش زمین در شهرستان چرداول، گفت: این صدا‌ها ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایه‌های زیرین زمین است که تحقیقات این موضوع توسط ۲ تیم زمین‌شناسی و لرزه نگاری درحال بررسی است که امیدواریم اعتبارات این موضوع بطور کامل تامین شود.

استاندار ایلام از رییس سازمان مدیریت بحران کشور خواست تا تجهیزات و امکانات خاص و ماشین‌آلات مورد نیاز استان، در اختیار هلال احمر و نهاد‌های خدمات‌رسان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه انتظار داریم که خسارت‌های ناشی از سیل و دیگر بحران‌ها در موعد مقرر پرداخت شود، ابراز کرد: ضرورت دارد خسارات ناشی از سیل سال ۹۸، به خسارت‌دیدگان پرداخت شود.

استاندار ایلام با اشاره به نزولات جوی و خسارت به محصولات کشاورزی در شهرستان دهلران، یادآور شد: بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی بخش مرکزی، موسیان و دشت‌عباس در شهرستان دهلران در بارندگی‌های اخیر دچار خسارت شد که انتظار می‌رود در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه و به شیوه‌های دیگری به این کشاورزان کمک شود.

وی مطرح کرد: برای ایجاد ۱۰۰ سازه سنگی و ملاتی آبخیزداری، بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که درخواست تامین این مبلغ اعتبار داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • آغاز لایروبی ۲ کیلومتر از کانال درجه یک شبکه آبیاری و زهکشی سرخس
  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب و فاضلاب شهر ایلام اختصاص یافت
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ۱۸ هزار میلیارد برای اصلاح مسیل و شبکه فاضلاب ایلام اختصاص یافته است
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • احتمال پس‌زدگی روان آب‌ها از شبکه فاضلاب خانگی یزد
  • مرکز متخلف خدمات زیبایی در خرمشهر مهروموم شد
  • آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد