Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@15:57:57 GMT

مناطق مرزی ما شرایط مطلوبی از نظر توسعه یافتگی ندارند

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۶۲۸۲

مناطق مرزی ما شرایط مطلوبی از نظر توسعه یافتگی ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز(شنبه) در اولین کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها اظهار داشت: در شرق و غرب کشور با همسایگانی مواجه هستیم که در تامین امنیت خود و مرزهایشان دچار اشکال هستند اما به لطف خدا و تلاش نیروهایمان شاهد وضعیت مطلوبی در مناطق مرزی کشورمان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مناطق مرزی ما شرایط مطلوب و خوبی از نظر توسعه یافتگی ندارند و در این مناطق با عدم تعادل و توازن مواجه هستیم که در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، شهری و روستایی باز این عدم توازن به دوش مسائل امنیتی خواهد آمد.

وزیر کشور ادامه داد: عدم توازن در پهنه جغرافیایی ایران ناشی از عدم برنامه ریزی و بودجه ریزی مطلوب، فقدان نظام اداری کارآمد و در نهایت توزیع نا متوازن فعالیت ها و جمعیت است.

رحمانی فضلی با اشاره به معضلات عدم توازن در توزیع جمعیت خاطرنشان کرد: منابع و اعتباراتی که دولت در مناطق پرجمعیت توزیع می کند بیشتر از سایر مناطق است که باعث می شود در دور باطلی بیفتیم و متاسفانه در حوزه توزیع منابع نتوانستیم این کار را انجام بدهیم.

وی گفت: نظام برنامه ریزی بخشی و متمرکز، نظام بودجه ریزی مبتنی بر جمعیت، نظام اداری متمرکز و نظام بانکی که پول را در کانون ها جمع می کند، از عوامل این دور باطل است.

وزیر کشور تاکید کرد: امروز از نظر امنیت در وضعیف بسیار خوبی هستیم که این وضعیت به نسبت تهدیدات و شرایط کشورهای مقابل ماست. در شرق و غرب کشور همه قدرت های معاند درصدد تجهیز و انگیزه دادن به گروهک ها برای ایجاد نا امنی هستند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه بهترین روش حتما پدافند غیرعامل خواهد بود، تاکید کرد: اگر بتوانیم جمعیت را در مناطق مرزی مستقر و تشویق کنیم تا در این مناطق سکونت داشته باشند، بی نیاز از استقرار یک لشکر یا دو لشکر در آن منطقه خواهیم داشت. امنیت پایدار به معنای امنیت با مکانیزم های داخلی مانند اقتصاد و سیاست و نظامی است.

وی بیان داشت: همه سعی دستگاه های امنیتی این است که با کمترین هزینه بیشترین امنیت را در مناطق مرزی ایجاد کنند. در شورای امنیت تلاش کردیم برخی اختیارات را به خود مناطق واگذار کنیم و شورای توسعه شرق و غرب کشور نیز که شامل دستگاه متعددی است تلاش می کند تا مولفه های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی را در این مناطق تقویت کند.

وزیر کشور با اشاره به اقدامات گروهک های تروریستی در مرزهای کشور، عنوان کرد: تروریست‌ها در گذشته با گروه‌های ٢-٣ نفره و سلاح های قدیمی و سبک اقدام به عملیات تروریستی می‌کردند، امروز در گروه های ٣٠-٤٠ نفره و با تسلیحات و تجهیزات و خودروهای کاملا نو اقدام به عملیات می کنند. با همه این‌ها نیروهای ما اقدام به موقع را انجام می دهند.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: حتما همسایگان باید تعهداتشان را در خصوص مرزها انجام دهند. در موضوع گروگانگیری اخیر در شرق کشور همواره به مسئولان کشور مقابل گفته ایم که از اعمال حاکمیت بر مرزها و ورود به بخشی از خاک شما که حاشیه امنیت ماست، ناتوان نیستیم اما به همسایگی و وعده و تعهد شما وفاداریم و آمادگی داریم عملیات مشترک و یا با نظارت شما انجام دهیم.

وزیر کشور گفت: برای ما قابل قبول نیست که عده ای، خاک کشور همسایه را پایگاهی برای اقدامات تروریستی کنند. ما با کشورهای همسایه کار اقتصادی و سیاسی می کنیم که باید در جلب نگاه کشورهای همسایه، وزارت امور خارجه و دیگر دستگاه ها بیشتر تلاش کنند.

کد خبر 4460307 محمد شلتوکی

منبع: مهر

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران عبدالرضا رحمانی فضلی وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۶۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان

بارندگی‌های اخیر، گرم شدن هوا و فراوانی پشه در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان شرایط تهدیدآمیز برای افزایش بیماری مالاریا در این استان ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، مهدی زنگنه ضمن هشدار در خصوص شیوع بیماری مالاریا در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: همجواری استان سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان، فراوانی پشه در مناطق مرزی و گرمای هوا، شرایط مساعد برای افزایش انفجاری بیماری مالاریا در مناطق مرزی استان را فراهم  کرده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: هم‌استانی‌ها در مناطق مرزی در صورت مشاهده هرگونه تب و بدن درد در هر یک از اعضای خانواده به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه تا از این افراد لام مالاریا گرفته شود.

وی بر اهمیت شناسایی و درمان به موقع بیماران مبتلا به مالاریا  برای کنترل و پیشگیری از افزایش موارد بیماری تاکید کرد و افزود: شناسایی سریع و درمان به موقع، صحیح و کامل بیمارا (کمتر از 24 ساعت)،  از راهکارهای اصولی مبارزه با مالاریا است.

زنگنه گفت: مردم حتماً برای جلوگیری از گزش پشه اقدامات حفاظتی شامل پوشیدن لباس‌های محافظ، استفاده از حشره‌کش‌ها و خوابیدن زیر پشه‌بند و نصب توری بر درب و پنجره‌ها را رعایت کرده و تا حد امکان برای خشکاندن آب‌های راکد اطراف محل زندگی خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است