Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات نشان می دهد که موج گرما می تواند به اسپرم حشرات آسیب برساند و حتی آنها را عقیم کند.

 

دانشمندان سخت بالپوشان (قاب بالان یا بیتل) را در آزمایشگاه در معرض موج گرما قرار دادند که به کاهش توان باروری در حشرات نر منجر شد.

 

این آسیب می تواند به نسل بعدی سخت بالپوشان به ارث برسد.

 

حشرات شاهد افت انبوه جمعیت در سراسر جهان بوده اند و محققان می گویند برای روشن شدن تاثیر گرمایش مطالعات بیشتری لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تغییرات اقلیمی بر تنوع و فراوانی گونه ها در اطراف جهان اثر گذاشته، اما سازوکار این تاثیر به درستی درک نشده است.

 

پروفسور مت گیج از دانشگاه ایست انگلیا که این مطالعه را هدایت کرده به بی بی سی گفت: فروپاشی تنوع زیستی و جمعیت حشرات کاملا تشخیص داده شده اما نمی دانیم که آیا گرمایش این پدیده را توضیح می دهد یا نه. کاهش توانایی تولید مثل مسلما کمکی به حشرات نخواهد کرد.

 

پژوهشگران سخت بالپوشان را مطالعه کردند چون ۴۰۰ هزار گونه از آنها وجود دارد که نماینده حدود یک چهارم کل گونه‌های جانوری شناخته شده است. افت شدید جمعیت حشرات می تواند پیامدهای قابل توجهی برای محیط زیست داشته باشد.

 

اخیرا مطالعه ای در آلمان نشان داد که جمعیت حشرات بالدار طی ۳۰ سال گذشته بیش از ۷۵ درصد کاهش یافته و وضعیت مشابهی در جنگل های گرمسیری پورتو ریکو مشاهده شده.

 

پژوهش تازه که نتایج آن در نشریه ارتباطات نیچر چاپ شده دریافت که قرار دادن سخت‌بالپوشی به نام آرد سرخ در معرض پنج روز موج گرما در آزمایشگاه تولید اسپرم آن را سه چهارم کم می کند، درحالی که ماده ها تحت تاثیر گرما قرار نمی گیرند.

 

این پژوهش نشان داد موج گرمای اول توانایی تولید مثل حشرات نر را نصف کرد و موج گرمای دوم تقریبا آنها را عقیم کرد.

 

کرس سالس از پژوهشگران این مطالعه گفت: مطالعه ما نشان می دهد که موج گرما آمادگی تولیدمثل نرها را نصف می کند، و یکدست بودن این تاثیر در میان جمعیت حشرات شگفت انگیز بود.

 

سایر پژوهش ها نشان داده است که گرما می تواند به توانایی تولید مثل مردان آسیب بزند، موضوعی که در مورد سایر پستانداران هم صادق است.

 

با تغییرات اقلیمی انتظار می رود موارد وقوع موج گرما بیشتر شود و بر سلامت انسان و سایر گونه ها تاثیر بگذارد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۳۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان

به گزارش خبرگزاری مهر، جامعه مامایی کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی ترین رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه ای داشته است.

امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره مندی فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش ماماها در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت.

لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشورهای پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ماماه ای کشور مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد:

- اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به ماماهای عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان

- ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به ماماهای عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط ماما انجام می‌شود.

- ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین لیبر

- استاندارد سازی نیروی انسانی ماما برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین لیبر و زایمان و بهره مندی تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان

- فراهم شدن امکان حضور ماما همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی

- اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی.

در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

کد خبر 6095996 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود