Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-07@02:59:46 GMT

الگوی کشت به کشاورزان تحمیل شدنی نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۶۴۴۱

الگوی کشت به کشاورزان تحمیل شدنی نیست

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: الگوی کشت موضوعی نیست که به کشاورزان تحمیل شود.

 

احمد علی کیخا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بخش کشاورزی از بخش‌های اصلی اقتصاد کشور است که در تولید و اشتغال سهم قابل ملاحظه‌ای دارد، افزود: متناسب با این سهم در کلان بودجه‌ای کشور توجه کافی به آن نمی‌شود.

وی اضافه کرد: اگر حمایت‌هایی که دهه‌های گذشته از صنعت شد از محصولاتی که مزیت نسبی در کشور (زعفران، زرشک، پسته، انجیر و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) دارد می‌شد قطعا امروزه جایگاه بهتری داشتیم.

کیخا با اشاره به اینکه در مجموع هنوز نتوانسته‌ایم کار تولید در روستاهای خودمان را به طور کامل اقتصادی کنیم چنانچه این مهم رخ داده بود ماندگاری در روستاها نیز بیشتر می‌شد، گفت: در روستاها به معنای درست و کامل توسعه کشاورزی و افزایش درآمد روستاییان تحقق پیدا نکرده و این سبب مهاجرت اهالی روستاها به شهرها شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه  این نقیصه وجود دارد که باید تلاش کنیم و با همکاری دستگاه‌های مرتبط با کمیسیون و سازمان برنامه و بودجه در سال آینده سهم بخش کشاورزی و محیط زیست افزایش یابد، ادامه داد: خارج از اعتبارات بودجه‌ای سالیانه طی چند سال اخیر بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار در بخش آب و خاک کشور هزینه شده و این رقم قابل توجهی در طول تاریخ کشور بوده است.

وی لرستان را یکی از استان‌های پر آب کشور دانست و با بیان اینکه منشا تامین بخش قابل توجهی از آب شیرین کشور از این استان تامین می‌شود، تصریح کرد: در حوزه مدیریت منابع آب نه در لرستان بلکه در خوزستان، یزد، گیلان و سیستان در بخش کشاورزی و شرب و تالاب‌ها مشکل داریم.

کیخا یادآور شد: مشکلی که در رویکردهای مدیریت منابع آب کشور وجود دارد این است که به صورت بخشی‌نگری دیده شده نه جامع؛ پایبندی به اصول علمی نبوده به ویژه در حوزه سدسازی‌.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: طبیعت، کشاورزی، منابع آب و خاک از جمله ظرفیت‌های توسعه لرستان است و منطقی است که مردم این دیار باید از وضعیت اشتغال خوبی برخوردار باشند، نباید همه اشتغال این استان را در دل مزارع و عرصه‌های طبیعی ببینیم بلکه در حوزه فراوری محصولات کشاورزی، بسته‌بندی و صنایع پس از تولید می‌توانیم ظرفیت‌های بسیار خوبی را برای اشتغال مردم اینجا ایجاد کنیم.

کیخا بیان کرد: گردشگری یکی از ظرفیت‌های خوب مردم استان است و در حوزه رویکردهای توسعه در این استان نیاز است به این مهم نگریسته شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد کشت برنج  گفت: الگوی کشت موضوعی نیست که به کشاورزان تحمیل شود، بلکه سیستم بازار الگوی کشت را دیکته می‌کند و کشاورزان با توجه به هزینه تولید محصولات و قیمت فروش آن تصمیم به کشت می‌گیرند.

وی با بیان اینکه اگر قیمت‌ها در بازار منعکس کننده نیاز واقعی باشد کشاورز را به سمت کاشت درست سوق می‌دهد، بیان کرد: دولت‌ها باید حمایت‌ها را جهت‌دار و هدفمند کنند؛ اگر کشت برنج در استان به‌صرفه نیست دولت نباید حمایت‌های خود را جهت تقویت این محصول به کار گیرد؛ برعکس ظرفیت گیاهان دارویی در این استان باید مورد حمایت قرار گیرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح‌هایی که در کمیسیون کشاورزی مطرح است شامل لایحه خاک که در شورای نگهبان بررسی نهایی شده و باید ایرادات آن را برطرف کنیم، دهکده رضوی در خراسان شمالی که لایحه آن از طرف دولت به کمیسیون کشاورزی آمده و دیگری طرح اصلاح قانون نظام مهندسی بوده که در حال بررسی است.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۶۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود اسدی اظهار کرد: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

کد خبر 849119 منبع: تسنیم برچسب‌ها گندم خبر مهم طوفان کشاورزی استان خوزستان

دیگر خبرها

  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی