Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - ایرنا - مسئولان ارشد کشور عمدتاً در روزهای پایان هفته با سفر به استان‌ها برای بهره‌برداری از طرح‌ها و بازدید و دیدار با مردم و مدیران سفر می‌کنند.

هفته گذشته دریکی از این سفرها ، مرحوم دکتر سید تقی نوربخش رئیس فقید سازمان تأمین اجتماعی و معاونش در حادثه رانندگی در استان گلستان به دیار باقی شتافتند ؛ همین موضوع بهانه‌ای شد تا تجربه چند اتفاق ناگوار در سفر مسئولان به استان یزد برای بنده نیز تداعی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چند نکته قابل‌تأمل درباره این سفرها ضروری است که نخستین مورد آن این است که چرا در سفر مثلاً معاون اول و یا یک وزیر باید تعداد بالای خودروهای دولتی با پلاک دولتی و شخصی در خیابان‌ها و جاده‌ها در معیت مسئول تردد کنند به‌گونه‌ای که در سفر یک وزیر به شهرستان اردکان 33 خودرو و در سفر وزیری دیگر 27 خودرو همراه آن‌ها بودند.
دوم اینکه غیر از چند خودرو ابتدایی حامل مدیران ارشد کشوری که عمدتاً خودروهای شاسی‌بلند و قوی‌تر از بقیه است و قطعاً سریع‌تر هم حرکت می‌کنند مابقی خودروها معمولی هستند که برای عقب نماندن از خودروهای ابتدایی و بدون توجه به قدرت ماشینشان ، سعی در سرعت و سبقت گرفتن از یکدیگر دارند.
سوم اینکه سفر مسئولان در برخی مواقع به‌نوعی پیست رانندگی برای رانندگان خودروهای همراه مسئول تبدیل‌شده است و هیچ تیم یا گروهی بر این موضوع نظارت جدی ندارد به‌گونه‌ای که دریکی از سفرهای مسئولان که مدیران و کارشناسان با خودروهای دولتی و شخصی درحرکت بودند ، خودرو خبرنگاران که یک دستگاه مینی‌بوس بود برای عقب نماندن از آن‌ها با حادثه‌ای مواجه شد که خوشبختانه به خیر گذشت.
چهارم ، نکاتی هم درباره رانندگان خودروهای دولتی قابل‌توجه است و آن اینکه ، بیشتر این افراد آموزشی فراتر از آموزش رانندگی معمول برای همگان کسب نکرده‌اند و همین امر سبب می‌شود اغلب آن‌ها به‌عنوان نامحتاط‌ ترین، تندران‌ترین و قانون ‌گریزترین خودروها از نگاه مردم محسوب شوند به‌گونه‌ای که در یک سفر ، راننده آقای استاندار به خود اجازه داد تا بالای 200 کیلومتر در یک مسیر فرعی - در جاده فرعی به سمت چادرملو - حرکت کند.
پنجم، غروری که رانندگان خودروهای دولتی به‌واسطه معیت مقامات پیدا می‌کنند و به‌نوعی ، خطری برای این سفرها محسوب می شود و همین موجب بر تندوری ، بی احتیاطی بیشتر و عدم رعایت حق و حقوق سایر خودروهای جاده‌ها می افزاید.
ششم ، با وجودی که پلیس‌راهنمایی و رانندگی در این سفرها حضور دارد اما اقتداری ندارد ؛ حتی در سفری به یاد دارم که یکی از مدیران ارشد ، افسر راهنمایی و رانندگی را به خاطر تذکر درباره لزوم کاهش سرعت و رعایت قوانین توسط خودروهای دولتی ، توبیخ کرد.
هفتم ، عجله مسئولان برای بازدید و افتتاح پروژه‌های مختلف موجب می شود تا رانندگان ، حداکثر سرعت را چاشنی کارشان کرده و بدون توجه به‌احتمال وقوع حوادث ، در مسیرهای اصلی و فرعی بتازند به‌گونه‌ای که در موردی ، یکی از وزرای محترم در مسیر یزد – طبس به راننده راهنمایی و رانندگی که جلوی خودرو آن‌ها حرکت می‌کرد گفته بود تا با نهایت سرعت حرکت کند .
هشتم اینکه ، رانندگان خودروهای دولتی متأسفانه نه‌تنها خود ، بلکه همراهان را به رعایت کوچک‌ترین الزامات قانونی توصیه نمی‌کنند و یکی از آن‌ها بستن کمربند ایمنی است که عمدتاً افراد صندلی‌های اغلب ، کمربند نمی‌بندند این در حالی است که همین افراد در کوچک‌ترین حادثه‌ای ، چون زورشان – به‌واسطه حضور مقام کشوری و یا ارشد استانی – بیشتر است ، طرف مقابل را مقصر می‌دانند.
در این خصوص پلیس‌راه استان گلستان معتقد است که در سفر اخیر نیز راننده خودرو دولتی 100 درصد مقصر شناخته شد و پلیس رعایت نکردن حق تقدم از سوی راننده خودرو تویوتا لند کروز حامل رئیس فقید سازمان تأمین اجتماعی در هنگام دور زدن، توجه ناکافی به جلو از سوی راننده تریلی و ناایمن بودن دوربرگردان محل وقوع حادثه سه دلیل اصلی در بروز این سانحه شناخته شد.
این در حالی است که یک کارشناس بیمه یزد معتقد است که در تمام تصادفات مشابه ، خودروی در حال دور زدن به دلیل عدم رعایت حق تقدم مقصر شناخته می شود ولی در این حادثه راننده کامیون نیز به دلیل عدم توجه به جلو 30 درصد مقصر شناخته‌شده درحالی‌که به اعتقاد کارشناسان دادگستری ، در کروکی‌های تمامی موارد مشابه ، راننده تویوتا لنکروز مقصر 100درصد بوده است.
به‌هرحال در مرحله نخست باید رانندگان چنین خودروهایی از میان زبده‌ترین و آموزش‌دیده‌ترین رانندگان انتخاب شوند و رعایت نکات اصلی قوانین ، سرلوحه کار آن‌ها باشد.
همچنین برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای باشد که مسئولان مجبور نباشند برای رسیدن به یک پروژه ، آن‌قدر عجله داشته باشند که رانندگانشان مجبور به عدم رعایت تمامی قوانین شوند.
و نهایت اینکه باید چنین سفرهایی با نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی هماهنگ شده و حداقل در مسیرها کنترلی برای تردد سفر مدیران و مسئولان ارشد دولتی صورت گیرد و یا اینکه تیم یا کارگروهی برای این امر تشکیل شود.
یادداشت از : محمود رضا رحمانی
1968/ 2047

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سفر مسئولان بي احتياطي رانندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۵۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز

امتداد - قیمت طلا و ارز در بازار تهران امروز با کاهش همراه شده و هر گرم طلای ۱۸ عیار به کانال ۳.۳ میلیونی، سکه طرح جدید به کانال ۴۰ میلیونی و دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان،  سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و … از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار هم که تا ۳٫۳ میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال ۳٫۵ میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد.قیمت سکه هم تا ۴۳ میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر امروز باردیگر به مرز ۶۰ هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال ۵۰ هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز وارد کانال ۳٫۳ میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال ۴۰ میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز ۶۰ و ۵۰ هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار امروز هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال ۵۹ هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رانندگان با سامانه ۱۴۱ از آخرین وضعیت جاده‌ها مطلع شوند
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • آموختن اتول‌رانی زیر تابلو پرستو | مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی بود
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • ۱۰ نکته درباره دیدار تراکتور و فولاد
  • سامان قدوس به دنبال پایان روزهای تلخ
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه