Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-05@19:59:43 GMT

صندوق توسعه ملی مالک یک سوم سود نفت

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۳۴۱۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان قزوین با بیان اینکه تاکنون ۸۰۰ میلیارد دلار تسهیلات صادراتی اعطا شده گفت: ۸۰ درصد تسهیلات صندوق توسعه ملی به تعاونی‌های بخش خصوصی پرداخت می‌شود و اولویت با شرکت‌های دانش بنیان، طرح‌های تولیدی، گردشگری و توسعه مناطق محروم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مرتضی شهیدزاده با اشاره به آغاز مطالعات طرح نیروگاهی برای تولید ۵ هزار مگاوات برق افزود: این صندوق در حمایت از تولید انواع خودرو برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی هم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار پرداخت کرده است.
به گفته او تسهیلات در پتروشیمی‌ها ۳.۵ درصد، کشاورزی ۱۴ درصد و صنایع ۱۶ درصد بوده و نرخ سود شرکت‌های دانش بنیان ۴ درصد ارزان‌تر محاسبه می‌شود.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی تسهیلات سرمایه در گردش را دو ساله با دوره بازپرداخت ۸ و ۱۰ ساله عنوان و اضافه کرد: ایجاد مراکز گردشگری و هتل، توسعه گلخانه ها، شیلات، آبیاری نوین، توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز و شیر و کشت گیاهان دارویی در اولویت برنامه هاست.
شهیدزاده با تاکید بر اینکه این صندوق اجازه تبدیل ارز به ریال را ندارد و باید از توان داخلی استفاده کند اضافه کرد: به ۲۳۱ طرح داخلی، ۷۸۰ میلیارد تومان و ۱۶ طرح ارزی در استان قزوین ۲۴۷ میلیون دلار پرداخت شده است.
او بر رفع موانع تولید و شناسایی بازار هم تاکید کرد و گفت: صندوق توسعه ملی در اعطای تسهیلات توسعه‌ای کوتاهی نکرده و مسیری را دنبال می‌کند که به سرنوشت حساب ذخیره ارزی منجر نشود چرا که هدف آن، کمک به طرح‌های ارزآور است.
استاندار هم گفت: قزوین شرایط ممتازی در توسعه کشور دارد که باید از آن استفاده شود.
عبدالمحمد زاهدی با اشاره به اینکه نوسانات قیمت ارز و تحریم، مشکلاتی در تولید و سرمایه گذاری ایجاد می‌کند افزود: تغییر مکرر مقررات و قوانین مشکلات را بیشتر می‌کند که باید در سطح ملی تدبیری برای ان اندیشیده شود.
او همچنین گفت: مشکل بخش تولید فقط سرمایه در گردش نیست بلکه نیازمند نوسازی و بهسازی صنایع و کشاورزی هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین هم گفت: از ۶۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی مصوب استان، طی نیمه اول امسال ۱۹ میلیون دلار جذب شده است.
منوچهر حبیبی افزود: سهم استان از تولید ناخالص داخلی با احتساب نفت ۱.۷ و بدون نفت ۱.۹۶ صدم و نرخ بیکاری استان ۱۱ درصد است که نسبت به میانگین کشوری ۱.۲ دهم درصد پایین‌تر است.
او حجم کل سرمایه گذاری مصوب خارجی استان را یک و نیم میلیارد دلار دانست که تاکنون ۶۵۱ میلیون دلار از آن به استان وارد شده است.
صندوق توسعه ملی در سال ۹۰ تاسیس شده و مصارف صندوق بر مبنای سیاست‌های وزارتخانه‌ها با تصویب مجلس صورت می‌گیرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی توسعه ملی تسهیلات دانش بنیان سرمایه در گردش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۳۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • ۲۰ شرکت برتر تولید کننده تسلیحات نظامی در سال ۲۰۲۴؛ از Rheinmetall تا Leonardo
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد