Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- دبيرکل مرکز داوري اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران که رياست مرکز حقوقي بين‌المللي رياست جمهوري را نيز برعهده دارد، گفت: پيمان مودت بين ايران و آمريکا «لازم‌الاجرا» بوده و موضع‌گيري‌هاي اروپا عليه واشنگتن، ناشي از پيروزي تهران در لاهه است.

به گزارش ايرنا از تارنماي اتاق ايران، «محسن محبي» امروز (يکشنبه) در چهل و يکمين نشست هيات نمايندگان اتاق ايران يادآوري کرد: پيمان مودت ميان ايران و آمريکا، پيماني بين‌المللي است و قطع رابطه سياسي و حتي جنگ تاثيري بر اين معاهده بين‌المللي ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: با وجود همه حواشي، پيمان مودت لازم‌الاجرا بوده و در بند اقتصادي اين معاهده نيز تاکيد شده است که 2 دولت بايد زمينه‌ فعاليت تجاري و اقتصادي 2 طرف را فراهم کنند و حضور شرکت‌هاي تجاري دولت مقابل در خاک کشور خود را به رسميت بشناسند.
محبي اضافه کرد: بر اساس همين بند است که تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران تبعيض‌آميز محسوب مي‌شود و تيم حقوقي ايران با استناد به آن و ماده‌ «شرط کامل‌الوداد» که بر اساس آن دولت‌ امضاکننده هر امتيازي که به دوست خود مي‌دهد بايد به دولت‌هاي ديگر هم بدهد، توانست در دعواي آمريکا عليه ايران در ديوان لاهه به پيروزي دست يابد.
وي تاکيد کرد دعواي ايران و آمريکا در ديوان لاهه، دعواي برجامي نبود و ادامه داد: تعليق فوري تحريم‌ها، بازگشت لايسنس فروش هواپيما، پيروي از دستورهاي ديوان لاهه، پرهيز از اخلال در روند فعاليت اقتصادي اشخاص حقيقي و حقوقي و ارائه گزارش آمريکا درباره موارد ياد شده به ديوان لاهه هر سه ماه يک‌بار، پنج خواسته‌هاي اصلي ايران در ديوان لاهه بود که خوشبختانه ايران توانست به بيش از 50 درصد از خواسته‌هاي خود در اين دعوا دست يابد.
«سياست وزارت امورخارجه آمريکا در رابطه با راي ديوان لاهه، اجرا در پشت پرده است، بدون اينکه اعلام عمومي شود».
وي يادآوري کرد: با وجود انتقادهايي که درباره ضمانت اجرايي اين معاهده بين‌المللي وجود دارد ضمانت اجرايي در سطح بين‌الملل به اين دليل که دولت‌ها برابر با هم در نظر گرفته‌ مي‌شوند، بسيار پيچيده است.
به گفته وي، بايد اتاق‌هاي بازرگاني بويژه امور بين‌الملل اتاق‌ها از اين راي و فرصت پيش‌آمده نهايت بهره را ببرند.
** دولت، بخش خصوصي و مردم؛ راه مواجهه با تحريم
دبيرکل مرکز داوري اتاق ايران مواجهه با تحريم‌ها را در گرو توجه به دولت، بخش خصوصي و مردم دانست و عنوان کرد: متاسفانه آنچه باعث شده است آنطور که بايد به نتيجه دلخواه نرسيم، نبود گفتمان در داخل کشور براي حل مشکلات است.
وي آماده‌سازي بخش‌هاي مختلف اقتصادي براي شرايط تحريم را لازم برشمرد و گفت: با وجود تجربه دوره قبل تحريم‌ها، هنوز مستندسازي دقيق آماري که نشان دهد بخش خصوصي به‌واسطه اعمال تحريم‌ها تا چه اندازه متحمل ضرر شد، وجود ندارد.
اعضاي هيات نمايندگان اتاق ايران در چهل و يکمين نشست ماهانه خود از محبي که در دعواي ايران عليه آمريکا در لاهه رياست تيم حقوقي ايران را به عهده داشت، قدرداني کردند.
به گزارش ايرنا، قضات ديوان دادگستري لاهه يازدهم مهرماه امسال به اتفاق نظر اعلام کردند صلاحيت رسيدگي به شکايت ايران از آمريکا را به سبب نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادي و حقوق کنسولي سال 1955 بين 2 کشور را دارند.
آنان به لغو تحريم هاي دارويي، غذايي، بشردوستانه و هوايي آمريکا عليه ايران راي دادند.
ديوان بين المللي دادگستري بيست و پنجم مهرماه با صدور بيانيه‌اي مهلتي را براي دريافت ادله 2 طرف تعيين کرد.
دولت ايران بر اين اساس بايد تا دهم آوريل 2019 ميلادي (بيست و يکم فروردين 1398 خورشيدي) دادخواست خود را به دادگاه ارائه کند.
طرف آمريکايي نيز تا دهم اکتبر آينده (هجدهم مهر 1398) فرصت دارد دفاعيات مکتوب خود را به ثبت برساند.
اقتصام*3061*1961*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۰۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

به گزارش صدای ایران از انتخاب،«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام ایران را «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آنها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد