Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:50:44 GMT

نوآوری حلقه گم شده کارآفرینی ایرانی است

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۰۵۱۱

نوآوری حلقه گم شده کارآفرینی ایرانی است

همدان-ایرنا- روزنامه همدان پیام در آخرین شماره روز شنبه 26 آبان ماه در مطلبی با عنوان 'نوآوری حلقه گم شده کارآفرینی ایرانی است' به بررسی وضعیت اشتغال و کارآفرینی استان همدان پرداخته است.

در این مطلب که به قلم مهدی ناصرنژاد به رشته تحریر درآمده، عنوان شده است: این روزها هفته «کارآفرینی» را می‌گذرانیم، هفته‌ای که هر روزش و هر عنوانش انسان را و بخصوص خیل جوان‌های تحصیل کرده و پرانرژی و اما بیکار را به اندیشه‌های دور و دراز فرو می‌برد که (من) چه کار می‌توانم انجام دهم، چه کاری از من ساخته است و چه باید کرد تا به عنوان یک کارآفرین در اذهان عمومی شناخته شوم!؟
کارآفرینی در همه ادوار بشری کلید اصلی حرکت و تلاش و تولید و درآمد بوده و هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام کشاورزان این مرز و بوم نسل به نسل کارآفرین بوده و هستند.
صنعتگران ایرانی از عهد سفال و سفالینه تا عصر صنعت ماشین و فن‌آوری‌های نظامی و الکترونیک همچنان تولیدگر و کارآفرین بوده‌اند.
کارآفرینی در دنیای قدیم در تمام حوزه‌های اقتصادی، پدر و فرزندی و موروثی بوده است تا در دنیای امروز که در یک مجموعه کارآفرینی ده‌ها و بلکه صد‌ها انسان با علوم مختلف و اقوام گوناگون کنار هم و دوش به دوش هم می‌سازند و تولید می‌کنند و آبادگر هستند.
با این حال کارآفرینی در عصر ما و در جامعه ایرانی که دچار تحولات بنیادی در اجتماع و اقتصاد می‌باشد، دارای معانی و کارآمدهای متفاوت است.
یک زمانی بود که انسان‌های اولیه و جوامع بدوی فقط برای اینکه روی پای خود بایستند و زنده بمانند، می‌کاشتند و می‌ساختند و می‌پختند و به عنوان کارآفرین از کمک دیگران بهره‌مند می‌شدند، اما امروز کارآفرینی می‌کنیم تا با دنیا به رقابت بپردازیم.
امروز کارآفرین هستیم تا جامعه خویش را به سمت تعالی و پیشرفت و ثبت رکوردهای جدید به نام خود و ملیت خود برسانیم و اما امروز دولت‌ها چشم به کارآفرینان خود دارند و برنامه فردا را از آنان جستجو می‌کنند و می‌خواهند.
در دنیای قدیم می‌شد با کمی پول و سرمایه و چند رأس استر و دام یک کارآفرین موفق بود، اما در دنیای امروز پول و سرمایه برای کارآفرینی در درجه چندم اهمیت قرار دارد؛ چون اگر یک کارآفرین خلاق و صاحب ایده و نوآور نباشی، تمام پول دنیا یک شبه می‌سوزد و آن وقت نه از تاک نشان ماند و نه از تاک‌نشان!
در دنیای امروز و بین ملل پیشرفته جهان فراتر از 50 هزار شغل گوناگون شناخته و رصد شده است که اکثریت آن نه مبتنی بر پول و سرمایه، بلکه بر اساس ایده‌های نو و نوآوری‌های خلاقانه پدید آمده است و اگر نبود نوآوری و نبودند انسان‌های صاحب اندیشه و خلاق، هم‌اینک بیشتر از دو سوم جمعیت جهان بیکار بودند.
روزگاری بود که می‌شد راحت و بی‌دغدغه گوشه خانه خود دراز کشید و منتظر ماند تا شانس بیاید و در خانه‌ات را بکوبد، اما می‌گویند در دنیای نوآوری و خلاقیت و علم‌، شانس برای هیچکس هیچ جایی از اعراب ندارد و باید شانس را به اسم جدید خود یعنی «فرصت» گشت و گشت و پیدا کرد!
در چهار سوی تمام نوآوری‌ها و خلاقیت است که باید جامعه را از هر نشان و عنصر و حرکت با هم یکسو و هم‌جهت ساخت. امروز اگر کسی از کلاس اول ابتدایی شروع به تحصیل می‌کند، باید راه او را با جامعه فردا همسو ساخت. امروز باید دانشگاه‌های ما بدانند و برنامه‌ریزی کنند و هماهنگ‌سازی نمایند که چه نیروهایی را برای جامعه تربیت کنند.
از سوی دیگر باید صاحبان برنامه و سرمایه نگاهشان به دانشگاه‌ها باشد که از این کارخانه‌های آدم‌سازی چه محصولاتی بیرون میآید و کجا باید از آنان استفاده کرد!
امروز همه دنیا کشوری نظیر چین را به عنوان جامعه‌ای موفق و تولیدکننده و صادرکننده می‌شناسند، اما باید بدانیم که همین چین به ظاهر موفق‌، از روی دست بسیاری از جوامع عقب‌مانده و نیازمند، کپی‌برداری می‌کند و در واقع دست بسیاری از کشورها و ملت‌ها را خوانده است که چه می‌خواهند و نیاز روز آنان چیست!
در واقع باید در کنار تمام نوآوری‌ها و خلاقیت‌های آینده‌ساز، نقاط قوت و ضعف دیگران را هم آنالیز کنیم و چه اشکالی دارد در همه علوم و حتی در روش‌های صحیح هنجارهای اجتماعی و فرهنگی که با خلق و خوی انسانی سازگاری دارد، نگاهی هم به دنیای بیرون داشته باشیم.
امروز کارآفرینی نسخه حیات‌بخش جامعه و اقتصاد بیمار ایران است ولیکن در آغاز و نیمه راه این رویکرد بزرگ و ناگزیر یک حلقه مفقوده‌ وجود دارد که باید دنبال آن هم باشیم تا زنجیر قدرت و حرکت و سازندگی تکمیل و کارآمد گردد و آن حلقه گم شده چیزی نیست بجز نوآوری و ابتکار در دنیای کارآفرینی.
روزنامه همدان پیام به مدیرمسئولی نصرت الله طاقتی احسن در همدان چاپ و منتشر می شود.
7523/2090

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ديگر رسانه ها اشتغال كارآفريني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۰۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با روز جهانی کارگر، نشست هم‌اندیشی رئیس بنیاد ملی نخبگان با منتخبان سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحد‌های نمونه برگزار شد.

 روح الله دهقانی در جمع کارگران نخبه برگزیده در جشنواره امتنان با اشاره به مفهوم نخبگی محدود به قشر دانشگاهی نبوده و جامعه کارگری برجسته‌ترین نخبگان کشور را به خود دیده است، افزود: تلقی عموم جامعه از نخبگان، افرادی است که دانشگاهی هستند، در حالی‌که نخبه محدود به قشر خاصی از جامعه نبوده و جامعه کار و کارگری ما بهره‌مند از وجود افرادی است که با تلاش، خلاقیت و نوآوری خود مفهوم تازه‌ای به نخبگی بخشیده‌اند.

وی با تاکید بر این‌که می‌بایست تعریف و بیان جامعه از کارگر نخبه شفاف و تبیین شود، ادامه داد: در ادبیات و باور عمومی ما، کارگر کسی است که کار یدی و خدماتی انجامی می‌دهد، در حالی که عمده حاضران در این جمع از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و پژوهشگر هستند. پس یک مفهوم عمومی از کارگر داریم و یک مفهوم تخصصی، اما به طور کلی تلقی و تعریف دقیقی از مفهوم کارگر وجود ندارد و کامل نیست

دهقانی با تأکید بر این‌که تشویق و سوق دادن همه جامعه به کارآفرینی، صحیح نیست، ادامه داد: اشتغال جامعه به مشاغل گوناگون در جامعه را می‌توان دو دسته دانست؛ دسته اول، اشتغال فرد کارآفرین و دسته دوم، افرادی که برای یک شرکت، سازمان یا صنعت کار می‌کنند. قبلاً هم بار‌ها تأکید کرده‌ام که تشویق و سوق دادن همه افراد جامعه به کارآفرین شدن یک اشتباه بزرگ راهبردی است.

وی گفت: کارآفرینی در نگاه اول یک مقوله شیک به نظر می‌رسد، اما تمام نیاز کشور را پوشش نمی‌دهد و لزوما به استعداد علمی ربط ندارد، بلکه ریسک‌پذیری بالا، تعاملات تجاری و ... را طلب می‌کند. در مقابل، افرادی هستند که خداوند استعداد‌های دیگری را در اختیارشان قرار داده از جمله توانایی ایده‌پردازی، تحلیل و تفکر، تعمق و ریزبینی و بسیاری از ظرفیت‌های دیگر که تشویق چنین فردی به کارآفرین شدن، قطعا اشتباه است. بلوغ انسان این است که توانمندی خود را بشناسد و در موقعیت مناسب به کار ببندد.

به گفته وی، وقتی به فردی کارگر نخبه اطلاق می‌کنیم، منظور ما افرادی است که از توانمندی و ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردارند و در مجموعه خود یک نیاز را بسته به توانمندی‌ها و استعدادهایشان تامین می‌کنند.

دهقانی با بیان این‌که بسط مفهوم نخبگی از محیط صرفاً آکادمیک و دانشگاهی به تمامی حوزه‌های نخبه‌پذیردر بنیاد ملی نخبگان به طور جدی دنبال می‌شود، ادامه داد: به دنبال بسط مفهوم نخبگی از محیط دانشگاهی هستیم. صرفا کسی که در دانشگاه است، نخبه شمرده نمی‌شود و سایر حوزه‌ها مانند صنعت، فرهنگ و هنر، مدیریت و کارآفرینی برخی از ساحت‌هایی هستند که با تدوین آیین‌نامه‌هایی در بنیاد ملی نخبگان، حوزه‌های جدید شناسایی و معرفی نخبگان خواهند بود.

رئيس بنیاد ملی نخبگان با بیان این‌که نخبگان کارگری، پیش قراولان حوزه نخبگانی کشور هستند، ادامه داد: نوآوری چندین محیط دارد و در بستر‌های مختلفی شکل می‌گیرد. نوآوری انواع مختلفی دارد که از جمله آنها می‌توان به نوآوری در فرآیندها، نوآوری در محصول، نوآوری‌های برافکن و نوآوری‌های بهبوددهنده اشاره کرد. نوآوری‌ها در بستر مناسب خود رشد می‌یابند. 

دهقانی با بیان این‌که ایده‌های نوآورانه و بهبود دهنده به دست نخبگان درون هر سازمان اتفاق می‌افتد، افزود: یکی از دلایلی که صنعت ما در برخی موارد نسبت به دانشگاه‌ها احساس خوب ندارد همین جا است. نوآوری در صنعت قید‌ها و الزاماتی دارد که فرد نخبه دانشگاهی ممکن است ممکن است با آنها آشنا نباشد. همین باعث می‌شود که نوآوری دانشگاهی به تنهایی در بهبود صنعت کارآمد نیافتد؛ بنابرای نوآوری‌های درون سازمانی فقط توسط افرادی می‌تواند تأثیرگذار باشد که در آن سازمان فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به تدوین آیین نامه نخبگان درون‌سازمانی در همین راستا افزود: با توجه به اهمیت بالای نخبگان و متخصصانی که در دل صنعت فعالیت می‌کنند، امسال آیین‌نامه نخبگان درون‌سازمانی تدوین و اجرا خواهد شد. نخبه همان کارشناسی است که در یک صنعت، یک فرآیند را اصلاح می‌کند، یک محصول جدید ارائه می‌دهد، استانداردی را پیاده سازی می‌کند و صد‌ها برابر هزینه‌ای که برای خودش می‌شود به آن صنعت سود می‌رساند، قطعاً مصداق نخبگی است و بر همین اساس، بنیاد ملی نخبگان برنامه دارد تا آیین‌نامه‌ای را با هدف حمایت از نخبگان درون سازمانی یا به اصلاح عام کارگران نخبه، تدوین و اجرا کند.

دهقانی ادامه داد: معتقدم نگهداشت نیروی انسانی نخبه کار، نسبت به سایر حوزه‌ها ارجحیت دارد و امیدوارم دوره بعدی که این نشست برگزار می‌شود، فرآیند شناسایی ارزیابی و حمایت از نخبگان درون سازمانی و دیگر حوزه‌ها همچون نخبگان کارآفرینی و مدیریت، صنعت، فرهنگ، هنر و دیگر حوزه‌ها برقرار شده باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • دنیای امروز نظاره‌گر پیاده شدن اسلام ناب محمدی در دانشگاه‌های غرب است
  • آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود
  • آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات