Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:27:01 GMT

برجام محل تقابل آمریکا و اروپا

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۹۵۸۵

برجام محل تقابل آمریکا و اروپا

تهران- ایرنا- درست است که اختلاف و نقاری میان کشور‌های اروپایی با آمریکا پدیدار شده، اما از نظر اقتصادی و تجاری در عمل مایل نیستند که وارد رویارویی با آمریکا شوند. حتی قول‌های اروپایی‌ها مبنی بر خرید یک سوم نفت ایران یا نهاد مالی جداگانه‌ای که تعاملاتی با آمریکا نداشته باشد نیز تاحدودی به بیرنگی دچار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه آرمان در سرمقاله ای به قلم هرمیداس باوند، آورده است: اخیرا جان کری، وزیر امورخارجه اسبق آمریکا در مصاحبه‌ای درباره برجام اذعان کرده که «برجام زخمی شده، اما هنوز زنده است و به هر طریقی شرایط موجود را تغییر خواهم داد.»‌ برجام دستاورد بزرگی برای باراک اوباما و جان کری تلقی می‌شود و همه جهان این توافق چندجانبه را یکی از دستاوردهای دوران ریاست جمهوری اوباما اعلام می‌کنند. از این جهت دموکرات‌ها و به خصوص اوباما و کری اجازه نمی‌دهند دستاوردشان با اقدامات ترامپ به آسانی از بین برود و موجبات بی‌اعتباری آمریکا در جهان را فراهم آورد.

تقریبا هر اقدامی که زمان اوباما انجام گرفته بود توسط دونالد ترامپ لغو یا از بین رفت. حتی طرح «اوباماکر» که ناظر بر بیمه درمانی و بهداشتی طبقات پایین جامعه آمریکا بود نیز لغو شد. بنابر این با توجه به اینکه دموکرات‌ها چندی پیش اکثریت مجلس نمایندگان را به‌دست آوردند آقای کری، اوباما یا دوستان دموکراتشان بر اساس منش حزبی در مورد هر گونه مذاکراتی در ارتباط با بقا یا ادامه برجام موضع‌گیری می‌کنند تا حدودی موضع ترامپ و اطرافیانش را مختل یا تعدیل نمایند. تنها راهی که اکثریت دموکرات‌ها می‌توانند کشورشان را از نظر اعتبار و حیثیت از شرایط فعلی خارج کنند این است که موضع‌گیری خود را مقابل ترامپ حفظ کرده و به او فشار بیاورند.

چراکه ادامه موضع کنونی آمریکا در مورد برجام از لحاظ احترام به قراردادها و معاهدات چندجانبه به‌خصوص معاهدات مربوط به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، به نفع آمریکا نیست. دموکرات‌ها به لحاظ حزبی می‌توانند بدین گونه با ترامپ مقابله کنند، اما اگر مساله بخواهد به صورت شخصی پیش برود مقوله دیگری است. البته نباید این مساله را از یاد برد که اگر دموکرات‌ها نیز روی کار بیایند تفاوت چشمگیری در رفتار کلی آمریکا نسبت به ایران ایجاد نمی‌شود چرا که تصمیماتی اتخاذ و اعلام شده است. زمانی است که برخی افراد مثل جان کری در روند تصمیم‌گیری هستند می‌توانند اثرگذار باشند، اما اکنون دولت مستقر آمریکا تصمیمات خود را گرفته، اعلام و جنبه اجرایی نیز پیدا کرده است.

این است که مشکل به‌نظر می‌رسد تصمیماتی که اعلام و اجرایی شده و کشورهای دیگر نیز بر اساس آن عمل می‌کنند و قرارداد‌های قبلی خود را با ایران لغو کرده‌اند، به شرایط قبلی بازگردد یا جنبه دیگری به خود بگیرد؛ حتی با استثناهایی که آمریکا نسبت به برخی کشورها مثل ژاپن، کره جنوبی و... قائل شده بود. در نتیجه این تحریم‌ها خیلی از شرکت‌ها و دولت‌ها مجبور شدند که عقب‌نشینی کنند. از طرف دیگر گرچه جان کری یا اوباما می‌گویند که شرایط کنونی را تغییر خواهند داد و شاید در این راستا کشور‌های دیگر را به تقابل با دولت ترامپ فرابخوانند، اما سایر کشورها به فکر منافع ملی خود هستند.

درست است که اختلاف و نقاری میان کشور‌های اروپایی با آمریکا پدیدار شده، اما از نظر اقتصادی و تجاری در عمل مایل نیستند که وارد رویارویی با آمریکا شوند. حتی قول‌های اروپایی‌ها مبنی بر خرید یک سوم نفت ایران یا نهاد مالی جداگانه‌ای که تعاملاتی با آمریکا نداشته باشد نیز تاحدودی به بیرنگی دچار شده است. لذا به‌نظر نمی‌رسد که اروپایی‌ها خیلی بخواهند خود را وارد درگیری با آمریکایی‌ها کنند.

*منبع: روزنامه آرمان، 1397،8،27
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آرمان اروپا رويارويي با آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۹۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد

مریکا به دلیل افزایش تهدید تروریسم در آلمان توصیه‌های سفر به این کشور را تشدید کرده و به شهروندان خود توصیه کرد که در این زمینه با احتیاط بیشتری عمل کنند.

نیویورک پست گزارش داد که مقامات ایالات متحده از اول ماه مه به شهروندان خود توصیه کرده‌اند که "احتیاط بیشتری در این زمینه داشته باشند".

بر این اساس وزارت امور خارجه آمریکا در وب سایت خود هشدار داده است که "گروه های تروریستی به برنامه ریزی حملات در آلمان ادامه می دهند."

به گزارش تسنیم، دراین بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: آلمان در سطح ۲ از ۴ طبقه بندی شد. تروریست ها می توانند "مرکزهای گردشگری و مراکز حمل و نقل" را هدف قرار دهند. آن‌ها می‌توانند با اخطار کم یا بدون هشدار حمله کنند. آنها همچنین بازارها/ مراکز خرید و مؤسسات دولتی محلی را هدف قرار می دهند. تروریست ها هتل ها، باشگاه‌های شبانه و رستوران ها را هدف قرار می دهند. آنها همچنین عبادتگاه ها، پارک ها و رویدادهای مهم ورزشی و فرهنگی را هدف قرار می دهند. این گروه ها مدارس، فرودگاه ها و سایر تأسیسات عمومی را هدف قرار می دهند، با وجود تهدید تروریسم، در حال حاضر هیچ هشداری برای سفر به آلمان وجود ندارد.

به این ترتیب آلمان تنها کشور اروپایی خواهد بود که در سال ۲۰۲۴ این سطح احتیاط برای آن ارتقاء یافت. کانادا هم در پایان مارس ۲۰۲۴ دستورالعمل های ایمنی جدیدی را برای آلمان صادر کرد و به مسافران توصیه کرد در "درجه بالایی احتیاط کنند".

چند هفته پیش، آندریا لیندهولز،معاون فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان در سخنانی تاکید کرد که خطر حملات به توصیف وی اسلام گرایان افراطی «در این کشور واقعی» و از زمان تشدید مناقشات خاورمیانه بیش از هر زمانی افزیش پیدا کرده است.

دولت فدرال آلمان تهدید تروریستی را در این کشور به عنوان "حاد" طبقه بندی می کند. نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان هم در سخنانی گفت که داعش و برخی از گروه‌های منشعب آن در حال حاضر بزرگترین تهدید ترور از طرف اسلام گرایان افراطی در آلمان هستند.

فایزر همچنین در مورد امنیت در مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در آلمان (از ۱۴ ژوئن) گفت: پلیس فدرال ما از مرزها، فرودگاه ها و ترافیک راه آهن آلمان محافظت خواهد کرد. ما بسیار هوشیار و آماده هستیم.

به این ترتیب در آستانه مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا مقام‌های امنیتی آلمان درباره افزایش خطر ترور هشدار داده و درخواست‌ها برای تقویت اقدامات ضد تروریستی در این کشور بالا گرفته است.

چندی پیش هم رئیس اتحادیه پلیس فدرال آلمان تامین امنیت مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در تابستان جاری را چالش بزرگی برای نیروهای خود دانسته و از کمبود پرسنل به ویژه در تامین امنیت‌های مرزی خبر داد.

به این ترتیب نهادهای امنیتی آلمان در ماه‌های آینده با چالش‌های بزرگی مواجه خواهند شد. از آنجا که مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا هدف احتمالی حملات از اواسط ژوئن در نظر گرفته می‌شود، مقامات در حال برنامه ریزی برای مقابله با تروریسم هستند.

مسابقات قهرمانی اروپا بین ۱۴ ژوئن تا ۱۴ جولای در استادیوم های ده شهر بزرگ آلمان از جمله برلین برگزار می شود. آندریاس روسکوف، رئیس اتحادیه پلیس فدرال آلمان (GdP) در این باره گفته است: پلیس فدرال برای مسابقات قهرمانی اروپا ممنوعیت مرخصی را برای نیروها در دستور کار قرار خواهد داد.

نانسی فایزر،وزیر کشور فدرال آلمان پیش از این هم گفته بود که امنیت مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان "اولویت اصلی" است.-

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رئال مادرید - بایرن مونیخ دو رقیب همیشگی در اروپا؛ مروری بر تقابل های اخیر دو تیم
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • تسلیحات نظامی اهدایی آمریکا و اروپا به اوکراین در مسکو ! | ویدئو
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • حمایت همدانی ها از مردم غزه و دانشجویان آمریکا و اروپا
  • مقایسه تقابل ۴تیم بزرگ لیگ ایران با ۴ لیگ اروپا
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق