Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@10:30:57 GMT

واکنش‌های انتقادی به بازسازی ساختار ارتش عراق

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۷۷۰۱

واکنش‌های انتقادی به بازسازی ساختار ارتش عراق

خبرگزاری فارس: اعلام وزارت دفاع عراق مبنی بر بازسازی ساختار ارتش عراق با همکاری ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا، واکنش‌های متعددی در محافل سیاسی عراق به همراه داشت.

به نوشته پایگاه خبری «سومر نیوز»، «تحسین الخفاجی» سخنگوی وزارت دفاع عراق، پنجشنبه پیش (۱۵ نوامبر)، از آغاز روند بازسازی ساختار نهاد نظامی این کشور با همکاری ائتلاف بین‌المللی خبر داد و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عراق بازسازی ساختار نهاد نظامی را آغاز کرده است و یک طرح درازمدت تا سال ۲۰۲۰ برای این منظور تدوین شده است و این بازسازی با همکاری ائتلاف بین‌المللی صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد که هدف از این اقدام، آموزش و ترمیم ساختار نیرو‌ها و تدوین ایدئولوژی نیرو‌های نظامی و برنامه‌ریزی برای آن به مدت چهار سال و نیز برنامه‌ریزی برای چالش‌های فراروی کشور و ارزیابی مواضع است.

سخنگوی وزارت دفاع عراق تاکید کرد که در این میان نقش ائتلاف بین‌المللی بسیار مهم است و این ائتلاف در پروسه آموزش و تسلیح کمک خواهد کرد.

پس از انتشار این خبر، ائتلاف «سائرون» به ریاست «مقتدی صدر» تاکید کرد که مخالف مشارکت ائتلاف بین‌المللی در پرونده بازسازی ساختار نهاد نظامی عراق است.

«رعد المکصوصی» نماینده ائتلاف سائرون گفت: ما موافق ایجاد ارتشی توانمند برای مقابله با هرگونه چالش امنیتی و نظامی و نیز تقویت توانمندی نظامی و تسلیحاتی و ... ارتش هستیم. اما با دخالت خارجی در پرونده بازسازی ساختار نهاد نظامی عراق مخالفیم. این پرونده بسیار مهم و حساس است و نباید اسرار نظامی عراق در دسترس طرف‌های بین‌المللی باشد حتی اگر آن‌ها حامی عراق باشند. این امر خطرناک است و پیامد‌هایی به همراه دارد.

ائتلاف «الفتح» به رهبری «هادی العامری» نیز گفت که هرگونه همکاری میان عراق و ائتلاف بین‌المللی تنها باید با موافقت و درخواست دولت عراق صورت گیرد. همکاری بین‌المللی در پرونده بازسازی ساختار نظامی عراق نیز تنها باید در بخش آموزش و تسلیحات صورت گیرد نه در بخش اسرار نظامی مهم.

«عامر الفایز» نماینده این ائتلاف گفت که الفتح نیز بر روند بازسازی ساختار نهاد نظامی عراق نظارت خواهد کرد و هرگونه اقدام ائتلاف بین‌المللی یا هر طرف خارجی دیگر در این پرونده حساس را به استثنای بخش آموزش و تسلح و ارتقای توانمندی‌ها رد می‌کند. زیرا طرح‌ها و اسرار نظامی کاملا محرمانه باید باشد.

«اثیل النجیفی» از رهبران ائتلاف سنی «القرار» که در زمان اشغال موصل به دست داعش، استاندار نینوی بود؛ بر ضرورت همکاری و هماهنگی عراق و ائتلاف بین‌المللی در مسئله بازسازی ساختار نهاد نظامی این کشور تاکید کرد.

وی اظهار داشت: ما به همکاری بین‌المللی در این زمینه نیاز داریم تا این نهاد بر اساس اصول و ارکانی مستحکم بنا نهاده شود. دستگاه نظامی عراق نباید با سایر کشور‌های جهان در تقابل باشد بلکه باید منبع هماهنگی مشترک و مستمر در تمامی سطوح باشد. بازسازی ساختار نظامی کشور نیز باید بیشتر عراق باشد تا خارجی، اما حمایت بین‌المللی برای این مهم، ضروری است.

النجیفی تاکید کرد: من معتقدم که امروز دیگر اسراری در عراق وجود ندارد. اسرار نظامی مهم و قضایای حساس و ... اکنون دیگر در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است.

در پی اشغال دو سوم عراق از سوی داعش به دلیل اهمال دستگاه نظامی این کشور در سال ۲۰۱۴، بسیاری از ناظران و کارشناسان ارتش عراق را به فساد می‌کنند و بر ضرورت بازسازی ساختار نظامی این کشور تاکید دارند.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: ارتش عراق ائتلاف آمریکایی واکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۷۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش اوکراین مجبور به جیره‌بندی مهمات شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، تحلیلگران نظامی  بر این باور هستند که بسته کمک نظامی اخیر آمریکا تنها می‌تواند به اوکراین برای حفظ مواضع فعلی خود در خط مقدم نبرد با ارتش روسیه کمک کند.

اوکراینی‌ها پیش از این در ماه فوریه کنترل آودیئیفکا واقع در منطقه دونتسک در شرق این کشور را از دست داده بودند. نیروهای کی‌یف در پی عدم دریافت تجهیزات و مهمات کافی از سوی متحدان غربی خود طی ماه‌های گذشته کنترل مناطق دیگری را از دست دادند. 

ارتش روسیه هم‌اکنون کنترل حدود ۱۸ درصد از خاک اوکراین را در دست دارد. مسکو همچنین نام ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین را به فهرست «جنایتکاران تحت تعقیب» در روسیه اضافه کرده است.

کارشناسان در حالی شرایط کنونی برای نیروهای اوکراینی را «دشوار» توصیف می‌کنند که به گفته آنها معضل اصلی برای این نیروها عدم ایجاد خطوط دفاعی مستحکم است. این در حالی است که ارتش روسیه سال گذشته با ایجاد خطوط دفاعی مستحکم توانست از مناطقی که فتح کرده بود در برابر عملیات ضدتهاجمی اوکراین دفاع کند. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات جدید مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه «یاردن» ارتش اسرائیل
  • رژیم صهیونیستی مجددا گذرگاه کرم ابوسالم در غزه را بست
  • ارتش صهیونیستی کشته شدن ۳ نظامی خود را تائید کرد
  • عملیات «کرم ابوسالم» کدام فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد؟
  • ارتش اوکراین مجبور به جیره‌بندی مهمات شد
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود