Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاش بی‌وقفه ظریف برای پیوستن به هر نوع توافق خارجی نشان از این دارد که مواجهه وزیرخارجه بعد از برجام با همه توافقات مصداق این ضرب‌المثل است: «آب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب»

سرویس اقتصاد مشرق - گرچه تاکنون بارها محمدجواد ظریف در اظهار نظرهای خود از عدم دخالت وزارت خارجه در سایر امور سخن گفته است اما آنچه طی روزهای اخیر از عملکرد او مشخص است، دور تازه‌ای از تلاش‌ها برای تاثیرگذاری بر روندهای قانونی کشور از طریق جریان‌سازی رسانه‌ای و هزینه‌سازی برای نظام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید سواستفاده رسانه‌های بیگانه از سخنان ظریف

در ادامه چند نمونه از جدیدترین تلاش‌های ظریف برای پیوستن ایران به قراردادهای بین‌المللی که در صورت بی‌توجهی می‌تواند تبعات زیادی برای کشور داشته باشد را بررسی می‌کنیم.

تهمت به ایران؛ کمک به FATF

یکی از اتهاماتی که بارها توسط مقامات کارگروه اقدام مالی متوجه ایران شده و براساس آن نیز تاکنون ما را در لیست سیاه خود قرار دادند، وجود حجم عظیمی از پولشویی در اقتصاد کشور بود.

این ادعا که در ایران حجم عظیمی از پولشویی اتفاق می‌افتد هیچگاه نتوانست بطور واقعی و مستند مورد قبول کارشناسان و مجموعه‌های رصدی اقتصاد ایران قرار گیرد و سازمان‌های بین‌المللی نیز به واسطه عدم دسترسی به تراکنش‌های مالی کشور، تنها به بیان اتهامات در این خصوص بسنده کرده و هیچگاه نمونه عینی از آن را طرح نکردند.

اما برخلاف انتظار همه نخبگان، اخیرا محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که براساس قواعد دیپلماتیک باید بیشترین دقت را در ادبیات خود داشته باشد،با تایید اتهامات قبلی‌ برخی دشمنان در وجود پولشویی‌های عظیم در کشور، از رقم نجومی 30 هزار میلیاردی به عنوان تنها یک قلم از این فساد مالی در ایران خبر داد.

بیشتر بخوانید همه مخاطرات پذیرش شروط FATF به زبان ساده

البته ظریف هیچ‌ سند و اطلاعات بیشتری درباره این ادعا و در واقع تهمت خود به کشور منتشر نکرد که این مسئله خود جای پیگیری دارد اما آنچه مشخص است، وی در ادامه این ادعاها، تلویحا منتقدان پیوستن ایران به FATF را کسانی دانست که از پولشویی نفع برده و برای بخطر نیفتادن منافع خود علیه مخالف توافق هستند.

این سخنان ظریف در حالی مطرح میشود که به تازگی نهادهای بین‌المللی همچون بازل که تا پیش از این به دلیل کمبود اطلاعات از سیستم اقتصادی کشور، ایران را در صدر لیست پولشویی جهان قرار داده بودند پس از دسترسی به اطلاعات مالی و همچنین همکاری سازوکارهای اقتصادی ایران نه تنها اطلاعات خود را برای سال جاری اصلاح کردند که انتشارات سال قبل خود را هم که نشان از صدرنشینی ایران در پولشویی داشت نیز تغییر دادند.

اصرار مشکوک برای پیوستن به توافق پاریس

از دیگر اقدامات چند وقت اخیر وزیر خارجه که نمونه‌هایی از تلاش برای پیوستن به توافقات خارجی به بهانه از بین بردن بهانه‌ها علیه ایران است می‌توان به ارسال نامه‌ ظریف به روحانی برای تسریع در عضویت ایران در توافق آب و هوایی پاریس اشاره کرد.

ظریف در این نامه از روحانی خواسته با توجه به اینکه ممکن است نپیوستن به این توافق در آینده برای کشور پیامدهایی در برداشته باشد پس بهانه را از کشورهای دیگر گرفته و به این توافق بپیوندیم.در این نامه آمده است:

«شورای امنیت عملاً به موضوع تغییر آب و هوا به عنوان موضوعات امنیت بین‌المللی، ورود پیدا کرده است که در آینده می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای مختلف بخصوص جمهوری اسلامی ایران دربر داشته باشد، کشورهای مخالف طرح این موضوعات در شورای امنیت، روسیه و چین و جنبش عدم تعهد، به مرور زمان و به دلایل مختلف، حساسیت خود را از دست داده و در آینده حتی ممکن است با آن همراهی کنند. »

بیشتر بخوانید تحریم‌های سنگین‌تر از تحریم‌های هسته‌ای در راه است؟

جدای از این اظهار نظر ظریف که نشان از انفعال دستگاه دیپلماسی در مقابل سایر کشورها در احقاق حقوق ایران دارد و همینطور تاثیرات مخربی که عضویت در این توافق بر رشد اقتصادی ایران خواهد گذاشت و همچنین تحریم‌هایی که به واسطه کاهش ندادن استخراج نفت و گاز بر کشور تحمیل می‌شود، آنچه قابل ذکر است اینکه آمریکا به عنوان یکی از اصلی‌ترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای در جهان برای تامین منافع خود از این توافق خارج شده و حال آنکه  علیرغم تهدیدات این توافق برای اقتصاد ایران، عده‌ای در داخل کشور به‌دنبال عضویت در آن هستند.

آیا توافقات خارجی ضمیمه برجام است؟

تلاش بی‌وقفه وزیر خارجه در سال‌های اخیر برای عضویت ایران در قراردادهای خارجی با توجه به تهدیدات بالقوه‌ای که این توافقات می‌تواند برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد، این شائبه را به وجود می‌آورد که هنگام امضای برجام تعهداتی در خصوص این توافقات نیز به طرف‌های دیگر برای کنترل سایر ساحت‌های اقتصادی ایران داده شده است و تکاپوی این روزهای ظریف نیز برای عمل به همان تعهدات است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف پولشویی توافق پاریس محمد جواد ظریف مشکلات اقتصادی وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۳۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران

ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین‌المللی به ایران و تردد در داخل مرزهای کشورمان، با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و پلیس راهور فراجا، بلامانع اعلام شد.

به گزارش ایسنا، امید شریفی ـ مدیر روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و سخنگوی کمیته تسهیل تردد زمینی ایران با کشورهای همسایه ـ که صدور پلاک بین‌المللی وسایل نقلیه توسط آن صورت می‌گیرید، با اعلام این خبر، گفت: الزام دریافت و نصب «پلاک گذر موقت» به عنوان یکی از عوامل معطلی و سرگردانی مسافران و گردشگران در مرزهای ورودی کشورمان بود. این مشکل، سالیان متمادی نارضایتی گردشگران را موجب شده بود که خوشبختانه پس از پیگیری‌ها و هماهنگی‌های کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با مقامات و مدیران دستگاه‌های ذی‌ربط در کشور با تأیید معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری، موضوعِ بلامانع بودن ورود وسایل نقلیه با پلاک بین‌المللی به کشور در فروردین ماه ۱۴۰۳ توسط رئیس پلیس راهور فراجا به تمام واحدهای ذیربط ابلاغ و به اجرا گذاشته شد.

او ادامه داد: در پی اجرای این طرح، از ین پس بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی و قانون الحاق ایران به‌ کنوانسیون عبور و مرور جاده‌ای (۱۹۶۸ وین)، ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین‌المللی به ایران و تردد در داخل مرزهای کشور، بلامانع است و فقط خودروهایی‌ که بدون پلاک بین‌المللی قصد ورود به‌ کشور را دارند به نصب فوری پلاک گذر موقت در تمام مبادی ورودی به کشور ملزم خواهند بود.

سخنگوی کمیته تسهیل تردد زمینی ایران با کشورهای همسایه گفت: این طرح در راستای تحقق اهداف «سند انتظار» دولت سیزدهم درباره «اولویت‌های تحولی حوزه گردشگری» و تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر تسهیل ورود مسافران و ‌گردشگران دیگر کشورها با وسایل نقلیه شخصی به ایران، انجام شد و برای به نتیجه رسیدن آن، در دو سال اخیر اقدامات مؤثری از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با همکاری سایر سازمان‌های مسئول انجام شده است.

او ادامه داد: از آنجایی که گردشگری و سفر با استفاده از وسایل نقلیه شخصی موجب کاهش هزینه‌های سفر، افزایش سرعت تردد، افزایش تعداد گردشگران و همچنین رونق کسب‌وکار تمام صنوف و اقشاری که در مسیرهای گردشگری فعالیت دارند می‌شود، طرح روان‌سازی و تسهیل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه شخصی مسافران و گردشگران خارجی به کشور از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ارائه و پیگیری شده است.

شریفی یادآور شد: سفر زمینی با وسایل نقلیه شخصی یکی از عناصر مورد علاقه و انگیزه‌های گردشگران دنیا است. این نوع سفر در سال‌های اخیر طرفداران بیشتری در جهان پیدا کرده است. از این‌رو، تسهیل تردد بین‌المللی وسایل نقلیه مسافران و گردشگران خارجی می‌تواند به رشد گردشگری ورودی و افزایش سهم آن در شاخص‌های اشتغال‌زایی و اقتصادی به‌ویژه تولید ناخالص داخلی کشور مؤثر عمل کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران
  • پیوستن دانشگاه سوربن به جنبش ضدصهیونیستی 
  • محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • امیر سرتیپ بختیاری: محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس