Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیر پایگاه بافت تاریخی بشرویه از مرمت مشارکتی 12 بنای تاریخی متعلق به دوره قاجاریه و صفویه در بافت ارزشمند و تاریخی بشرویه خبر داد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه معاونت سازمان میراث فرهنگی؛ بافت تاریخی بشرویه یکی از بافت های زنده و پویا محسوب می شود که در فاصله 300 کیلومتری از مرکز استان خراسان جنوبی و در سمت شمال غربی این استان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می شود این بافت تاریخی چهارمین بافت تاریخی خشت و گل خراسان جنوبی به شمار می رود.
'کاظم شنبم زاده' مدیر بافت تاریخی بشرویه با اعلام اینکه 12 خانه تاریخی با مشارکت مالکان خصوصی، پایگاه میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی بشرویه مورد مرمت مشارکتی قرار گرفت، گفت: بافت تاریخی بشرویه یک بافت کاملا پویا و زنده است که درراستای الگوسازی مداخله در بناهای تاریخی و ارتقاء کیفیت فضا با همکاری مالکین در بناهای شاخص اقدامات مرمتی در آنها صورت گرفت.
او افزود: این خانه های تاریخی متعلق به دوره قاجاریه و صفویه است که معماری اکثر این بناهای تاریخی از الگوی دو صفه و چهارصفه صفوی پیروی می کند.
به گفته شنبم زاده، خانه تاریخی کیانی زاده، خانه برگی، خانه میربلوکی، خانه مشهدی پور، خانه هراتی از جمله بناهایی هستند که با مشارکت مالکان و پایگاه و اداره میراث فرهنگی بشرویه مرمت شد و خانه های پناهی و مستوفی از جمله بناهایی محسوب می شوند که متعلق به شهرداری هستند که با مشارکت پایگاه مرمت شدند.
مدیر پایگاه تاریخی بشرویه با اشاره به اینکه فصل نخست مرمت این بناهای تاریخی به اتمام رسیده، ادامه داد: مرمت این 12 بنای تاریخی از خردادماه سال جاری آغاز شده و مرمت و استحکام بخشی بنا تا شهریورماه به پایان رسید.
او گفت: درحال حاضر مطالعات پایین محله بافت تاریخی بشرویه انجام گرفته و در نقاط دیگر بافت نیز نیازمند مشارکت کلیه نهادها، مالکین جهت ساماندهی و ارتقای کیفیت فضای شهری داخل بافت هستیم.
آنطور که شنبم زاده تاکید کرد: هم اکنون از محل اعتبارات زیرساخت در راستای الگوسازی، برق محور حاج علی اشرف با مشارکت شهرداری بشرویه اصلاح و ساماندهی شد که امیدواریم بتوانیم در سایر محورهای شاخص بافت نیز این اصلاح شبکه را انجام دهیم.
فراهنگ **1085**1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث بشرويه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۷۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

سیدسعید صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در حال حاضر دو هزار اثر تاریخی، طبیعی، ناملموس و منقول در استان زنجان شناسایی شد که از این تعداد ۹۴۰ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی و جهانی ثبت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان افزود: این آثار حاوی اطلاعات ارزشمندی از فرهنگ و تمدن بشری در منطقه جغرافیایی استان هستند که استقرار و پیشینه سکونت در استان را نشان می‌دهد و ثبت آنها در فهرست ملی سبب حمایت‌های قانونی و حفاظتی از اثر خواهد شد.

صفوی ادامه داد: تلاش می‌کنیم همه حمام‌ها، قلعه‌ها، پل و بناهای طبیعی و سایر مناطقی از سطح استان که پتانسیل ثبت ملی دارند، به فهرست آثار ملی اضافه شود.

وی در ادامه از تشکیل مجمع استانی تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این مجمع افزایش مشارکت‌های بخش خصوصی در حوزه گردشگری و استفاده از ظرفیت‌های آن برای توسعه این بخش در استان است، رؤسا و نمایندگان تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان در تعامل با معاونت گردشگری و کارشناسان اداره کل باید از تمام تأسیسات گردشگری سطح استان بازدید کنند.

صفوی بیان کرد: تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان با انسجام و جدیت بیشتر با انعقاد جلسات ماهانه مسائل و مشکلات حوزه‌های خدماتی خود (پذیرایی و اقامتی، تفریحی و سرگرمی) را بررسی و برای حل و فصل آن پیگیری‌های لازم را اجرا کنند.

کد خبر 750507

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد