Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در نشست تخصصی فلسفه که شامگاه یکشنبه با حضور شماری از پژوهشگران و علاقه مندان حوزه فلسفه در کتابخانه سید افضل موسوی زنجان برگزار شد در کنار معرفی کتاب ' نظریه اعتدال در اخلاق اسلامی' با حضور خود مولف، چهار کتاب دیگر فلسفی دیگر نیز در قالب نشست کتابخوان برای شرکت کنندگان معرفی شد.
دکتر حسین اترک، عضو هیات علمی دانشگاه زنجان و مولف کتاب 'نظریه اعتدال در اخلاق اسلامی' با بیان اینکه در فلسفه اخلاق نظریه های اخلاقی به سه گروه نتیجه گرایی، وظیفه گرایی و اخلاق فضیلت تقسیم می شود، گفت: نظریه های اعتدال در واقع یکی از تقریرهای اخلاق فضیلت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نتیجه گرایان معتقدند که معیار درستی و ناردستی اعمال، نتایج آنهاست و هر عملی که نتیجه خوبی تولید کند آن عمل به لحاظ اخلاقی درست است، در مقابل وظیفه گرایان معیار درستی و ناردستی را نه بر اساس نتیجه آن که بر اساس نفس عمل و رفتار معین می کنند.
دکتر اترک اظهار داشت: اخلاق فضیلت مدل سومی بین نتیجه گرایی و وظیفه گرایی است و دغدغه اصلی آن معیار درستی و نادرستی اعمال در وهله نخست نیست بلکه در پی این است که نشان دهد انسان چگونه می تواند فضیلت مندانه زندگی کند چون در این نظریه شرط سعادتمندی رسیدن به فضایل اخلاقی است.
مولف کتاب 'نظریه اعتدال در اخلاق اسلامی' گفت: نظریه اعتدال در اخلاق در جهان اسلام جزو پر طرفدارترین نظریه ها است و می شود گفت که تنها نظریه ای است که درحوزه اخلاق در جهان اسلام وجود دارد.
وی افزود: دلیل این امر سازگاری نظریه اعتدال با متون دینی است و به همین دلیل حکمای اخلاقی اغلب این نظریه را مبنای کارشان در نوشته های خود قرار داده اند.
اترک گفت: در کتاب 'نظریه اعتدال در فلسفه اخلاق' آرا و نظریه های 25 تن از علمای اسلامی در باب اعتدال آورده شده است و سعی شده است نشان داده شود علمای اخلاق اسلامی چه نوآوری ها و ابتکارهایی در نظریه اعتدال ایجاد کردند.
کتاب 'نظریه اعتدال در اخلاق اسلامی' توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و در 508 صفحه در سال 95 به چاپ رسیده است.
به گزارش ایرنا در نشست تخصصی فلسفه کتاب های 'درسهای فلسفه اخلاق' از ایمانوئل کانت ،'ترس و لرز' اثر سورن کرکگارد، 'فلسفه دین' اثر ویلیام جی وین رایت و ' سه حکیم مسلمان' اثر سید حسین نصر نیز معرفی شد.
کتاب 'درس های فلسفه اخلاق' کانت متن تدریس فلسفه اخلاق توسط این فیلسوف شهیر آلمانی است که شاگردان او آن را فراهم کرده اند. موضوع کتاب به 2 بخش کلی تقسیم می شود، فصل اول تا چهارم که مبانی حکمت عملی به طور کلی بحث شده و فصل پنجم تا دهم که به جزئیات فلسفه اخلاق پرداخته است.
کتاب 'درس های فلسفه اخلاق' کانت را منوچهر صانعی دره بیدی به فارسی برگردانده و انتشارات نقش و نگار آن را به چاپ رسانده است.
کتاب 'ترس و لرز' اثر سورن کرکگارد در بردارنده تمرکز این فیلسوف برجسته بر داستان حضرت ابراهیم و آزمون قربانی کردن فرزندش از سوی خداوند است که در خلال آن می کوشد برتری ایمان بر عقل را با تعلیق اخلاقی تبیین کند.
کرکگارد 'ترس و لرز' را بهترین کتاب خود می‌دانست؛ او می‌گفت این کتاب برای جاودانه‌کردن نامش کافی است. «'ترس و لرز' هنر این فیلسوف ایمان گرا در وادارساختن ما به حس‌کردن خصلت‌های ویژهٔ در قلمرو ایمان دینی است.
کتاب 'ترس و لرز' با ترجمه عبدالکریم رشیدیان توسط نشر نی چاپ شده است.
کتاب' فلسفه دین' اثر ویلیام جی وین رایت، جزو کتب آموزشی شاخه ای از فلسفه یعنی 'فلسفه ی دین' است. مؤلف در این اثر در ضمن هشت فصل کوشیده است تا مهمترین مباحث مرتبط با فلسفه دین را همراه با نقدها و دفاعیه ها و ضعف ها و قوتها به سبک منطقی و دسته بندی شده ارائه دهد.
وین رایت در این کتاب موضعی مثبت دارد و کوشیده است نقد و تحلیل مناسبی از ادعاهای مخالفان و ضعف های موافقان در مسائل حوزه فلسفه دین ارائه دهد.
کتاب' فلسفه دین' اثر ویلیام جی وین رایت با ترجمه علیرضا کرمانی توسط انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) به چاپ رسیده است.
کتاب' سه حکیم مسلمان' اثر سید حسین نصر نیز تنوع اندیشه اسلامی را از راه سه تن که هر کدام در عصر خود برجسته ترین مظهر یکی از سه جنبه مختلف آن بوده اند، نشان داده است؛ ابن سینا به عنوان مظهر فلاسفه علماء، سهرودی به عنوان مظهر اشراقیون و ابن عربی به عنوان مظهر صوفیه .
این کتاب با ترجمه احمد آرام و از سوی انتشارات امیرکبیر چاپ شده است.
به گزارش ایرنا مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان نیز در پایان نشست تخصصی فلسفه به ضرورت برگزاری جلسات تخصصی کتابخوانی اشاره کرد و گفت: معرفی کتاب های برجسته در حوزه های مختلف از سوی پزوهشگران، کتابخوانان حرفه ای و گروه های مرجع تاثیر بسزایی در اقبال مخاطبان برای مطالعه آنها دارد.
امیر علی نیکبخش افزود: تلاش ما این است تا در سطح همه کتابخانه های عمومی استان گروه ها تخصصی کتابخوانی در رشته های مختلف راه اندازی شود.
وی از آمادگی اداره کل کتابخانه های عمومی استان برای حمایت از نشست ها و جلسات نقد و بررسی کتاب خبر داد و اظهار داشت: هم اکنون بالغ بر 81 هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی در زنجان هستتند که این میزان حدود 8 درصد جمعیت استان را در برمی گیرد.
به گزارش ایرنا هم اکنون 95 باب کتابخانه عمومی در استان زنجان فعالیت دارند که از این تعداد 37 باب در روستاها واقع است.
3088/6085
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی اخلاق استان زنجان جهان اسلام فلسفه کتابخانه های عمومی استان منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم.

وی افزود: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد.مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در این سامانه پویش هایی برگزار می‌شود و سقف نیازها بررسی می‌گردد و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: مردمان کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.افراد زیادی هستند که به برخی از پویشها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رییس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار نماید.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رییس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 6092798 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم