Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- دبيرکل مرکز داوري اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران که رياست مرکز حقوقي بين‌المللي رياست جمهوري را نيز برعهده دارد، گفت: پيمان مودت بين ايران و آمريکا «لازم‌الاجرا» بوده و موضع‌گيري‌هاي اروپا عليه واشنگتن، ناشي از پيروزي تهران در لاهه است.

به گزارش ايرنا از تارنماي اتاق ايران، «محسن محبي» امروز (يکشنبه) در چهل و يکمين نشست هيات نمايندگان اتاق ايران يادآوري کرد: پيمان مودت ميان ايران و آمريکا، پيماني بين‌المللي است و قطع رابطه سياسي و حتي جنگ تاثيري بر اين معاهده بين‌المللي ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: با وجود همه حواشي، پيمان مودت لازم‌الاجرا بوده و در بند اقتصادي اين معاهده نيز تاکيد شده است که 2 دولت بايد زمينه‌ فعاليت تجاري و اقتصادي 2 طرف را فراهم کنند و حضور شرکت‌هاي تجاري دولت مقابل در خاک کشور خود را به رسميت بشناسند.
محبي اضافه کرد: بر اساس همين بند است که تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران تبعيض‌آميز محسوب مي‌شود و تيم حقوقي ايران با استناد به آن و ماده‌ «شرط کامل‌الوداد» که بر اساس آن دولت‌ امضاکننده هر امتيازي که به دوست خود مي‌دهد بايد به دولت‌هاي ديگر هم بدهد، توانست در دعواي آمريکا عليه ايران در ديوان لاهه به پيروزي دست يابد.
وي تاکيد کرد دعواي ايران و آمريکا در ديوان لاهه، دعواي برجامي نبود و ادامه داد: تعليق فوري تحريم‌ها، بازگشت لايسنس فروش هواپيما، پيروي از دستورهاي ديوان لاهه، پرهيز از اخلال در روند فعاليت اقتصادي اشخاص حقيقي و حقوقي و ارائه گزارش آمريکا درباره موارد ياد شده به ديوان لاهه هر سه ماه يک‌بار، پنج خواسته‌هاي اصلي ايران در ديوان لاهه بود که خوشبختانه ايران توانست به بيش از 50 درصد از خواسته‌هاي خود در اين دعوا دست يابد.
«سياست وزارت امورخارجه آمريکا در رابطه با راي ديوان لاهه، اجرا در پشت پرده است، بدون اينکه اعلام عمومي شود».
وي يادآوري کرد: با وجود انتقادهايي که درباره ضمانت اجرايي اين معاهده بين‌المللي وجود دارد ضمانت اجرايي در سطح بين‌الملل به اين دليل که دولت‌ها برابر با هم در نظر گرفته‌ مي‌شوند، بسيار پيچيده است.
به گفته وي، بايد اتاق‌هاي بازرگاني بويژه امور بين‌الملل اتاق‌ها از اين راي و فرصت پيش‌آمده نهايت بهره را ببرند.
** دولت، بخش خصوصي و مردم؛ راه مواجهه با تحريم
دبيرکل مرکز داوري اتاق ايران مواجهه با تحريم‌ها را در گرو توجه به دولت، بخش خصوصي و مردم دانست و عنوان کرد: متاسفانه آنچه باعث شده است آنطور که بايد به نتيجه دلخواه نرسيم، نبود گفتمان در داخل کشور براي حل مشکلات است.
وي آماده‌سازي بخش‌هاي مختلف اقتصادي براي شرايط تحريم را لازم برشمرد و گفت: با وجود تجربه دوره قبل تحريم‌ها، هنوز مستندسازي دقيق آماري که نشان دهد بخش خصوصي به‌واسطه اعمال تحريم‌ها تا چه اندازه متحمل ضرر شد، وجود ندارد.
اعضاي هيات نمايندگان اتاق ايران در چهل و يکمين نشست ماهانه خود از محبي که در دعواي ايران عليه آمريکا در لاهه رياست تيم حقوقي ايران را به عهده داشت، قدرداني کردند.
به گزارش ايرنا، قضات ديوان دادگستري لاهه يازدهم مهرماه امسال به اتفاق نظر اعلام کردند صلاحيت رسيدگي به شکايت ايران از آمريکا را به سبب نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادي و حقوق کنسولي سال 1955 بين 2 کشور را دارند.
آنان به لغو تحريم هاي دارويي، غذايي، بشردوستانه و هوايي آمريکا عليه ايران راي دادند.
ديوان بين المللي دادگستري بيست و پنجم مهرماه با صدور بيانيه‌اي مهلتي را براي دريافت ادله 2 طرف تعيين کرد.
دولت ايران بر اين اساس بايد تا دهم آوريل 2019 ميلادي (بيست و يکم فروردين 1398 خورشيدي) دادخواست خود را به دادگاه ارائه کند.
طرف آمريکايي نيز تا دهم اکتبر آينده (هجدهم مهر 1398) فرصت دارد دفاعيات مکتوب خود را به ثبت برساند.
اقتصام*3061*1961*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۰۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • دلیل منع ورود پزشک فلسطینی به اروپا
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • ملکه رانیا: نمی‌توان منتظر حکم دیوان لاهه بود زیرا مردم غزه در حال کشته شدن هستند