Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@22:09:09 GMT

باورهای غلط درباره تعرض جنسی به کودکان

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۵۹۹۶

باورهای غلط درباره تعرض جنسی به کودکان

در مورد تعرض جنسی به کودکان مانند سایر معضلات اجتماعی باورهای غلطی وجود دارد که مانع بسیار بزرگی بر سر راه پیشگیری و حذف آن است.

به گزارش مشرق، هر چند وقت یکبار خبر وقوع یک تعرض جنسی به کودکان، جامعه را تکان‌ می‌دهد و خانواده‌ها را نسبت به این خطر بزرگ بسیار نگران می‌کند. معمولا نگرانی درباره این آسیب آنقدر زیاد است که حتی اتفاقات معدود نیز با ضریب بالا در رسانه‌ها بازنشر می‌شود و معمولا در ذهن مخاطبان و بالاخص والدین کودکان هم تا مدت‌های  باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که حرف زدن درباره عوامل تعرض جنسی و راه‌های پیشگیری از آن نباید به گونه‌ای باشد که موجب آزار و وحشت بی‌مورد جامعه شود. کافیست والدین با آگاهی از یک سری مسائل و رعایت آنها، کودکان معصوم خود را در فضایی امن تربیت کنند و راه‌های نفوذ هر عامل آزاردهنده را برای آنها ببندند.

بیشتر بخوانید:

دختر 12 ساله؛ قربانی جنایت سیاه پدر شیشه‌ای قاتل ملیکای 5 ساله به قصاص محکوم شد

در این خصوص با خانم رزا خورشیدی، متخصص خانواده درمانی صحبت کردیم. خورشیدی 27 سال است در حوزه خانواده تحقیق، ‌ترجمه و تدریس می‌کند و مشاوره می‌دهد و اکنون علاوه بر مشاوره تخصصی به خانواده‌ها در حال کار روی تز دکترای خود در رشته خانواده درمانی دانشگاه نرث سنترال آمریکاست. خانم خورشیدی بعضی باورهای غلط در این خصوص را برشمرده‌اند که با توجه به آنها می‌توان بسیاری از دغدغه‌های ذهنی واقعی یا کاذب در این زمینه را از بین برد.

آزار جنسی الزاما تجاوز کامل نیست

در ابتدا باید توجه داشت که آنچه با نام آزار جنسی از آن نام می‌بریم، تنها شامل تجاوز کامل نیست؛ از نگاه روان‌شناسان، آزار جنسی حتی می‌تواند یک نگاه ناپاک به کودک باشد که موجب ناراحت شدن و آزاردیدن او می‌شود. ممکن است در حد کلام باشد. یا بصورت وادار کردن کودک به تماشای صحنه‌های نامناسب یا نشان دادن نقاطی از بدن خودش باشد. همه این موارد قابل توجه هستند و به روح و روان مخصوصا کودکان آسیب می‌زنند.

اما متاسفانه در رسانه‌های اجتماعی بزرگنمایی‌های زیادی در این مورد انجام می‌شود و معمولا هر نوع تعرضی را به‌گونه‌ای بازنمایی می‌کنند که در ذهن مخاطب، به شکل یک تجاوز کامل نقش می‌بندد. مثلا چندی پیش ماجرای مبهم تعرض یک ناظم در مدرسه به دانش‌آموزان تبدیل به مهم‌ترین خبر روز رسانه‌ها شد. اما سازنده این مستند که ابتدا در این مورد بسیار با آب و تاب صحبت کرده بود اعتراف کرد که هیچ تعرض فیزیکی در کار نبوده و مسئول مربوطه صرفا به دانش‌آموزان فیلم‌های نامناسب نشان می‌داده و از کلمات نامناسب نیز در ارتباط با آنها استفاده می‌کرده‌است.

همیشه حواس‌تان جمع باشد

باور غلطی وجود دارد که افراد کودک‌آزار، آدم‌های مریض و بدقیافه و بدلباسی هستند که نه شغل درست و حسابی دارند و نه خانواده و اصل نسب درست. به جز مورد "مریضی"، هیچ کدام دیگر الزاما صحیح نیست. اتفاقا گاهی این افراد چون از همین باور غلط اطلاع دارند و می‌خواهند بچه‌ها را هم گول بزنند، خیلی به سر و وضع‌شان می‌رسند. حتی بعضا در میان این افراد مدارک تحصیلی بالا، شغل‌های موجه و حتی اصل و نسب خانوادگی خوب هم دیده شده است. همه این‌ها بازهم به این معنی نیست که مثلا نسبت به اولیای مدرسه کودک‌مان بدگمان باشیم. بلکه به این معنی‌ست که والدین همیشه باید کاملا هشیارانه از کودک خود مراقبت کنند و کمتر او را دور از خود نگهدارند.

آزار جنسی گاهی هیچ نشانه‌ای باقی نمی‌گذارند

بعضی والدین فکر می‌کنند همه کودکان، آزار جنسی را به آنها می‌گویند. اما واقعیت این است که بسیاری از قربانیان خشونت جنسی در کودکی هرگز در این مورد با کسی حرف نمی‌زنند. این والدین فکر می‌کنند کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند، نشانه‌های رفتاری و ظاهری خاصی دارند که اطرافیان‌شان می‌توانند آن‌ها را ببینند و تشخیص دهند. اما این تصور هم گمراه کننده است. چراکه همانطور که گفتم آزار جنسی فقط شامل تجاوز جنسی نیست و بسیاری از موارد آزار جنسی هیچ نشانه‌ای برجای نمی‌گذارد. مثلا آزار جنسی کلامی یا بصورت نگاه یا آزار جنسی اینترنتی هیچ نشانه ظاهری به جای نمی‌گذارد. بنابراین والدین باید بدانند در صورت عدم آموزش استفاده صحیح از ابزارهای تکنولوژیک، حریم کودکشان را در معرض خطر قرار می‌دهند.

درصد زیادی آزار جنسی کودکان توسط آشنایان انجام می‌گیرد

یک تصور عمومی این است که متجاوزین همیشه آدم‌های غریبه هستند و کودک من وقتی نزد آشناها، فامیل و نزدیکان باشد، جایش همیشه امن است. اما موارد متعددی از آزارهای جنسی کودکان توسط آشنایان انجام شده است. چراکه بیشترین دسترسی، بیشترین  فرصت و بیشترین اعتماد را دارند. البته این حرف، بدان معنی نیست که هر آشنا یا محرمی می‌تواند یک متجاوز باشد. بالاخص که با توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی، این موضوع در کشور ما کمتر وجود دارد.

توجه به هشدارهای فوق می‌تواند بسیاری از اضطراب‌های فکری والدین را کاهش دهد. البته والدین برای مراقبت از فرزندان خود باید اقدامات پیشگیرانه‌ای را انجام دهند که  در گزارش‌های بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف تجاوز جنسی تعرض جنسی سلامت کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۵۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه

استاندار مازندران گفت: سرعت تغییرات در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و غیره به حدی است که باید آینده نگر نسبت به تغییرات باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، یوسف نوری در جلسه شورای فرهنگ عمومی که ظهر امروز در ساری برگزار شد با تاکید بر مشارکت  در اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی اظهار داشت: انقلاب امام راحل یک انقلاب فرهنگی است و امروز اگر مشکلاتی را در همه حوزه‌ها می‌بینیم بی توجهی به مقوله فرهنگ است.

وی افزود: با الگوگیری‌های نامناسب دوگانگی‌هایی ایجاد شده و صاحب نظران فرهنگ اعتقاد دارند باور هرگونه شکل بگیرد ارزش‌هایی نمود پیدا می‌کند.

استاندار مازندران، تصریح کرد: امروز کسانی که باورمندی قوی دارند در جامعه منشا تحول بوده‌اند و بزرگان زیادی از استان مازندران با باورهای قوی هستند که الگوگیری از آنان می‌تواند در تقویت باورها اثرگذار باشد.

نوری با بیان اینکه تغییرات در فرهنگ زیاد است عنوان کرد: سرعت تغییرات در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و ‌...به حدی است که باید آینده نگر نسبت به تغییرات باشیم چرا که شاهد تغییر نسل‌ها هستیم.

استاندار مازندران برنامه‌ریزی از منظر روش و ابزار برای دو نسل آینده را ضروری دانست و گفت: برنامه شورای فرهنگی استان‌ها مبتنی بر تغییرات باید پیگیری شود.

وی به پیشگامی مازندران در کسل رتبه‌ها در المپیادها و فعالیت‌های قرآنی و برپایی یادواره‌‌های شهدا اشاره کرد و افزود: باید اقتصاد را هم در کشاورزی و صنعت و خدمات تعریف کرده و ببینیم.

نوری با بیان اینکه نیازمند برنامه‌ریزی برای اقشار بیکار هستیم تصریح کرد: درد دل فارغ التحصیلان را باید بشنویم و مسئولین مسئولیت در قبال جوانان دارند.

نوری یادآور شد: در دانشگاه، حوزه، مدارس با ورود مشارکت‌های مردمی باید در باورمندی‌ها تلاش و کوشش کنیم.

وی تحقق شعار سال با تعریف بسته کاری مشخص با پیوست اطلاع رسانی را مهم دانست.

آیت‌الله لائینی، نماینده ولی‌فقیه در مازندران نیز در جلسه فرهنگ عمومی گفت: لایه اول فرهنگ باورمندی است و باید در این زمینه اقدامات پایدار و مانایی انجام شود.

وی افزود: باید ایمان و باورهای خود را قوی کنیم و ضعف معرفت و باور دینی وجود دارد و اطلاعات دینی بسیار ضعیف است که باید در این زمینه اقدامات موثر انجام دهیم.

نماینده ولی فقیه در مازندران تصریح کرد: امیدواریم جلسه شورای فرهنگ عمومی به خروجی‌های اثرگذار دست یابد.

وی ورود به مسئله ازدواج، زاد و ولد و جمعیت را خواستار شد و پایبندی به اصول فرهنگ حجاب و عفاف را ضروری دانست.

نماینده ولی فقیه در مازندران بر رفع موانع تولید تاکید کرد و ادامه داد: باید گره‌های ماشین اقتصاد و تولید طرح، بررسی و حل و فصل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • تعرض جنسی به زنان به بهانه حضورشان بر سر مزار مادر!
  • تغییر باورهای ۳۰ سال گذشته درباره فرزندآوری، به عهده آموزش و پرورش است
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • آزار زنان در مراسم ترحیم؛ متهم به مادرمرده هم رحم نکرد | مرد موطلایی از طعمه‌ها فیلم سیاه می‌گرفت
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • از «گردانِ آزار» رژیم صهیونیستی چه می‌دانیم؟
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان