Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: اگر وزارت نفت طی دو هفته آینده از تأمین ۴ میلیون تن قیر مذکور در قانون بودجه برای دستگاه های مصرف کننده استنکاف کند، به دیوان محاسبات و قوه قضائیه معرفی می شود.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به اینکه در قانون بودجه، بندی وجود دارد که وزارت نفت موظف است که ۴ میلیون تن قیر معادل ۳ هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت راه و شهرسازی و چند دستگاه دیگر قرار دهد تصریح کرد: به دلیل آنکه قیمت قیر امسال افزایش یافت عملاً برای اختصاص این میزان قیر و محاسبه آن وزارت نفت بنا را بر تخصیص ۳ هزار میلیارد تومان گذاشت تا قیر کمتری به دستگاه‌های دولتی تخصیص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ما در مجلس بیکار ننشسته و طرح یک استفساریه در این زمینه به وزارت نفت اعلام کردیم که باید مبنای تخصیص قیر همان معادل وزنی قیر باشد، گفت: تأکید نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر این است که نباید سهمیه قیر سازمان‌ها کم شود و به همین علت مسیر تصویب این استفساریه در حال طی شدن است و در چند روز آینده نشستی در این خصوص در کمیسیون عمران برگزار خواهد شد که وزارت نفت را ملزم کند که میزان قیر تعیین‌شده در قانون به ارگان‌های پیش‌بینی‌شده تزریق شود.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت نفت به هر شکلی می‌خواهد از زیر بار تحویل قیر فرار کند و به همین علت همکاری لازم را با سایر دستگاه‌ها انجام نمی‌دهد تصریح کرد: به همین خاطر نمایندگان از ظرفیت ماده ۲۳۶ آیین‌نامه داخلی مجلس مبنی بر اینکه اگر دستگاه‌ها از قانون استنکاف کنند به دیوان محاسبات و قوه قضاییه معرفی می‌شوند استفاده خواهند که در صورت عدم تخصیص قیر طی دو هفته آینده وزارت نفت را به دیوان محاسبات و قوه قضاییه معرفی خواهند کرد البته نمایندگان امیدوارند که قبل از این زمان تعیین‌شده چند میلیون تن در اختیار دستگاه‌ها قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه ۲۰۰ هزار کیلومتر راه در کشور وجود دارد که فقط برای نگهداری این راه‌ها به عددی معادل ۸ هزار میلیارد تومان سالانه منابع نیاز است گفت: ما می‌دانیم که در تخصیص منابع برای این مسئله بسیار با عدد فوق فاصله‌داریم و تمام بودجه تخصیص‌یافته شده به وزارت راه و شهرسازی ۶ میلیارد تومان است که این بودجه تخصیص‌یافته شامل توسعه راه‌های جدید نیز می‌شود یعنی هم این عدد برای نگهداری و بهسازی ناچیز است و هم برای توسعه راه‌های کشور.

رضایی کوچی با بیان اینکه همین عدم تخصیص بودجه مورد نیاز برای نگهداری راه‌ها باعث می‌شود تا سالانه شاهد فرسودگی و آسیب‌پذیری جاده‌ها باشیم افزود: با وجود آنکه در کشور سرمایه گذاری بسیاری برای توسعه راه‌آهن صورت گرفته تمایل مردم و دسترسی آن‌ها به‌سوی جاده بیشتر است و هزینه کمتری برای آن پرداخت می‌کنند.

وی اظهار داشت: با وجود آنکه تمایل به جاده زیاد است، کیفیت راه‌ها پایین بوده که این مسئله عاملی می‌شود تا سالانه ۱۶ هزار کشته در جاده‌های کشور داشته باشیم. پیش‌بینی ما این است که عدد تلفات جاده‌ای در سال آینده افزایش نیز داشته باشد و اگر می‌خواهیم عدد همچنان کاهشی باقی بماند باید به سمت تأمین منابع برای نگهداری و توسعه راه‌ها رفت و لازمه آن این است که قیر در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با وجودزآنکه قیر با سختی به این دستگاه‌ها می‌رسد و کیفیت رویه‌های آسفالتی بسیار پایین است انتظار می‌رود که دستگاه‌های اجرایی مشکلات خود در آسفالت‌ریزی را حل کنند و با استفاده از روش‌های جدید و مدرن کیفیت آسفالت را افزایش دهند.

رضایی کوچی با یادآوری وظیفه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینهٔ نظارت عالیه از تولید تا مصرف قیر در کشور ادامه داد: تعدد کارخانجات تولید آسفالت وظیفه این مرکز را بیشتر می‌کند زیرا به نظر می‌رسد که در تولید مصالح نظارت خوبی انجام نمی‌شود و دانه‌بندی نامناسب آسفالت باعث شده است تا آسفالتی که باید عمری طولانی داشته باشد در مدت‌زمان کوتاهی از بین برود.

وی با بیان اینکه البته قرار بود به دلیل محدودیت قیر و افزایش تولید سیمان در کشور از رویه‌های بتنی نیز برای جاده‌ها استفاده شود  گفت: متأسفانه این موضع خیلی جا نیفتاد و هنوز در اکثر قاطع جاده‌های کشور از آسفالت استفاده می‌شود به همین خاطر باید وزارت راه و شهرسازی نظارت خود را بر تولید و اجرا شدن رویه‌های ٖآسفالتی بیشتر کند.

رئیس کمیسیون عمران ادامه داد: با این حال در چند ماه گذشته شاهد افزایش صادرات در حوزه قیر بوده‌ایم و آن هم به دلیل آن است که افزایش قیمت ارز باعث شده تا شرکت‌های تولیدکنند تمایل داشته باشند که قیر را صادر کنند که این مسئله باعث مشکل برای شرکت‌های راه‌سازی کشور شده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رئیس کمیسیون عمران مجلس قیر وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۴۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز،‌ بنابر اعلام دانشمندان، دست چپ این زن زیر سرش حلقه شده و سنگی زیر سرش گذاشته شده بود که احتمالا به عنوان بالشتک در آن جا قرار داشته است.

دانشمندانی که بقایای او را مطالعه می‌کردند با قرار دادن استخوان‌های جمجمه موفق به بازسازی چهره این زن شدند.

بقایای استخوانی این زن نئاندرتال چهل و چند ساله که اصطلاحا «شانیدر زی» (Shanider Z) نام گرفته است، در سال ۲۰۱۸ در غاری در کوه‌های زاگرس عراق کشف شده بود.

اولین حفاری‌ها در سال ۱۹۶۰ در این نقطه انجام گرفته بود و باستان‌شناسان در آن زمان بقایای تعدادی نئاندرتال را به دست آورده بودند. با این حال اما حدود پنج دهه طول کشید تا تیمی از دانشگاه‌های کمبریج و لیورپول، پس از رفع موانع عمدتا سیاسی، بتوانند به محل کوه‌های زاگرس در شمال عراق بازگردند و بقایای شانیدر زی را در همان محل کشف کنند.

جمجمه «شانیدار زی»، که تصور می‌شود بهترین کشف از نئاندرتال‌ها در این قرن است، تا حدی له شده که محققان احتمال می‌دهند این اتفاق در اثر ریزش سنگ نسبتاً بلافاصله پس از مرگ او رخ داده باشد.

قد این نئاندرتال باستانی حدود ۱.۵ متر تخمین زده شده و تجزیه و تحلیل استخوان‌های او نشان می‌داد که در میانه دهه چهارم زندگی درگذشته است. پروفسور گریم بارکر، از مؤسسه تحقیقات باستان‌شناسی مک‌دونالد کمبریج که کاوش در غار شانیدر را رهبری کرده است، گفت: «هیچوقت انتظار نداشتم که نئاندرتال‌های بیشتری را در این غار کشف کنیم».

وی اضافه کرد: «ما در اصل می‌خواستیم به منظور یافتن پاسخ برای چرایی مرگ نئاندرتال‌ها، تاریخ تدفین‌های قدیمی را بررسی کنیم».

کد خبر 849006 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی خبر مهم انسان

دیگر خبرها

  • بازیگر جومونگ بعد از ۱۸ سال چه شکلی شده است؟
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحدهای قضایی هرمزگان
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • تحویل ۱۱ دستگاه ادوات کشاورزی به بهره برداران شهرستان آوج
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • تحویل ۱۴۸۳ سند نهضت ملی مسکن و ۱۰۰۰ فقره سند مالکیت در شهرک علوی
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید