Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@19:01:08 GMT

آن‌چه در بزرگداشت شمس لنگرودی گفته شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۳۹۹۷

​شمس لنگرودی می‌گوید: هرچه نوشتم و هرچه شعر سرودم برای دل خودم بود و به همین دلیل شعرهایم برای مردم اثرگذار و الهام‌بخش است.

به گزارش ایسنا، آیین نکوداشت محمد شمس لنگرودی، شاعر و ادب‌پژوه با حضور شاعران، نویسندگان و اهالی فرهنگ و ادب استان گیلان در پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد.

شمس لنگرودی در این مراسم با اشاره به تعبیر احمد شاملو مبنی بر این‌که «کار کردن در بحران‌ها، تونل زدن در کوه ناممکن‌هاست»، اظهار کرد: مشکلات، گرفتاری‌ها و عوامل بازدارنده خیلی زیاد است، اما مردم مسیر تحول را نمی‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با قدردانی از همه کسانی که با شعرهایش همدلی می‌کنند، افزود: این همدلی‌ها ارزشمند است، زیرا در خلأ نمی‌توان شعر نوشت. این شما هستید که به شعرهای شاعران گوش می‌دهید و با همدلی خودتان شاعران را سر شوق می‌آورید.

این شاعر با اشاره به تالیف کتاب «تاریخ تحلیلی شعر نو»، این کتاب را در پاسخ به نادانسته‌های خود دانست و تصریح کرد: یکی از خوشبختی‌های من در زندگی این است که هر کاری کرده‌ام برای خودم کرده‌ام.

شمس لنگرودی «حافظ» را استاد خود دانست و گفت: زندگی هیچ ارزشی ندارد، اما هیچ چیزی ارزشمندتر از زندگی نیست؛ لذا هرچه نوشتم و هرچه شعر سرودم برای دل خودم بود و به همین دلیل شعرهایم برای مردم اثرگذار و الهام‌بخش است.

او صمیمیت با خود و دروغ نگفتن به خود را یکی دیگر از جلوه‌های اثرگذاری شعرهایش دانست و خاطرنشان کرد: سیاستمداران این جهان را بی‌معنا کرده‌اند، اما هنر زیبایی خلق می‌کند و دروغ نمی‌گوید و اگر هنر نبود واقعیت‌ها ما را از بین می‌برد.

سیدهاشم موسوی رئیس پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان نیز در این مراسم جایگاه والای بزرگان و مفاخر فرهنگ و هنر در نزد مردم را نشانه خوبی دانست و اظهار کرد: هنر پناهگاه انسانیت است.

او با بیان این‌که ما وام دار شاعران هستیم، افزود: شاعران به زندگی ما عظمت و معنا بخشیده‌ و خوش وقتی را برای ما به ارمغان آورده‌اند، لذا نباید جامعه خواندن را فراموش کند؛ البته نه این‌که همه شاعر و نویسنده شوند، اما خواندن مهم است و زندگی فردی و اجتماعی ما ارتقا پیدا می‌کند.

رئیس پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان، محمد شمس لنگرودی را یک معلم و یک پژوهشگر توانا دانست و اضافه کرد: استاد شمس لنگرودی در خانواده‌ای فرزانه، فرهیخته، مومن و پارسا رشد یافته و ما مدیون ایشان هستیم.

موسوی با بیان این‌که ادبیات مهمترین ثروت جامعه ایرانی است، یادآور شد: ادبیات معبری برای آموزش و پرورش انسان و فضیلت یافتن جامعه بوده و ایران به فرهیختگی و شاعرانگی در جهان مشهور است. در واقع وطن خاکی ما در معرض آفات قرار دارد، اما وطن معنوی ما به برکت ادبیات در امان است.

او ادبیات را آفتابی زنده و پایدار در ایران دانست و متذکر شد: فرهیختگانی همچون شمس لنگرودی این وطن را تابناک‌تر کرده‌اند. استاد لنگرودی عاشق فرهنگ مردم گیلان است و این فرهنگ همواره برای ایشان الهام‌بخش بوده و لذا امروز نمی‌توانیم نسبت به تعهد شمس لنگرودی در آثارش به مولفه‌های زندگی گیلانی بی‌توجه باشیم.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اثرگذاری مردم‌شناسی در حوزه فرهنگ و دانش، خاطرنشان کرد: مردم‌شناسی زیربنای علوم انسانی و راه نجات ایران است و کشور ما بدون مردم‌شناسی به جایی نخواهد رسید لذا فرصتی ایجاد شده تا رجوعی به آثار شمس لنگرودی داشته باشیم و از هنر در لحظات دشوار استفاده کنیم.

همچنین علیرضا رئیس‌دانایی، مدیر انتشارات نگاه، با اشاره به سابقه همکاری خود با شمس لنگرودی، خاطرنشان کرد: معنا و سادگی شعرهای شمس لنگرودی مرا جذب خود کرد و به انتشار آثارش علاقه‌مند شدم.

او با بیان این‌که شمس لنگرودی ذاتا شاعر است، اظهار کرد: در افکار، گفتار، منش و روش زندگی شمس نیز شاعرانگی موج می‌زند و فخرفروشی انسان‌های به شهرت‌رسیده را ندارد و پس از رسیدن به قله‌های ادبی خود را گم نکرده است.

رئیس‌دانایی شمس را یک پژوهشگر درجه یک دانست و گفت: طنزگویی و طنزپردازی یکی دیگر از هنرهای شمس لنگرودی است و افتخار می‌کنم ناشر آثارش باشم.

در این مراسم از کتاب «در ستایش زندگی» (ویژه‌نامه شمس لنگرودی) به کوشش محسن آریاپاد رونمایی شد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بزرگداشت شمس لنگرودي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۳۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی در شفت

آفتاب‌‌نیوز :

اسدالله عباسی در جمع مردمان روستای امام‌زاده ابراهیم (ع) شفت با بیان اینکه دولت حمایت بیمه‌ای و تسهیلاتی لازم را از خسارت دیدگان در حریق امام زاده ابراهیم شفت را انجام می‌دهد، اظهار کرد: افرادی که بیمه بوده و دچار حریق شدند بیمه باید ارزیابی لازم را انجام داده و افراد آسیب دیده را مورد حمایت بیمه‌ای قرارد می‌دهد و همچنین در روز یک شنبه و در جلسه هیئت دولت سعی می‌کنیم به صورت تسهیلات برای ساخت مسکن، اعتباراتی را دریافت کرده و به افراد اعطا شود.

وی با ابراز تأسف از وقوع حریق در منطقه سیاحتی و زیارتی امام زاده ابراهیم شفت گفت: خیلی از حریق امامزاده ابراهیم شفت دل آزرده شدم و از طرفی بسیار خدا رو شکر می‌کنم که به فردی آسیب جانی وارد نشد، زیرا خسارت مالی جبران پذیر بوده و دولت در کنار مردم و خسارت دیدگان است.

استاندار گیلان با اشاره به حضور نیرو‌های امدادی در محل حریق ایجاد شده در امامزاده ابراهیم شفت افزود: تمامی دستگاه‌های خدمات رسان در محل حادثه کنار اهالی هستند و تمامی صحبت‌های مردم شنیده شده و خسارات آنان جبران می‌شود.

عباسی با تاکید بر شناسایی علت آتش‌سوزی در امام زاده ابراهیم شفت بیان کرد: براساس اعلام کارشناسان ۲ عامل باعث ایجاد حریق شد و باید جلوی آن گرفته شود، زیرا اگر در دهه ۷۰ و سال ۹۶ آسیب شناسی شده و ایرادات برطرف می‌شد دیگر شاهد بروز چنین اتفاقاتی نبودیم.

وی با بیان اینکه علت حادثه آتش سوزی در امام زاده شفت باید به طور دقیق بررسی شود، تصریح کرد: حادثه رخ داده غیر عمدی بوده است، ولی علت حادثه باید به طور دقیق بررسی شود و سپس تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در کنار مردم آسیب دیده در تمامی حوزه‌هاست، گفت: دولت سیزدهم در کنار مردم آسیب دیده است و این قول را می‌دهم که خسارت مالی افرادی که مغازه و منازل خود را از دست دادند تا حد امکان جبران می‌شود.

عباسی با اشاره به اسکان اضطراری افرادی که منازل آنان در حریق به طور کامل از بین رفته است، بیان کرد: افرادی که منازل آنان دچار حریق شده باید توسط بنیاد مسکن و هلال احمر اسکان موقت داده شوند.

وی احداث ساختمان‌های ایمن را یکی از الزامات احداثات در منطقه امام زاده ابراهیم شفت دانست و تصریح کرد: دولت بر اساس قانون باید عمل کنند سازه‌ها باید ایمن باشند در غیر این صورت مجوز ساختی داده نمی‌شود، زیرا جان مردم برای ما در اولویت است.

استاندار گیلان با تاکید بر احداث بازارچه به منظور حمایت از کسبه‌هایی که مغازه خود را در این حریق از دست دادند، افزود: متولیان امر ضمن آغاز آواربرداری ناشی از حریق فوق؛ بازارچه‌هایی را برای کسبه‌های آسیب دیده احداث کرده تا کمک حالی به افرادی که مغازه خود را از دست دادند باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان در این نشست و دیدار با مردم و اهالی و خسارت دیدگان پای صحبت‌ها و درددل آن‌ها نیز نشست.

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای جبران خسارت مردم روستای امامزاده ابراهیم (ع)

عباسی همچنین ضمن حضور در بین مردم آسیب دیده از این آتش سوزی و شنیدن مسائل آن‌ها اظهار داشت: آتش سوزی رخ داده در روستای امامزاده ابراهیم شهرستان شفت به بیش از ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی این روستا که عموما سازه‌های چوبی بودند آسیب زد.

وی با بیان اینکه تعدادی از این واحد‌ها بیمه هستند، عنوان کرد: بخش زیادی از آن‌ها فاقد پوشش بیمه‌ای هستند که با توجه به وضعیت روستا و خسارت وارده به منطقه، فرماندار شهرستان شفت، مدیرکل مدیریت بحران استان و مدیران حوزه زیرساختی گیلان در بین مردم و محل حادثه حضور یافته و وضعیت را برای رفع مشکلات خسارت دیدگان از این حریق بررسی کردند.

وی با تاکید بر اینکه هلال احمر موضوع اسکان اضطراری، تامین اقلام ضروری و غذای گرم برای این خانوار‌ها را آغاز کرده است، افزود: به زودی کار آوار برداری شروع می‌شود.

عباسی تصریح کرد: گزارشی هم از این حادثه و وضعیت خسارت دیدگان به وزارت کشور و رئیس جمهور ارائه می‌کنیم و کمک‌هایی به صورت بلاعوض و در قالب تسهیلات برای ساخت منازل مسکونی و واحد‌های تجاری مردم تامین خواهیم کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به آتش‌سوزی‌های مکرری که در این منطقه طی سال‌های از ۱۳۷۵، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و نیز نیمه شب گذشته رخ داده باید این منطقه و خانه‌های آن ایمن سازی شود.

نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: باید سازه‌ها بتنی یا فلزی و بر اساس اصول و قواعد نظام مهندسی احداث شود و بدین منظور اعتباراتی هم داده شود تا این امر محقق شود و شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.

استاندار گیلان توضیح داد: این منطقه کوهستانی و شاهد وزش باد‌های شدید است که برای جلوگیری از اتفاقات مشابه باید در زمینه شیوه‌های ساخت و ساز تجدید نظر شود و حتما این امر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های آب و برق هم اینک مشغول رفع مشکلات هستند، گفت: پروژه گازرسانی به روستا هم مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به زودی مردم آن از گاز طبیعی برخوردار می‌شود.

عباسی همچنین قول داد: راه دسترسی روستا هم بعد ازبازسازی اصلاح می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی در شفت
  • پرونده قضایی برای حریق بازارچه امامزاده ابراهیم شفت گیلان
  • ساماندهی هرچه سریع ساحل گیسوم
  • بررسی ابعاد حادثه حریق امام زاده ابراهیم (ع) شفت با حضور میدانی استاندار گیلان+تصاویر
  • اعضای شورای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • بزرگداشت روز معلم در مدرسه علمیه فاطمیه نقده
  • شوراها حافظ منافع مردم و نظام هستند
  • بیش از ۳۰ ساختمان در آتش‌سوزی شفت سوختند