Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس امروز، 25 آبان‌ماه در خطبه‌های نماز جمعه شیراز، با یادآوری روایاتی و احادیثی از ائمه به‌خصوص امام حسن عسکری(ع) و حضرت امام صادق(ع)، گفت: مسلمان خصوصاً شیعه باید تقوا و ورع داشته باشد زیرا بخش اعظمی از مشکلاتی که برای انسان‌ها ایجاد می‌شود از حرام‌خواری و گرفتار شدن به این معضل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چقدر خوب است که انسان تقوا و ورع داشته باشد، انسان‌های با تقوا در این دنیا گرسنه نماندند، اما آخرت خود را به نیکی گره زدند.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه بسیاری از اوقات تلاش‌های ما برای خودمان است و تلاش برای خدا انجام نمی‌دهیم، گفت: آیا در همین فضایی که متدینین هستند، در کشوری که جمهوری اسلامی است، تلاش‌هایی که برای رسیدن به مقام انجام می‌شود تلاش برای خدا هست یا برای خودمان؟ اینکه آنقدر دعوا می‌شود، فرد خودش را می‌کشد که به مقامی دست پیدا کند، فکر می‌کنید برای خدا کار می‌کند؟

آیت‌الله دژكام گفت: برخی رفتارها وقتی از حد اخلاق خارج شد باید اطمینان داشت که برای خدا نیست؛ وقتی مردم نان ندارند، زندگیشان به هم ریخته است و تو به کار دیگری مشغولشان کرده‌ای این درست نیست.

سیاست‌مداران راستگو باشند
وی با تاسی به فرمایشات معصومین مبنی بر اینکه نجات در راستی است، گفت: باید در دنیا و آخرت بر راستی گفتار و رفتار پایبند بود. سیاست‌مداران راستگو باشند؛ ما مدعی مسلمانی و پیروی اهل بیت(ع) هستیم بنابراین باید برای ترویج راستگویی تلاش کنیم.
آیت‌الله دژکام با تاکید براینکه بنا نیست همه مسائل گفته شود، بیان كرد: اگر قرار بر گفتن موضوعی باشد باید راست گفت؛ حفظ اسرار عیب ندارد اما اگر بنا شد حرفی بزنیم باید راست بگوییم.

راست گفتن را نهادینه کنیم
وی با تصریح اینکه امروز هم ما باید راست گفتن را به عنوان یک رفتار عمومی در کشور نهادینه کنیم، گفت: امروز که دشمن در حال سیاه‌نمایی است و دروغگویی می‌کند، ما هم بهانه‌ای به دست آنان می‌دهیم.
آیت‌الله دژکام همچنین بر لزوم امانت‌داری به‌عنوان یک رفتار انسانی تأكید كرد و گفت: کسی که امانت‌دار نباشد، انسان نیست، نه اینکه مسلمان یا مومن نباشد، بلکه اصلا انسان نیست؛ اگر امانتی از کسی نزد ما هست، ولو اینکه صاحب آن امانت بد باشد، باید امانت را سالم بازگرداند.
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی پیش ما امانتی است که 300 هزار شهید آن را تحویل ما داده‌اند، گفت: امروز مدیرانی که پشت میزها نشسته و ریاست می‌کنند، حواسشان باشد که آنچه به آنان سپرده شده، امانت است، باید امانت را سالم برگردانید، کاری نکنید که حیثیت این نظام لطمه بخورد؛ شما امانت دار شهدایی هستید که خیلی‌هایشان سر نداشتند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس تاکید کرد که شهدا برای اسلام و خدا تلاش کردند و راست می‌گفتند، لذا من و شما هم امروز اگر راست نگوییم و کارهایمان برای خدا نباشد، فردا پیش خدا بی آبرو می‌شویم.

امام جمعه شیراز همچنین با بیان اینکه توصیه‌ ائمه این است که همسایه‌های خوبی باشیم، گفت: در تمدنی که بر پایه اهل بیت(ع) می‌خواهیم بنا کنیم، برای اینکه پیروان سایر ادیان الهی هم در کنار ما از حسن جوار برخوردار باشند، وجود دارد، در گذشته تاریخ شیراز و قدس نشانه‌هایی از این حسن همجواری داریم، تا زمانی که پای صهیونیست‌ها به قدس باز نشده بود، پیروان تمام ادیان الهی در کنار هم با صلح و آرامش زندگی می‌کردند اما امروز به مسلمانان اجازه نمی‌دهند که برای اقامه نماز به مسجدشان بروند.

نیاز به سلامت اجتماعی داریم
وی در ادامه سخنان خود به موضوع سلامت اجتماعی پرداخت و گفت: ما نیاز داریم به سلامت و سلامت اجتماعی به این معنی است که ما بتوانیم با هم دیگر ارتباط سالم، اخلاقی و مفید داشته باشیم؛ اجتماع سالم اجتماعی است که مردم در آن روابط سالمی با هم داشته باشند.
آیت‌الله دژکام تأكید كرد: اگر سلامت اجتماعی به هم بخورد، مسلما یک ملت نمی‌تواند خود را در دنیا به عنوان ملتی سربلند و موفق نشان دهد.
وی با تاکید بر اینکه باید آنچه سلامت اجتماعی را بر هم می‌زند، شناسایی کرد و نسبت به آن‌ها حساس بود، تاکیدات امیرالمومنین علی(ع) در خطبه‌های مختلف نهج‌البلاغه پیرامون این موضوع را یادآور شد و گفت: یکی از مسائل تاثیرگذار در این موضوع، توجه به حقوق افراد نسبت به یکدیگر است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه در هر جامعه‌ای مسلما عده‌ای مدیر و عده‌ای مدیریت شونده وجود دارد، گفت: مدیر یک حقی بر گردن مردم و مردم حقی بر گردن مدیر دارند.
وی بر لزوم رعایت احترام نسبت به مدیر و توجه به توصیه‌های مدیریتی تأكید كرد و گفت: یکی از حقوق مسلم افراد حقوق انسانی است، حیثیت و آبروی فرد باید محفوظ بماند؛ اما متاسفانه گاهی تخریب‌هایی انجام می‌دهیم و وقتی نگاه کنیم می‌بینیم گناه ما هم که موضوعی را نشر داده‌ و عنوان کرده‌ایم، کمتر از کسی که رفتار غلطی را انجام داده، نیست، امکان دارد فردی یک رفتاری انجام داده که غلط بوده اما تخریب کردن فرد خطاکار هم درست نیست.

انتقاد از تخریب شخصیت افراد در رسانه‌ها
نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس گفت: متاسفانه بعضی رسانه‌ها که قصد ندارم به رسانه خاصی از این میان اشاره کنم، گاهی انگار نقشی جز تخریب بر عهده ندارند، همین فضای مجازی که رسانه‌های مکتوب هم در آن فعال شده‌اند، ببینید چه می‌کنند؛ برخی از این‌ها دلشان می‌خواهد که ما سلام و علیک هم با هم نداشته باشیم؛ دشمن همین را دنبال می‌کند و بعضی از رسانه‌های داخلی نیز نادانسته و ناآگاهانه این رفتار را دنبال کرده و گل به خودی می‌زنند.
وی با اشاره به آیات و روایاتی در خصوص اینکه اگر انسان می‌دانست در نامه عمل افراد دیگر چه نوشته شده، هیچ کس حاضر نبود دیگری را حتی دفن کند، گفت: بنا نیست پرده برداری و آبرو ریزی کنیم.

لزوم پایبندی به اخلاق رسانه‌ای
آیت‌الله دژکام بیان كرد: در ضمن اینکه آزادی در بیان و انتقاد کردن رسانه‌ها باید حفظ شود، باید که پایبندی به اخلاق رسانه داشته باشند و کاری نکنند که حیثیت یک فرد خصوصا فرد مومن از بین برود؛ مسلما افراد بدی در جامعه داریم، بعضی جاها خدای متعال اجازه داده که اگر شخصی بدی را از حد گذرانده باشد، آبرویش برود، قانون هم دارد؛ اما خارج از قانون و اخلاق اگر کاری کنیم که آبروی فردی برود، بسیار بد است؛ چرا باید یکدیگر را تخریب کرد و آبروی افراد را ببریم.
امام جمعه شیراز گفت: احترام به دیگران و احساس مسئولیت در قبال جامعه باید تقویت شود، نباید فرض کنیم که تنها خودمان هستیم.

امکانات دسترسی به حرم کم است
آیت‌الله دژکام در ادامه با اشاره به لزوم تسهیل دسترسی‌ها به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، گفت: بارها گفته‌ام باز هم می‌گویم که امکانات دسترسی به حرم کم است، این مسئولیت بر عهده افرادی است که رای می‌آورند و انتخاب می‌شوند برای مسئولیتی، آن‌ها وظیفه دارند که ببینند در شهر چه خبر است برای رفع مشکلات طراحی مناسب داشته باشند، البته طراحی شهری یک تخصص و رشته تحصیلی محسوب می‌شود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس تاکید کرد که از جنوب تا شمال یک محدوده شهری، جزو شهر محسوب می‌شود و باید برای همه این محدوده، برنامه‌ریزی داشت.
آیت‌الله دژکام در عین‌حال گفت: اگر جایی کار خوب می‌شود باید آن را مطرح کرد، نه اینکه کار خوب را کسی تعریف نکند و کار بد را همه در بوق کنند. باید به سلامت اجتماعی کمک کرد تا قادر باشیم اهداف بزرگ را محقق کنیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس سياست و اقتصاد نماز جمعه شيراز تقوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۶۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه

با وجود همه اختلافات جزئی، این روزها حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین به نقطه کانونی وحدت‌بخش میان امت اسلامی بدل شده است. در این شرایط استعمار نو برای وارونه نشان دادن شکست‌های میدانی مار دست‌آموز خود در منطقه، باز هم به دسیسه همیشگی متوسل شده است؛ تفرقه بینداز و حکومت کن! 

به گزارش ایسنا، روزنامه قدس در مطلبی با این عنوان نوشت؛ به این خبر توجه کنید: وهابی‌های عربستان یک زن ژاپنی را به‌خاطر شیعه شدن کشتند! این تیتر، یکی دو روز پیش روی برخی از سایت‌های ایرانی قرار گرفت و با هدف آب و تاب دادن به ماجرا حتی عکس‌های ادعایی مربوط به قبر فرد مذکور هم به سرعت از فضای مجازی کشورمان سر درآورد. براساس گزارش منابع نامعلوم ماجرا این‌گونه روایت شده است: خانم ‌پرنیا ماتسوشیما، دختر دورگه ایرانی‌-ژاپنی و قاری و حافظ کل قرآن که به‌تازگی شیعه شده بود، توسط سه شهروند سعودی در توکیو به شهادت رسید.
سه فرد وهابی با تابعیت عربستان که از فعالان همان مسجدی هستند که این شهیده در آن فعالیت می‌کرد، پس از روشنگری ایشان و ترویج فضائل و معارف اهل بیت (ع) نقشه قتل وی را برنامه‌ریزی می‌کنند و زمانی که این نوعروس ۱۷ساله به قصد ورزش صبحگاهی از منزل خارج می‌شود، توسط خودرو زیرگرفته و از هوش می‌رود و وهابی‌ها رگ دست او را قطع می‌کنند. 

رد خبر شهادت دختر شیعه در ژاپن

اما در حالی که بسیاری با استناد به خبر منتشر شده در حال موضع‌گیری هستند، ناگهان اعلام می‌شود این موضوع صحت ندارد. خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ در این‌باره نوشت: براساس اطلاعات رسیده، هیچ دختر شیعه‌ای به نام پرنیا ماتسوشیما که مشغول فعالیت‌های شیعی در شهر توکیو بوده، وجود خارجی نداشته و تصاویر منتشرشده منتسب به این شخصیت در واقع مربوط به «صبریه انواری» یک دختر افغانستانی ساکن شهر دهلی نو پایتخت هند بوده است. شیعیان ایرانی ساکن ژاپن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ابنا، ضمن رد وجود این شخصیت، تمام اخبار منتشرشده در خصوص قتل او به دست وهابی‌ها و دستگیری قاتلان را نادرست می‌دانند.

پشت پرده ماجرا چیست؟

برجسته شدن چنین خبری در میانه جنگ غزه، که تمام حواس‌ها به این مسئله جلب شده و مسلمانان بر ضرورت مسئول دانستن رژیم صهیونیستی در کشتار نزدیک به ۴۰ هزار فلسطینی یکصدا و متحد هستند، بسیار پرسش‌برانگیز است. واقعاً منفعت انتشار این‌گونه اخبار با چه گروه یا کسانی است؟ موضوع اصلی اینجاست که چرا این خبر، با این مقدار از مستند و مدرک در این حجم رسانه‌ای تولید شده است؟

یک منبع مطلع در گفت‌وگو با قدس درباره مطرح شدن چنین ماجرایی، پشت پرده آن را پیچیده و یک سناریوی برنامه‌ریزی شده برای تخریب وحدت میان مسلمانان در جامعه ژاپن ارزیابی می‌کند. او می‌گوید: از ابتدای انتشار خبر در صفحه شخصی یک فرد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ساواوا روحانی ژاپنی شیعه و معاون مرکز جامعه‌المصطفی ژاپن به همراه ما قضیه را پیگیری کرد. در تحقیقاتی که انجام شد متوجه شدیم این داستان به‌طور کامل دروغ است. درحقیقت اصالت فردی به نام پرنیا زیر سؤال است؛ چراکه این فرد اصلاً ژاپنی نبوده، از سوی دیگر عکس‌هایی که از فرد مورد نظر توانستیم به دست آوریم مشخص کرد از عکس یک بلاگر افغانستانی استفاده شده است. این قضیه خیلی جالب است، از این جهت که این اکانت و ماجرا را تا این حد توانسته‌اند پرورش دهند و حالا به اینجا رسیده است. این مسائل همه از برنامه‌ریزی یک طرح پیچیده حکایت دارد؛ یعنی می‌خواهند با برجسته کردن ماجرا بر طبل اختلافات بکوبند.

اسلام‌ستیزی در سرزمین آفتاب تابان

این منبع مطلع ادامه داد: در تشریح این مسئله، نخست اینکه نباید از نظر دور داشت که در پنج، شش سال اخیر به سبب تغییر سیاست مهاجرتی و ایجاد برخی گشایش‌ها جمعیت مسلمانان در ژاپن رشد بالایی داشته و از ۳۰ هزار به ۳۰۰ هزار تن رسیده است. در این شرایط مطرح کردن مباحث اسلاموفوبیا (اسلام‌هراسی) یا اسلام‌ستیزی معنا پیدا می‌کند. اقدام افرادی ناشناس با انگیزه‌های نامعلوم در انتشار خبری دروغ به همراه چند عکس فتوشاپی در شرایط حساس جهان اسلام قطعاً فتنه‌انگیزی است. با توجه به حساسیت مسئله، به‌نظر می‌رسد موضوع یک سناریو تفرقه‌افکنانه و ایجاد حساسیت میان مذاهب شیعه و اهل تسنن باشد، آن هم در کشوری که مسلمانان از هر مذهبی برای مدت‎ها به‌صورت مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر زیست فرهنگی داشته، دارند و با حضور در مساجد و مراسم مذهبی یکدیگر، اتحاد خوبی را نشان داده‌اند. در یک بعد احتمال می‌رود خبر مذکور برای برانگیختن احساسات شیعیان، به‌خصوص شیعیان پاکستانی برای ایجاد تحرک ایشان منتشر شده باشد، با این نیت که در ادامه دولت ژاپن مجبور به واکنش شده و محدودیت بر فعالیت‌های شیعیان (و حتی اهل سنت مقیم ژاپن که عموماً  با شیعیان در فعالیت‌های اجتماعی و اسلامی و حمایت از فلسطین همکاری می‌کنند) قائل شود. ضمن اینکه ژاپن از دید ایرانی‌ها کشوری مورد توجه و قابل احترام بوده و بخشی از انتشار این خبر هم احتمالاً جامعه فارسی‌زبان را هدف قرار داده است.

از سوی دیگر همه می‌دانیم این روزها رژیم صهیونیستی اوضاع خوبی ندارد و تا خرخره در باتلاق غزه گرفتار شده است. گرفتاری اشغالگران تنها مربوط به ناکامی نظامی نیست، بلکه در حوزه سیاسی، کشیده شدن رژیم به دیوان بین‌المللی دادگستری و احتمال اعلام حکم جلب سران صهیونیست توسط دادگاه، قطع یا کاهش رابطه ۲۶ کشور با اسرائیل و رویگردانی حتی نزدیک‌ترین متحدان از تل‌آویو را نیز شامل می‌شود. مشکلات صهیونیست‌ها تا جایی بالا گرفته که این روزها دانشجویان ژاپنی از جمله در دانشگاه «واسدا» توکیو هم با برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز به کارزار گسترده حامیان فلسطین پیوسته و با سر دادن شعارهایی خواستار توقف جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین شدند.

با این تفاسیر، دلیل دیگر پشت پرده شکل‌گیری چنین تحرکاتی به روشنی قابل شناخت است. با اینکه به سبب سرمایه‌گذاری‌های کلان سعودی ممکن است گرایش‌های سلفی در ژاپن در میان مسلمانان و یا نومسلمانان گرویده اهل سنت وجود داشته باشد، با این حال فضای نسبتاً آرامی در جامعه همیشه آرام سرزمین آفتاب تابان و شکوفه‌های گیلاس میان جریانات اسلامی حاکم است. بنابراین ماجرای اخیر می‌تواند طرحی برنامه‌ریزی شده با هدف منحرف کردن افکار از جنایات غزه باشد، سناریوی نخ نمایی که از هم اکنون پنبه آن زده شده و با توجه به هوشیاری مسلمانان توطئه‌ای شکست خورده خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • رمزگشایی از یک پروژه مشکوک
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • امروز برائت از کفار، همان مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل است
  • فیلم| عزاداری شهرستان‌های اصفهان در سوگ شهادت رئیس مذهب شیعه