Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رأی الیوم نوشت: واشنگتن در حال بررسی تحویل فتح‌الله گولن، مبلغ معارض ترکیه‌ای به آنکارا در ازای بستن پرونده قتل خاشقجی، روزنامه‌نگار مخالف سعودی است چراکه این امر به نفع راهبرد ترامپ برای حفظ هم‌پیمان و مهره اصلی خود در منطقه یعنی بن سلمان است.

رأی الیوم در سرمقاله امروز خود نوشت: درک ماهیت روابط ترکیه و آمریکا و تحولات آن در این روزها بسیار دشوار به نظر می‌رسد چراکه با وجود هماهنگی‌های تنگاتنگ بین دو کشور درباره مسئله قتل خاشقجی و گرایش مسئولان آمریکایی به (سمت مواضع ترکیه) طی چهار هفته گذشته در این چارچوب، جنگنده‌های ترکیه مواضع یگان‌های مدافع خلق کُرد تحت حمایت واشنگتن را در شرق فرات بمباران کردند، اما چگونه می توان چنین تناقضی را درک کرد؟

در ادامه این گزارش آمده است: ای کاش این مسئله همین‌قدر پیچیده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز جمعه شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا به ناگهان با پخش گزارش خبری همه را شگفت زده کرد و سئوالات بسیاری به وجود آورد. در این گزارش آمده بود: "واشنگتن برای جلب رضایت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و در چارچوب معامله‌ای درخصوص جنایت قتل خاشقجی، امکان تحویل فتح‌الله گولن به مقامات این کشور با ساز و کار قانونی را بررسی می کند. گولن و جریان وی متهمان اصلی تلاش ناکام برای اجرای کودتای نظامی در ترکیه هستند".

این خبر واکنش گسترده‌ای در ترکیه و دیگر کشورها به دنبال داشت زیرا یادآور آزادسازی آندرو برونسون، کشیش آمریکایی از راه‌های قانونی و به دست مقامات ترکیه بود که بر حمایت وی از گروه های تروریستی تاکید داشتند، در عین حال برخی خبرها نیز حاکی از بازداشت برونسون برای مبادله وی با گولن بود.

هدر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با تکذیب این خبر که کشورش در پی ماجرای قتل خاشقجی قصد دارد گولن را تحویل ترکیه دهد تا رضایت این کشور را جلب کند، تاکید کرد: "این دو مسئله کاملا از هم جدا هستند. وزارت دادگستری آمریکا همچنان در حال بررسی مدارکی است که ترکیه برای بازگرداندن گولن در پی تلاش ناکام جهت کودتا ارائه کرده است و این پرونده به وزارت دادگستری واگذار شده است".

اما هر جا آتش باشد دود هم هست.. دونالد ترامپ پادشاه معامله‌هاست و بعید نیست به فرآیند مبادله با ترکیه دست بزند.. فرآیندی که سرفصل آن تسلیم گولن در مقابل بستن پرونده خاشقجی و انصراف ترکیه از درخواست خود برای اجرای تحقیقات بین‌المللی است، چیزی که به نفع راهبرد ترامپ برای نجات هم‌پیمانش و مهره اصلی راهبرد وی در خاورمیانه یعنی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان است.

تا به این لحظه ترکیه همچنان خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی بوده است و جدیدترین داستان سرایی‌های عربستان را رد کرده است. عربستان تنها 5 نفر را مسئول قتل خاشقجی می داند که مهمترین آنها احمد العسیری، معاون رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان است. ریاض می‌گوید وی دستور اجرای این عملیات را صادر و هرگونه رابطه بن سلمان با این جنایت را تکذیب کرده است.

عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان نیز دیروز در نشست خبری خود این مطلب را تایید کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترکیه آمریکا قتل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۵۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، جک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با بیان این که دولت بایدن بدون موافقت عربستان و اسرائیل برای عادی‌سازی روابط، هرگز توافقنامه دفاعی میان ایالات متحده آمریکا و ریاض را امضا نخواهد کرد، گفت که این دو مسئله بخشی از یک نگاه جامع و جدایی‌ناپذیر است.

پیش از این نیز روزنامه نیویورک‌تایمز از شروط عربستان برای دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل خبرداده بود که یکی از آن شروط برپایی دولت فلسطین در کرانه باختری و غزه و متوقف کردن شهرک‌سازی‌ها است.

توماس فریدمن، روزنامه‌نگار آمریکایی در مطلبی تصریح کرد که عادی‌سازی روابط دیپلماتیک میان عربستان و اسرائیل مبتنی بر شروطی است و تنها در صورتی امکان‌پذیر است که اسرائیل با شروط ریاض مبنی بر خروج از غزه، توقف شهرک‌سازی در کرانه باختری و قدم گذاشتن در مسیری سه تا پنج ساله برای برپایی دولت فلسطین در سرزمین‌های اشغالی موافقت کند.

وی با اشاره به این که انتظار نمی‌رود، کابینه کنونی اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو با این شروط موافقت کند، تاکیدکرد: به این ترتیب چه بسا این توافقنامه منتفی و به زمانی موکول شود که اسرائیل آماده پذیرش شروط عربستان باشد.

در همین رابطه رسانه‌های عبری گزارش دادند که دفتر نتانیاهو، اقدامات و ابتکارات مطرح شده از سوی ایالات متحده و اروپا در خصوص صلح و عادی‌سازی روابط با عربستان (و اسرائیل) تشکیل دولت مستقل فلسطین بعد از پایان کامل جنگ با حماس را به سخره می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • پرونده حرکت جنجالی مانچینی بسته شد
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • آکسیوس : آمریکا تحویل یک محموله مهمات به اسرائیل را به تعویق انداخت
  • آمریکا این بار با اف ۱۵ های جدید جیب عربستان را خالی می‌کند
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان