Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - مشاور معاونت توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: کتابخانه ها قرارگاه فرهنگی در کاهش آسیب های اجتماعی هستند و در این خصوص نقش محوری را برعهده دارند.

«سکینه خاتون مهدیان پور» روز یکشنبه در آیین تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در اراک، افزود: تاثیرگذاری و کارکرد فرهنگی و اجتماعی قرارگاه های فرهنگی و اجتماعی باید به وسیله بخش های مختلف از جمله نهادهای فرهنگی تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: وزارت کشور 31 شهر از استان ها را که آسیب اجتماعی در آن ها مطرح شده معرفی کرده است تا فعالیت های فرهنگی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در این شهرستان ها سرلوحه امور قرار گیرد.
مشاور معاونت توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: شکل آسیب های اجتماعی تغییر کرده ولی محتوای نرم افزاری و سخت افزاری آن ثابت مانده، مبلغان و مدیران فرهنگی باید با شناخت از این مسئله و با بهره گیری از گفتمان روز و شناخت واقعیت ها، به کاهش این آسیب های اجتماعی کمک کنند.
مهدیان پور افزود: انسجام درونی و بررسی و تحقیق برای چگونگی انجام برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی به‌ گونه‌ای که ضریب نفوذ فرهنگی در لایه‌های اجتماعی تقویت شود و در کنار بهره‌گیری از ظرفیت موجود در کشور در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی 2 ویژگی بارز قرارگاه‌های فرهنگی است.
وی اظهار داشت: عدالت فرهنگی باید برای همه اقشار جامعه در کشور نهادینه شود و این مهم با اجرای طرح «باهم بخوانیم و جهاد خواندن» با همکاری دستگاه های متولی فرهنگی در حال اجرا است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این نشست گفت: رسول مکرم اسلام، ارزشمندترین کتاب بشریت را برای هدایت انسان ها به معجزه آورده است.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» افزود: کتابخوانی ریشه در خلقت، ذات اقدس الهی و کتاب های آسمانی دارد و باید از سرمنشا آن برای سعادت بشر در 2 دنیا بهره گرفته شود.
وی اظهارداشت: کتابت قوی در زمان رسول اکرم وجود نداشت چه بسا اگر این امکان فراهم بود، کتاب های متعدد و ارزشمندی از رسول خدا در دسترس قرار داشت که بشر می توانست با مطالعه آن ها نیازهای خود را بهتر برطرف کند.
امام جمعه اراک گفت: با انقلاب اسلامی در ایران، تحول بزرگی در بخش های مختلف از جمله فرهنگی شکل گرفت که توجه به فرهنگ مطالعه و ترویج آن توانسته موجب موفقیت های شگرفی در ایران اسلامی شود.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: جوانان باید بیشتر وقت خود را به جای سرگرمی در فضای مجازی به مطالعه بپردازند تا از این مخزن دانش، آگاهی های بزرگ را کسب کنند و برای خود و جامعه سودمند باشند.
استاندار مرکزی نیز گفت: 25 درصد جمعیت استان برابر استانداردها باید عضو کتابخانه ها باشند و نیاز است که فرهنگ کتابخوانی در جامعه بسط یابد.
سید«علی آقازاده» افزود: 300 هزار دانش آموز در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند بنابراین باید 300 هزار کتابخوان در این حوزه فعال و عضو کتابخانه باشند.
وی اظهار داشت: وجود یک میلیون 200 هزار جلد کتاب در این استان رقم قابل توجهی نیست و می بایست که شمارگان این کالای فرهنگی افزایش یابد.
استاندار مرکزی گفت: دستگاه های متولی امور فرهنگی استان باید برای توسعه فرهنگ مطالعه و رفع موانع بیش از گذشته بکوشند تا در سال های آتی شاهد رشد کتابخوان در استان بود.
آقازاده افزود: فضای کتابخانه های استان نسبت به اوایل انقلاب 12 برابر افزایش داشته است اما شمار کتابخوان ها با این رشد همخوانی ندارد.
وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران قبل از این که انقلاب سیاسی باشد، فرهنگی است و نه تنها کشورهای منطقه بلکه جهان را تحت تاثیر آموزه های فرهنگی خود قرار داده است.
استاندار مرکزی گفت: با وجود گستره فضای مجازی هنوز افراد به مطالعه کتاب فراوان هستند که بیشترین فرصت خود را به مطالعه و دوستی با این یار دیرین می پردازند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی گفت: 86 هزار و 365 نفر در 73 کتابخانه نهادی و 10 کتابخانه مشارکتی استان عضو هستند که 31 هزار نفر آنان زن و 21 هزار و بقیه مرد می باشند.
حجت الاسلام «عباس دانشی» افزود: 86 هزار و 100 نفر در سال جاری به کتابخانه های استان مراجعه و 50 هزار و 881 جلد کتاب را به امانت برده اند.
وی اظهار داشت: کتابخانه های استان مرکزی در شاخص های شمارگان کتاب، زیربنا، تعداد اعضا و امانت در زمره 10 استان برتر کشور است.
ومدیرکل نهاد کتابخانه های استان مرکزی اظهار داشت: اوایل انقلاب هفت کتابخانه در استان مرکزی وجود داشت و با گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی 83 کتابخانه در استان دایر شده است.
از 20 تا 26 آبان ماه به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
استان مرکزی 83 کتابخانه دارد که از این تعداد 73 مورد نهادی و 10 کتابخانه نیز مشارکتی است.
6991/6013/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی کتابخوانی آسیب اجتماعی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۵۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی بر راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علی گودرزی زاده پیش از ظهر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه با پارلمان کودک اظهار کرد: کتابخانه سیار فعلی این نهاد در طول هفته در پنج روستا خدمت رسانی می‌کند.

وی افزود: در روزهای جمعه و مناسبت‌هایی که وجود دارد، کتابخانه سیار در بخش‌های مختلف شهر در حال خدمت رسانی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی بر راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک تاکید کرد.

گودرزی زاده افزود: کتابخانه سیار در قالب یک خودرو مینی‌بوس جوابگوی نیاز شهروندان کلان‌شهر اراک با این وسعت و جمعیت نیست.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات پارلمان کودک استفاده از کتابخانه‌های سیار است، این کتابخانه‌ها می‌تواند در مناطق محروم و در شهر و در حاشیه شهرها در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی کمک کننده باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به نقشی که این کتابخانه‌ها می‌تواند در کارهای فرهنگی ایفا کند از شهردار اراک و اعضای شورا که دغدغه این مهم را دارند، درخواست داریم یک خودرویی در اختیار این نهاد قرار گیرد تا با مناسب سازی به صورت کتابخانه سیار در خدمت همشهریان باشد.

گودرزی زاده ادامه داد: در خصوص مطالبه شورای کودکان برای ایستگاه مطالعه هم، هم اینک در کتابخانه‌ها ایستگاه مطالعه وجود دارد.

وی گفت: با توجه به مطالبه برای ایجاد ایستگاه مطالعه در ایستگاه‌های اتوبوس و تاکسی این آمادگی وجود دارد که کتاب‌هایی در این محل‌ها قرار داده شود تا مورد استفاده شهروندان قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی اظهار کرد: یک درخواست و مطالبه وجود دارد مبنی بر اختصاص کتابخانه‌های مادر و کودک در پارک‌ها و مراکز تفریحی که امید می‌رود با در اختیار قرار دادن فضای مورد نیاز، این نهاد را در خدمت رسانی بهتر به شهروندان یاری کنیم.

گودرزی زاده ادامه داد: این خدمت رسانی تنها در حد قفسه برای کتاب نباشد، بلکه در صورت نیاز به مادران و کودکان مشاوره ارائه شود.

کد خبر 750087

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است