Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@12:02:18 GMT

۸۰ درصد زنان خودشان را زیبا نمی‌دانند!

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۶۱۷۷

یک شرکت تجاری برای این که نظر خانم ها درباره زیبایی خودشان را بسنجد، روی سر در ورودی های فروشگاه هایش دو تابلو گذاشت و روی یکی نوشت: «مخصوص ورود خانم های زیبا» و روی دیگری هم نوشت: «مخصوص ورود خانم های معمولی». این شرکت در چندین مرکز تجاری بزرگ در شهرهای شانگهای چین، سانفرانسیسکوی آمریکا، دهلی هند و سائوپائولوی برزیل این کار را انجام داد و از عکس العمل خانم هایی که می خواستند یکی از این درها را برای ورود انتخاب کنند به طور مخفیانه فیلم گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته جالب درباره این فیلم که در شبکه های اجتماعی و یوتیوب منتشر شده و بازدید بالایی هم داشته، این است که بیشتر خانم ها در لحظه انتخاب بین این دو در ورودی، لحظه ای مکث می کنند و حدود 80 درصد آن ها ورودی مخصوص خانم های معمولی را انتخاب می کنند. بعضی از خانم ها، بیش از 30 ثانیه مقابل این ورودی ها می ایستند تا تصمیم شان را بگیرند. بعد از این انتخاب وقتی از آن ها در لحظه ورود، دلیل انتخاب ورودی معمولی پرسیده می شود، هیچ کدام دلیل قانع کننده و منطقی ندارند و فقط تصور می کنند که زیبا نیستند. نکته جالب درباره 20 درصدی هم که ورودی مخصوص خانم های زیبا را انتخاب می کنند، اظهار احساس پیروزی و خوشایندی بعد از ورودشان به فروشگاه است.

به گزارش روزنامه خراسان، دکتر پرستو امیری، روان شناس سلامت در ادامه نوشت: تصویر بدنی از خود به معنای باورها و احساسات فرد درباره جذابیت های زیبایی ظاهری و جنسی خود است. به عبارت روشن تر به این معناست که فرد بدن خود را چگونه می بیند و چه احساسی درباره آن دارد و نیز فکر می کند دیگران بدن او را چگونه می بینند.

عوامل تشدید کننده نارضایتی زنان از زیبایی شان

در همین زمینه، بعضی عوامل باعث می شوند که زنان از تصویر بدنی شان راضی نباشند یا این میزان از نارضایتی، تشدید شود.

نقش رسانه ها: رسانه ها با ارائه یک الگوی استاندارد و بی نقص از زیبایی بر نظر افراد درباره ظاهر خودشان اثر زیادی می گذارند. اغلب ستارگان زنی که در تلویزیون، سینما، تبلیغات و ... می بینیم زنانی با ظاهری زیبا، بی نقص، بدون اضافه وزن و در ایده آل ترین شکل ظاهری ممکن هستند. این تصویر کمال گرایانه از ظاهر زنانه به مرور زمان این حس را در زنان ایجاد می کند که به لحاظ ظاهری با یک زن زیبا و ایده آل فاصله زیادی دارند. همچنین تبلیغات محصولات زیبایی برای نشان دادن اهمیت محصولات شان و فروش بیشتر، به گونه ای اقدام می کنند که به افراد القا می شود یک نقص کوچک می تواند تاثیر زیادی بر زندگی شان بگذارد و از این راه بر تصویر بدنی افراد اثر منفی می گذارند.

نقش جامعه و فرهنگ: زنان بیشتر از روی ظاهرشان قضاوت می شوند و این مسئله منجر به حساسیت بیشتر آن ها درباره ظاهرشان شده است. در مقایسه با مردان، زنان-حتی در کودکی- بازخورد بیشتری از اطرافیان و جامعه درباره ظاهرشان دریافت می کنند. این مسئله منجر می شود زنان بسیار بیشتر از مردان نگران تصویر بدنی خود بوده و مدام در حال ارزیابی ظاهر خود باشند.

عوامل روان شناختی موثر بر تصویر بد از زیبایی خود

افسردگی، اضطراب اجتماعی، اعتماد به نفس پایین، کمال گرایی و ... با نارضایتی از تصویر بدنی ارتباط دارد. معمولا افراد افسرده دید منفی به خودشان به طور کلی دارند که این دید منفی شامل تصویر بدنی نیز می شود. کسانی که از اضطراب اجتماعی رنج می برند نگران قضاوت دیگران درباره رفتار، عملکرد و تصویر بدنی شان هستند. پژوهش های حوزه اعتماد به نفس نشان داده اند حتی زنانی که به طور کلی اعتماد به نفس و عزت نفس بالاتری دارند، در زمینه تصویر بدنی اعتماد به نفس شان نسبت به مردان پایین تر است. صفت کمال گرایی باعث می شود افراد درباره فاکتورهای زیبایی، استانداردهای کمال گرایانه و انعطاف ناپذیری داشته باشند و مدام در حال مقایسه خود با الگوی استاندارد و بی نقص ذهنی شان باشند.

چگونه از دام نگرانی درباره تصویر بدنی رها شویم؟

اگر شما هم جزو این دسته از زنان هستید، چهار توصیه به شما داریم که حتما باید به آن ها توجه داشته باشید.

1- یاد بگیرید خود را آن گونه که هستید بپذیرید و دوست بدارید. هر آدمی زیبایی های منحصر به فرد خودش را دارد. از مقایسه خود با دیگران، به خصوص ستارگان مد و سینما بپرهیزید.

2- به جای تمرکز بر زیبایی ظاهری بر کلیت خود به عنوان یک زن تمرکز کنید. توانایی ها، استعدادها و ویژگی های شخصیتی تان را ارتقا ببخشید. فراموش نکنید زیبایی ظاهری تنها یک جنبه از وجود زنانه شماست.

3- زنان دیگر را از روی ظاهرشان قضاوت نکنید و درباره ظاهر آن ها نظرات منفی ندهید. اگر زنان می خواهند تفاوت های جنسیتی در خصوص قضاوت ظاهری را تغییر دهند باید از خودشان شروع کنند.

4- به سلامت جسم و روان خود اهمیت دهید. زیبایی واقعی در سلامت بدن است. اگر به دنبال تناسب اندام، داشتن پوست بهتر و ... هستید، این اقدامات را نه به عنوان یک روش برای زیبایی بلکه به عنوان راهی برای بهبود سلامت تان ببینید. ورزش کنید، رژیم غذایی متناسب داشته باشید، روش های افزایش اعتماد به نفس و شاد بودن را یاد بگیرید و اجازه ندهید استانداردهای کمال گرایانه رسانه ها و جامعه برای شما تعیین تکلیف کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: زنان شکل ظاهری الگو زیبایی سلامت روان اعتماد به نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۶۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها

سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت روز جهانی ماما، گفت: نقش ماما صرفا به مراقبت‌های زمان بارداری و کنترل زایمان طبیعی محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

وی اظهارداشت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان، ادامه داد: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

این دکترای تخصصی بهداشت باروری ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و به حفظ و ارتقای سلامتش کمک می‌کند.

به گفته وی در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی(جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارایه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می پردازد.

حاجیان، رسالت مهم گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه را پرورش نیروی انسانی متعهد، متبحر و مسئولیت‌پذیر در حوزه مامایی برشمرد که قادر به ارایه خدمات مامایی و سلامت باروری در سطوح مختلف پیشگیری به زنان جامعه باشد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

وی دانش آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را از بهترین نیروهایی برشمرد که در سطوح مختلف ارایه خدمات خوش درخشیدند.

حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت وحمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

به گفته وی بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاست ها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت(روان و جسم) مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما ۵۱ سال است، ماما در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارایه می دهد و با انجام مشاوره‌ به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد و کمک به مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

به گفته این دکترای تخصصی بهداشت، امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج بهنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باورهای دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می شود که بسیار دیر است.

حاجیان، ماما را یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک برشمرد که از محیطی ترین و در دسترس‌ترین نیروهای کادر سلامت محسوب می‌شود اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد. این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

مدیر گروه مامایی دانشکده با اشاره به وجود بیش از ۱۳۰ فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد که با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند و با اشاره به این زایمان توام با استرس است، صبوری و بردباری در حرفه مامایی را از اصول مهمی برشمرد که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • قصه زهره و نوش‌آفرین خانم و نخستین مدرسه دخترانه طرشت | مکتب‌خانه‌های طرشت را زنان مدیریت می‌کردند
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی
  • سفال کلپورگان هنری زیبا از بانوان سیستان وبلوچستان
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها