Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:09:19 GMT

غریبی یار مهربان در گلستان

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۰۱۴۵

غریبی یار مهربان در گلستان

گرگان - ایرنا - مدیر کل کتابخانه های عمومی گلستان گفت: رویکرد برنامه های اجرایی استان کمک به افزایش سرانه مطالعه کتاب است، اما توجه به یارمهربان همچنان تا رسیدن به سطح مطلوب فاصله دارد.

رضا قوانلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کتابخوانی در میان مردم گلستان از حالت عمومی و گسترده خارج و بیشتر به مطالعات تخصصی دانشجویان و یا دانش آموزان پشت کنکوری منحصر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشاهدات از نمایشگاه کتاب استان که اواخر مهرماه برگزار شد نیز نشان از آن داشت که بیشترین استقبال کتابخوانان از غرفه های فروش کتب کمک آموزشی، دانشگاهی و حوزوی در کنار آن رمان و داستان بود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان بدون بیان آماری افزود: ترازوی مطالعه در میان بانوان استان گلستان نسبت به مردان سنگین تر است.
وی گفت: هم اکنون 33 هزار و 246 نفر گلستانی در 64 کتابخانه در اختیار این نهاد و 18 کتابخانه مشارکتی استان عضو هستند و از افزون بر 646 هزار جلد کتاب این واحدها بهره می برند.
قوانلو بیان کرد: اجرای برنامه های مختلف از جمله نشست ها و مسابقات کتابخوانی در کنار افزایش فضای مطالعه در سطح نهاد کتابخانه های عمومی استان در چهار سال اخیر سبب بهبود وضعیت یار مهربان در استان شده ،اما هنوز با سطح مطلوب فاصله دارد.
وی اضافه کرد: سال 95 تعداد شرکت کنندگان گلستانی در رقابت فرهنگی کتابخوانی رضوی از مجموعه برنامه های جشنواره بین المللی امام رضا(ع) چهار هزار نفر بود ،اما سال گذشته این تعداد به 17 هزار نفر و امسال به 31 هزار نفر افزایش یافت.
به گفته وی، از ابتدای امسال تاکنون بیش از 300 نشست تخصصی کتابخوانی در سطح کتابخانه های استان برگزار شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی گلستان افزود: فعالیت این نهاد از حالت سنتی خارج شده است، اگرچه توزیع و امانت کتاب و کمک به بالارفتن سرانه مطالعه جزو وظایف این دستگاه است ،اما در کنار آن برنامه های فرهنگی مانند دورهمی کتاب، نقد کتاب و مسابقه کتابخوانی هم برگزار می شود.
وی کمک سایر دستگاه ها به نهاد کتابخانه های گلستان را خواستار شد و گفت: افزایش سرانه مطالعه و فرهنگ کتابخوانی با همکاری و همراهی تمامی بخش ها میسر است.
به گزارش ایرنا با وجود افزایش مطالعه در فضای مجازی به دلیل دسترسی آسان، بهبود علاقه مندی مردم جامعه به فرهنگ کتابخوانی نیازمند همکاری همه نهادهای فرهنگی و ارائه برنامه بلندمدت مناسب با رویکرد جذب تمام سنین به مطالعه است.
از 24 آبان تا 30 این ماه به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
3042/1648

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتاب سرانه مطالعه گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۰۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی عصر شنبه در جریان بازدید اعضای هیأت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی از کتابخانه مرکزی تبریز افزود: طی سال گذشته تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان از ۷۷ هزار نفر به ۱۶۱ هزار نفر رسیده که این افزایش در طول سال‌های اخیر بی نظیر بوده است.

وی تعداد کتبی که سال گذشته از کتابخانه های عمومی استان به امانت برده شده است را ۷۰۰ هزار جلد عنوان کرد و اظهار داشت: این تعداد امسال با رشدی بالغ از ۱۵۳ درصد به رکورد یک میلیون و ۷۰۰ هزار جلد رسیده است.

وی از اجرای طرح کودک کتابخوان در استان خبر داد و گفت: بر اساس این طرح که با همکاری مراکز بهداشت استان در حال اجرا است، کودکان ۶ ساله در موعد تزریق واکسن شأن با یک کارت دعوت خاص به عضویت در کتابخانه های عمومی استان ترغیب می‌شوند.

بابایی ادامه داد: با اجرای این طرح سال گذشته ۱۲ هزار نفر کودک ۷ ساله عضو کتابخانه های استان شدند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در ادامه از اجرای طرح خانواده‌های کتابخوان در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح به دنبال شناسایی و معرفی خانواده‌هایی به جامعه هستیم که همه اعضایشان عضو فعال کتابخانه های استان هستند و کتاب به امانت می‌برند و بر این اساس آن خانواده‌هایی که بیشترین تعداد کتاب را به امانت برده باشند مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: طرح جدیدی هم مدنظر داریم که در صورت مشارکت ادارات عملیاتی خواهیم کرد و آن هم راه اندازی باکس‌های ویژه امانت کتاب در برخی ادارات است که هدف از آن به اشتراک قرار دادن کتاب‌های کارمندان برای مطالعه سایر همکاران است.

بابایی ابراز امیدواری کرد: با همکاری شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی این طرح به صورت پایلوت در تعدادی از ادارات عملیاتی شود تا در آینده نزدیک در تمام دستگاه‌های دولتی مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین از آمادگی این اداره کل برای حمایت از برنامه‌های شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان خبر داد.

این گزارش می‌افزاید، در ادامه این نشست محمد عزیزی راد دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند مدیر کل کتابخانه های عمومی استان ابراز امیدواری کرد با تداوم چنین اقداماتی شاهد افزایش فرهنگی مطالعه بین اقشار مختلف مردم شویم.

همچنین در ادامه هر یک از اعضای به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون زمینه‌های همکاری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی و اداره کل کتابخانه های عمومی استان اشاره کردند که راه اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات همزمان با ۲۷ اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی از جمله آن بود.

کد خبر 6090268

دیگر خبرها

  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه