Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@12:14:16 GMT

پيام هاي سفر برهم صالح به ايران

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۴۹۰۳

پيام هاي سفر برهم صالح به ايران

خبرگزاري آريا - روزنامه نسل فردا روز دوشنبه در سر مقاله خود مطلبي را با عنوان ` پيام هاي سفر برهم صالح به ايران ` به قلم مريم عمادي منتشر کرد.

در اين مطلب آمده است : برهم صالح رييس جمهور عراق روز شنبه در راس يک هيئت بلند پايه سياسي، اقتصادي به همراه وزيران و مشاورانش وارد تهران شد . وي قبل از سفر به کشورمان به کويت ، امارات و اردن سفر کرده و در ادامه به برخي کشورهاي ديگر مثل عربستان سفر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برهم صالح قبل از انجام اين سفر، به تهران سفر کرده بود؛ چه در هنگامي که وي معاون اقتصادي نخست ‌وزير عراق بود و چه در زماني که وي مسئوليت نخست ‌وزيري اقليم کردستان را برعهده داشت اما اين سفر که در ادامه تور منطقه اي وي به حساب مي آيد از جهات گوناگون مورد توجه صاحب نظران منطقه اي و بين المللي قرار گرفته است. تحليل گران معتقدند پيام دوستي و همکاري از طريق سفر رئيس ‌جمهور عراق به مسئولان جمهوري اسلامي منتقل شد و نشان داده شد که عراق درصدد تداوم، تقويت و تعميق همکاري ‌ها است.
بايد گفت ايران و عراق دو کشور مهمي هستند که نگاه واحدي را در مسائل منطقه‌ اي دارند و به دنبال ايجاد ثبات و امنيت در منطقه هستند و در مسير مبارزه با تروريسم تلاش ‌هاي گسترده و مشترکي را دارند، بنابراين به طور طبيعي اين سفر‌ها مي‌ تواند در عملياتي کردن برنامه‌ هاي مشترک دو طرف موثر باشد. ايران تنها کشوري هست که در سخت‌ ترين شرايط به ياري مردم عراق آمده، همه مي‌ دانند که ايران در زماني که تروريست ‌ها به خاک عراق وارد شدند و کشتار و خرابي ‌هاي بسياري را به راه انداختند در کنار دولت و مردم عراق برادرانه ايستاد و در مبارزه با تروريست‌ ها با آن‌ ها همکاري کرد. با توجه به اراده رهبران دو کشور، مشخص است که ما بايد شاهد افزايش روند همکاري ‌هاي ايران و عراق در زمينه ‌هاي مختلف سياسي، فرهنگي، اقتصادي و دفاعي_ امنيتي باشيم و اين قبيل سفر‌ها ميان مقامات عالي رتبه دو طرف مي‌ تواند در عمق بخشي به همکاري ‌هاي دو جانبه و اجرايي کردن توافقات پيشين انجام شده ميان دو کشور مفيد باشد. اما درباره سفر برهم صالح در کسوت رييس جمهور عراق به تهران چند ملاحظه جدي وجود دارد که مي تواند در تحولات و ارزيابي هاي مربوطه مورد محاسبه قرار گيرد:1- اين سفر اولين حرکت بزرگ منطقه اي از سوي رييس جمهور عراق است که تاکنون چندبار در سخنانش تاکيد کرد که بغداد در نظر دارد صفحه جديدي از روابط با همسايگانش را پايه ريزي کند که در آن منافع همه تامين گردد.
2- سفر برهم صالح به تهران در شرايطي که ايران اخيرا توسط آمريکا تحريم شده، صورت گرفته است. آمريکا در اين مسير به عراق فشار زيادي را وارد آورد تا با آن‌ها در تحريم‌ها عليه ايران همراهي داشته باشند، ولي بغداد تسليم سياست زورگويانه آن‌ها نشد و با وجود فشارهاي بسيار از سوي واشنگتن آنها توانستند راههايي براي همکاري با تهران بيابند که خود نشان از علاقه و منافع مشترکي دارد که عراقي ها در دوران جديد حيات سياسي خواهان بهره مندي از آن هستند. بنابراين يکي ديگر از پيامد‌ هاي سفر رئيس جمهور عراق به ايران اعلام پاسخ منفي به خواسته آمريکايي ‌ها است.
3- دوران جديد روابط عراق که از زبان برهم صالح تاکنون بارها تکرار شده و در سفر به کشورهاي عربي و ايران را مورد تاکيد قرار گرفته ، نشان از آن دارد که وي و همکارانش در هيات حاکمه جديد برنامه هايي دارند که گذر زمان از آن پرده برداري خواهد کرد.4- سفر رييس جمهور عراق به تهران علاوه بر روابط دوجانبه که تاثير بسياري بر دو کشور و منطقه خواهد داشت ، مي تواند آغاز تحرکات جديدي براي روزهاي آينده خاورميانه باشد که با تفکرات، طرح ها و حتي ائتلاف هاي نو همراه خواهد شد.
5- عراق امروز پس از يک دهه رهايي از سيطره تفکرات بعثي ها به دنبال فرصتي است تا ضمن يافتن جايگاهي خاص در ميان همسايگان بتواند اوضاع و احوال داخلي خود را سرو سامان داده و روزگار بهتري براي ملت خود بسازد و اين همان تفکري است که برهم صالح اخيرا در گفتگوهايش به صراحت تاکيد مي کند.6- عراق امروز که از دوران حاکميت بعثي ها و حضور امريکايي ها و سپس سيطره داعش ايام طاقت فرسايي را گذرانده در سايه مردان عملگراي فعلي خود بدنبال آرامش و ثبات است و اين عامل بسيار مهمي در ريل گذاري سياست هاي دولت جديد مي تواند به حساب آيد که تلاش مي کند با همه همسايگانش روابط حسنه داشته باشد و در گفتگوهاي تهران نيز مقامات عراقي نشان دادند که گذشته ها را فراموش نکرده و به نقش محوري ايران واقفند.
7- مسئله مهم ديگري که رييس جمهور کرد تبار عراق در تهران دنبال مي کند تحولات مربوط به شمال عراق است که مدتهاست اقليم کردستان را دچار آشفتگي و بي ثباتي نموده و در چنين فضايي ايران اسلامي مي تواند نقش تسهيل کننده شرايط را مثل هميشه ايفا کند.8- بازسازي و ايجاد زيرساخت هاي مهم کشور از جمله دغدغه هاي هيئت عراقي است که در تلاش است از ميان قابليت و چالش هاي بازيگران متعدد در اين سرزمين به فرمولي دست يابد تا ضمن بهره مندي از توان همه حاضران در عراق بيشترين نتيجه را بگيرد.9- تفکر رويکردهاي جديد منطقه اي که از زبان رييس جمهور عراق مکررا بيان شده، نشان از آن دارد که دولت عراق مي خواهد در استراتژي منطقه اي خود در مسائل گوناگون اقداماتي بروز دهد که نشان از تغييراتي مهم دارد.
روابط با همسايگان ،حضور در ائتلاف هاي متعدد، روابط تجاري و اقتصادي چند جانبه و حضور موثر در ميدان تصميم گيري حوزه انرژي به ويژه نفت از آن جمله هستند. سخن آخر اينکه اگرچه اين سفر بخشي از تور منطقه اي رييس جمهور عراق به حساب مي آيد اما يکي از مهمترين بخش هاي پازل ديپلماتيک عراق جديد است که مقاصد قبل و بعد تهران را مي تواند متاثر سازد و اين اهميت تا آنجا است که با اتمام اين سفر همه همسايگان به انتظار نتايج آن خواهند نشست.
7141
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۴۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود

به گزارش جام جم آنلاین، در پیام حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به همایش روز ملی خلیج فارس که روز دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت ماه - در فرهنگسرای اندیشه قرائت شد، آمده است: مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار می‌آید لذا این روز بزرگ را به همه ایرانیان تبریک می‌گویم.

وی ادامه داد: خلیج فارس نامی جاودانه و میراثی جهانی است. در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند.

وزیر امور خارجه در این پیام اظهار داشت: خلیج فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی است که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد.

امیرعبداللهیان یادآورشد: اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل و نقل انرژی و ژئوپولیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

وی بیان داشت: در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیر است که صرفاً با همکاری دسته جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق می‌شود.

وزیر امور خارجه در این پیام افزود: در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش قدم بوده است.

امیرعبداللهیان در ادامه این پیام عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در تمام زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است.

وی اظهار داشت: مایلم مجدداً تاکید کنم کشورمان با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد.

وزیر امور خارجه در این پیام تصریح کرد: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما در عین حال خلیج فارس محلی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باز تعریف و باز تنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفت و گو بین دو ساحل این گستره آبی است.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: یک ویژگی مهمی که وجه شناسه امروز برای خلیج فارس به شمار می‌رود روحیه مبارزاتی صاحب‌نشینان سلحشور آن است که اشغال و حضور بیگانگان را بر نمی‌تابند.

وی اضافه کرد: بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش آفرینی کشورهای فرامطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

وزیر امور خارجه بیان داشت: در حالی که آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکا به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسئولانه و روابطی مودت آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ایران به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد.

وی افزود: فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرن‌هاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشت مشترک توام با همزیستی مسالمت آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

وزیر امور خارجه در این پیام تصریح کرد: اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است که تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشه‌مندان نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. به طور قطع دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس خواهد داشت.

وی یادآورشد: در مقام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، امید آن دارم خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پررونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوبش باشد و باور دارم این همایش با حضور و مشارکت فعالانه همه صاحب نظران و اندیشمندان و با ارائه بحث‌های مستدل و تبادل نظر همه جانبه به اهداف والای خود که همانا تقویت منافع ملی و هویت فرهنگی و تاریخی ایران و صیانت از آن است دست خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • پیام تبریک رئیس‌جمهور درپی قهرمانی غرورانگیز تیم ملی فوتسال در آسیا
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا